Αστρολογικός Ιούλιος 2022

Καλό μήνα, βρισκόμαστε κιόλας στην καρδιά του καλοκαιριού και έχουμε να αναλύσουμε έναν επεισοδιακό μήνα που θα φέρει αλλαγές στη ζωή μας και ιδίως όσων από εμάς έχουμε πλανήτες στα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι). Επιπλέον πρόκειται αυτός ο μήνας να είναι έντονος και σε κοσμικό επίπεδο, γύρω από τις παγκόσμιες εξελίξεις ή και τα γεωφυσικά φαινόμενα. Αυτό συμβαίνει βεβαίως γιατί ο Άρης από τις αρχές του μήνα θα περάσει στον Ταύρο και από τη θέση αυτή ενεργοποιεί τον Ουρανό, τον Κρόνο και τις Εκλείψεις της χρονιάς αυτής στον άξονα Ταύρου/Σκορπιού. Έτσι λοιπόν, παρότι καλοκαιράκι, δύσκολά θα μπορέσουμε να είμαστε ξέγνοιαστοι αυτό το μήνα, αν και θα υπάρξουν και κάποιες θετικές στιγμές μέσα σε όλα αυτά. Πάμε όμως να δούμε τις όψεις και τα γεγονότα αναλυτικά..

Στις 2/7, ο Άρης σχηματίζει τετράγωνο με τον Πλούτωνα, αυξάνοντας την ένταση και τον έλεγχο, το πάθος αλλά φέρνει και βία. Να είστε προσεκτικοί Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι των τριων τελευταίων ημερών, μια και θα αισθάνεστε την ένταση που προκαλεί αυτή η όψη μαζί και με μοιραία γεγονότα. Την ίδια ημέρα (2/7) έχουμε και μια ευνοϊκή όψη, ο Ερμής σε τρίγωνο με τον Κρόνο φέρνει ευνοϊκές συμφωνίες, καλή επικοινωνία και σταθερότητα για Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους του 3ου δεκαημέρου, ενώ αμέσως μετά ο Ερμής σχηματίζει τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, δηλώνοντας αυταπάτες και λάθος εκτιμήσεις ή θολή σκέψη και επικοινωνία για τα Μεταβλητά (Δίδυμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες) του 3ου δεκαημέρου.

Ο Ερμής περνάει στον Καρκίνο (5-19/7), βάζοντας περισσότερο συναίσθημά στην επικοινωνία και τη σκέψη, αλλά και περισσότερη εσωστρέφεια, ενώ ευνοεί τα ζώδια του Νερού (Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες). Την ίδια ημέρα (5/7), ο Άρης περνάει στον Ταύρο, όπου θα παραμείνει στο ζώδιο αυτό που βρίσκεται σε θέση αδυναμίας, δηλαδή σε όχι καλή θέση, μέχρι τις 20/8. Από τη θέση αυτή θα πυροδοτήσει τις εξελίξεις και θα φέρει εντάσεις για τα σταθερά ζώδια (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι). Στις 9/7, ο Ερμής βρίσκεται σε τετράγωνο με το Δια και επηρεάζει με υπερβολές και υπεραισιοδοξία τα ζώδια του Παρορμητικού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) του 1ου δεκαημέρου. Ο Ήλιος σε εξάγωνο με τον Ουρανό (10/8), ευνοεί Ιχθύες και Καρκίνους του 2ου δεκαημέρου, με ξαφνικές αλλαγές και πρόοδο. Στις 13/7, η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Κρόνο, φέρνει σταθερότητα στις σχέσεις και θέτει τις βάσεις για την εξέλιξη μιας σχέσης μακροχρόνιας και ευνοεί σε αυτό τα ζώδια του Αέρα (Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους) του 3ου δεκαημέρου. Προσοχή όμως σε αισθηματικές πλάνες και απογοητεύσεις για τα ζώδια του Μεταβλητού (Δίδυμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες) του 3ου δεκαημέρου, καθώς και λάθος οικονομικούς χειρισμούς, μιας και την επόμενη μέρα (14/7), η Αφροδίτη σχηματίζει τετράγωνο με τον Ποσειδώνα. Η Πανσέληνος του μήνα γίνεται στις 13/7, 21:38 για την Αθήνα, στις 21° 21′ του άξονα Καρκίνου/Αιγόκερω και δηλώνει μια ολοκλήρωση μιας κατάστασης, μια κορύφωση γεγονότων για Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους των αρχών του 3ου δεκαημέρου. Η Σελήνη σε σύνοδο με τον Πλούτωνα, κάνει την όλη κατάσταση αρκετά πιεστική και έντονη, με μοιραίες εξελίξεις. Παρόλα αυτά, ο Ουρανός με το Βόρειο δεσμό συμμετέχουν στο σχηματισμό της Πανσελήνου, διευκολύνοντας την ενέργεια να εκτονωθεί και να λειτουργήσει εποικοδομητικά και για την πρόοδο και εξέλιξη, επομένως το τελικό αποτέλεσμα θα είναι θετικό. Την επόμενη μέρα (14/7), ο Ερμής σε εξάγωνο με τον Ουρανό, φέρνει ξαφνικές ιδέες και ευκαιρίες εξέλιξης για Ταύρους και Καρκίνους του 2ου δεκαημέρου. Στις 17/7, ο Ήλιος σε σύνοδο με τον Ερμή, ευνοεί για επικοινωνίες και μετακινήσεις Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες του 3ου δεκαημέρου, ενώ την ίδια ημέρα, Ήλιος και Ερμής σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα, ευνοούν για αποδράσεις φυσικές και νοητές, τέχνη και αρμονία, ιδιαίτερα τα ζώδια του Νερού του 3ου δεκαημέρου. Στις 18/7, ο Ερμής σε αντίθεση με Πλούτωνα, φέρνει εμμονές και εντάσεις για Παρορμητικούς του 3ου δεκαημέρου. Την ίδια ημέρα (18/7) η Αφροδίτη περνάει στον Καρκίνο, όπου θα παραμείνει μέχρι 11/8 και από τη θέση αυτή θα ευνοήσει εξαιρετικά τα ζώδια του Νερού (Καρκίνους, Σκορπιούς, Ιχθύες) και ιδιαίτερα στα αισθηματικά Καρκίνους, Αιγόκερους και Ιχθύες, ενώ από τη θέση της αυτή γίνεται πιο αισθησιακή και συναισθηματική.

Ο Ερμής περνάει στο Λέοντα στις 19/7, όπου θα παραμείνει μέχρι 4/8, κάνοντας την επικοινωνία πιο εξωστρεφή και ευχάριστη, αλλά με αρκετό εγωκεντρισμό. Ευνοεί το διάστημα αυτό Κριούς, Λέοντες και Τοξότες. Στις 20/7, κάνει και ο Ήλιος την αντίθεση του με τον Πλούτωνα, μετά τον Ερμή, και επηρεάζει με αρκετή ένταση Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους των τελευταίων ημερών. Ο Ήλιος περνάει στο Λέοντα (22/7) και παρακινεί για διασκέδαση και χαρά, ενώ φωτίζει τον τομέα του προσωπικού μας ωροσκοπίου που βρίσκεται το ζώδιο του Λέοντα για τον επόμενο μήνα. Ευνοεί πρωτίστως τα ζώδια της Φωτιάς (Κριούς, Λέοντες και Τοξότες). Ο Ερμής σε τρίγωνο με το Δια, (23/7), ευνοεί τα ζώδια της Φωτιάς για ευχάριστες συζητήσεις και ταξιδάκια. Μια ημέρα μετά (25/7), η Αφροδίτη σε τετράγωνο με το Δια φέρνει ευχάριστες στιγμές στα αισθηματικά Κριών, Καρκίνων, Ζυγών και Αιγόκερων του 1ου δεκαημέρου. Ο Ερμής σε τετράγωνο με τον Άρη εντείνει τις καταστάσεις και φέρνει απότομες αντιδράσεις και απροσεξία, για Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του 2ου δεκαημέρου.

Στις 28/7, 20:55 για την Αθήνα, έχουμε τη Νέα Σελήνη στις 5° 39′ του Λέοντα. Μια νέα αρχή μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή, στον τομέα που βρίσκεται ο Λέοντας στο προσωπικό ωροσκόπιο. Την ίδια ημέρα, ο Ερμής σε τετράγωνο με τον Ουρανό, φέρνει απρόοπτες εξελίξεις και ξεσπάσματα. Είναι μέρες που χρειάζονται προσοχή, ο Ουρανός επίσης κάνει σύνοδο με το Βόρειο δεσμό. Ο Δίας γυρίζει ανάδρομος στις 29/7, από την 8° 42′ του Κριού. Ο μήνας κλείνει με το τρίγωνο Ήλιου/Δία (31/7), όπου φέρνει τύχη και ευχάριστες εξελίξεις για τα ζώδια της Φωτιάς του 1ου δεκαημέρου και δευτερευόντως του Αέρα. Επίσης ο Ερμής σε αντίθεση με τον Κρόνο την ίδια μέρα, φέρνει κάποια σοβαρότητα και εμπόδια για Υδροχόους, Λέοντες, Ταύρους και Σκορπιούς του 3ου δεκαημέρου. Τέλος, η σύνοδος Άρη, Ουρανού και Βόρειου δεσμού φέρνει απρόβλεπτες εξελίξεις και πολύ ένταση, σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και σε όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή ανήκουν στον Ταύρο, Λέοντα, Σκορπιό και Υδροχόο του 2ου δεκαημέρου, όψεις που θα μας απασχολήσουν και στις αρχές του Αυγούστου.

Καλό μήνα σε όλους!!!

Rating: 1 out of 5.

By Anastasia Pavlaki

Αστρολογία

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s