Ετήσιες προβλέψεις 2023 – Μετάβαση στη νέα εποχή!

Λίγες μέρες έμειναν για να αφήσουμε μια ακόμα δύσκολη χρονιά, η οποία είχε πολλές προκλήσεις αλλά και σημαντικά εμπόδια και προβλήματα σε κοινωνικό επίπεδο, αλλά και στον καθένα ξεχωριστά κατ’ επέκταση. Όπως πάντα η ελπίδα για τη νέα χρονιά και οι προσδοκίες μας είναι έντονες, γι αυτό ας μη χάνουμε χρόνο.. Πάμε να δούμε ποιες είναι όλες εκείνες οι αστρολογικές διελεύσεις που θα διαμορφώσουν το γενικό κλίμα αλλά και τις προσωπικές επιρροές της χρονιάς, στον καθένα ξεχωριστά, ανάλογα με το ζώδιο στο οποίο ανήκει και βεβαίως βάσει του Ωροσκόπου του.

Πρόκειται για μια χρονιά με σημαντικές μετακινήσεις πλανητών, όπως η μετάβαση του Κρόνου στους Ιχθύες, από τις 7/3, η δοκιμαστική μετάβαση του Πλούτωνα στη μηδενική του Υδροχόου (23/3-11/6), το πέρασμα του Δία στον Ταύρο στις 16/5, αλλά και την αλλαγή των δεσμών της Σελήνης στις 17/7 και του άξονα των Εκλείψεων σε Κριό/Ζυγό. Όλες αυτές οι μετακινήσεις σταδιακά θα αλλάξουν την ενέργεια σε σχέση με αυτό που ζούμε τώρα ενώ άλλοι εκπρόσωποι ζωδίων είναι αυτοί που θα επηρεαστούν και θα τα δούμε παρακάτω. Το πολύ αισιόδοξο είναι ότι φέτος, δεν υπάρχει καμιά δύσκολη όψη μεταξύ των αργών πλανητών κάτι που έχει να συμβεί αρκετά χρόνια, τουλάχιστον την τελευταία τετραετία, υπήρχαν συνεχείς αρνητικές σχέσεις μεταξύ Κρόνου/Πλούτωνα και Κρόνου/Ουρανού, με τις γνωστές συνέπειες της πανδημίας και έπειτα των οικονομικών και όχι μόνο προβλημάτων σε συλλογικό επίπεδο. Ευτυχώς το 2023 θα είναι μια πιο ήρεμη και καλή χρονιά, που θα δούμε κάποια σημεία ανάπτυξης και προόδου.

Κρόνος στους Ιχθύες

Ο Κρόνος αφήνει οριστικά τον Υδροχόο και περνάει στους Ιχθύες στις 7/3/2023. Εξαιρετικό νέο για Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους, τους οποίους δοκίμασε αρκετά τα προηγούμενα 2.5 χρόνια, με αρκετά σκληρό τρόπο, αλλά τους ωρίμασε κιόλας αρκετά. Τη σειρά παίρνει ο Μεταβλητός σταυρός (Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι, Ιχθύες) για σχεδόν 3 χρόνια, φέτος όμως θα επηρεαστεί μόνο το 1ο δεκαήμερο των παραπάνω ζωδίων. Συνεπώς τα πρώτα δεκαήμερα Ιχθύων, Παρθένων, Διδύμων και Τοξοτών θα βιώσουν φέτος κάποιους περιορισμούς, εμπόδια και δυσκολίες εξαιτίας του Κρόνου. Θα πρέπει να δουλέψουν σκληρά και συστηματικά για να δούνε αργότερα τα αποτελέσματα των κόπων τους. Θα πάρουν σοβαρές αποφάσεις σε σχέσεις και συνεργασίες και ίσως να κλείσουν κάποια κεφάλαια που δεν έχουν πλέον προοπτική για το μέλλον τους. Βεβαίως ο Κρόνος είναι κοινωνικός Πλανήτης και θα επιφέρει σε κοινωνικό επίπεδο τα όρια του στα θέματα που κυβερνά το ζώδιο των Ιχθύων, μερικά από αυτά είναι η φαρμακολογία, οι τέχνες, η ψυχολογία. Θα εμφανίσει την επιτακτική ανάγκη να μπει μια τάξη σε αυτά.

Πλούτωνας στον Υδροχόο

Ο Πλούτωνας στον Υδροχόο είναι μια τεράστια αλλαγή που έχει την απαρχή της την άνοιξη του 2023. Στο ζώδιο του Υδροχόου ο Πλούτωνας θα παραμείνει για τα επόμενα 20 χρόνια (με ένα διάλλειμα από τις 11/6 έως τις αρχές του 2024 που θα γυρίσει στις τελευταίες 3 μοίρες του Αιγόκερω). Όπως καταλαβαίνουμε, ο Πλούτωνας διαμορφώνει ολόκληρες γενιές και αλλάζει τη ροή της ιστορίας. Φέτος , από τη μηδενική μόλις μοίρα θα δούμε απλά ένα δείγμα, τις προθέσεις του, αλλά πιστεύω το διάστημα αυτό της άνοιξης, θα γίνουν αισθητά τα αιτήματά του σε κοινωνικό κυρίως επίπεδο. Ο Υδροχόος είναι ένα ζώδια συλλογικότητας, ομάδων, ιδεολογιών, ελευθερίας, φιλίας, ισότητας. Είναι το κατεξοχήν ανθρωπιστικό ζώδιο. Ο Πλούτωνας, φέρνει τη μεταμόρφωση, τις ριζικές αλλαγές και την αναγέννηση από τις στάχτες. Εντοπίζει ότι είναι προβληματικό, σαθρό και δεν εξυπηρετεί την εξέλιξη και το θανατώνει, έτσι ώστε να δοθεί ο χώρος και η ενέργεια για να αναπτυχθεί το νέο! Στο ζώδιο του Υδροχόου θεωρώ οτι θα λειτουργήσει καλύτερα σε σχέση με όσα έφερε όσο ήταν στο ζώδιο του Αιγόκερω, δηλαδή από το 2008 έως σήμερα, όλοι μπορούμε να αναλογιστούμε τι έχει συμβεί στο εγκόσμιο σκηνικό. Επειδή λοιπόν το ζώδιο του Υδροχόου είναι ανθρωπιστικό και επιδιώκει πάντα την πρόοδο του ανθρώπου και της κοινωνίας και ο Πλούτωνας ουσιαστικά κι αυτός λειτουργεί προς μια εξέλιξη, σε πιο εσωτερικό επίπεδο, σε επίπεδο κυττάρου, σε επίπεδο συλλογικού ασυνειδήτου, κι ας μην είναι εύκολα αντιληπτή, λόγω της απόλυτης φύσης του, έχουμε να περιμένουμε κρίσεις στα θέματα τα ανθρωπιστικά που έχουν έρθει σε παρακμή, με σκοπό να επέλθει ανθρωπιστική πρόοδος, ισότητα, ελευθερία, πρόοδος της τεχνολογίας, της επιστήμης, πρόοδος της βιολογίας και της γενετικής! Ο άνθρωπος και η βελτίωση και πρόοδος του σε κάθε επίπεδο είναι το ζητούμενο! Σε προσωπικό επίπεδο, φέτος θα επηρεάσει μόλις τις 2 πρώτες μέρες Υδροχόου, Λέοντα, Ταύρου και Σκορπιού και όσους έχουν προσωπικούς Πλανήτες ή Ωροσκόπο τις 2 πρώτες μοίρες των ζωδίων αυτών. Βεβαίως θα ευνοήσει εξαιρετικά τα ζώδια του Αέρα, Υδροχόους, Διδύμους και Ζυγούς.

Δίας στον Ταύρο

Ο Δίας, μετά από ένα σύντομο πέρασμα από ολόκληρο το ζώδιο του Κριού, από την αρχή της χρονιάς μέχρι τις 16/5, θα περάσει στον Ταύρο και μέχρι το τέλος της χρονιάς θα φτάσει έως τη 15° 34′ του Ταύρου. Ο Πλανήτης της τύχης και της επέκτασης τότε θα ευνοήσει την οικονομία, την ασφάλεια και την καλή ζωή, ως θέματα του Ταύρου και σε προσωπικό επίπεδο θα ευνοήσει εξαιρετικά τα ζώδια της Γης (Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι) του 1ου και του 2ου δεκαημέρου. Μαζί με αυτούς θα ευνοήσει εξαιρετικά Σκορπιούς, Καρκίνους και Ιχθύες. Τέλος Λέοντες και Υδροχόοι, θα είναι επίσης ευνοημένοι, αλλά με μια τάση υπερβολής.

Δεσμοί της Σελήνης στον άξονα Ζυγού/Κριού

Οι Δεσμοί της Σελήνης, (άξονας που γίνονται οι Εκλείψεις), θα αλλάξουν κι αυτοί ζωδιακό άξονα φέτος και από τον υλιστικό άξονα του Σκορπιού/Ταύρου, που προκαλεί το ενδιαφέρον μας στα οικονομικά και την ασφάλεια, λόγω δυσκολιών σε θέματα που έχουν σχέση με την ενέργεια και τους κοινούς πόρους, η νέα του θέση από τιςι 17/7 και για ενάμισι χρόνο, θα αλλάξει την εστίαση της ενέργειάς μας- πιθανότατα ο Δίας στον Ταύρο που θα έχει ήδη κάνει την είσοδο του θα έχει επιφέρει σημαντικές λύσεις στα οικονομικά προβλήματα. Με το Βόρειο Δεσμό στον Κριό και το Νότιο στο Ζυγό, τα αιτήματα μας θα είναι η προσωπική μας ανάπτυξη, έναντι των σχέσεων και των συνεργασιών που θα έχουν προβλήματα. Πιθανότατα να υπάρξουν πολλοί χωρισμοί ή οι κάθε είδους συνεργασίες, προσωπικές και επαγγελματικές να μην είναι πρόσφορες και να πρέπει να δούμε πώς θα μπορέσουμε να στηριχτούμε στον εαυτό μας και τις προσωπικές μας δυνάμεις.

Από τη νέα θέση των Δεσμών, θα επηρεαστούν Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι, αρχικά του 3ου δεκαημέρου, ενώ μέχρι τότε, θα εξακολουθεί να επηρεάζει Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους του 1ου δεκαημέρου.

Αυτές είναι οι σημαντικές αλλαγές που θα χρωματίσουν σημαντικά τις ενέργειες του 2023, όμως υπάρχουν κι άλλα γεγονότα που θα πρέπει να δούμε πώς θα μας επηρεάσουν.. Αυτά είναι οι αναδρομές των προσωπικών Πλανητών (Ερμή, Αφροδίτης και Άρη) και οι Εκλείψεις της χρονιάς..

Η χρονιά ξεκινά με τον Άρη να παραμένει ανάδρομος έως τις12/1, όπου τερματίζει την ανάδρομη πορεία του στις 8° Διδύμων. Ο Άρης θα παραμείνει στους Διδύμους έως τις 25/3, και μέχρι τότε θα δώσει τις τελικές λύσεις σε θέματα που είχαν απασχολήσει το προηγούμενο τετράμηνο τα ζώδια του Μεταβλητού σταυρού (Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους, Ιχθύες) και θα ξεμπλοκάρουν διάφορα εμπόδια που είχαν προκύψει, ιδιαίτερα το προηγούμενο δίμηνο. Ιδιαίτερα θα ευνοηθούν από την μακρά παρουσία σε ορθή πλέον φορά του Άρη στους Διδύμους, οι Ζυγοί και οι Υδροχόοι, αλλά και οι Δίδυμοι, αν και ιδιαίτερα κουρασμένοι από τον Άρη. Επίσης θα ευνοήσει Κριούς και Λέοντες, φέρνοντας τους ευκαιρίες που θα πρέπει να δουλέψουν για να επιτύχουν.

Ανάδρομος Ερμής 2023

1. 29/12/2022 (24°20′ Αιγόκερω)-18/1/2023 (8°08′ Αιγόκερω. 2. 21/4/2023 (15°37′ Ταύρου)-15/5/2023 (5°51′ Ταύρου), 3. 23/8/2023 (21°51′ Παρθένου)-15/9/2023 (8° Παρθένου) 4. 13/12/2023 (8° 29′ Αιγόκερω)-2/1/2024 (22°10′ Τοξότη).

Αυτές λοιπόν είναι οι αναδρομές του Ερμή για το 2023 στα ζώδια της Γης (Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους). Τα διαστήματα αυτά δεν είναι ευνοϊκά για νέα ξεκινήματα, φέρνουν μπερδέματα και καθυστερήσεις, εμπόδια και οπισθοδρόμηση. Τα ζώδια της Γης που επηρεάζονται από τις συγκεκριμένες μοίρες θα νιώσουν πιο έντονη την επιρροή ενώ μπορεί να έχουν κάποιες επανασυνδέσεις σε σχέσεις ή συνεργασίες.

Ανάδρομη Αφροδίτη στο Λέοντα

Φέτος θα έχουμε και ανάδρομη Αφροδίτη, στο ζώδιο του Λέοντα. Αυτό θα συμβεί από 23/7 (28°36′ Λέοντα) έως 4/9 (12°12′ Λέοντα). Συνολικά η Αφροδίτη θα βρίσκεται στο Λέοντα από 5/6 έως 9/10! Όλο αυτό το διάστημα θα ευνοήσει εξαιρετικά τους Λέοντες και τους Υδροχόους, αλλά και Κριούς, Ζυγούς, Τοξότες κα Διδύμους. Το διάστημα της αναδρομής της, φυσικά δεν είναι κατάλληλο για νέες σχέσεις, πάρα μόνο για επανεξέταση και επανασυνδέσεις που θα έχουν τα παραπάνω ζώδια. Επίσης καλό είναι να γνωρίζουμε ότι την περίοδο της ανάδρομης Αφροδίτης δεν είναι ευνοϊκό να κάνουμε αισθητικές παρεμβάσεις, αλλαγές στην εμφάνιση μας, αγορές ακριβών ρούχων ή αντικειμένων και γάμους.

Εκλείψεις 2023

1. 20/4/2023 Έκλειψη Ηλίου (υβριδική) στις 29°50′ Κριού – Επηρεάζει τις 2 τελευταίες ημέρες του Κριού, Καρκίνου, Ζυγού και Αιγόκερω και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή ωρασκόπο 28 και 29 μοίρες των παραπάνω και την πρώτη ημέρα του Ταύρου, Σκορπιού, Λέοντα και Υδροχόου, ή όσους έχουν πλανήτες ή ωροσκόπο στη μηδενική των παραπάνω. 2. 5/5/2023 Έκλειψη Σελήνης (appulse) στις 14°52′ Σκορπιού – Επηρεάζει κυρίως σε συναισθηματικό επίπεδο το 2ο δεκαήμερο Ταύρου, Σκορπιού, Λέοντα και Υδροχόου. 3. 14/10/2023 Έκλειψη Ηλίου (δακτυλιοειδής) στις 21° 08 Ζυγού – Επηρεάζει Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους από 20 έως 22 μοίρες. 4. 28/10/2023 Μερική Έκλειψη Σελήνης στις 5°03′ Ταύρου – Επηρεάζει το 1ο δεκαήμερο Ταύρου, Σκορπιού, Λέοντα και Υδροχόου, περισσότερο συναισθηματικά.

Να έχουμε μια Καλή Χρονιά !!!

Rating: 1 out of 5.

Θ

By Anastasia Pavlaki

Αστρολογία

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s