Η Σελήνη στον αστρολογικό μας χάρτη

Η Σελήνη είναι ένα από τα τρία πιο βασικά στοιχεία του αστρολογικού μας χάρτη, μαζί με τον Ήλιο, δηλαδή το ζώδιο μας και τον Ωροσκόπο, δηλαδή το ζώδιο που ανέτειλε την ώρα της γέννησης μας. Ανήκει στους προσωπικούς πλανήτες και μαζί με τον Ήλιο ονομάζονται “Φώτα”.

Η Σελήνη περιγράφει τον ψυχισμό μας, τις καταβολές και τις μνήμες, το σπίτι και την οικογένεια. Είναι η θηλυκή μας φύση και μπορεί να μας αποκαλύψει πολλά σε σχέση με το πώς βιώσαμε τη μητέρα μας αλλά και τι τύπος μητέρας γινόμαστε οι γυναίκες. Είναι άμεσα ταυτισμένη με τη μητρότητα και τη γονιμότητα, αυτό μπορούμε να το παρατηρήσουμε και από τον κύκλο της γύρω από τον Ήλιο ο οποίος διαρκεί 28 ημέρες, όσο ακριβώς και ο έμμηνος κύκλος της γυναίκας.

Είναι οι συνήθειες μας και οι συναισθηματικές μας ανάγκες, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας να τις ικανοποιούμε, ουσιαστικά μέσα από τι τρεφόμαστε κυριολεκτικά και μεταφορικά. Το σημείο του προσωπικού ωροσκοπίου που βρίσκεται η Σελήνη είναι και το πιο μεταβλητό σημείο, όσον αφορά τα θέματα που περιγράφει αυτός ο οίκος που την περιλαμβάνει και σίγουρα εκεί βιώνουμε και τις περισσότερες αλλαγές. Σε ένα γυναικείο χάρτη περιγράφει την ίδια τη γυναίκα, ενώ σε έναν ανδρικό τον τύπο της γυναίκας που θέλει για σύντροφο.

Η Σελήνη βρίσκεται σε εξαιρετική θέση στο ζώδιο του Καρκίνου (κυριαρχία) και του Ταύρου (έξαρση), ενώ δεν αισθάνεται καλά στον Αιγόκερω (αδυναμία) και στο Σκορπιό (πτώση). Ας δούμε αναλυτικά κάποια χαρακτηριστικά της Σελήνης στα ζώδια..

Σελήνη στον Κριό

Εδώ η πρωταρχική ανάγκη του ατόμου είναι να είναι συνεχώς δραστήριο και να ξεκινάει πράγματα. Δεν έχει υπομονή, ενώ υπάρχει και μια συναισθηματική ένταση και νευρικότητα. Ίσως βίωσε μια μητέρα νευρική και βιαστική. Προτιμάει να τρέφεται με πρωτεϊνες και ιδίως με κρέας. Από ένα αρσενικό ζώδιο όπως είναι ο Κριός, σίγουρα εδώ η Σελήνη δε μπορεί να λειτουργήσει και τόσο καλά τη φύση της που είναι καθαρά θηλυκή.

Σελήνη στον Ταύρο

Εδώ η Σελήνη βρίσκεται σε έξαρση, δηλαδή εκφράζεται πολύ καλά, αν και μπορεί να υπάρχει και κάποια υπερβολή όσον αφορά την ανάγκη της υλικής εξασφάλισης. Σίγουρα πάντως το άτομο αισθάνεται ασφάλεια και συναισθηματική πληρότητα. Εκτιμά τα υλικά αγαθά και τη φύση, ενώ είναι ήρεμο και δοτικό. Βίωσε μια μητέρα που του παρείχε ότι χρειαζόταν για την ανατροφή του. Αγαπά το φαγητό και κυρίως τα αγνά και φυσικά προϊόντα, αλλά γενικά αρέσκεται και στις λιχουδιές. Μπορεί να δηλώσει και ένα πλούσιο σπιτικό.

Σελήνη στους Διδύμους

Εδώ υπάρχει μια συναισθηματική ανησυχία και το άτομο έχει ανάγκη συνεχώς να βρίσκεται σε κίνηση και επικοινωνία. Τρέφεται μέσα από τη γνώση νέων πραγμάτων και αγαπά κάθε μορφής επικοινωνία, είτε τη φυσική, είτε τηλεφωνική και διαδικτυακή. Όσον αφορά τις συνήθειες του στο φαγητό, αγαπά το γρήγορα φαγητό τύπου junk food και προτιμάει να τρώει με παρέα ή εν κινήσει. Σίγουρα βίωσε μια επικοινωνιακή μητέρα, που έδωσε έμφαση στη γνώση και τις επαφές του με τους άλλους, παρότι μπορεί να ήταν κάπως επιφανειακή σε συναισθήματα.

Σελήνη στον Καρκίνο

Πρόκειται για την καλύτερη θέση της Σελήνης, όπου προσφέρει στο άτομο συναισθηματική ασφάλεια και πληρότητα. Η μητέρα ήταν δοτική και προστατευτική και κάλυπτε όλες τις ανάγκες του παιδιού, προσφέροντας φροντίδα, σταθερότητα και υλική άνεση μέσα από την οικογένεια. Το άτομο εκτιμά την οικογενειακή ζωή και είναι το ίδιο δοτικό και συναισθηματικό και οπωσδήποτε εκτιμά το σπιτικό φαγητό και την οικογένεια.

Σελήνη στο Λέοντα

Εδώ το άτομο έχει ανάγκη την προσωπική του προβολή, είναι δοτικό και προστατευτικό με πατρικό τρόπο, αγαπά την πολυτέλεια και τη λάμψη. Βίωσε μια μητέρα που έδωσε έμφαση στην προσωπικότητα του ατόμου και ήταν γενναιόδωρη. Επίσης αγαπά τις διασκεδάσεις και μπορεί να μένει σε πλούσιο και χλιδάτο σπιτικό. Και φυσικά στις διατροφικές του συνήθειες είναι οτιδήποτε ακριβό και καλής ποιότητας.

Σελήνη στην Παρθένο

Στην περίπτωση αυτή έχουμε ένα άτομο που ενδιαφέρεται πολύ για την υγιεινή και την καθαριότητα γενικώς. Μέσα από αυτό αισθάνεται συναισθηματική ασφάλεια, καθώς και μέσα από την παροχή των υπηρεσιών του. Είναι πολύ λεπτολόγος και ανησυχεί πολύ για την υγεία του. Αγαπά την υγιεινή και αγνή διατροφή, ενώ βίωσε μια μητέρα που έδωσε βάση στη φροντίδα της υγείας και της καθαριότητας.

Σελήνη στο Ζυγό

Το άτομο με Σελήνη στο Ζυγό, έχει ως πρωταρχική ανάγκη τη συσχέτιση του με τους άλλους. Είναι γλυκό και καλλιτεχνικό, ενώ αναζητά τη συντροφικότητα και γενικό δεν αγαπά τις εντάσεις. Βίωσε μια μητέρα που ήταν φιλική και συντροφική. Αγαπά το εκλεπτυσμένο φαγητό και προτιμά να τρώει με το σύντροφο του.

Σελήνη στο Σκορπιό

Εδώ έχουμε τη Σελήνη σε πτώση, που σημαίνει ότι το άτομο που τη διαθέτει δεν μπορεί εύκολα να αισθανθεί ασφάλεια και ικανοποίηση. Απο πολύ μικρό έχει δει τις δύσκολες καταστάσεις της ζωής και μπορεί η μητέρα του να ήταν κάπως χειριστική ή υπερβολικά κτητική, μεταφέροντας του το φόβο. Είναι καλό να μάθει να διαχειρίζεται τα συναισθήματα του, τα οποία είναι πολλά και καμιά φορά αυτοκαταστροφικά. Έχει ανάγκη να φτάνει στο βάθος των πραγμάτων και να εξηγήσει κάποια μυστήρια της ζωής.

Σελήνη στον Τοξότη

Αυτή η θέση της Σελήνης περιγράφει ένα άτομο πολύ αισιόδοξο που ξέρει να χαίρεται τη ζωή. Έχει την ανάγκη να εξερευνά τον κόσμο και να ταξιδεύει, διευρύνοντας τους ορίζοντες του. Είναι ανοιχτόκαρδο και δοτικό. Βίωσε μια μητέρα που έδωσε βάση στη διέυρυνση των πνευματικών του όριζόντων και στις σπουδές. Του αρέσει να τρέφεται από διάφορες κουζίνες του κόσμου και να μαθαίνει νέα πράγματα.

Σελήνη στον Αιγόκερω

Εδώ η Σελήνη βρίσκεται σε αδυναμία, ο Κρόνος που κυβερνά τον Αιγόκερω είναι πολύ ψυχρός και καθόλου φιλικός για τις ανάγκες της Σελήνης. Έτσι βίωσε το άτομο τη μητέρα, η οποία ήταν κατά πάσα πιθανότητα εστιασμένη στην καριέρα της ή στην κοινωνική της κάταξίωση, χωρίς να δίνει στο παιδί την απαραίτητη φροντίδα κυρίως σε επίπεδο συναισθηματικό. Το άτομο έχει ανάγκη την επαγγελματική επιτυχία και αγωνίζεται συνεχώς να ανέλθει κοινωνικά και επαγγελματικά, ενώ θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι αρκετά σκληραγωγημένο στη ζωή, αλλά γίνεται πολύ αποτέλεσματικό στις δυσκολίες.

Σεληνη στον Υδροχόο

Το άτομο με τη Σελήνη στον Υδροχόο, αισθάνεται συναισθηματική πληρότητα και ικανοποίηση, όταν βρίσκεται μέσα σε ομάδες και φίλους. Αρέσκεται στο να είναι ιδιαίτερο και εκκεντρικό και να προκαλεί τις αντιδράσεις. Βίωσε μια μητέρα που ήταν κάπως ψυχρή συναισθηματικά αλλά εστίασε στην κοινωνικοποίηση του παιδιού και ήταν κάπως ιδιόρυθμη και η ίδια σύμφωνα με το πώς την εξέλαβε. Αγαπά το γρήγορο φαγητό και οτιδήποτε το ιδιαίτερο ενώ το πιθανότερο είναι να υπάρχουν πολλές ιδιοτροπίες.

Σελήνη στους Ιχθύες

Η Σελήνη, στο υδάτινο ζώδιο των Ιχθύων, σίγουρα νοιώθει πολύ άνετα, υπάρχει μεγάλη ευαισθησία και συναισθημα. Υπάρχει επιπλέον η ανάγκη της θυσίας για να νιώσει καλά. Ένας πλούσιος συναισθηματικός κόσμος, αγαπά τη θάλασσα και σίγουρα είναι καλό να μένει ή να βρίσκεται συχνά κοντά. Αγαπά να τρέφεται με σούπες και θαλασσινά. Η μητέρα σίγουρα παρείχε πλούσια συναισθηματική κάλυψη στο παιδί αλλά ενδεχομένως κάποιες φορές του καλλιέργησε και τις ενοχές.

By Anastasia Pavlaki

Αστρολογία

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s