Δεκέμβριος 2022 – Αστρολογική επισκόπηση!

Έφτασε κι ο τελευταίος μήνας του 2022, ο οποίος πρόκειται να είναι τουλάχιστον πιο ήσυχος σε σχέση με το έως τώρα διάστημα. Οι προσωπικοί πλανήτες (Ήλιος, Ερμής και Αφροδίτη) στον Τοξότη, δίνουν μια νότα αισιοδοξίας και εξωστρέφειας, οι όψεις τους όμως με τον ανάδρομο Άρη, τον Ποσειδώνα και τελικά το Δία, δημιουργούν ένα έκρυθμο σκηνικό, μέχρι την Πανσέληνο στις 8/12, με τους Μεταβλητούς (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες, Ιχθύες) του 2ου και 3ου δεκαημέρου, να είναι αυτοί που θα εισπράξουν όλη την ένταση μαζί με εξαπατήσεις. Στη συνέχεια του ο μήνας εξελίσσεται χωρίς πολλές όψεις, μέχρι που στις 20/12, ο Δίας περνάει και πάλι στον Κριό, για να διανύσει πλέον όλο το ζώδιο μέχρι τα μέσα Μαϊου 2023. Προς το παρόν θα επηρεάσει τις αρχές του 1ου δεκαημέρου Κριών, Καρκίνων, Ζυγών και Αιγόκερων, αλλά και Λεόντων και Τοξοτών, αποκαθιστώντας την τύχη και την ευημερία και φέρνοντας νέες ευκαιρίες. Μια ημέρα μετά ο Ήλιος περνάει στον Αιγόκερω και αμέσως μετά έχουμε τη Νέα Σελήνη του μήνα στην 1° Αιγόκερω σε τετράγωνο με το Δία. Ένα νέο διάστημα υπερβολών ξεκινάει, και προμηνύει ευχάριστες γιορτές, λόγω της όψης αυτής και του ήσυχου κατά τα άλλα σκηνικού. Τέλος, ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος στις 29/12, φέρνοντας επανασυνδέσεις και επιστροφές για τα ζώδια της Γης του 3ου δεκαημέρου, αλλά και αναγκάζοντας μας να κόψουμε λίγο ταχύτητα και να κάνουμε όλοι την ενδοσκόπηση μας, έως τις 18/1/2023!

Και μετά τη γενική εικόνα του μήνα, ας δούμε τις όψεις και κινήσεις που θα συμβούν αναλυτικά και ποιοι επηρεάζονται.

Αφροδίτη αντίθεση Άρης (1/12)

Όψη ερωτικού πάθους αλλά και τσακωμών. Υπάρχει μια σύγκρουση μεταξύ των συναισθημάτων και αυτού που απολαμβάνουμε, με τη δράση και τη σεξουαλικότητα. Δημιουργεί εντάσεις στα Μεταβλητά (Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθύες) του 2ου δεκαημέρου.

Ερμής τετράγωνο Ποσειδώνας (2/12)

Επηρεάζει Μεταβλητούς (Διδύμους, Τοξότες, Ιχθύες, Παρθένους του 3ου δεκαημέρου και είναι μια όψη ψευδαισθήσεων και λανθασμένης κρίσης. Συνιστάται λοιπόν προσοχή σε όλες τις κινήσεις τους και να μην παρθούν σημαντικές αποφάσεις.

Αφροδίτη εξάγωνο Κρόνος (2/12)

Ο Κρόνος έρχεται να διευκολύνει εδώ την ένταση που υπήρξε με την σύγκρουση Αφροδίτης/Άρη, δίνοντας ευκαιρίες σταθερότητας και διάθεσης συμβιβασμού για Τοξότες και Υδροχόους του τέλους του 2ου δεκαημέρου.

Ποσειδώνας σε ορθή φορά (4/12)

Ο Ποσειδώνας, πλανήτης του ονείρου, της τέχνης, της φαντασίας, της ψευδαίσθησης, των φαρμάκων και των ουσιών, των αερίων και του υγρού στοιχείου, επιστρέφει πλέον σε ορθή φορά, στην 22°38′ των Ιχθύων, όπου για τους επόμενους μήνες θα προχωρήσει μέχρι και τις προτελευταίες μοίρες του ζωδίου των Ιχθύων. Τα παραπάνω θέματα που κυβερνά ο συγκεκριμένος πλανήτης, γίνονται πλέον αισθητά από κοινού και ίσως τρέξουν εξελίξεις σχετικές με τα θέματα αυτά στην ανθρωπότητα.

Αφροδίτη τετράγωνο Ποσειδώνας (4/12)

Ακολουθεί η Αφροδίτη σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, να παρατείνει το κλίμα ψευδαισθήσεων και λανθασμένων εκτιμήσεων, αυτή τη φορά στα αισθηματικά και οικονομικά των Μεταβλητών (Διδύμων, Παρθένων, Τοξοτών και Ιχθύων) του 3ου δεκαημέρου. Παρόλα αυτά η ονειροπόληση είναι στα πάνω της, μαζί με τις ρομαντικές στιγμές και την ευαισθητοποίηση. Αρκεί όμως να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας, ότι όλο αυτό ίσως να είναι κάτι μή εφικτό να συνεχιστεί στην πράγματικότητα.

Ήλιος τρίγωνο με Χείρωνα (4/12)

Αυτή η όψη είναι καλή για επούλωση τραυμάτων και θεραπεία, κυρίως ψυχολογικά, για τους Κριούς, Λέοντες και Τοξότες του 2ου δεκαημέρου.

Ερμής τετράγωνο Δίας (6/12)

Μια ευχάριστη όψη υπερβολής για τις τελευταίες μοίρες των Μεταβλητών (Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους, Ιχθύες). Φέρνει καλή τύχη αλλά και υπεραισιοδοξία, οπότε καλό είναι να μην υπερ εκτιμήσουν τις καταστάσεις, αλλά να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες.

Ερμής στον Αιγόκερω (7/12/2022-11/2/2023)

Ο Ερμής περνάει στον Αιγόκερω για να παραμείνει για το επόμενο δίμηνο, λόγω του ότι στο τέλος του μήνα θα γυρίσει ανάδρομος. Ο Ερμής που αφορά την επικοινωνία και τη σκέψη, στο ρεαλιστικό ζώδιο του Αιγόκερω λειτουργεί πιο προσγειωμένα και σταθερά. Θα ευνοήσει περισσότερο τα ζώδια της Γης (Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους) σε επαφές και μετακινήσεις.

Πανσέληνος στις 16° 02′ Τοξότη/Διδύμων + Ήλιος αντίθεση Άρης (8/12)

Η Πανσέληνος που κορυφώνει πάντα γεγονότα που έχουν ξεκινήσει δυο εβδομάδες πριν, με τη Νέα Σελήνη, στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι επιπλέον έντονη και μαχητική, μια και η Σελήνη βρίσκεται σε απόλυτη σύνοδο με τον ανάδρομο Άρη. Πολλές εντάσεις και καυγάδες για Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθύες του 2ου δεκαημέρου, θα κορυφωθούν τη μέρα αυτή. Επομένως προτείνεται να παραμείνουν λίγο ψύχραιμοι, έως ότου η όψη αυτή περάσει και να μην εμπλακούν σε φασαρίες, αφού δεν θα οδηγήσουν πουθενά.

Αφροδίτη τετράγωνο Δίας (9/12)

Η όψη αυτή φέρνει τάση για καλοπέραση και απολαύσεις, τεμπελιά, υπερβολή στα αισθηματικά και τύχη. Ευνοεί Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθύες των τελευταίων ημέρών του 3ου δεκαημέρου.

Αφροδίτη στον Αιγόκερω (10/12/2022-3/1/2023)

Η Αφροδίτη περνάει στο σοβαρό και φιλόδοξο ζώδιο του Αιγόκερω και για το επόμενο διάστημα θα ευνοήσει τις σχέσεις που έχουν γερές βάσεις και προοπτικές για το μέλλον, αλλά και τους έρωτες με διαφορά ηλικίας ή κοινωνικής τάξης. Βεβαίως οι άμεσα ευνοημένοι θα είναι Αιγόκεροι, Παρθένοι και Ταύροι, αλλά και Καρκίνοι.

Ήλιος εξάγωνο Κρόνος (12/12)

Μια όψη που φέρνει ευκαιρίες για υλοποίηση και σταθερότητα των σχεδίων και των επαγγελματικών, για Τοξότες και Υδροχόους των αρχών του 3ου δεκαημέρου.

Ήλιος τετράγωνο Ποσειδώνας (14/12)

Μια ημέρα με χαμηλή ενέργεια και τάση για χαλάρωση και ονειροπόληση, ιδιαίτερα για Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθύες του 3ου δεκαημέρου. Επίσης χρειάζεται προσοχή σε κάθε είδους εξαπατήσεις.

Ερμής τρίγωνο Ουρανός (17/12)

Θετική όψη για πρωτοποριακά θέματα και προοδευτικές ιδέες, ίσως στην εργασία αλλά και εκσυγχρονισμό γενικότερα για Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους του 2ου δεκαημέρου.

Δίας στον Κριό (20/12/2022-16/5/2023)

Ο Δίας επιστρέφει και πάλι στον Κριό, για τους επόμενους πέντε μήνες. Τώρα βρίσκεται σε ορθή φορά και θα δώσει απλόχερα τα δώρα του και τις ευκαιρίες επέκτασης και τύχης στα ζώδια της Φωτιάς (Κριούς, Λέοντες, Τοξότες) των αρχικών ημερών, μέσα στο Δεκέμβριο. Μάλιστα ενδεχομένως να επιστρέψουν κάποιες ευκαιρίες που είχαν παρουσιαστεί μέσα στο καλοκαίρι και για κάποιο λόγο δεν προχώρησαν. Γενικότερα πάντως, καλό είναι να κινηθείτε γρήγορα για να μην χάσετε τις ευκαιρίες του Δία στο σύντομο αυτό πέρασμά του.

Ήλιος στον Αιγόκερω (22/12/2022-20/1/2023)

Ο Ήλιος στον Αιγόκερω σηματοδοτεί το χειμερινό Ηλιοστάσιο. Για τον επόμενο μήνα η ενέργεια πέφτει στον τομέα του προσωπικού μας ωροσκοπίου που καταλαμβάνει το ζώδιο του Αιγόκερω, ενώ την τιμητική τους έχουν τα ζώδια της Γης και του Νερού.

Ήλιος τετράγωνο Δίας (22/12)

Μόλις μπαίνει ο Ήλιος στον Αιγόκερω σχηματίζει τετράγωνο με το Δια που βρίσκεται στη μηδενική του Κριού. Ευχάριστη όψη υπερβολής και χαράς, κοντά στις γιορτές. Βέβαια από τα ζώδια αυτά προτρέπει και σε τολμήματα και ξεκινήματα που θα μπορούσαν να μπούνε στο πλάνο για το επόμενο διάστημα.

Αφροδίτη τρίγωνο Ουρανός (22/12)

Ακόμα μια καλή όψη αυτή τη μέρα, η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ουρανό, φέρνει ξαφνικές εκπλήξεις στα αισθηματικά αλλά και στα οικονομικά μας. Ιδιαίτερα ευνοημένοι τα ζώδια της Γης και δευτερευόντως του Νερού.

Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω (23/12)

Η Νέα Σελήνη γίνεται στη 1° 33′ του Αιγόκερω και βρίσκεται σε τετράγωνο με το Δία. Ευνοεί για το σχεδιασμό νέων ξεκινημάτων τους Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους των πρώτων ημερών, αλλά και κάθε ένα ζώδιο ή Ωροσκόπο στον τομέα του ωροσκοπίου που πέφτει.

Ερμής εξάγωνο Ποσειδώνας (25/12)

Μια όψη που προτρέπει σε ευχάριστες και ρομαντικές σκέψεις και λόγια και ευνοεί Αιγόκερους και Ιχθύες του 3ου δεκαημέρου. Είναι μια πολύ ευχάριστη συγκυρία για τη γιορτινή αυτή ημέρα.

Αφροδίτη εξάγωνο Ποσειδώνας (28/12)

Το καλό κλίμα συνεχίζεται για Αιγόκερους και Ιχθύς του 3ου δεκαημέρου, με το εξάγωνο Αφροδίτης/Ποσειδώνα, το οποίο προσφέρει ευχάριστες στιγμές και απολαύσεις, ρομαντισμό και ξεγνοιασιά.

Ερμής ανάδρομος (29/12/2022-18/1/2023)

Ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος από τις 24° Αιγόκερω, σε σύνοδο με την Αφροδίτη, σηματοδοτώντας επιστροφές και επανεξέταση σχέσεων, οικονομικών, επαγγελματικών και γενικότερα μια οπισθοδρόμηση, παρά το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, τις πρώτες ημέρες του νέου έτους. Πιθανές και επανασυνδέσεις. Επηρεάζει Αιγόκερους, Καρκίνους, Κριούς, Ζυγούς, Ταύρους, Παρθένους, Σκορπιούς του 3ου δεκαημέρου.

Καλό μήνα σε όλους!!!

Rating: 1 out of 5.

,

By Anastasia Pavlaki

Αστρολογία

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s