Μερική Έκλειψη Ηλίου στον Αιγόκερω 6/1/2019

Με την είσοδο της νέας χρονιάς υποδεχόμαστε στις 6/1/2019 και ώρα 3:41 τα ξημερώματα, την πρώτη Έκλειψη Ηλίου στο ζώδιο του Αιγόκερω, η οποία είναι μερική. Πραγματοποιείται με ακρίβεια στη 15η μοίρα του Αιγόκερω και βρίσκεται στο ακριβές μεσοδιάστημα Κρόνου-Πλούτωνα, καθώς και σε παραλληλία με Δία, Κρόνο και Πλούτωνα.

Ο χάρτης της μερικής Έκλειψης Ηλίου στις 6/1 για την Αθήνα

Όπως βλέπουμε και στο χάρτη υπάρχει μια πολυαστρία στον Αιγόκερω, με Ερμή, Κρόνο, Ήλιο, Σελήνη, Πλούτωνα και το Νότιο Δεσμό.

Από τα παραπάνω καταλαβαίνουμε ότι δεν πρόκειται για κάτι εύκολο, αλλά για ένα δυνατό ξεκαθάρισμα σε οτιδήποτε είναι σαθρό, με δυνατότητα αναγέννησης. Ο Κρόνος, κυβερνήτης της Έκλειψης, είναι πανίσχυρος στο ζώδιο που κυβερνά, τον Αιγόκερω και ικανός να δώσει πρακτικές λύσεις, αλλά και να τελειώσει με την ίδια ευκολία ότι θέλει γκρέμισμα. Η δομή αυτής της Έκλειψης μαρτυρά και τα έντονα ακραία καιρικά φαινόμενα ψύχους καθώς επίσης είναι πιθανές και γεωφυσικές αλλαγές. Σε κοινωνικό-πολιτικό επίπεδο εντείνονται θέματα λιτότητας, απαισιοδοξίας ως προς την οικονομία και πτώσεις χρηματιστηρίων. Το κεφάλαιο και η εξουσία παγκοσμίως περνάει δύσκολες στιγμές και βρίσκεται στην τελική ευθεία μιας κατάρρευσης.

Τη διέξοδο μπορεί μόνο να τη δώσει ο Ποσειδώνας, ο οποίος συμμετέχει με εξάγωνο προς την Έκλειψη και δίνει άπλετες ευκαιρίες φυγής μέσα από την πνευματικότητα, την αγάπη, την αλληλεγγύη και την τέχνη. Μόνο εάν στρέψουμε την ενέργεια μας στα παραπάνω έχουμε την ελπίδα να είμαστε καλά με τη συγκεκριμένη Έκλειψη, αφού τα πράγματα έχουν ξεφύγει από τον έλεγχό μας, όσον αφορά το υλικό κομμάτι.

Από τη συγκεκριμένη Έκλειψη επηρεάζονται Αιγόκεροι, Καρκίνοι, Κριοί και Ζυγοί από τη 14η έως τη 16η μοίρα και όσοι έχουν προσωπικό πλανήτη ή Ωροσκόπο και Μεσουράνημα εκεί, με το τέλος μιας κατάστασης που δεν μπορεί άλλο  να προχωρήσει, με τη δυνατότητα όμως μιας αναγέννησης ή μετάλλαξης. 

Υπό μια πιο ευρεία έννοια θα λέγαμε ότι επηρεάζεται όλο το 2ο δεκαήμερο των Παρορμητικών ζωδίων (Καρκίνος-Αιγόκερως-Κριός-Ζυγός), συγκεκριμένα από την 11η ως την 21η μοίρα, λόγω της επίδρασης του Stellium στον Αιγόκερω, με παρόμοιας φύσης γεγονότα.

Δείτε σε ποιον οίκο του προσωπικού σας Ωροσκοπίου πέφτει το ζώδιο του Αιγόκερω, για να διαπιστώσετε που θα πρέπει να κάνετε ριζικές τομές και ξεκαθαρίσματα στη ζωή σας για να προχωρήσετε. Ενδεικτικά…

ο Κριός σε επαγγελματικά και καριέρα, ο Ταύρος στη σκέψη του και τις πεποιθήσεις, ο Δίδυμος σε οικονομικά τρίτων ή χρεωστικά, ο Καρκίνος στις σχέσεις, το γάμο και τις συνεργασίες, ο Λέοντας στην καθημερινότητα του, το εργασιακό περιβάλλον και την υγεία του, ο Παρθένος στα ερωτικά και σε σχέση με τα παιδιά.

ο Ζυγός στο σπίτι και την οικογένεια, ο Σκορπιός σε ότι αφορά το κοντινό του περιβάλλον, τις μετακινήσεις και επαφές αλλά και τον τρόπο σκέψης του, ο Τοξότης στα οικονομικά με απώλειες, ο Αιγόκερως προσωπικές και σε ότι αφορά τις σχέσεις, ο Υδροχόος στην ψυχολογία και οι Ιχθύες σε φιλίες και ομάδες αλλά και τους στόχους τους.

By Anastasia Pavlaki

Αστρολογία

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s