Αυγουστος 2022 – Αστρολογική επισκόπηση!

Αύγουστος.. ένας μήνας διακοπών για τους περισσότερους, όπου το καλοκαίρι και η ζέστη καλά κρατούν, τουλάχιστον στη χώρα μας. Από αστρολογικής άποψης όμως, ο μήνας δεν προβλέπεται ήρεμoς, το αντίθετο μάλιστα, εμπεριέχει πολλές εντάσεις, πίεση και διάφορα γεγονότα να λαμβάνουν χώρα στο εγκόσμιο και περιβαλλοντικό κομμάτι. Κομβικά σημεία, η νέα Σελήνη στο Λέοντα που έχει προηγηθεί, με την τριπλή σύνοδο Άρη/Ουρανού/Βόρειου δεσμού και η κορύφωση της με την Πανσέληνο στον Υδροχόο, όπου ενεργοποιούνται ο Κρόνος και Ουρανός σε τετράγωνο. Σίγουρα μέσα στην ένταση, κάποιοι θα μπορέσουν να περάσουν καλά, οπότε ας δούμε αναλυτικά τις όψεις και τις διελεύσεις των πλανητών μέσα στον Αύγουστο, με τις ανάλογες πληροφορίες για όσους επηρεάζουν!

Ήλιος τρίγωνο με Δια (1/8)

Η όψη αυτή είναι πολύ τυχερή και ευνοεί τα ζώδια της φωτιάς (Κριούς, Λέοντες, Τοξότες) του 1ου δεκαημέρου, σε ότι κάνουν αλλά και για να περάσουν όμορφα και ευχάριστα. Μαζί με αυτούς ευνοούνται και οι Δίδυμοι, οι Ζυγοί και οι Υδροχόοι του 1ου δεκαημέρου.

Άρης σύνοδο με Ουρανό και Βόρειο δεσμό (1-2/8)

Εδώ έχουμε την ολοκλήρωση αυτής της τριπλής συνόδου, όπου η επιρροή της έχει ξεκινήσει από τα τέλη Ιουλίου. Φέρνει έντονες εκρηκτικές καταστάσεις, συνεπώς προσοχή σε βιασύνες, τσακωμούς και ατυχήματα. Λόγω του δεσμού, θα έχουμε και γεγονότα στο παγκόσμιο σκηνικό ή γεωφυσικά φαινόμενα. Πάντως, το καλό είναι ότι θα υπάρχει η τάση για εκσυγχρονισμό και νέες αποφάσεις που θα βοηθήσουν στο μέλλον, είτε αυτό αφορά τις τεχνολογίες, είτε σε προσωπικό επίπεδο, στον τομέα που επηρεάζει τον καθένα αυτή η τριπλή συνάντηση. Ιδιαίτερα προσεκτικοί να είναι Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι, που ανήκουν ή έχουν προσωπικούς πλανήτες στο τέλος του 2ου δεκαημέρου.

Αφροδίτη εξάγωνο Βόρειος/Ουρανός/Άρης (2-3/8)

Το εξάγωνο της Αφροδίτης φέρνει κάποιες ευκαιρίες μέσα από την όλη φασαρία, και αυτές μπορεί να είναι ερωτικές ή και οικονομικές κατά κύριο λόγο και αφορούν Ταύρους, Καρκίνους, Αιγόκερους, Ιχθύες που ανήκουν ή έχουν προσωπικούς πλανήτες και σημεία στο τέλος του 2ου δεκαημέρου με αρχές τρίτου.

Ερμής στην Παρθένο (4-26/8)

Το πέρασμά του Ερμή στην Παρθένο είναι ανακουφιστικό, αφού εκεί βρίσκεται σε καλή θέση, λειτουργεί η λογική και η αναλύτική σκέψη που σίγουρα χρειάζονται μετά από την αναστάτωση που προηγήθηκε αλλά επίσης θα ακολουθήσει. Περισσότερο ευνοημένοι από τη νέα αυτή θέση, τα ζώδια της Γης (Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι).

Αφροδίτη τρίγωνο Ποσειδώνας (7/8)

Φέρνει κάποια εύνοια αυτή η μέρα για Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες του 3ου δεκαημέρου, για ανέμελες και όμορφες στιγμές, χαλάρωση στη θάλασσα, ρομαντισμό, αισθηματική ευημερία και κέρδη.

Άρης τετράγωνο Κρόνος (7/8)

Δύσκολη όψη που φέρνει μπλοκαρίσματα στη δράση και εμπόδια, οπότε χρειάζεται μεγάλη προσοχή για Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους του 3ου δεκαημέρου και όσους φυσικά έχουν προσωπικούς πλανήτες ή σημεία σε αυτά τα ζώδια. Προσοχή και στις μετακινήσεις αυτή την ημέρα.

Αφροδίτη αντίθεση Πλούτωνας (9/8)

Μια ακόμα δύσκολη όψη, αυτή τη φορά για Καρκίνους, Αιγόκερους, Κριούς και Ζυγούς του 3ου δεκαημέρου, κυρίως στο αισθηματικό κομμάτι, αλλά και το οικονομικό. Ευθύνεται για ερωτικές απογοητεύσεις και ένταση εσωτερική, θυμό, εμμονές. Θα ήταν προτιμότερο να αποφύγετε αυτή την ημέρα να εμπλακείτε σε συναντήσεις ερωτικού χαρακτήρα, αλλά να φροντίσετε να εξομαλύνετε και την εσωτερική ένταση που φέρνει, ίσως με κάποια απόδραση στη θάλασσα για παράδειγμα, λόγω του τριγώνου με τον Ποσειδώνα..

Ήλιος τετράγωνο Ουρανό (11/8)

Ένταση και ανατροπές φέρνει η όψη αυτή για τους σταθερούς (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) του τέλους του 2ου δεκαημέρου. Προσοχή και στις μετακινήσεις και τα ταξίδια όπου μπορεί να προκύψουν καθυστερήσεις ή έκτακτα γεγονότα σε γενικό επίπεδο.

Αφροδίτη στο Λέοντα (11/8-5/9)

Η νέα θέση της Αφροδίτης ευνοεί για χαρά και διασκέδαση, έρωτες και προβολή. Βεβαίως οι περισσότερο ευνοημένοι θα είναι τα ζώδια της Φωτιάς και δευτερευόντως του Αέρα. Στον έρωτα ειδικότερα θα ευνοήσει Κριούς, Λέοντες και Υδροχόους, ενώ τα υπόλοιπα ευνοημένα ζώδια σε εξωστρέφεια και επαφές ή ταξίδια, όπου και θα περάσουν εκπληκτικά. Βεβαίως όπως θα δούμε παρακάτω, η Αφροδίτη από το Λέοντα, θα κάνει κάποιες αρνητικές όψεις με Ουρανό και Κρόνο, οπότε κάποιοι θα έχουν αρνητικές εξελίξεις στα αισθηματικά και αυτοί είναι οι Λέοντες και οι Υδροχόοι του τέλους 2ου δεκαημέρου με αρχές 3ου, θα το δούμε όμως παρακάτω πότε θα συμβεί αυτό.

Άρης εξάγωνο Ποσειδώνας (12/8)

¨Όψη όχι και τόσο ισχυρή, που φέρνει ευκαιρίες σε Ιχθύες και Ταύρους του 3ου δεκαημέρου, για χαλάρωση, καλλιτεχνικές δραστηριότητες και αξιοποίηση ταλέντων.

Πανσέληνος στον άξονα Λέοντα/Υδροχόου (12/8)

Η Πανσέληνος γίνεται στις 4:35πμ. για την Αθήνα, στη 19° 22′ του άξονα Λέοντα/Υδροχόου και είναι πολύ δύσκολη και έντονη, αφού η Σελήνη είναι σε σύνοδο με τον Κρόνο και σε τετράγωνο με τον κυβερνήτη της Ουρανό, ο οποίος διατηρεί μια αποκλίνουσα σύνοδο με τον Άρη. Συνεπώς έχουμε έναν πολύ δύσκολο σχηματισμό ταυ-τετραγώνου στα ζώδια του σταθερού σταυρού. Πρόκειται εξάλλου για την κορύφωση της νέας Σελήνης στο Λέοντα λίγο πριν την έναρξη του μήνα, με την τριπλή σύνοδο Άρη/Ουρανού/Βόρειου να συμμετέχει. Εκτός από εγκόσμια και γεωφυσικά γεγονότα που είναι ιδιαίτερα πι8ανά, η κορύφωση οικονομικών προβλημάτων και θεμάτων που αφορούν τις ασφάλειες μας, σε προσωπικό επίπεδο θα πρέπει να προσέχουν περισσότερο οι Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι, του τέλους 2ου με αρχές 3ου δεκαημέρου, οι οποίοι είναι στο επίκεντρο των εντάσεων και των αναπάντεχων αλλαγών στη ζωή τους.

Ήλιος αντίθεση Κρόνος (14/8)

Ολοκληρώνεται τώρα η όψη που λειτουργούσε στην Πανσέληνο και εξακολουθεί να προκαλεί ένα περιοριστικό τοπίο με δυσκολίες και εμπόδια για Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους των αρχών του 3ου δεκαημέρου.

Άρης τρίγωνο με Πλούτωνα (14/8)

Πολύ καλή όψη για Αιγόκερους, Ταύρους, Παρθένους, του 3ου δεκαημέρου. Επίτευξη στόχων, με προοπτική.

Ερμής τρίγωνο Ουρανός (16/8)

Ευνοϊκή για τα ζώδια της Γης (Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους) του 2ου δεκαημέρου, με νέες πρωτότυπες κινήσεις και ιδέες ή κάποιο ανανεωτικό ταξίδι.

Αφροδίτη τρίγωνο Δίας (18/8)

Από τις πιο τυχερές όψεις, η Αφροδίτη σε τρίγωνο με το Δια, φέρνει τύχη, όμορφες στιγμές και ευημερία, ευχάριστες σχέσεις, ταξίδια και καλοπέραση, για Κριούς, Λέοντες, Τοξότες του 1ου δεκαημέρου, ενώ θα ευνοήσει στις σχέσεις και τους Υδροχόους, τους Ζυγούς, ενώ οι Δίδυμοι θα έχουν ευχάριστες συναντήσεις και μετακινήσεις.

Άρης στους Διδύμους (20/8/2022-25/3/2023)

Ο Άρης φεύγει επιτέλους από τον Ταύρο, τη θέση όπου ενεργοποιούσε Ουρανό, Κρόνο και Εκλείψεις, για να περάσει στους Διδύμους, όπου και θα παραμείνει 7 ολόκληρους μήνες, μιας και είναι η στιγμή της αναδρομής του, μέσα στο φθινόπωρο. Μια διέλευση που θα την αναλύσουμε σε άλλο άρθρο ξεχωριστά, για τον μήνα Αύγουστο θα κινηθεί μόλις στο 1ο δεκαήμερο και θα επηρεάσει θετικά Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους, ενώ θα φέρει και εύνοια σε Κριούς και Λέοντες του 1ου δεκαημέρου. Από την άλλη όμως, θα πιεστούν οι Τοξότες, Παρθένοι, Ιχθύες και σε ένα βαθμό και οι ίδιοι οι Δίδυμοι που θα τον φιλοξενούν και θα τους πιέζει για δράση.

Ερμής αντίθεση Ποσειδώνας (21/8)

Μια κάπως δύσκολη όψη, που μπορεί να φέρει μπερδέματα και θολούρα στην κρίση, για Παρθένους, Ιχθύες, Διδύμους και Τοξότες του 3ου δεκαημέρου. Επίσης φέρνει και τάσεις φυγής, οπότε στην περίπτωση διακοπών, ίσως λειτουργήσει καλά, αλλά πάλι απαιτείται προσοχή σε αφηρημάδα και απάτες.

Ερμής τρίγωνο Πλούτωνας (23/8)

Η όψη αυτή φέρνει εύνοια για καλές και εποικοδομητικές συμφωνίες και επαγγελματικές κινήσεις με προοπτική, για τα ζώδια της Γης (Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους) του 3ου δεκαημέρου.

Ήλιος στην Παρθένο (23/8-23/9)

Ο Ήλιος περνάει στην Παρθένο και για τον επόμενο μήνα θα φωτίσει το σημείο του προσωπικού μας ωροσκοπίου που καταλαμβάνει το ζώδιο της Παρθένου, ενώ θα ευνοήσει περισσότερο τα ζώδια της Γης (Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους) και δευτερευόντως του Νερού (Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες). Συνήθως η εποχή της Παρθένου μας προτρέπει να συμμαζευτούμε και να οργανωθούμε για την επόμενη σεζόν που ξεκινά, καθόσον το καλοκαίρι πλησιάζει στο τέλος του.

Ουρανός ανάδρομος (24/8/2022-23/1/2023)

Ο Ουρανός γυρίζει ανάδρομος, από τις 18° 55′ του Ταύρου. Το διάστημα αυτό είναι για να επεξεργαστούμε ξανά τις αλλαγές που έφερε ως τώρα στη ζωή μας και ιδίως των σταθερών (Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες και Υδροχόοι). Η ενέργεια τώρα λειτουργεί εσωτερικά και φέρνει περισσότερη αντιδραστικότητα.

Ερμής στο Ζυγό (26/8-29/10)

Ο Ερμής περνάει στο Ζυγό, θέση καλή για αυτόν και για τις επικοινωνίες και τις σχέσεις μας. Θα παραμείνει για τόσο μεγάλο διάστημα, λόγω του ότι τον άλλο μήνα θα γυρίσει ανάδρομος. Οι περισσότερο ευνοημένοι από τον Ερμή στο Ζυγό, είναι φυσικά τα ζώδια του Αέρα (Δίδυμοι, Ζυγοί και Υδροχόοι) και έπειτα της Φωτιάς, Λέοντες, Τοξότες και Κριοί.

Ήλιος τετράγωνο Άρης (27/8)

Φέρνει ένταση και διαμάχες για τις αρχές του 1ου δεκαημέρου των μεταβλητών (Διδύμων, Παρθένων, Τοξοτών και Ιχθύων).

Αφροδίτη τετράγωνο Ουρανός (27/8)

Επηρεάζει Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του 2ου δεκαημέρου, με ξαφνικές και πρωτότυπες αλλά και ελεύθερες σχέσεις χωρίς σταθερότητα, ενώ θέλει προσοχή στα έξοδα.

Νέα Σελήνη στην Παρθένο (27/8)

Την ίδια ημέρα, έχουμε τη νέα Σελήνη στην Παρθένο, στις 11:20πμ. για την Αθήνα, στην 4η μοίρα του ζωδίου. Βρίσκεται σε τετράγωνο με τον Άρη, γεγονός που υποδηλώνει ένταση για τους μεταβλητούς του 1ου δεκαημέρου, τους οποίους και επηρεάζει περισσότερο αυτή η Νέα Σελήνη.

Αφροδίτη αντίθεση Κρόνος (28/8)

Όψη που συνδυάζεται με την προηγούμενη, μιας και το τετράγωνο Κρόνου/Ουρανού είναι ήδη σε ισχύ. Φέρνει δυσκολίες στις σχέσεις και τα οικονομικά, για Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του τέλους 2ου δεκαημέρου με αρχές 3ου. Δείξτε ψυχραιμία και υπομονή αυτό το διάστημα και μη φθάνετε τα πράγματα στα άκρα με τις σχέσεις. Πιθανές απογοητεύσεις και χωρισμοί, εάν φυσικά υπήρχαν προβλήματα.

Καλό μήνα σε όλους!!!!!

Rating: 1 out of 5.

By Anastasia Pavlaki

Αστρολογία

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s