Μαϊος 2023 – Επισκόπηση!

Ο Μάϊος μας βρίσκει με ανάδρομο Ερμή και τη δεύτερη στη σειρά Έκλειψη, η οποία είναι Σεληνιακή, στις 5/5, στον άξονα Ταύρου/Σκορπιού, ενώ στις 16/5, ο Ερμής τερματίζει την αναδρομή του και ο Δίας περνάει στον Ταύρο για τον επόμενο χρόνο.

Αρχικά, την 1/5, ο Πλούτωνας γυρίζει ανάδρομος στη μηδενική μοίρα του Υδροχόου, όπου για τον επόμενο μήνα που θα βρίσκεται στον Υδροχόο, θα αφουγκραστούμε σε εσωτερικό επίπεδο τα θέματα που θα πρέπει να μεταμορφωθούν σε επίπεδο κοινωνίας, ομάδας, συλλογικοτήτων. Δεν θα ξαναβρεθεί στον Υδροχόο, πρίν τις 21/1 του 2024, όπου θα κάνει και πάλι την είσοδο του. Την επόμενη μέρα (2/5), ο ανάδρομος Ερμής σε σύνοδο με τον Ήλιο (11° Ταύρου) φέρνει έντονη επικοινωνία και μετακινήσεις για Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες, Υδροχόους των αρχών του 2ου δεκαημέρου. Στις 4/5, η Αφροδίτη σχηματίζει τετράγωνο με τον Ποσειδώνα και επηρεάζει Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθύες του 3ου δεκαημερου, με λανθασμένες και παραπλανητικές καταστάσεις σε αισθηματικό επίπεδο και στα οικονομικά. Λίγες ώρες μετά την επόμενη μέρα (5/5), η Αφροδίτη σε εξάγωνο με το Δια είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για ευχάριστες συναντήσεις και όμορφες χαλαρές στιγμές για Κριούς και Διδύμους των τελευταίων ημερών.

Πανσέληνος και Έκλειψη Σελήνης στις 14°52′ Ταύρου/Σκορπιού (5/5)

Η Πανσέληνος και Έκλειψη γίνεται το απόγευμα της 5ης Μαϊου, στη 15η μοίρα του Σκορπιού, σε αντίθεση με τον Ουρανό, όπου την κάνει ιδιαίτερα εκρηκτική και απρόβλεπτη. Μια αντίστοιχη Έκλειψη είχαμε το Νοέμβριο του 2022, στις ίδιες πάνω κάτω μοίρες των Σταθερών ζωδίων (Ταύρου, Σκορπιού), γεγονός που δηλώνει ότι κάποια θέματα που θα εμφανιστούν τις μέρες αυτές ή και για τον επόμενο μήνα συνολικά, τα έχουμε ήδη βιώσει από το φθινόπωρο ίσως και νωρίτερα με τα τετράγωνα του Κρόνου/Ουρανού στις μοίρες αυτές. Τώρα έχουμε να συμμετέχει μόνο ο Ουρανός, όπου μπορεί να ταρακουνήσει και πάλι τα θεμέλια της ζωής και τις σχέσεις των Ταύρων, Σκορπιών, Λεόντων και Υδροχόων του 2ου δεκαημέρου, ιδιαίτερα όσων έχουν τον Ήλιο, Ωροσκόπο, Μεσουράνημα και προσωπικούς πλανήτες 12η-18η μοίρα.

Αφροδίτη στον Καρκίνο (7/5-5/6)

Η Αφροδίτη περνάει στο ζώδιο του Καρκίνου και γίνεται περισσότερο συναισθηματική και προστατευτική για τα αγαπημένα της πρόσωπα. Από τη θέση αυτή θα ευνοήσει Καρκίνους, Αιγόκερους, Ιχθύες στα αισθηματικά και τις σχέσεις, ενώ θα βοηθήσει πολύ σε κοινωνικότητα, φιλία και εξωστρέφεια Ταύρους, Σκορπιούς και Παρθένους. Θα σχηματίσει θετικές όψεις με Κρόνο, Ουρανό, Ποσειδώνα και μια αντίθεση με τον Πλούτωνα στο τέλος της διέλευσης της από τον Καρκίνο.

Ο Ήλιος ολοκληρώνει τη σύνοδο του με τον Ουρανό στις 9/5 και κορυφώνονται για μια ακόμα φορά, οι εκρηκτικές καταστάσεις και αλλαγές για Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους του τέλους του 2ου δεκαημέρου. Στις 12/5, ο ανάδρομος Ερμής σε εξάγωνο με τον Κρόνο, φέρνει σταθερότητα και αποκατάσταση των εντάσεων και του χάους των προηγούμενων ημερών, ενώ ευνοεί Ιχθύες και Ταύρους του 1ου δεκαημέρου. Ταυτόχρονο, λίγες ώρες μετά, στις 13/5, ο Ερμής σε εξάγωνο με την Αφροδίτη και η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Κρόνο, φέρνει σταθερότητα στις σχέσεις και καλές προοπτικές για Ιχθύες, Καρκίνους και Ταύρους του 1ου δεκαημέρου. Ο Ερμής τελειώνει την αναδρομή του στις 15/5 στην 5η μοίρα του Ταύρου, και η πρώτη όψη του θα είναι το εξάγωνο με τον Κρόνο, μια καλή συγκυρία για σταθερότητα και οργάνωση τις επόμενες ημέρες. Την ίδια ημέρα ο Άρης σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα, ευνοεί όσους έχουν πλανήτες στις τελευταίες μοίρες των ζωδίων του Νερού (Καρκίνους, Σκορπιούς, Ιχθύες), με έμπνευση, καλλιτεχνική δραστηριότητα, δημιουργικότητα.

Δίας στον Ταύρο (16/5/2023-26/5/2024)

Ο Δίας αλλάζει ζώδια και για τον επόμενο ένα χρόνο θα βρίσκεται στον Ταύρο, μια θέση που έχει να κάνει με την υλική αφθονία, τη φύση, τα οικονομικά, την απλότητα, την απόλαυση, συνεπώς θα μπορούσαμε να ευελπιστούμε σε πιο ήρεμες και καλές ημέρες και οικονομική ευημερία. Την αναμένουμε αλλά όχι αμώσως αφού με την είσοδο του θα σχηματίσει τετράγωνο με τον Πλούτωνα, που θεωρείται όψη κερδοσκοπίας και για μια ακόμα φορά θα ωφεληθούν λίγοι. Βεβαίως για τον επόμενο χρόνο οι τυχεροί θα είναι οι Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες, Υδροχόοι, Παρθένοι και Αιγόκεροι.

Στις 18/5, ο Δίας σχηματίζει τετράγωνο με τον Πλούτωνα από τη μηδενική Υδροχόου/Ταύρου και είναι η όψη που φέρνει κερδοσκοπία και υπερβολικό πλουτισμό ή μεγάλες απώλειες. Προσεκτικοί πρέπει να είναι Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες και Υδροχόοι των αρχικών ημερών. Την ίδια ημέρα, ο Ήλιος σε εξάγωνο με τον Ποσειδώνα, ευνοεί τα ζώδια του νερού των τελευταίων ημερών, (Καρκίνους, Σκορπιούς, Ιχθύες), να δραπετεύσουν από τα πρέπει και τις υποχρεώσεις και να ασχοληθούν με κάτι πιο ευχάριστο και δημιουργικό, να διασκεδάσουν και να ασχοληθούν με πιο πνευματικά θέματα. Στις 19/5, ο Ερμής πλέον σε ορθή φορά σχηματίζει εξάγωνο με τον Κρόνο, και ευνοεί Ιχθύες και Ταύρους του 1ου δεκαημέρου να δημιουργήσουν κάτι που απαιτεί συγκέντρωση και λεπτομέρεια και να ολοκληρώσουν με επιτυχία, μια επίπονη εργασία.

Νέα Σελήνη στον Ταύρο (19/5)

Γίνεται στην 28°26′ του Ταύρου, σε εξάγωνο με τον Άρη, εξάγωνο με τον Ποσειδώνα και τρίγωνο με τον Πλούτωνα, αν και ασύμβατο. Οι τελευταίες μοίρες του ζωδίου του Ταύρου δεν έχουν καλή φύση, λόγω δυσμενών απλανών, αλλά και οι τελευταίες μοίρες κάθε ζωδίου είναι αναιρετικές και δεν είναι ιδιαίτερα θετικές. Παρόλα αυτά θα μπορούσαμε να περιμένουμε ένα νέο ξεκίνημα το επόμενο διάστημα με περισσότερη ευκολία και χωρίς εμπόδια. Ευνοημένοι οι Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι των τελευταίων τριών ημερών.

Άρης στο Λέοντα (20/5-10/7)

Ο Άρης στο πύρινο ζώδιο του Λέοντα, φέρνει την ανάγκη να διοχετεύσουμε τη δραστηριότητα μας στην προσωπική δημιουργικότητα, τη χαρά, τον έρωτα και τη διασκέδαση, ενώ ασχολούμαστε κυρίως με τα όσα μας καλύπτουν προσωπικά και το εγώ μας. Θα βοηθήσει να ενεργοποιηθούν θετικά τα ζώδια της Φωτιάς (Κριοί, Λέοντες, Τοξότες) και δευτερευόντως Δίδυμοι και Υδροχόοι. Θα φέρει ένταση σε Ταύρους, Σκορπιούς και Υδροχόους. Κατά το πέρασμά του αμέσως θα σχηματίσει αντίθεση με τον Πλούτωνα και θα επηρεάσει τις αρχικές μοίρες του άξονα Λέοντα, Υδροχόου, αλλά και Ταύρους και Σκορπιούς.

Ήλιος στους Διδύμους (21/5-21/6)

Ο Ήλιος περνάει στους Διδύμους και φωτίζει για τον επόμενο μήνα τον τομέα του προσωπικού μας ωροσκοπίου που καταλαμβάνει το ζώδιο των Διδύμων. Περίοδος πιο ανάλαφρη, με έμφαση στις κοντινές μετακινήσεις και τις επικοινωνίες αλλά και τα γραπτά. Ευνοούνται Υδροχόοι, Δίδυμοι, Ζυγοί, και δευτερευόντως Κριοί, Λέοντες και Τοξότες. Στις 21/5, λίγο αφού περάσει στους Διδύμους θα σχηματίσει τρίγωνο με τον Πλούτωνα, μια πολύ ευνοϊκή όψη για επιτυχία κάθε είδους σε Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους των αρχικών ημερών.

Στις 22/5, ο Ήλιος σε εξάγωνο με τον Άρη, ευνοεί Διδύμους και Λέοντες των αρχικών ημερών να αναλάβουν δράση. Στις 23/5, ο Άρης σε τετράγωνο με το Δία, φέρνει υπερβολή και ρίσκα, σε Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους των πρώτων ημερών. Στις 26/5, η Αφροδίτη σε εξάγωνο με τον Ουρανό θα ευνοήσει σε ξαφνικές αισθηματικές αλλαγές, ευκαιρίες νέων γνωριμιών και ξαφνικών συναντήσεων Ταύρους, Καρκίνους και Αιγόκερους του τέλους του 2ου δεκαημέρου. Στις 28/5, ο Ήλιος σε τετράγωνο με τον Κρόνο, φέρνει κάποια εμπόδια και περιορισμούς σε Διδύμους και Ιχθύες του 1ου δεκαημέρου.

Καλό μήνα σε όλους!!!

Rating: 1 out of 5.

By Anastasia Pavlaki

Αστρολογία

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s