Σεπτέμβριος 2022 – Αστρολογική επισκόπηση!

Έφτασε κιόλας ο Σεπτέμβριος! Κατά το μήνα αυτό φέτος, όλοι οι πλανήτες μετά το Δία, βρίσκονται ανάδρομοι, ενώ έρχεται να προστεθεί ο Ερμής, ο οποίος θα γυρίσει ανάδρομος στις 10/9 έως τις 2/10 και ο Άρης, ο οποίος αρχίζει να καλύπτει τις μοίρες της “σκιάς του”, από όπου δηλαδή θα ξαναπεράσει ανάδρομος. Αυτό σημαίνει ότι είναι ένας μήνας όπου θα πρέπει να ασχοληθούμε με προηγούμενες καταστάσεις και να επανεξετάσουμε τα γεγονότα των προηγούμενων μηνών, έτσι ώστε να ξανασκεφτούμε κάποια πράγματα που δεν είχαμε προλάβει να τους δώσουμε την απαιτούμενη προσοχή. Βεβαίως επανασυνδέσεις και επαφές από το παρελθόν είναι τα must του ανάδρομου Ερμή! Αποφύγετε όμως εντελώς νέες καταστάσεις και κάθε είδους ενάρξεις μέσα σε αυτόν το μήνα, εκτός κι αν βιαστείτε να το πραγματοποιήσετε τις πρώτες 7 ημέρες του μήνα.

Ας δούμε όπως πάντα τα σημαντικότερα γεγονότα και τις όψεις του μήνα Σεπτεμβρίου 2022 αναλυτικά.

Άρης εξάγωνο Δίας (1/9)

Μια εξαιρετική όψη που χρειάζεται όμως και την ανάλογη προσπάθεια για να αποδώσει, το εξάγωνο του Άρη με το Δία, φέρνει τύχη στη δράση και τις κινήσεις ιδίως Κριών, Διδύμων, Υδροχόων και Λεόντων του 1ου δεκαημέρου και χαρίζει προστασία.

Ερμής αντίθεση Δία (3/9)

Λειτουργεί συνδυαστικά και με την προηγούμενη όψη και φέρνει τύχη και θετικές κινήσεις, μάλλον με κάποια υπερβολή, για Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους, Αιγόκερους του 1ου δεκαημέρου, ενώ θα ευνοήσει και τα ζώδια του Αέρα (Διδύμους, Ζυγούς, Υδροχόους) του 1ου δεκαημέρου, λόγω του μεγάλου σχηματισμού που δημιουργείται με τον Άρη. Είναι μια καλή στιγμή για να επιλύσετε διάφορα προβλήματα, αλλά και να έχετε θετικές εξελίξεις και ευχάριστες στιγμές.

Αφροδίτη στην Παρθένο (5-29/9)

Η Αφροδίτη περνάει στην Παρθένο και η ενέργεια της αγάπης και της ευχαρίστησης γενικότερα, γίνεται πιο απλή και προσγειωμένη. Θεωρητικά βρίσκεται σε θέση πτώσης, γιατί από το ζώδιο αυτό της λογικής και της ανάλυσης, δεν μπορεί να αφεθεί και να απολαύσει όπως θα έπρεπε και να χαρεί. Παρόλα αυτά, νιώθει την ικανοποίηση μέσω της προσφοράς υπηρεσιών και φροντίδας. Θα ευνοήσει τα ζώδια της Γης και του Νερού και ιδιαίτερα, Παρθένους, Ιχθύες και Ταύρους στο αισθηματικό κομμάτι.

Ερμής ανάδρομος (10/9-2/10)

Ο ανάδρομος Ερμής όπως είπαμε και στον πρόλογο, φέρνει το παρελθόν στο παρόν και μας αναγκάζει να ασχοληθούμε με κάποια θέματα που χρειάζονται επανεξέταση, ενώ φέρνει τα κλασικά εμπόδια και παρεξηγήσεις στις επικοινωνίες και τις μετακινήσεις. Ενδείκνυται περισσότερο για εσωστρέφεια και ενασχόληση με προσωπικά μας θέματα ή εκκρεμότητες. Επιπλέον, δημιουργεί το έδαφος για επανασυνδέσεις αρχικά σε Ζυγούς, Κριούς, Διδύμους αλλά και Τοξότες, Υδροχόους και Λέοντες του 1ου δεκαημέρου, ενώ στη συνέχεια τα ζώδια της Γης (Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι) και του Νερού (Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθύες) του 3ου δεκαημέρου.

Πανσέληνος στον άξονα Παρθένου/Ιχθύων (10/9)

Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στις 1μμ. για την Αθήνα και γίνεται στην 17° 41′ του άξονα Παρθένου/Ιχθύ, σε τρίγωνο και εξάγωνο με τον Ουρανό. Η διέξοδος λοιπόν στην ένταση που φέρνει πάντα η Πανσέληνος και η ολοκλήρωση των γεγονότων που δημιουργεί, έχει θετικό πρόσημο, προοδευτικό αλλά και ανατρεπτικό. Αλλαγές που θα γίνουν με κάποια εμπόδια και δυσκολία, λόγω του ότι ο Ουρανός βρίσκεται σε τετράγωνο με τον Κρόνο… Αλλαγές που δεν είναι απαραίτητα όμορφες και ευχάριστες για κάποιους (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους του 2ου δεκαημέρου) αλλά αναγκαίες για τη μελλοντική πρόοδο. Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι παρόλα αυτά θα ευνοηθούν από την όψη αυτή του Ουρανού, με ευχάριστες εξελίξεις!

Αφροδίτη τετράγωνο Άρης (16/9)

Εδώ έχουμε μια όψη πάθους, έρωτα και έντασης! Επηρεάζει το 2ο δεκαήμερο των Μεταβλητών (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες, Ιχθύες), και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες ή Ωροσκόπο σε αυτές τις θέσεις. Φέρνει εντάσεις ερωτικές και πολύ πάθος. Καθόλου άσχημο μπορούμε να πούμε, αρκεί οι εντάσεις να παραμείνουν στο ερωτικό κομμάτι και όχι σε άλλες δραστηριότητες της καθημερινότητας.

Ήλιος αντίθεση Ποσειδώνας (17/9)

Λίγο θολή και εξαπατητική αυτή η όψη, ρίχνει τη ζωτικότητα και φέρνει τάσεις φυγής και ανάγκη για χαλάρωση και ηρεμία ή απόδραση. Επηρεάζει περισσότερο Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες του 3ου δεκαημέρου.

Ερμής αντίθεση Δίας (19/9)

Η όψη γίνεται για δεύτερη φορά, λόγω της αναδρομής του Ερμή και επηρεάζει Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους του 1ου δεκαημέρου, με τυχερές συζητήσεις και ιδέες, που πιθανότατα ξεκίνησαν από τις αρχές του μήνα και τώρα έρχονται για επανεξέταση.

Ήλιος τρίγωνο με Πλούτωνα (19/9)

Ευνοεί για επίτευξη στόχων τα ζώδια της Γης (Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι) του 3ου δεκαημέρου, στον τομέα που επηρεάζει και ανάλογα τον προσωπικό χάρτη. Το σίγουρο είναί ότι χτίζουν σε γερές βάσεις για το μέλλον, με σθένος και αντοχή.

Αφροδίτη τρίγωνο Ουρανός (20/9)

Ευνοεί ερωτικά και οικονομικά, τα ζώδια της Γης (Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους) του 2ου δεκαημέρου. Φέρνει ανανέωση και νέες προχωρημένες καταστάσεις στον έρωτα και τις σχέσεις, χωρίς βέβαιη τη μονιμότητα.

Ήλιος στο Ζυγό (23/9-23/10)

Το πέρασμα του Ήλιου στο Ζυγό με τη φθινοπωρινή ισημερία, αλλάζει την ενέργεια και εστιάζουμε στη συντροφικότητα και στις σχέσεις μας με τους άλλους, αντί τω θεμάτων που αφορούν καθαρά εμάς τους ίδιους. Βεβαίως, ο τομέας του Ζυγού στο κάθε προσωπικό ωροσκόπιο “φωτίζεται” για τον επόμενο μήνα και μας καλεί να ασχοληθούμε με τα συγκεκριμένα θέματα που περιγράφει.

Ήλιος σύνοδο με ανάδρομο Ερμή (23/9)

Γίνεται στη μηδενική μοίρα του Ζυγού και ξεκινάει ένας νέος συνοδικός κύκλος του Ήλιου με τον Ερμή. Δίδυμοι, Ζυγοί και Υδροχόοι, του 1ου δεκαημέρου, βρίσκονται σε επικοινωνιακή διάθεση και εξωστρέφεια και ίσως ξεκινάνε νέες συνεργασίες.

Αφροδίτη αντίθεση Ποσειδώνας (24/9)

Τη μέρα αυτή έχουμε συναισθηματικές απάτες και αυταπάτες, έρωτες χωρίς ανταπόκριση, προδοσία, παράλληλες σχέσεις και γενικότερα δυσκολίες ερωτικές, αν και μπόλικο συναίσθημα. Για όλα τα παραπάνω, επιρρεπείς είναι οι Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες του 3ου δεκαημέρου, οπότε χρειάζεται προσοχή.

Νέα Σελήνη στο Ζυγό (26/9)

Η νέα Σελήνη γίνεται στις 0:55 τα ξημερώματα για την Αθήνα, στις 2° 49′ του Ζυγού. Ένας τυχερός νέος κύκλος ξεκινά για τις σχέσεις και τις συνεργασίες. Βρίσκεται σε αντίθεση με το Δία, που φέρνει τύχη και υπερβολή, ενώ ο κυβερνήτης της Αφροδίτη, βρίσκεται σε τρίγωνο με τον Πλούτωνα και σύνοδο με τον ανάδρομο Ερμή. Ξεκινήματα και σχέσεις με μακροημέρευση και επιτυχία, που όμως βασίζονται σε προ υπάρχουσες σχέσεις, λόγω του ότι ο Ερμής είναι ανάδρομος. Ένα εκ νέου τυχερό ξεκίνημα με νέες γερές βάσεις, επικοινωνία και ιδανικά, προβλέπεται να πραγματοποιηθεί και επηρεάζει κυρίως τα ζώδια του Αέρα (Δίδυμους, Ζυγούς, Υδροχόους) και Κριούς του 1ου δεκαημέρου.

Άρης τρίγωνο Κρόνος (28/9)

Μια πολύ θετική όψη, ο Άρης σε τρίγωνο με τον Κρόνο είναι υπεύθυνος για στοχευμένη και επιτυχημένη δράση. Βοηθά σε επαγγελματικές κινήσεις αλλά και σε ότιδήποτε κινήσεις κάποιος θελήσει να κάνει. Οι ευνοημένοι είναι Δίδυμοι, Ζυγοί και Υδροχόοι του 2ου δεκαημέρου.

Αφροδίτη στο Ζυγό (29/9-23/10)

Και με το πέρασμα της Αφροδίτης στο Ζυγό ο μήνας τελειώνει.. Ένα πέρασμα πολύ ευχάριστο και θετικό, αφού είναι η μια από τις δυο θέσεις της και λειτουργεί στο μέγιστο και με τα καλύτερα αποτελέσματα. Οι ευνοημένοι στο εξής στον έρωτα αλλά και τα οικονομικά θα είναι οι Δίδυμοι, οι Ζυγοί και οι Υδροχόοι, σταδιακά όλων των δεκαημέρων.

Καλό μήνα σε όλους!!!!!

Rating: 1 out of 5.

By Anastasia Pavlaki

Αστρολογία

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s