Μάρτιος 2023 – Ένας νέος κόσμος ξημερώνει!

Ο πρώτος μήνας της άνοιξης έφτασε και μας επιφυλάσσει πολλές αλλαγές ενεργειών κατά τη διάρκειά του, οι οποίες μάλιστα πρόκειται να είναι ιδιαίτερα σημαντικές και να καθορίσουν τα επόμενα χρόνια. Μιλάμε βέβαια για την πολύ αναμενόμενη μετακίνηση του Κρόνου στο ζώδιο των Ιχθύων στις 7/3, για τα επόμενα δυόμισι περίπου χρόνια, αλλά και τη σταδιακή μετάβαση του Πλούτωνα στον Υδροχόο στις 23/3, για μια εικοσαετία. Αλλαγές διόλου αμελητέες, αφού όπως ξέρουμε οι αργοί πλανήτες καθορίζουν ολόκληρες γενιές και το γενικότερο πλαίσιο σε παγκόσμιο επίπεδο. Θα ακολουθήσουν άρθρα και για τις δυο αυτές αλλαγές πλανητών, ας μείνουμε όμως τώρα στο Μάρτιο και να δούμε αναλυτικά τα σημαντικότερα γεγονότα του.

2/3 – Αφροδίτη σύνοδο Δίας

Μια εκπληκτική όψη συμβαίνει στο ζώδιο του Κριού (12°) και φέρνει άπλετη τύχη και ευημερία σε Κριούς, Λέοντες, Τοξότες, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους του 2ου δεκαημέρου. Όλοι όμως θα ωφεληθούν με καλοτυχία στον τομέα του προσωπικού τους ωροσκοπίου που συμβαίνει η όψη αυτή!

2/3 – Ερμής σύνοδο Κρόνος

Την ίδια μέρα, ο Ερμής έχοντας φτάσει στην τελευταία μοίρα του Υδροχόου και λίγο πριν αλλάξει ζώδιο και περάσει στους Ιχθύες, συναντά τον Κρόνο, ο οποίος είναι επίσης στην τελευταία μοίρα του Υδροχόου, μια ανάσα από την αποχώρηση του από το ζώδιο αυτό. Η όψη αυτή φέρνει σοβαρότητα και υποχρεώσεις για Υδροχόους, Λέοντες, Ταύρους και Σκορπιούς των τελευταίων ημερών. Μπορεί όμως να βοηθήσει για δομημένη εργασία και οργάνωση τα ζώδια του Αέρα (Υδροχόους, Ζυγούς, Διδύμους) των τελευταίων ημερών. Γενικότερα συνίσταται για αυτοσυγκέντρωση και ανάληψη δύσκολων εργασιών, με επιτυχία αλλά και κόπο.

3/3 – Ερμής στους Ιχθύες

Ο Ερμής αφήνει τον Υδροχόο που του ταίριαζε πολύ και χάριζε καθαρή, λογική σκέψη και ευφυία και για τις επόμενες δεκαπέντε μέρες, θα βρίσκεται στους Ιχθύες, ένα περιβάλλον του συναισθήματος, που η σκέψη και η κρίση δεν είναι αντικειμενική, αλλά καθορίζεται από το συναίσθημα. Χάνεται λοιπόν η ορθολογική σκέψη και το όνειρο, το υπερβατικό, το μυστήριο κυριαρχεί στη σκέψη μας. Ευνοημένοι παρόλα αυτά θα βρεθούνε οι Καρκίνοι, Σκορπιοί και οι Ιχθύες, ως ζώδια του Νερού, ενώ αυτή η θέση ευνοεί εξαιρετικά κάθε είδους καλλιτεχνική δραστηριότητα και ενασχόληση.

3/3 – Αφροδίτη σύνοδο Χείρωνας

Μια ακόμα εξαιρετική όψη της Αφροδίτης με το Χείρωνα, φέρνει παραμυθένιες καταστάσεις στα αισθηματικά, ευνοεί τα οικονομικά και προσφέρει τη λύτρωση. Φυσικά οι πλέον ευνοημένοι είναι τα ζώδια της Φωτιάς (Κριοί, Λέοντες, Τοξότες) του 2ου δεκαημέρου, αλλά και οι Ζυγοί, Υδροχόοι, Δίδυμοι.

6/3 – Ήλιος εξάγωνο Ουρανός

Μια καλή όψη που φέρνει ευκαιρίες για ανανέωση και αλλαγή. Επηρεάζει Ιχθύες και Ταύρους του 2ου δεκαημέρου. Μια νέα προοπτική, κάτι διαφορετικό, κάτι που ανανεώνει και αλλάζει τον τρόπο αντίληψης των καταστάσεων και της ζωής μας. Μία νέα προσέγγιση, όλα αυτά είναι στα πλαίσια του Ήλιου/Ουρανού.

7/3 – Πανσέληνος στην Παρθένο (16° 40′)

Η Πανσέληνος στον άξονα Ιχθύων/Παρθένου, γίνεται το μεσημέρι της 7ης Μαρτίου, για την Αθήνα και τα Φώτα της (Ήλιος και Σελήνη), βρίσκονται σε τετράγωνο με τον Άρη, αλλά και εξάγωνο/τρίγωνο με Ουρανό. Κάθε Πανσέληνος είναι μια κορύφωση γεγονότων που έχουν ξεκινήσει με τη νέα Σελήνη, οπότε και τώρα θα δούμε στον τομέα που πέφτει στο προσωπικό μας ωροσκόπιο το ζώδιο της Παρθένου και των Ιχθύων, μια ολοκλήρωση. Δεν θα λείψουν οι εντάσεις τις μέρες κοντά στην Πανσέληνο, λόγω του Άρη, και ιδιαίτερα οι Μεταβλητοί (Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι, Ιχθύες) του 2ου δεκαημέρου, ας είναι λίγο παραπάνω προσεκτικοί στις κινήσεις τους.

7/3 – Κρόνος στους Ιχθύες

Αμέσως μετά την ίδια ημέρα, ο Κρόνος περνάει στους Ιχθύες, αφήνοντας οριστικά τον Υδροχόο. Μια διέλευση που θα μας απασχολήσει μέχρι το Φεβρουάριο του 2026, πρόκειται να αλλάξει αρκετά τις δομές που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Ο Κρόνος πλέον είναι πιο αδύναμος και μπορεί να επιβάλλει δυσκολότερα τους κανόνες του στην κοινωνία, για καλό ή για κακό. Στο περιβάλλον των Ιχθύων, του συναισθήματος, της απέραντης θάλασσας, του ονείρου, του υπερβατικού, της τέχνης, της χημείας, των υγρών γενικότερα, ο πλανήτης των ορίων και της τάξης δυσκολεύεται πολύ να λειτουργήσει, συνεπώς θα φέρει κάποια προβλήματα στα συγκεκριμένα αντικείμενα και θα προσπαθήσει να βάλει τάξη στο χάος. Η αρνητική εκδοχή βέβαια είναι ότι περιορίζει την ονειροπόληση και την ανάγκη για φυγή από την πραγματικότητα, κάτι που χρειάζεται στη ζωή. Η επαφή με τον εσωτερικό μας ψυχισμό γίνεται δύσκολη, σκληρή, σαν να παίρνουμε μαθήματα σε σχέση με αυτά τα θέματα και να ωριμάζουμε. Τα ψυχολογικά προβλήματα θα αυξηθούν με αυτή τη θέση, αφού λίγοι θα καταφέρουν να εντρυφήσουν στο υποσυνείδητο και να δουλέψουν με αυτό. Θα επηρεάσει το Μεταβλητό σταυρό (Ιχθύες, Παρθένους, Διδύμους και Τοξότες), σταδιακά όλων των δεκαημέρων, αν και φέτος θα επηρεαστεί το 1ο δεκαήμερο των ζωδίων αυτών με περιορισμούς, ανάληψη ευθυνών, δυσκολίες, εμπόδια, υποχρεώσεις και μαθήματα.

11/3 – Αφροδίτη εξάγωνο Άρης

Μια θετική όψη για Κριούς και Διδύμους του 3ου δεκαημέρου, φέρνει ευκαιρίες αισθηματικού χαρακτήρα, οικονομικές ευκαιρίες και ευχάριστες συναντήσεις. Ας την εκμεταλλευτούμε.

11/3 – Ερμής εξάγωνο Ουρανός

Μια ακόμα καλή όψη, τώρα για Ιχθύες και Ταύρους του 2ου δεκαημέρου, φέρνει ιδέες πρωτότυπες και εκκεντρικές, νέες αντιλήψεις σε πράγματα που ως τώρα δεν είχαμε λύση. Διεύρυνση γνώσεων και οριζόντων, μέσα από λίγο προσπάθεια θα υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες και οι ευκαιρίες να προχωρήσουμε τους στόχους μας.

12/3 – Δίας σύνοδο Χείρωνας στον Κριό

Ολοκληρώνεται η σύνοδος του Δία με το Χείρωνα και επηρεάζει το 2ο δεκαήμερο του Κριού και μαζί, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους, αλλά και Λέοντες και Τοξότες. Μια καταπληκτική στιγμή για επούλωση πληγών από τραυματικές εμπειρίες, ο Δίας μεγεθύνει το τραύμα του Χείρωνα και δίνει την δυνατότητα επίλυσης του κατά μια έννοια, αν όχι ολοκληρωτικά, σίγουρα φέρνει τυχερά γεγονότα σε όσους επηρεάζει και με τον τρόπο αυτό επέρχεται μια κάποια λύτρωση.

15/3 – Άρης τετράγωνο Ποσειδώνας

Κι εδώ κορυφώνεται μια πολύ δύσκολη όψη που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Ο Άρης σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα επηρεάζει Δίδυμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθύες του 3ου δεκαημέρου, φέρνοντας εξασθένιση, εξαπάτηση, πλάνη, λάθος κινήσεις και ύπουλη δράση. Η συγκεκριμένη όψη συμβαίνει για τρίτη και τελευταία φορά (είχε συμβεί ξανά το φθινόπωρο με τον Άρη ορθόδρομο και ανάδρομο), συνεπώς μπορεί να φέρει στο προσκήνιο και κάποια γεγονότα που είχαν γίνει πριν από λίγους μήνες για τελευταία φορά. Σίγουρα σε γενικό επίπεδο τις ημέρες αυτές εκτός από παραπληροφόρηση θα υπάρξει και μια έξαρση από ιώσεις και αλλεργίες, ας είμαστε προσεκτικοί και ιδιαίτερα όσοι επηρεάζονται άμεσα.

16/3 – Ήλιος/Ερμής σύνοδο με Ποσειδώνα και τετράγωνο με Άρη

Από τις δυσκολότερες μέρες μέσα στο μήνα, ο Ήλιος με τον Ερμή ενεργοποιούν το τετράγωνο Άρη/Ποσειδώνα και εντείνουν τις απογοητεύσεις, τις απάτες, προσοχή σε κλοπή, σε ψευδαισθήσεις και εξαπατήσεις, προσοχή σε χημικές ουσίες, στη θάλασσα ίσως συμβεί κάτι δυσάρεστο, ενώ προσοχή σε ιώσεις. Επηρεάζονται και πάλι οι Μεταβλητοί του 3ου δεκαημέρου.

16/3 – Αφροδίτη τετράγωνο Πλούτωνας

Την ίδια ημέρα, η Αφροδίτη από την τελευταία μοίρα του Κριού, σχηματίζει τετράγωνο με τον Πλούτωνα για να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο το τοπίο, με ερωτικές απογοητεύσεις, ζήλεια και εμμονές στις σχέσεις και διεκδίκηση με λάθος τρόπο. Φέρνει θλίψη σε γενικό σκηνικό, συνεπώς ίσως να ακούσουμε κάτι δυσάρεστο εκείνη την ημέρα. Επίσης οικονομικές απώλειες ίσως υπάρξουν. Επηρεάζονται Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι των τελευταίων ημερών.

17/3 – Αφροδίτη στον Ταύρο

Η Αφροδίτη μπαίνει στο αγαπημένο της ζώδιο αυτό του Ταύρου και θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 11/4. Τα θέματα που κυβερνά η Αφροδίτη όπως η αισθητική, τα οικονομικά, οι σχέσεις, η ευημερία, αναβαθμίζονται. Το διάστημα αυτό θα ευνοήσει τα ζώδια της Γης (Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους) αλλά και Σκορπιούς στις σχέσεις, Καρκίνους και Ιχθύες σε φιλίες και επαφές.

17/3 – Ήλιος σύνοδο Ερμής

Ο Ερμής σε σύνοδο με τον Ήλιο, τονίζει την υποκειμενικότητα στη σκέψη αλλά αυξάνει και τη συνείδηση ή τη διαίσθηση λόγω της φύσεως του ζωδίου των Ιχθύων. Φέρνει αυξημένη επικοινωνιακή δραστηριότητα σε Ιχθύες, Καρκίνους, Σκορπιούς, του 3ου δεκαημέρου.

18/3 – Αφροδίτη εξάγωνο Κρόνος

Μια καλή όψη στις αρχές του ζωδίου του Ιχθύ και Ταύρου, φέρνει ευκαιρίες οικονομικής και συναισθηματικής σταθερότητας για τα παραπάνω ζώδια.

19/3 – Ερμής εξάγωνο Πλούτωνας

Ο Ερμής στην τελευταία μοίρα του Ιχθύ σχηματίζει εξάγωνο με τον Πλούτωνα και βοηθά Αιγόκερους και Ιχθύες των τελευταίων ημερών να πραγματοποιήσουν τα μεγαλεπήβολα σχέδια τους, ίσως μέσω σημαντικών επαφών με πρόσωπα που κατέχουν δύναμη αλλά και με έρευνα και πολύ ανάλυση.

19/3 – Ερμής στον Κριό

Ο Ερμής κινούμενος πολύ γρήγορα, περνάει στον Κριό για να παραμείνει έως τις 3/4 σε αυτό το ζώδιο όπου του προσδίδει βιασύνη και παρορμητικότητα. Έτσι για τις επόμενες μέρες θα έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε και να επικοινωνούμε με ταχύτητα και εξωστρέφεια. Θα ευνοήσει τα ζώδια της Φωτιάς (Κριούς, Λέοντες, Τοξότες) και δευτερευόντως του Αέρα (Διδύμους, Ζυγούς, Υδροχόους).

20/3 – Ήλιος εξάγωνο Πλούτωνας

Και ο Ήλιος λίγο πριν μεταφερθεί στον Κριό, κάνει το εξάγωνο του με τον Πλούτωνα που θα ευνοήσει Αιγόκερους και Ιχθύες των τελευταίων ημερών των ζωδίων τους, να υλοποιήσουν μέσα από προσπάθεια σημαντικούς στόχους.

20/3 – Αφροδίτη σύνοδο Βόρειος Δεσμός

Μια θετική συγκυρία αυτή της Αφροδίτης με το Βόρειο δεσμό, ευνοεί την αγάπη και το χρήμα για Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους του 1ου δεκαημέρου. Τυχερές επαφές και ευχάριστα γεγονότα.

20/3 – Ήλιος στον Κριό (Εαρινή Ισημερία)

Ο Ήλιος εισέρχεται στον Κριό και έχουμε επίσημα την αρχή της Άνοιξης, αλλά και το Αστρολογικό νέο έτος! Ένας καινούριος κύκλος του Ήλιου στο ζωδιακό ξεκινά. Για τον επόμενο μήνα η εξωστρέφεια και η δράση εντείνονται ενώ Κριοί, Λέοντες και Τοξότες έχουν την τιμητική τους, μαζί και Δίδυμοι, Ζυγοί και Υδροχόοι, η άλλη ομάδα των ζωδίων του Αέρα που θα έχει κι αυτή καλές εξελίξεις.

21/3 – Νέα Σελήνη στον Κριό (0° 50′)

Η Νέα Σελήνη γίνεται επάνω στην Εαρινή Ισημερία στην μηδενική του Κριού. Μια πολύ σημαντική Νέα Σελήνη που ευνοεί τα νέα ξεκινήματα τις επόμενες ημέρες σε συλλογικό επίπεδο εκτός από προσωπικό, μιας και η μηδενική του Κριού, θεωρείται η μοίρα της ανθρωπότητας και είναι πολύ δυνατή. Συμβολικά έχουμε μια παγκόσμια εκκίνηση και για έναν ακόμα λόγο: Η ΄νέα Σελήνη βρίσκεται σε εξάγωνο με τον Πλούτωνα, ο οποίος είναι μια ανάσα από την είσοδο του στον Υδροχόο. Σε προσωπικό επίπεδο, εκεί που βρίσκεται ο τομέας του Κριού στο χάρτη μας, μπορούμε στο επόμενο δεκαπενθήμερο να κάνουμε κάτι νέο και δυναμικό.

23/3 – Πλούτωνας στον Υδροχόο

Και ναι έφτασε η στιγμή της αλλαγής ζωδίου του Πλούτωνα, ενός τόσο αργού Πλανήτη-νάνου, ο οποίο κάνει πολλά χρόνια για να αλλάξει ζωδιακή θέση, με όχι σταθερή τροχιά, που έχει σαν αποτέλεσμα να παραμένει άνισο χρονικό διάστημα σε κάθε ζώδιο. Συγκεκριμένα στον Αιγόκερω ήταν από το 2008 έως σήμερα, ενώ στον Υδροχόο θα παραμείνει για είκοσι ολόκληρα χρόνια! Από τη νέα αυτή θέση αναμένουμε να φέρει πολλές εξελίξεις παγκοσμίως και να μεταμορφώσει τα θέματα του Υδροχόου. Από ότι φαίνεται συνεργάζεται καλά με αυτό το ζώδιο της ανθρωπότητας και της ισότητας και θα περιμέναμε πολλές προόδους στα θέματα που αφορούν τον άνθρωπο, ανάπτυξη της τεχνολογίας σε τέτοιο βαθμό που θα λύσει πολλά προβλήματα που απασχολούν τώρα τον κόσμο, όπως και τεράστια πρόοδο της επιστήμης. Η δύναμη περνάει στον κάθε άνθρωπο, στις ομάδες, τις συλλογικότητες και όχι στους λίγους που ήταν τα τελευταία χρόνια με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Επειδή η δουλειά του Πλούτωνα είναι η κάθαρση, σίγουρα θα αναδείξει κι εδώ ότι άχρηστο και αρνητικό υπάρχει σε ομάδες, συλλόγους, στα θέματα που κυβερνά ο Υδροχόος γενικότερα με σκοπό να τα αλλάξει, να τα αναγεννήσει. Υδροχόοι, Λέοντες, Ταύροι και Σκορπιοί παίρνουν τη σκυτάλη τώρα για σημαντικές και ριζικές αλλαγές στη ζωή τους.

25/3 – Άρης στον Καρκίνο

Μια ακόμη σημαντική αλλαγή μικρότερης εμβέλειας, συμβαίνει μέσα στο Μάρτιο. Ο Άρης μετά από επτά ολόκληρούς μήνες στο ζώδιο των Διδύμων, τώρα μπαίνει στον Καρκίνο, μέχρι τις 20/5. Στον Καρκίνο ο Άρης δε λειτουργεί καλά, βρίσκεται σε πτώση, που σημαίνει ότι η ενέργεια και η δράση επηρεάζεται από το συναίσθημα και υπάρχουν προβλήματα και μπλοκαρίσματα. Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι πρόκειται να έχουν κάποιες εντάσεις το επόμενο διάστημα αλλά και κινητοποίηση.

28/3 – Ερμής σύνοδο Δίας

Ο Ερμής σε σύνοδο με το Δία φέρνει τυχερές συζητήσεις, επιτυχία σε γραπτά και γραφειοκρατικά, επιτυχία σε εργασίες. Θα ευνοηθούν Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι, Αιγόκεροι, Λέοντες, Τοξότες του 2ου δεκαημέρου.

30/3 – Άρης τρίγωνο Κρόνος

Μια θετική ευνοϊκή όψη για επίτευξη στόχων και μεθοδευμένη δράση, επηρεάζει Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες του 1ου δεκαημέρου. Είναι τώρα καλή στιγμή για να αναλάβουμε να διεκπεραιώσουμε μια δουλειά που περιμέναμε.

31/3 – Αφροδίτη σύνοδο Ουρανός

Και ο μήνας κλείνει με την Αφροδίτη από τον Ταύρο να σχηματίζει σύνοδο με τον Ουρανό, μια όψη διφορούμενη, γιατί ο Ουρανός φέρνει απρόβλεπτες εξελίξεις ενώ όμως η Αφροδίτη βρίσκεται σε καλή θέση, ο Ουρανός όμως όχι. Αναμένονται κάποιες οικονομικές ή αισθηματικές ανακατατάξεις, νέες γνωριμίες σύντομης διάρκειας, πρωτοποριακές.

Καλό μήνα σε όλους!!!

Rating: 1 out of 5.

By Anastasia Pavlaki

Αστρολογία

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s