Ιούνιος 2021 Newsletter

Ο Ιούνιος χαρακτηρίζεται από τον ανάδρομο Ερμή, από την αρχή του μήνα και μέχρι τις 22/6 στο ζώδιο των Διδύμων, 24°-16°, επηρεάζοντας άμεσα το 2ο και 3ο δεκαήμερο. Είναι η στιγμή των μεγάλων αναθεωρήσεων στις έως τώρα κινήσεις μας, αλλά και η επιστροφή σε παλιότερες καταστάσεις, σε σχέση με αυτό που ζούσαμε το τελευταίο διάστημα. Επιστροφή σε παλιές γνώριμες συνήθειες της καθημερινότητας, επαφές με πρόσωπα που είχαμε χαθεί, μετακινήσεις σε μέρη που είχαμε καιρό να επισκεφθούμε και εμφάνιση ατόμων, πραγμάτων και υποθέσεων που περιμένουμε καιρό. Πάνω σε αυτή τη χροιά θα κινηθούν όλες οι εξελίξεις του μήνα Ιουνίου, γεγονός ιδιαίτερα θετικό, αν λάβουμε υπόψιν το μεγάλο διάστημα δυσκολιών, εμποδίων και περιορισμών που προηγήθηκε για όλη την κοινωνία εξαιτίας της πανδημίας. Ήρθε λοιπόν η επιστροφή στην κανονικότητα και σε ότι έχουμε αφήσει ή εξαιτίας των καταστάσεων καθυστερούσε, για να επεξεργαστούμε εν νέου, έτσι ώστε την τελευταία εβδομάδα του μήνα, να αρχίσουν να επιλύονται τα πράγματα και να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε σε νέα βάση.

Να θυμόμαστε ότι δεν είναι ο καιρός για βιασύνη και σοβαρές αποφάσεις όσο ο Ερμής είναι ανάδρομος, είναι όμως πολύ θετικός για όλα τα παραπάνω, δηλαδή επιστροφή και επανεξέταση.

Το δεύτερο σημαντικό γεγονός του μήνα είναι η Ηλιακή Έκλειψη (δακτυλιοειδής) που συμβαίνει στις 10/6 και 2 παρά 15′ το μεσημέρι για την Αθήνα. Πραγματοποιείται όπως είναι φυσικό στο ζώδιο των Διδύμων, στις 19° 47′, ενώ βρίσκεται σε σύνοδο με τον ανάδρομο Ερμή και τετράγωνο με τον Ποσειδώνα. Επηρεάζονται από αυτή, τα ζώδια του Μεταβλητού (Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθύες) τέλους του 2ου δεκαημέρου με αρχές 3ου και χρειάζεται προσοχή στο πόσο καθαρά βλέπουν κάποια πράγματα, αφού ο Ποσειδώνας θολώνει την κρίση και τη σκέψη και ο κυβερνήτης της Έκλειψης ο Ερμής επίσης συμμετέχει στην Έκλειψη και είναι ανάδρομος. Δεν αποκλείονται μοιραία γεγονότα που θα φέρουν όμως εξέλιξη και πρόοδο. Θα ήταν όμως καλό να περιμένουμε λίγο για νέα ξεκινήματα, προς το τέλος του μήνα.

Την ίδια στιγμή, και συγκεκριμένα στις 15/6, έχουμε την ολοκλήρωση του τετραγώνου Κρόνου/Ουρανού, για δεύτερη φορά (από τις 3 συνολικά) μέσα στη χρονιά, αυτή τη φορά στη 13η μοίρα Υδροχόου/Ταύρου. Αυτή τη φορά επηρεάζονται τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί, Υδροχόοι) των αρχών του 2ου δεκαημέρου, με ανακατατάξεις και αρκετή αστάθεια και ανατροπές, πολύ δουλειά και νέες υποχρεώσεις. Γενικότερα όμως το τετράγωνο Κρόνου/Ουρανού είναι που χαρακτηρίζει συνολικά όλη τη χρονιά αυτή, συνεπώς τώρα απλά θα βρεθούμε στο peak των ορίων μας, για να αναγκαστούμε να επιλύσουμε ότι δεν πάει άλλο.

Ας δούμε τώρα και τις υπόλοιπες βασικές κινήσεις των πλανητών μέσα στον μήνα Ιούνιο…

Η Αφροδίτη περνάει στον Καρκίνο στις 2/6 και παραμένει εκεί μέχρι τις 27/6. Με την είσοδό της, σχηματίζει και ένα υπέροχο τρίγωνο με το Δια, μια πολύ ευχάριστη συγκυρία για όμορφα συναισθήματα και υλικές απολαβές, με τους πιο ευνοημένους τα ζώδια του Νερού (Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθύες) των πρώτων ημερών.

Η Αφροδίτη στον Καρκίνο είναι τρυφερή και προστατευτική ενώ αγαπά το σπίτι και την οικογένεια. Θα ευνοήσει για όλο σχεδόν το μήνα που θα βρίσκεται στον Καρκίνο, τα ζώδια του Νερού (Καρκίνους, Σκορπιούς, Ιχθύες) και δευτερευόντως της Γης (Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους) σε σχέση με τα αισθηματικά.

Το τρίγωνο Ήλιου/Κρόνου (3/6), βοηθάει για την επίλυση κάποιων υποθέσεων και προσφέρει μακροπρόθεσμη προοπτική, τα ζώδια του Αέρα (Δίδυμους, Ζυγούς, Υδροχόους) του 2ου δεκαημέρου, ενώ ο Άρης σε αντίθεση με τον Πλούτωνα (5/6), προκαλεί έντονα συναισθήματα, εκρήξεις θυμού και καταστάσεις ελέγχου για τα Παρορμητικά του 3ου δεκαημέρου (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι). Ο Ερμής σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα (6/6), για δεύτερη φορά λόγω της αναδρομής του, προκαλεί θολό τοπίο και λάθος εκτιμήσεις στα πράγματα, για αυτό καλό θα ήταν να μην παρθούν αποφάσεις την ημέρα αυτή. Η επιρροή ασκείται στα Μεταβλητά (Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι, Ιχθύες) του 3ου δεκαημέρου).

Στις 10/6, μαζί με τη Νέα Σελήνη και Έκλειψη Ηλίου που ήδη έχουμε αναφέρει παραπάνω, έχουμε τη σύνοδο Ήλιου/Ερμή, με τον Ερμή ανάδρομο, στην 20° των Διδύμων. Ένας νέος κύκλος 116 ημερών, Ήλιου/Ερμή ξεκινά και είναι ακριβώς η φάση που η σκέψη αποκτά μια νέα συνειδητότητα, λόγω του Ήλιου και προετοιμάζει για κάτι νέο που πρόκειται να ξεκινήσει.

Ο Άρης αλλάζει ζώδιο και περνάει στο Λέοντα στις 11/6, γεγονός πολύ ευχάριστο αφού ο Λέων είναι το ζώδιο του Ήλιου, της χαράς και του έρωτα. Η δράση είναι εστιασμένη πλέον στη διασκέδαση, το καλοκαίρι έρχεται πλέον για τα καλά! Στη διέλευση αυτή θα ευνοηθούν περισσότερο τα ζώδια της Φωτιάς και του Αέρα, αλλά θα εντείνει το στρες για Ταύρους και Σκορπιούς και εν μέρει Λέοντες και Υδροχόους, κυρίως του 2ου δεκαημέρου.

Ο Ήλιος ολοκληρώνει το τετράγωνο με τον Ποσειδώνα στις 13/6, μια ημέρα με χαμηλή ζωτικότητα που χρειάζεται προσοχή στις κινήσεις και στο τι καταλαβαίνουμε, γιατί υπάρχουν ψευδαισθήσεις. Επηρεάζει τους Μεταβλητούς (Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους, Ιχθύες) του 3ου δεκαημέρου, οι οποίοι πρέπει να προσέχουν σχετικά αυτά ολόκληρο το μήνα. Την ίδια μέρα, η Αφροδίτη σε εξάγωνο με Ουρανό, φέρνει ξαφνικές ευκαιρίες στα αισθηματικά και τύχη στα οικονομικά, για Ταύρους και Καρκίνους του 2ου δεκαημέρου.

Ο Δίας γυρίζει ανάδρομος στις 20/6, από τη 2°11′ των Ιχθύων. (Θα βρίσκεται ανάδρομος για τους επόμενους 4 μήνες). Όταν ο Δίας γυρίζει ανάδρομος, επανεξετάζουμε θέματα πίστης και πεποιθήσεων, ενώ οι γεννημένοι με ανάδρομο Δία είναι πλέον τυχεροί.

Ο Ήλιος περνάει στον Καρκίνο (21/6), είναι η στιγμή του Θερινού Ηλιοστασίου με τη μεγαλύτερη μέρα στο βόρειο ημισφαίριο. Η ενέργεια αλλάζει και εστιαζόμαστε πλέον στις προσωπικές μας ανάγκες και συναισθήματα. Ο τομέας του ωροσκοπίου που καταλαμβάνει το ζώδιο του Καρκίνου σε κάθε προσωπικό χάρτη, φωτίζεται και εστιάζεται η ενέργεια για τον επόμενο μήνα. Την ίδια μέρα, η Αφροδίτη σε τρίγωνο με Ποσειδώνα, φέρνει έμπνευση, ερωτική και συναισθηματική ικανοποίηση και ρομαντισμό, για τους εκπροσώπους των ζωδίων του Νερού του 3ου δεκαημέρου.

Ο Ήλιος σε τρίγωνο με το Δία (23/6), φέρνει τύχη στα ζώδια του Νερού (Καρκίνους, Σκορπιούς, Ιχθύες) των πρώτων ημερών. Είναι μια καταπληκτική στιγμή για κάθε επιτυχία και αρμονία. Την ίδια ημέρα (23/6), ο Ερμής επιστρέφει σε ορθή πορεία, από τη 16° των Διδύμων. Έφτασε επιτέλους η στιγμή των τελικών αποφάσεων σε κάποια πράγματα που ήταν υπό διερεύνηση το προηγούμενο διάστημα, τώρα περνάνε στην τελική ευθεία. Ιδιαίτερα ευνοημένοι οι Δίδυμοι, Ζυγοί και Υδροχόοι του 2ου δεκαημέρου.

Η Αφροδίτη σε αντίθεση με τον Πλούτωνα (24/6), ίσως προκαλέσει κάποιες δυσκολίες στα αισθηματικά για τους Παρορμητικούς (Καρκίνους, Αιγόκερους, Κριούς, Ζυγούς) του 3ου δεκαημέρου, αφού δημιουργεί ανασφάλεια, ζήλεια και κτητικότητα στις σχέσεις, αλλά φέρνει πάθος και έντονες στιγμές.

Την ίδια ημέρα (24/6), έχουμε και την Πανσέληνο του μήνα στις 3°27′ του άξονα Καρκίνου/Αιγόκερω. Πρόκειται για μια εξαιρετικά θετική κορύφωση των γεγονότων, στο χάρτη έχουμε διευκολυμένη αντίθεση της Πανσελήνου με το Δία, που επιφυλάσσει τύχη και σίγουρα ευχάριστες εξελίξεις! (Οι περισσότερο ευνοημένοι θα είναι τα ζώδια του Νερού και της Γης των πρώτων ημερών).

Ο Ποσειδώνας γυρίζει ανάδρομος (25/6), στην 23°12′ των Ιχθύων. Ένας ακόμα πλανήτης ανάδρομος, αυτή τη φορά έχει να κάνει με λεπτότερες έννοιες, όπως το υποσυνείδητο, η τέχνη, η πνευματικότητα, είναι θέματα που έρχονται να διερευνηθούν από οτον καθένα ξεχωριστά.

Τέλος, η Αφροδίτη αλλάζει ζώδιο και περνάει στο Λέοντα στις 27/6. Με τη νέα αυτή θέση της Αφροδίτης, το κλίμα γίνεται ακόμα πιο θερμό στα αισθηματικά και η χαρά, η διασκέδαση και ο έρωτας έρχονται πλέον στο πρώτο πλάνο. Μαζί με τον Άρη, που ήδη βρίσκεται στο Λέοντα, θα έχουμε τον επόμενο μήνα μια από τις καλύτερες συγκυρίες, με τους πιο ευνοημένους στα αισθηματικά, τους Λέοντες, Υδροχόους, Κριούς και Ζυγούς! Περισσότερα όμως τον επόμενο μήνα!

Καλό μήνα σε όλους!!!

Rating: 1 out of 5.

By Anastasia Pavlaki

Αστρολογία

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s