Αστρολογική επισκόπηση Οκτωβρίου 2022!

Οκτώβριος, ένας μήνας φθινοπωρινός που αστρολογικά έχει το ενδιαφέρον του, μια και εμπεριέχει την πρώτη Έκλειψη της σεζόν, ενώ ειδικά στο πρώτο μισό του μήνα η ενέργεια του τετραγώνου Κρόνου/Ουρανού είναι ιδιαίτερα αισθητή και το κλίμα παραμένει τεταμένο σε γενικό επίπεδο, με τα ανάλογα προβλήματα που επιφέρει αυτή η όψη, όπως οικονομικούς περιορισμούς, αντιδράσεις και βίαιες καταστολές παγκοσμίως. Όπως έχουμε αναφέρει ξανά, η όψη αυτή δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί, απλά τώρα βρίσκεται στην πιο στενή επαφή της, ενώ είναι η τελευταία φορά που συμβαίνει πλέον και ταλαιπωρεί Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του τέλους 2ου δεκαημέρου.

Να δούμε όμως αναλυτικά όπως πάντα τα σημαντικότερα γεγονότα του μήνα Οκτωβρίου…

Αφροδίτη αντίθεση Δίας (1/10)

Οι δυο τυχεροί πλανήτες βρίσκονται σε αντίθεση και φέρνουν μια υπερβολή στις απολαύσεις και ευχάριστες στιγμές για Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους των πρώτων ημερών.

Ορθοδρόμηση Ερμή (2/10)

Ο Ερμής επιστρέφει σε ορθή φορά από τις 24°12′ Παρθένου. Αυτή είναι μια θετική έκβαση αφού η ροή της καθημερινότητας θα αρχίσει και πάλι να τρέχει και τα εμπόδια και οι παρεξηγήσεις να μειώνονται. Η όποια ενδοσκόπηση έγινε το προηγούμενο διάστημα, θα δείξει τώρα ποιες θα είναι οι τελικές αποφάσεις που θα πάρουμε.

Ερμής τρίγωνο Πλούτωνας (7/10)

Μια πολύ θετική όψη που υπήρξε και με τη νέα Σελήνη, όπου ο Ερμής ήταν ανάδρομος, τώρα λοιπόν είναι η δεύτερη φορά που γίνεται και μπορεί να σηματοδοτήσει την επιτυχή κατάληξη μιας συμφωνίας που ξεκίνησε πριν δυο εβδομάδες και την εύνοια των ζωδίων της Γης (Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι) του 3ου δεκαημέρου.

Ορθοδρόμηση Πλούτωνα (9/10)

Ο Πλούτωνας τερματίζει την ανάδρομη κίνηση του στις 26° του Αιγόκερω και στο εξής θα κινείται μέχρι το τέλος του ζωδίου, κάνοντας αισθητές τις συλλογικές μεταρρυθμίσεις που πρόκειται να συμβούν και επηρεάζοντας το ασυνείδητο της ανθρωπότητας. Διανύοντας τις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερω, πρόκειται να δούμε σημαντικά γεγονότα παγκοσμίως, σε σχέση με κατάλυση ή μεταμόρφωση εξουσιών, για να περάσει έπειτα στον Υδροχόο και να ασχοληθεί με εντελώς άλλα θέματα. Το πρώτο σύντομο πέρασμά του στον Υδροχόο, γίνεται το Μάρτιο του 2023!

Πανσέληνος στον άξονα Κριού/Ζυγού στις 16°32′ (9/10)

Όπως κάθε Πανσέληνος, έχουμε μια κορύφωση, την ολοκλήρωση μιας κατάστασης και υπάρχει ένταση και διαφωνία, πόσο μάλλον τώρα που βρίσκεται στο πολεμικό ζώδιο του Κριού. Μάλιστα έχουμε και τη σύνοδο της με το Χείρωνα, που μπορεί να είναι κάπως επίπονη, ενώ ο Ήλιος από την άλλη πλευρά κάνει σύνοδο με την Αφροδίτη, τονίζοντας την αρμονία που υπάρχει εσωτερικά. Ο κυβερνήτης της Σελήνης, ο Άρης, βρίσκεται σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, μια όψη ψεύδους και απάτης που χρειάζεται προσοχή, ιδίως από Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες του 3ου δεκαημέρου, ενώ η ίδια η Πανσέληνος επηρεάζει Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους του 2ου δεκαημέρου.

Ερμής στο Ζυγό (11-29/10)

Ο Ερμής περνάει και πάλι στο Ζυγό, πλέον σε ορθή φορά για να επαναφέρει κάποια γεγονότα του προηγούμενου μήνα και να παρθούν οι τελικές αποφάσεις. Από το ζώδια αυτό ευνοεί Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους.

Ήλιος τρίγωνο Κρόνος (12/10)

Ευνοϊκή όψη σταθεροποίησης και υλοποίησης για κάθε είδους εργασίες για τα ζώδια του Αέρα (Διδύμους, Ζυγούς, Υδροχόους) του 2ου δεκαημέρου.

Άρης τετράγωνο Ποσειδώνας (12/10)

Εδώ έχουμε την ολοκλήρωση αυτής της δύσκολης όψης που φέρνει εξασθένιση και κούραση, κίνδυνο εξαπάτησης και προδοσίας, οπότε χρειάζεται προσοχή, ιδιαίτερα για Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες, του 3ου δεκαημέρου που επηρεάζει.

Ερμής αντίθεση Δίας (12/10)

Επηρεάζει τις πρώτες μοίρες Κριού, Καρκίνου, Ζυγού και Αιγόκερω, με θετικές εξελίξεις και αισιόδοξη σκέψη. Προσοχή λίγο μόνο στις υπερβολές. Ίσως κάποια θέματα που είχαν συζητηθεί τον προηγούμενο μήνα, πάρουν τώρα την τελική τους θετική έκβαση.

Αφροδίτη τρίγωνο Κρόνος (14/10)

Επηρεάζονται και πάλι Δίδυμοι, Ζυγοί και Υδροχόοι του 2ου δεκαημέρου, με την εύνοια σταθεροποίησης των σχέσεων, σοβαρές και μόνιμες δεσμεύσεις και οικονομική σταθερότητα.

Ήλιος και Αφροδίτη σε τρίγωνο με Άρη (17-19/10)

Ο Ήλιος με την Αφροδίτη -βρίσκονται πολύ κοντά πλέον- κάνουν τρίγωνο με τον Άρη και αυτό είναι μια εξαιρετική στιγμή για τα αισθηματικά των ζωδίων του Αέρα (Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους) του 3ου δεκαημέρου, οι οποίοι μπορούν να γνωρίσουν κάποιον ερωτικό σύντροφο που θα τους αρέσει και θα υπάρχει η προοπτική μια καλής και ποιοτική σχέσης. Οι ήδη δεσμευμένοι που ανήκουν εκεί, θα ζήσουν σίγουρα μοναδικές στιγμές ευτυχίας και ανανέωσης με το ταίρι τους, αλλά βοηθάει και στα οικονομικά, όπου κάτι θετικό μπορεί να περιμένουν να συμβεί.

Ήλιος και Αφροδίτη σε τετράγωνο με Πλούτωνα (19-20/10)

Μετά το τρίγωνο τους με τον Άρη που έφερε ερωτική έλξη, τώρα το πάθος ανεβαίνει επικίνδυνα, με ζήλειες και κτητικότητα αλλά και απογοήτευση και θλίψη, αυτή τη φορά, για Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους του 3ου δεκαημέρου.

Ερμής τρίγωνο Κρόνος (23/10)

Πολύ ευνοϊκή όψη για τα ζώδια του Αέρα (Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους) του 2ου δεκαημέρου, για εργασίες που χρειάζονται προσοχή και ανάλυση, φέρνει σταθερότητα στις συμφωνίες και τις δουλειές.

Ήλιος σύνοδος Αφροδίτη (23/10)

Γίνεται στην τελευταία μοίρα του Ζυγού, όπου πλέον η Αφροδίτη περνάει μπροστά από τον Ήλιο και τα θέματα που κυβερνά γίνονται πιο ευνοούμενα. Τα ζώδια του Αέρα των τελευταίων ημερών είναι ευνοημένα από αυτή τη σύνοδο, αλλά και οι αρχές του Σκορπιού, Καρκίνου και Ιχθύ.

Ορθοδρόμηση Κρόνου (23/10)

Ο Κρόνος επιστρέφει σε ορθή φορά από τις 18°35′ Υδροχόου, για να ολοκληρώσει την πορεία του στον Υδροχόο στις 7/3/2023. Μέχρι τότε θα δώσει κάποια σκληρά μαθήματα ακόμα, στους Υδροχόους, Λέοντες, Ταύρους και Σκορπιούς του τέλους του 2ου και του3ου δεκαημέρου. Θα τους δώσει όμως και την ευκαιρία να χτίσουν σε γερές βάσεις τη ζωή τους, ενώ δεν θα υπάρχει πια η παράλληλη όψη τετραγώνου του Ουρανού να φέρνει ανατροπές.

Ήλιος και Αφροδίτη στο Σκορπιό (23/10)

Ο Ήλιος αγκαλιά με την Αφροδίτη περνάνε στο Σκορπιό, όπου ο Ήλιος θα παραμείνει για τον επόμενο μήνα έως 22/11, ενώ η Αφροδίτη μέχρι τις 16/11. Ο τομέα του προσωπικού ωροσκοπίου που καταλαμβάνει το ζώδιο του Σκορπιού φωτίζεται και ευνοείται επίσης λόγω της Αφροδίτης. Ευνοημένα τα ζώδια του Νερού (Καρκίνου, Σκορπιοί, Ιχθύες).

Νέα Σελήνη και Έκλειψη Ηλίου στο Σκορπιό 2° (25/10)

Και φτάσαμε στην νέα Σελήνη και Έκλειψη Ηλίου που γίνεται στη 2η μοίρα του Σκορπιού, σε σύνοδο με την Αφροδίτη. Επηρεάζει με κάποια κλεισίματα κύκλων, πιθανόν με αισθηματικά ή οικονομικά θέματα, τις αρχικές μοίρες Σκορπιού, Ταύρου, Λέοντα και Υδροχόου.

Ερμής τρίγωνο Άρης (27/10)

Μια ευνοϊκή όψη για τα ζώδια του Αέρα του 3ου δεκαημέρου, που βοηθά στην επιτυχημένη δράση και σωστές κινήσεις.

Ερμής τετράγωνο Πλούτωνας (27/10)

Την ίδια στιγμή, κάποιοι άλλοι πιέζονται, με εμμονές και άσχημες σκέψεις ή βαριά ψυχολογία και αυτοί είναι οι Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι του 3ου δεκαημέρου.

Ο Δίας περνάει ανάδρομος στους Ιχθύες (28/10-20/12)

Ένα μικρό τελικό πέρασμα του Δία από το ζώδιο που αγαπάει τους Ιχθύες, ίσως αυξήσει το αίσθημα ειρήνης και τύχης στον κόσμο. Θα ευνοήσει τα ζώδια του Νερού (Καρκίνους, Σκορπιούς, Ιχθύες) των τελευταίων ημερών.

Ερμής στο Σκορπιό (29/10-17/11)

Ο Ερμής στο Σκορπιό έρχεται να συμπληρώσει την πολυαστρία στο Σκορπιό και να κάνει τη σκέψη διεισδυτική. Ευνοεί τα ζώδια του Νερού (Καρκίνους Σκορπιούς, Ιχθύες).

Άρης ανάδρομος… στους Διδύμους (30/10/2022-12/1/2023)

Τέλος, ο Άρης γυρίζει ανάδρομος, από την 25°36′ των Διδύμων. Είναι μια περίοδος που η δράση στρέφεται εσωτερικά και χρειάζεται να γίνει κάποια περισυλλογή στο τι πράξαμε έως τώρα και τι πρέπει να αλλάξουμε ενδεχομένως. Ο τομέας του προσωπικού ωροσκοπίου που βρίσκεται το ζώδιο των Διδύμων, περνάει μια επανεξέταση και πιθανών να υπάρξουν προηγούμενες καταστάσεις όπως επανασυνδέσεις για κάποιους. Γενικότερα, δεν είναι σκόπιμο να ξεκινήσουμε κάτι νέο αυτό το διάστημα που ο Άρης είναι ανάδρομος.

Καλό μήνα σε όλους!!!

Rating: 1 out of 5.

By Anastasia Pavlaki

Αστρολογία

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s