Απρίλιος 2023 – Επισκόπηση!

Ο μήνας Απρίλιος αναμένεται αρκετά ήρεμος, με χαρακτηριστικά σημεία την Έκλειψη στις 20/4 και την αναδρομή του Ερμή από τις 21/4 έως τις15/5…

3/4 – Ερμής στον Ταύρο

Ο Ερμής μπαίνει στον Ταύρο 3/4 για να παραμείνει μέχρι τις 11/6, ένα μεγάλο διάστημα λόγω του ότι θα κάνει εδώ την αναδρομή του, από 21/4 έως 15/5. Επικοινωνία και σκέψη γίνονται πιο αργά και σταθερά. Δεν υπάρχει πολύ ευελιξία, αντίθετα υπάρχει επιμονή στο λόγο και τις απόψεις. Πολλά πράγματα θα χρειαστεί να επαναληφθούν αργότερα, λόγω του ότι από τις αρχές του Απριλίου ο Ερμής θα μπει σε περίοδο “σκιάς”, συνεπώς καλό είναι να μην κάνουμε σημαντικές δουλειές που θα θέλαμε να προχωρήσουν γρήγορα. Θα ευνοήσει Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους, ενώ θα κινητοποιήσει τους Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους.

3/4 – Ερμής τετράγωνο Πλούτωνας

Αμέσως μόλις περάσει στον Ταύρο, ο Ερμής θα σχηματίσει τετράγωνο με τον Πλούτωνα που έχει περάσει στη μηδενική μοίρα του Υδροχόου και θα εκδηλώσει έντονα εμπόδια και εμμονή στη σκέψη, για Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους των αρχικών ημερών.

5/4 – Ερμής εξάγωνο Κρόνος

Στη συνέχεια, ο Ερμής κάνει εξάγωνο με τον Κρόνο, μια βοηθητική όψη, για θέματα γραφειοκρατικά και τη διεκπεραίωση σημαντικών εργασιών. Θα ευνοήσει Ιχθύες και Ταύρους των πρώτων ημερών του ζωδίου τους.

5/4 – Ήλιος σύνοδο Χείρωνας

Μια όψη που μπορεί να φέρει στο προσκήνιο πληγές του παρελθόντος, την ευαισθητοποίηση και την αναζήτηση θεραπειών, ψυχικά και σωματικά, μέσω κυρίως εναλλακτικών μεθόδων. Επηρεάζει Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους του 2ου δεκαημέρου.

6/4 – Πανσέληνος στο Ζυγό (16° 07′)

Η Πανσέληνος στο Ζυγό, είναι η στιγμή που κορυφώνονται τα γεγονότα που είχαν ξεκινήσει με τη νέα Σελήνη και είναι μια στιγμή που θα αναζητηθεί η ισορροπία στις σχέσεις και η αρμονία με τους άλλους. Επηρεάζει Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους του 2ου δεκαημέρου.

7/4 – Αφροδίτη εξάγωνο Ποσειδώνας

Η Αφροδίτη από τον Ταύρο, θα σχηματίσει εξάγωνο με τον Ποσειδώνα, μια ακόμα ευνοϊκή και χαλαρή όψη, ιδανική για ονειροπόληση και τάσεις φυγής, διασκέδαση και ομορφιά. Επηρεάζει Ιχθύες και Ταύρους του 3ου δεκαημέρου.

8/4 – Ερμής εξάγωνο Άρης

Μια ακόμα βοηθητική όψη του Ερμή, για Ταύρους και Καρκίνους του 1ου δεκαημέρου. Η δράση, οι κινήσεις γίνονται ομαλά και η διεκδίκηση επίσης χωρίς ιδιαίτερο κόπο και εμπόδια.

11/4 – Αφροδίτη στους Διδύμους

Η Αφροδίτη αλλάζει ζώδιο κα περνάει στους Διδύμους, μέχρι τις 7/5, για να ευνοήσει Διδύμους, Υδροχόους, Ζυγούς και Τοξότες, σε αισθηματικά θέματα. Πιο ανάλαφρες οι επαφές και οι σχέσεις μας με τους άλλους, με περισσότερη εξωστρέφεια και χαλαρές μετακινήσεις και συζητήσεις,, θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια ευχάριστη καθημερινότητα στα παραπάνω ζώδια, ενώ μαζί με αυτούς θα έχουν ευχάριστες εξελίξεις οι Λέοντες και οι Κριοί.

11/4 – Αφροδίτη τρίγωνο Πλούτωνας

Αμέσως μόλις περάσει η Αφροδίτη, η πρώτη όψη είναι το τρίγωνο της με τον Πλούτωνα, που θα ευνοήσει εξαιρετικά τα ζώδια του Αέρα, (Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους) των αρχικών ημερών για έντονες ερωτικές στιγμές αλλά και οικονομική επιτυχία.

12/4 – Ήλιος σύνοδο Δια (21° 45′ Κριού)

Η πιο τυχερή όψη, Ήλιος σύνοδο με Δια, γίνεται τώρα και ευνοεί Κριούς, Λέοντες και Τοξότες των αρχών του 3ου δεκαημέρου, αλλά και Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους, με τύχη, ευχάριστες εξελίξεις στη ζωή τους και επιτυχία. Είναι μια στιγμή που θα φέρει ευκαιρίες για βελτίωση των καταστάσεων στη ζωή των ζωδίων αυτών, αλλά και στον καθένα στον τομέα που πέφτει στο χάρτη του.

14/4 – Αφροδίτη τετράγωνο Κρόνος

Η Αφροδίτη συναντά τον Κρόνο με τετράγωνο, μια όχι και τόσο ευχάριστη συγκυρία, φέρνει αποστασιοποίηση και ψυχρότητα στις σχέσεις και δυσκολία οικονομική, για Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους κα Ιχθύες του 1ου δεκαημέρου.

20/4 – Έκλειψη Ηλίου στον Κριό (29° 50′)

Η πρώτη Έκλειψη της χρονιάς, είναι Έκλειψη Ηλίου Υβριδική και γίνεται στην τελευταία μοίρα του Κριού, ενώ επηρεάζει και την πρώτη μοίρα του Ταύρου. Σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα, σίγουρα δεν πρόκειται για εύκολη Έκλειψη, αναμένεται να δείξει το τέλος πολλών καταστάσεων που χρειάζεται όμως να συμβεί, έτσι ώστε να υπάρξει μια νέα αρχή. Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι, Αιγόκεροι των τελευταίων 2 ημερών και Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες και Υδροχόοι της 1ης μέρας, είναι αυτοί που επηρεάζονται από αυτή την Έκλειψη και θα έχουν κομβικά γεγονότα στη ζωή τους.

20/4 – Ήλιος στον Ταύρο

Την ίδια μέρα ο Ήλιος περνάει στον Ταύρο και για τον επόμενο μήνα θα φωτίζει τον τομέα του προσωπικού μας ωροσκοπίου που καταλαμβάνει το ζώδιο του Ταύρου, κάνοντας μας να εστιάζουμε σε αυτά τα θέματα. Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι είναι οι ευνοημένοι της επόμενης περιόδου, με την κατάλληλη ενέργεια για να επιτύχουν αυτά που θέλουν.

20/4 – Ήλιος τετράγωνο Πλούτωνας

Φυσικά, η πρώτη όψη είναι το τετράγωνο με τον Πλούτωνα που είναι στη μηδενική του Υδροχόου και δηλώνει σημαντικά εμπόδια αλλά και μεγάλη επιμονή και δύναμη, για Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους, των 2 πρώτων ημερών.

21/4 – Ερμής ανάδρομος στον Ταύρο (15° 37′)

Ο Ερμής έχοντας διανύσει το μισό ζώδιο του Ταύρου, γυρίζει ανάδρομος, μέχρι τις 15/5. Οι γνωστές αναθεωρήσεις και εμπόδια θα πρέπει να είναι αναμενόμενες στη δουλειά και την καθημερινότητα το επόμενο διάστημα. Κάποια πράγματα εξελίσσονται πολύ αργά και δε βοηθάει για την επίλυση τους. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να στρέψουμε τη σκέψη μας εσωτερικά και να κάνουμε τις προσωπικές μα αναθεωρήσεις όπου χρειάζεται, ή απλά να χαλαρώσουμε τους ρυθμούς μας και να απολαύσουμε τη φύση και την αρμονία, χωρίς άγχος και βιασύνη. Έτσι κι αλλιώς τα πράγματα θα αρχίσουν να τρέχουν από τον επόμενο μήνα.

24/4 – Ερμής εξάγωνο Άρης

Η πρώτη όψη του Ερμή ανάδρομού είναι για μια ακόμα φορά ένα εξάγωνο με τον Άρη, που ευνοεί Ταύρους και Καρκίνους, ενώ μιλάει για εύκολη ροή ενέργειας, δράση και διεκδίκηση του επόμενο διάστημα.

25/4 – Ήλιος εξάγωνο Κρόνος

Ο Ήλιος σε εξάγωνο με τον Κρόνο, ευνοεί Ιχθύες και Ταύρους του 1ου δεκαημέρου να επιτύχουν στα σχέδια τους και να οργανωθούν.

29/4 – Άρης εξάγωνο Ουρανός

Ο μήνας κλείνει με τον Άρη σε εξάγωνο με τον Ουρανό, μια ακόμα όψη που διευκολύνει και φέρνει ευκαιρίες σε Ταύρους και Καρκίνους του 2ου δεκαημέρου, για να δραστηριοποιηθούν σε πρωτότυπες και νέες συνθήκες, με ομαλή όμως δράση και τα σωστά όρια.

Καλό μήνα σε όλους!!!

Rating: 1 out of 5.

By Anastasia Pavlaki

Αστρολογία

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s