Πανσέληνος στον άξονα Τοξότη-Διδύμου

Η Πανσέληνος του Νοεμβρίου πραγματοποιείται την Παρασκευή 23 του μήνα στις 7:39 π.μ. για την Αθήνα στην 0° 52′ του άξονα Τοξότη-Διδύμων.

Ο χάρτης της Πανσελήνου στους Διδύμους

Μια υπερβολική αλλά και με εντάσεις Πανσέληνος, αφού συμμετέχει σε σύνοδο με τον Ήλιο και αντίθεση με τη Σελήνη ο Δίας, και ο Άρης από τους Ιχθύες δημιουργεί σχηματισμό Ταυ-Τετραγώνου, βγάζοντας όλη την ένταση.

Το στοιχείο του μεταβλητού κυριαρχεί και απουσιάζει τελείως το σταθερό, και σε συνδυασμό με τον Ερμή, κυβερνήτη της Πανσελήνου αυτής, που βρίσκεται ανάδρομος θα έλεγα ότι δεν πρόκειται να προκαλέσει κάτι μόνιμο, παρά μόνο εντάσεις και υπερβολές στα μεταβλητά (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες, Ιχθύες) των πρώτων ημερών και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή Ωροσκόπο/Μεσουράνημα από 0-5η μοίρα.

Ο Ανάδρομος Ερμής θα φέρει επιστροφές και επανεξέταση διαφόρων παλιών υποθέσεων, προκαλώντας μπέρδεμα και σύγχυση στα μεταβλητά του 1ου δεκαημέρου. Η ένταση που προκύπτει από τον Άρη στους Ιχθύες ως κορυφή του Ταυ-Τετραγώνου, εκδηλώνεται στον ψυχισμό, ακόμα και σε ψυχοσωματικά, κούραση, εξάντληση, ιώσεις κ.λ.π. Ο Άρης κάνει ακόμα μια όψη μισού τετραγώνου με τον Πλούτωνα, που φορτίζει το κλίμα ακόμα περισσότερο. Υπάρχουν ενδόμυχα πολύ έντονα συναισθήματα, αίσθημα βίας και εξαναγκασμού. Προσοχή στα ατυχήματα. Την ευκαιρία να επιλυθούν παρεξηγήσεις και να γίνουν ουσιώδη ξεκαθαρίσματα με σωστή πλέον δομή τη δίνει ο Κρόνος με το εξάγωνο που κάνει με τον Άρη.

Σε αυτό τον χάρτη υπάρχει ένας ακόμα σχηματισμός που μιλάει για ένταση και ανατροπές και αυτός είναι το μεγάλο τετράγωνο που σχηματίζει η Αφροδίτη με τον Ουρανό και με τους Δεσμούς της Σελήνης και επηρεάζει τα Παρορμητικά (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως) των τελευταίων 5 ημερών, στις 5 τελευταίες μοίρες δηλαδή. Στα παραπάνω ζώδια ίσως υπάρξουν ξαφνικές διακοπές σχέσεων ή νέοι κεραυνοβόλοι έρωτες, χωρίς απαραίτητα μεγάλη διάρκεια. Απρόβλεπτες εξελίξεις σε θέματα σχέσεων ή οικονομικών.

Παρότι είναι μια Πανσέληνος που κρύβει μεγάλη συναισθηματική φόρτιση, ο Δίας που έχει ήδη περάσει εδώ και λίγες μέρες στο ζώδιο του τον Τοξότη και υποδέχεται τον Ήλιο στο ίδιο ζώδιο, εκτός από τις υπερβολές φέρνει τύχη και αισιοδοξία, οπότε θεωρώ ότι θα προφυλάξει από πολλές δυσάρεστες καταστάσεις.

Δείτε πως σας επηρεάζει η Πανσέληνος με βάση το ζώδιο του Ωροσκόπου σας.

Κριός

Η Πανσέληνος φέρνει εντάσεις σε συναναστροφές με αδέρφια, κοντινούς συγγενείς και περίγυρο, που μπορεί να σας στεναχωρήσουν. Προσέξτε αυτά που λέτε ή κάνετε καθώς και τις μετακινήσεις σας αυτές τις μέρες.  Εσείς που ανήκετε στο πρώτο δεκαήμερο, οι κοινωνικό – επαγγελματικές πιέσεις σας εξαντλούν. Όσοι ανήκετε στο τέλος του 2ου δεκαημέρου προσοχή σε ότι αφορά θέματα που θα επηρεάσουν την ψυχολογία σας και την καριέρα σας. Όσοι ανήκετε στο τέλος του 3ου δεκαημέρου, νέες ανατροπές στις σχέσεις και ερωτικά ή συνεργασίες.

Ταύρος

Τα οικονομικά σας και το αίσθημα της ασφάλειας και αυτοπεποίθησης επηρεάζονται, μέσω φίλων και ομάδων. Έτσι λίγο προσοχή στα έξοδα σας ή τους στόχους που βάζετε αυτή την περίοδο, αν και από τους άλλους υπάρχει προστασία και αίσθημα σιγουριάς.

Δίδυμοι

Η Πανσέληνος στο ζώδιο σας επηρεάζει κυρίως εσάς του 1ου δεκαημέρου, όπου βλέπετε τον εαυτό σας μέσα από τις σχέσεις σας. Αν και υπάρχει τύχη στο τομέα αυτό λόγω του Δία, δε λείπει τη συγκεκριμένη στιγμή να βγαίνει μια ένταση, ίσως λόγω κάποιων επιστροφών παλιών καταστάσεων, ενός μπερδέματος ή μιας οικονομικό – επαγγελματικής ανασφάλειας που βιώνετε. Εσείς των τελευταίων ημερών ίσως βιώσετε έναν κεραυνοβόλο έρωτα ή ανατροπές σε μια υπάρχουσα ερωτική σχέση.

Καρκίνος

Η Πανσέληνος σας καλεί να ασχοληθείτε λίγο με την ψυχολογία σας και να αποσυρθείτε στον εαυτό σας κάνοντας έναν απολογισμό. Ελέγξτε θέματα υγείας και φυσικής κατάστασης και φτιάξετε την καθημερινότητα σας. Κάτι τέτοιο θα βοηθήσει να καθαρίσετε το μυαλό σας και τα σχέδια σας. Προσοχή με τις σχέσεις σας καθώς και με μετακινήσεις και επαφές όσοι ανήκετε στο τέλος του 2ου δεκαημέρου. Εσείς που ανήκετε στο τέλος του 3ου δεκαημέρου, έχετε σημαντικές απρόβλεπτες εξελίξεις σε καίριους τομείς, σχέσεις, καριέρα, οικογένεια. 

Λέων

Η Πανσέληνος εστιάζει σε θέματα φίλων και ερώτων σας, δημιουργώντας ένα δίλλημα. Η ένταση βγαίνει στον τομέα που σχετίζεται με την ασφάλεια σας ψυχολογική και οικονομική καθώς και δημιουργεί έντονη σεξουαλικότητα. Η γοητεία σας είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Παρθένος

Υπάρχει πολύ μεγάλη ένταση και πιέζεστε από παντού ιδίως εσείς του 1ου δεκαημέρου, όπου δεν είναι και το καλύτερο σας διάστημα αυτό. Υπάρχει μεν εύνοια στο σπίτι και την οικογένεια, αλλά επιθυμείτε να ρυθμίσετε και να ασχοληθείτε με την καριέρα σας. Από τους άλλους ή τη σχέση σας λαμβάνετε αντιπαράθεση και κόντρα που σας ρίχνει λίγο το ηθικό. Προσπαθήστε αυτό το διάστημα να μη βγάζετε ανταγωνισμό στο σύντροφό σας καθώς και έλεγχο ή εξαναγκασμό.

Ζυγός

Η Πανσέληνος φωτίζει τομείς που αφορούν τα ταξίδια και τις σπουδές σας, καθώς και επαφές και μετακινήσεις, όπου καλό θα είναι να είστε προσεκτικοί σε ότι σχεδιάζετε ή λέτε. Οι υποχρεώσεις από την οικογένεια είναι πολλές και υπάρχει ένταση στην καθημερινότητα. Προσέξτε την υγεία σας από θέματα με ιώσεις ή μικροατυχήματα, ιδιαίτερα εσείς που ανήκετε στο τέλος του 2ου δεκαημέρου. Εσείς που ανήκετε στο τέλος του 3ου δεκαημέρου με την Αφροδίτη στο ζώδιο σας διανύετε μια πολύ ευνοϊκή περίοδο στις σχέσεις σας, αν και χρειάζεται προσοχή για τυχόν διασπάσεις. Ένας κεραυνοβόλος έρωτας είναι πολύ πιθανός.

Σκορπιός

Θέματα οικονομικών, σεξουαλικότητας και ασφάλειας τονίζονται με αυτή την Πανσέληνο, όπου βρίσκουν εκτόνωση στον ερωτικό τομέα και στο ταίρι σας. Συνεπώς η όποια ένταση στο τέλος καταλήγει σε ερωτικό πάθος και δημιουργικότητα, αρκεί να προσέξετε τα λόγια σας και την τάση σας να είστε υπερβολικά ελεγκτικοί.

Τοξότης

Η Πανσέληνος γίνεται στον άξονα σας και ακριβώς απέναντι φωτίζει τις σχέσεις και τις συνεργασίες σας και επηρεάζει εσάς του 1ου κυρίως δεκαημέρου. Η τύχη πάντως είναι με το μέρος σας λόγω του Δία στο ζώδιο σας και η όποια ένταση προκύψει λόγω του ταυ-τετραγώνου με τον Άρη, ίσως προκαλέσει μια εσωτερική αναστάτωση ή σε θέματα με την οικογένεια και το σπίτι σας αλλά και κάποια έξοδα.

Αιγόκερως

Με την Πανσέληνο εστιάζετε σε θέματα υγιεινής και διατροφής, καθημερινότητας και εργασίας αλλά και της ψυχολογίας σας. Προσέξτε τις εντάσεις στις μετακινήσεις και στο λόγο σας για να μη χάσετε τον έλεγχο. Επίσης μην προβείτε εσείς σε συμπεριφορές ελεγκτικές και εξαναγκαστικές με τους ανθρώπους του περιβάλλοντος σας,, ιδιαίτερα αν ανήκετε στο τέλος του 2ου δεκαημέρου. Εσείς που ανήκετε στα τέλη του 3ου δεκαημέρου καλείστε αυτό το διάστημα να αντιμετωπίσετε ανατροπές σε επαγγελματικά και οικογενειακά θέματα καθώς και σχέσεων.

Υδροχόος

Εύνοια από φίλους και στους στόχους σας, αν και το ενδιαφέρον σας είναι στραμμένο στους έρωτες σας. Διάφορα θέματα σας δημιουργούν μια ανασφάλεια και ένταση σε σχέση με τα συναισθηματικά και τα οικονομικά σας. Εκτονώνετε τις εντάσεις ξοδεύοντας χρήματα ίσως και κάνοντας υπερβολές γι αυτό φροντίστε τουλάχιστον να υπάρχει κάποιο μέτρο.

Ιχθύες

Η ένταση της Πανσελήνου εκδηλώνεται επάνω σας ιδίως όσων ανήκετε στο 1ο δεκαήμερο, λόγω του Άρη στο ζώδιο σας. Πρόκειται για μια πιεστική περίοδο με υποχρεώσεις επαγγελματικές και οικογενειακές που σας δημιουργεί νεύρα. Προσοχή στις επαφές σας με φίλους για να μην υπάρξουν τσακωμοί. Παρόλα αυτά μπορείτε να δομήσετε στόχους και να επιτύχετε τα σχέδιά σας.

By Anastasia Pavlaki

Αστρολογία

Leave a comment