ΠΟΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΡΩΤΑΣ

pexels-photo-208160.jpeg

Με αφορμή την ημέρα που γιορτάζει ο έρωτας, είμαστε εδώ για να ανοίξουμε το κεφάλαιο των ερωτικών σχέσεων μέσα από την Αστρολογία! Στο σημερινό άρθρο θα μιλήσουμε για τον μεγάλο έρωτα, αυτόν που συμβαίνει μία ή δυο φορές στη ζωή μας συνήθως και για κάποιο λόγο έχει γράψει μέσα μας, έχει μείνει αξέχαστος, όποια και άν είναι η πορεία και εξέλιξή του.

Ο πλανήτης που συνδέεται με τα ερωτικά στον αστρολογικό μας χάρτη είναι βεβαίως η Αφροδίτη. Είναι σημαντικό να δούμε που βρίσκεται λοιπόν στον προσωπικό μας γενέθλιο χάρτη, δηλαδή σε ποιο ζώδιο είναι, σε ποιόν οίκο του ωροσκοπίου μας και βεβαίως τι όψεις κάνει, για να ανακαλύψουμε το ερωτικό μας δυναμικό ως άτομα.

Σε επόμενα άρθρα θα αναλύσουμε τις θέσεις και τις όψεις της Αφροδίτης για να καταλάβουμε τι υποδηλώνει στον χάρτη μας.

rose-red-love-dew-40502.jpeg

Σε γενικές γραμμές να πούμε ότι όταν έχουμε την Αφροδίτη μας στο ζώδιο του Ταύρου, του Ζυγού και των Ιχθύων δίνει τον καλύτερο εαυτό της και λέμε ότι έχουμε μια δυνατή Αφροδίτη, με αποτέλεσμα το άτομο που τη διαθέτει να είναι πιο ανοιχτό στην ενέργεια της αγάπης, του έρωτα και ότι άλλο σχετίζεται με την Αφροδίτη, όπως για παράδειγμα τα οικονομικά, αλλά εδώ τώρα θα εστιάσουμε καθαρά στο ερωτικό κομμάτι. Έτσι μόνο και μόνο από το ζώδιο της Αφροδίτης μπορούμε να πούμε ότι μια καλή θέση της Αφροδίτης στο γενέθλιο χάρτη σημαίνει ότι το άτομο θα βιώσει οπωσδήποτε τον μεγάλο έρωτα κάποια στιγμή στη ζωή του.

Πέρα από αυτό όμως, κάθε ζωδιακή θέση της θα δώσει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στο άτομο και θα αποκαλύψει ποια είναι η στάση του απέναντι στον έρωτα.

Με την ίδια λογική, θα ελέγξουμε και τις γενέθλιες όψεις της Αφροδίτης μας, οι οποίες θα χρωματίσουν και θα μας δώσουν επιπλέον στοιχεία. Μπορεί να σχηματίζει κάποια όψη με οποιονδήποτε από τους υπόλοιπους πλανήτες και καθεμία με τη δικιά της ερμηνεία. Έτσι όταν συνδέεται η Αφροδίτη με τον Άρη έχουμε την όψη του πάθους και της σεξουαλικότητας ή όταν συνδέεται με Ποσειδώνα, έχουμε τον απόλυτο ιδανικό έρωτα και την ανιδιοτελή αγάπη, η οποία όμως στην πράξη ίσως να είναι και ουτοπική ή να υπάρχουν προβλήματα και εξαπατήσεις στην αρνητική της εκδοχή. Με τον Κρόνο πάλι, μπορεί το άτομο να μην είναι ανοιχτό στο να αφεθεί συναισθηματικά γιατί υπερτερεί το αίσθημα του καθήκοντος έναντι της καρδιάς.

pexels-photo-356319.jpeg

Αφού είδαμε σε γενικές γραμμές τι πρέπει να κοιτάξουμε στον προσωπικό μας χάρτη για τη θέση μας απέναντι στην αγάπη και στον έρωτα, πάμε τώρα στο ζητούμενο του σημερινού μας άρθρου: ΠΟΤΕ?

Την απάντηση εδώ θα μας δώσουν τα συστήματα πρόβλεψης που υπάρχουν, όπως είναι τα προοδευτικά, οι τρέχουσες διελεύσεις, οι επιστροφές των πλανητών κλπ. Για να γίνω πιο κατανοητή θα αναφερθώ εδώ στις τρέχουσες διελεύσεις που μπορεί κανείς εύκολα να βρεί.

Όταν λοιπόν περνάει ένας έξωκρόνιος πλανήτης (Ουρανός, Ποσειδώνας, Πλούτωνας) από διέλευση πάνω από την Αφροδίτη μας, είναι και τότε η στιγμή που θα βιώσουμε τον απόλυτο έρωτα.

Ο κάθε ένας από τους εξωτερικούς αυτούς πλανήτες θα δώσει τα δικά του χαρακτηριστικά στην ερωτική εμπειρία που θα φέρει στο άτομο και θα τους δούμε αναλυτικά. Και ανάλογα με το υπόβαθρο που υπάρχει στο κάθε άτομο, όπως είδαμε στην αρχή, θα φέρει και τα ανάλογα αποτελέσματα.

Ουρανός

images (3)

Όταν συνδέεται η Αφροδίτη μας με τον Ουρανό από διέλευση, τότε έχουμε τον ξαφνικό, απρόβλεπτο και κεραυνοβόλο έρωτα. Είναι εκείνη η ηλεκτρική έλξη που δημιουργείται ανάμεσα σε εμάς και το πρόσωπο που ερωτευόμαστε. Ο πλανήτης Ουρανός έρχεται να μας αφυπνίσει, φέρνοντας στη ζωή μας έναν άνθρωπο τελείως ξένο και διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει και μάθει μέχρι τώρα. Ο πλανήτης της ελευθερίας και της εκκεντρικότητας θα δώσει τα χαρακτηριστικά του στον συγκεκριμένο έρωτα κι έτσι μπορεί να μας φέρει μία σχέση αντισυμβατική, όπου τα μέλη της θα αγαπούν την ελευθερία τους και θα χρειάζονται το χώρο τους στην πορεία της σχέσης.

Λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα του πλανήτη, μπορεί να δώσει μια σχέση με έναν άνθρωπο από το εξωτερικό ή με άλλο κοινωνικό και πολιτιστικό υπόβαθρο από το δικό μας. Μπορεί πάλι να είναι και μια σχέση από απόσταση ή μια σχέση με διαφορά ηλικίας. Ότι είναι μη συνηθισμένο και έρχεται να μας ταράξει τα ερωτικά μας λιμνάζοντα ύδατα.

Η σχέση σίγουρα θα είναι θυελλώδης αλλά και διανοητική, με έντονο το στοιχείο του πάθους, της αυξημένης libido και της υπερδιέγερσης.  Η διάρκεια της όμως είναι αμφίβολη, συχνά όσο ξαφνικά έρχεται έτσι ξαφνικά φεύγει αν δεν υπάρχουν τα ανάλογα στοιχεία στον χάρτη για να δώσουν τη διάρκεια. Η προϋπόθεση για να υπάρξει διάρκεια θα πρέπει να είναι η συμμόρφωση της σχέσης με τις επιταγές του Ουρανού, να είναι δηλαδή διατεθειμένα τα άτομα να δώσουν χώρο και αέρα ελευθερίας στη σχέση, σεβόμενοι ο ένας την ατομικότητα του άλλου.

Ποσειδώνας

videoblocks-animated-neptune-zodiac-horoscope-symbol-and-planet-3d-rendering-4k_bji8xiatl_thumbnail-full08.png

Περνώντας για τον επόμενο υπερβατικό πλανήτη, η ενέργεια γίνεται πιο συλλογική και υποσυνείδητη και το Εγώ διαλύεται. Σε όψη με την Αφροδίτη μας, εδώ έχουμε την ανιδιοτελή αγάπη, τον έρωτα άνευ όρων. Ο πλανήτης του ονείρου και των ιδανικών θα δώσει την αντίστοιχη χροιά στη σχέση, με αποτέλεσμα την εξιδανίκευση του ερωτικού μας προσώπου. Είναι η αληθινή υπέρτατη αγάπη που απαιτεί αυτοθυσία. Συνεπώς αυτό για να συμβεί και να βιωθεί από το άτομο δεν μας εγγυάται ότι σε πρακτικό επίπεδο θα εκπληρωθούν οι στόχοι και οι προσδοκίες που έχει θέσει από τη συγκεκριμένη σχέση.

Ο Ποσειδώνας λειτουργεί σε υψηλές πνευματικές συχνότητες και τα οφέλη που αποκομίζει όποιος βιώσει μια τέτοια σχέση είναι αντίστοιχα. Αντίθετα, ιδωμένα από μια χαμηλή συχνότητα, το άτομο θα θεωρείται εξαπατημένο, ουτοπικό και θύμα.

Συχνά θα συναντήσουμε τον Ποσειδώνα να εμπλέκεται με την Αφροδίτη σε σχέσεις περίπλοκες, καταστάσεις διπλές, που υπάρχει το στοιχείο της εξαπάτησης αλλά και της αυταπάτης. Εντούτοις, δίνει ρομαντικούς και αποκαλυπτικά διασκεδαστικούς έρωτες. Είναι ο ανυπόμονος, φλεγόμενος από επιθυμία για έρωτα, αλλά παράλληλα μπορεί να είναι και το ξύπνημα μέσα από τη συναισθηματική τρέλα και πλάνη, μέσα από απογοήτευση ή διάψευση.

Όπως και με τον Ουρανό, έτσι και εδώ, για να πάρουμε τα θετικά του πλανήτη όταν επηρεαζόμαστε από αυτόν, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αφεθούμε στην ενέργεια του, να πιστέψουμε στο ιδανικό του έρωτα που απαιτεί αυτοθυσία και σίγουρα θα έχουμε νοιώσει πολύ εξυψωμένοι και πλούσιοι μέσα μας. Απλώς ας είμαστε προετοιμασμένοι ότι στην πράξη μπορεί κατά πάσα πιθανότητα να διαψευστούμε! Αυτή όμως είναι και η μαγεία του έρωτα!

Πλούτωνας

Planet-Pluto

Όταν τέλος ο Πλούτωνας, ο πλανήτης του συλλογικού ασυνειδήτου έρχεται να αγγίξει την Αφροδίτη μας, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο έντονα και φορτισμένα. Υπάρχει μια μοναδική – εξαιρετική δύναμη ελκυστικότητας – έλξης. Μια ιδιαίτερα ενισχυμένη σεξουαλική ένταση και έκφραση της σεξουαλικότητας η οποία μπορεί να φτάσει μέχρι και σε ακραίες καταστάσεις.

Είναι η κατάσταση του ερωτικού φανατισμού στις σχέσεις. Υπάρχει η ανάγκη και η επιθυμία να βιωθεί το απόλυτο ερωτικό πάθος με ότι αυτό συνεπάγεται και το σεξ εδώ παίζει τον πρωταρχικό ρόλο. Ο πλανήτης του ελέγχου και της δύναμης του εξαναγκασμού λειτουργεί αυτά τα χαρακτηριστικά στο άτομο που δέχεται την επιρροή ή αντίστοιχα μπορεί να είναι αποδέκτης ενός ερωτικού συντρόφου με αυτά τα χαρακτηριστικά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η σχέση θα είναι παθιασμένη και με έντονο το στοιχείο της κτητικότητας.

Σύμφωνα με τον Ebertin δηλώνει την κατάσταση του να βρεθεί κανείς τρελά ερωτευμένος με τον εραστή ή την ερωμένη του. Η κατάσταση του να έλκεται κάποιος από τον εραστή-αγαπημένο ή την αγαπημένη από ένα είδος εσωτερικής βίας ή εξαναγκασμού. Συνδέεται με όχι γαμήλια ή παράνομη σύλληψη και γέννηση.

Η αποδοχή και σε αυτή την περίπτωση είναι το ζητούμενο, μιας και με την επιρροή του Πλούτωνα δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια επιλογής, η ενέργεια είναι απίστευτα έντονη και  η έλξη λειτουργεί μαγνητικά και εσωτερικά.

Anastasia Pavlaki

 

 

By Anastasia Pavlaki

Αστρολογία

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s