Απρίλιος 2022 – Αστρολογική επισκόπηση!

Ο Απρίλιος φέτος ξεκινάει δυναμικά, με μια νέα Σελήνη στον Κριό (1/4), στις 11° 31′ του ζωδίου, όπου σαν αποτέλεσμα έχει την ευεργετική επιρροή του 2ου δεκαημέρου των ζωδίων της Φωτιάς, (Κριοί, Λέοντες, Τοξότες) και κάποιες προκλήσεις για το 2ο δεκαήμερο των Παρορμητικών, δηλαδή Κριοί, καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι. Γενικά πρόκειται για μια νέα Σελήνη λιγάκι δύσκολη, βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ερμή και το Χείρωνα, γεγονός που ενισχύει την επικοινωνία και τις μετακινήσεις, την ταχύτητα των γεγονότων, σε συνδυασμό και με τη φύση του ζώδιου του Κριού που είναι εναρκτήριο και βιαστικό. Μόνο που ο κυβερνήτης της νέας Σελήνης ο Άρης βρίσκεται σε σύνοδο με τον Κρόνο, όψη που φέρνει μπλοκαρίσματα και εμπόδια, συσσώρευση θυμού και βίαια ξεσπάσματα, ενώ παγκόσμια φέρνει δυσάρεστα γεγονότα. Τέλος η σύνοδος της με τον Χείρωνα, μιλάει για πληγές και θεραπείες. Συμπερασματικά θα λέγαμε, ότι έρχεται ένας νέος κύκλος που κουβαλάει πληγές, εμπόδια και μπλοκαρισμένη ενέργεια, υπάρχει όμως η δυνατότητα της λύτρωσης και θεραπείας, με δυναμική και εξωστρεφή διάθεση για δράση, παρά τα εμπόδια που υπάρχουν. Ας ρίξουμε όλοι μια ματιά στον αστρολογικό μας χάρτη να εντοπίσουμε σε ποιόν οίκο βρίσκεται το ζώδιο του Κριού και θα καταλάβουμε ποιος θα είναι ο σημαντικός τομέας της ζωής μας για το μήνα Απρίλιο. Στις 3/4, έχουμε τη σύνοδο του Ήλιου με τον Ερμή, στη 13° του Κριού, που μιλάει για επικοινωνίες και επαφές ή μετακινήσεις και γραφειοκρατικά θέματα, ενώ ιδιαιτέρως ευνοεί τα ζώδια της Φωτιάς του 2ου δεκαημέρου. Ο Άρης ολοκληρώνει τη σύνοδο του με τον Κρόνο στις 5/4, στην 22° του Υδροχόου, καλό είναι λοιπόν, να είστε προσεκτικοί Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες και Υδροχόοι του 3ου δεκαημέρου, σε εκρήξεις καταπιεσμένου θυμού, σε ατυχήματα και ένταση. Ουσιαστικά αυτή η όψη χρειάζεται εκτόνωση μέσα από γυμναστική και κάθε είδους άσκηση, έτσι ώστε να αποφύγετε τις εντάσεις, ατυχήματα και ψυχρότητα με άλλους ανθρώπους.. Ταυτόχρονα, το τετράγωνο τους με το Βόρειο δεσμό, δηλώνει δυστυχώς δυσάρεστα γεγονότα που θα συμβούν στον κόσμο, με βία.

Την ίδια ημέρα, (5/4) η Αφροδίτη περνάει στη θέση έξαρσης της, στους Ιχθύες… Ένα πολύ ενθαρρυντικό γεγονός, αφού από τη θέση αυτή μπορεί να δώσει πολλά στον αισθηματικό και υλικό τομέα, ενισχύεται ο ρομαντισμός και τα συναισθήματα στις σχέσεις, το καλό γούστο, η αγάπη άνευ όρων και στο εξής ο μήνας παίρνει μια τέτοια χροιά, μιας και στους Ιχθύες θα συναντήσει Δία και Ποσειδώνα. Θα λέγαμε ξεκάθαρα, ότι πρόκειται για μεγάλες στιγμές για τα ζώδια του Νερού (Καρκίνους, Σκορπιούς, Ιχθύες) και έρωτες με τα “όλα τους”, πάθος, συναίσθημα, αγάπη, αλλά και ακατάλληλες σχέσεις μεταξύ ήδη δεσμευμένων, απογοήτευση, προδοσία, ακόμα όμως και σε αυτές τις περιπτώσεις η αγάπη που θα βιωθεί σε ένα βαθύτερο ψυχικό επίπεδο, θα είναι αληθινή και παραμυθένια. Ο απόλυτος έρωτας, ανήκει περισσότερο από κάθε άλλο ζώδιο σε αυτή την Αφροδίτη στους Ιχθύες, πόσο μάλλον τώρα που η ενέργεια αυτή είναι τριπλά ενισχυμένη από τους δυο κυβερνήτες του ζωδίου Δία και Ποσειδώνα να βρίσκονται εκεί!

Ο Ερμής σχηματίζει ένα εξάγωνο με Κρόνο και Άρη (6-8/4) και φέρνει κάποιες ευκαιρίες σε Υδροχόους και Κριούς του 3ου δεκαημέρου να σταθεροποιήσουν μια δουλειά και προοπτικές επιτυχίας στα σχέδια τους, αλλά με αρκετή προσπάθεια. Ο Ερμής και πάλι που τρέχει με μεγάλη ταχύτητα αυτό το μήνα, συναντά με τετράγωνο τον Πλούτωνα στις 10/4, στην 28° 30′ Αιγόκερω/Κριού, φέρνοντας σημαντικά εμπόδια και μπλοκαρίσματα στην επικοινωνία, μέσα από εμμονές, κολλήματα και φοβίες. Ιδιαίτερα προσέχουν Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι των τελευταίων ημερών του ζωδίου τους. Ο Ερμής περνάει στον Ταύρο (11-29/4), από όπου η σκέψη γίνεται πιο αργή και σταθερή, ενώ ευνοεί τα ζώδια της Γης (Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους) και φέρνει προκλήσεις για Λέοντες, Υδροχόους και Σκορπιούς.

Η πολυσυζητημένη σύνοδος Δια/Ποδειδώνα, πραγματοποιείται με ακρίβεια στις 12/4, στις 24° των Ιχθύων. Ελπίδα, όραμα, τέχνη, θυσία, αγάπη, ρομαντισμός, έντονα συναισθήματα, τάσεις φυγής αλλά και ψευδαισθήσεις ή εξαπατήσεις που θα φανούν αργότερα, είναι μόνο μερικά από τα αναμενόμενα που μπορεί να φέρει αυτή η όψη, ενώ θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, Ιχθύες, Παρθένοι, Δίδυμοι και Τοξότες του 3ου δεκαημέρου, για τις αρνητικές εκδοχές της όψης. Την επόμενη μέρα (13/4), ο Ήλιος σε εξάγωνο με τον Κρόνο, φέρνει πρόσφορο έδαφος για να επιτύχουν στόχους, Υδροχόοι και Κριοί του 3ου δεκαημέρου, με λίγη προσπάθεια φυσικά. Ο Άρης περνάει στους Ιχθύες (15/4-25/5), από όπου ενισχύεται ακόμα περισσότερο το συναίσθημα ενώ η δράση είναι πιο υποτονική ή ακόμα και κρυφή. Το διάστημα της παραμονής του θα ευνοήσει τα ζώδια του Νερού πρωτίστως, δηλαδή Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες.

Η Πανσέληνος του μήνα γίνεται στις 16/4, στις 26° 45′ Κριού/Ζυγού, δύσκολη μιας και βρίσκεται σε ταυ-τετράγωνο με τον Πλούτωνα, που σημαίνει ότι απορροφάει όλη την ενέργεια ο Πλούτωνας και κορυφώνονται γεγονότα με ένταση, έλεγχο και μοιραίες εξελίξεις. Πολύ ένταση και μεταμόρφωση, μέσα από θάνατο και αναγέννηση συμβολικά σε Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους των 5 τελευταίων ημερών. Στις 18/4, ο Ήλιος ολοκληρώνει το τετράγωνο του με τον Πλούτωνα, ενώ ο Ερμής σχηματίζει σύνοδο με τον Ουρανό και οι δυο μαζί εξάγωνο με την Αφροδίτη, όπου Ιχθύες και Ταύροι του 2ου δεκαημέρου, μπορεί να έχουν μια ξαφνική, απρόβλεπτη ευκαιρία ή ένα νέο γεγονός σε αισθηματικά ή οικονομικά, σίγουρα μέσα από κάποια προσπάθεια.

Ο Ήλιος περνάει στον Ταύρο (20/4-20/5) αλλάζοντας την ενέργεια σε πιο παθητική και με εστίαση στην ύλη και τις απολαύσεις, ενώ η ενέργεια ενισχύεται για τα ζώδια της Γης (Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι). Το σημείο του προσωπικού μας ωροσκοπίου που καταλαμβάνει το ζώδιο του Ταύρου γίνεται πλέον το πιο σημαντικό και στρέφουμε στον συγκεκριμένο τομέα της ζωής την ενέργειά μας. Στις 24/4, ο Ερμής σε τετράγωνο με τον Κρόνο, φέρνει κάποια απομόνωση και ψυχρότητα στις επικοινωνίες, κυρίως για Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του 3ου δεκαημέρου, ενώ την επόμενη μέρα 25/4, ο Ερμής σχηματίζει εξάγωνο με τον Ποσειδώνα και φέρνει ευκαιρίες για ονειροπόληση και φυγή για Ιχθύες και Ταύρους του 3ου δεκαημέρου. Ο Ερμής σε εξάγωνο με το Δια (27/4) και σε τρίγωνο με Πλούτωνα (28/4), είναι πολύ ευχάριστες όψεις που φέρνουν επιτυχίες και εύνοια της τύχης για τα σχέδια Αιγόκερων, Ιχθύων και Ταύρων των τελευταίων ημερών του 3ου δεκαημέρου. Την ίδια ημέρα, η Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα, ευνοεί με ρομαντικούς έρωτες τα ζώδια του Νερού (Καρκίνους, Σκορπιούς, Ιχθύες) του 3ου δεκαημέρου. Ο Πλούτωνας γυρίζει ανάδρομος στις 29/4, από την 28° 36′ του Αιγόκερω με το συλλογικό ασυνείδητο πλέον να λειτουργεί εσωτερικά και όχι τόσο να εκδηλώνεται μέσα από νέα γεγονότα, αλλά με την αξιολόγηση όσων έχουν συμβεί και την εμβάθυνση ή και τα μαθήματα που έχουν αυτά να δώσουν. Στις 30/4, ο Ερμής περνάει στους Διδύμους, μια πολύ καλύτερη θέση που θα ευνοήσει τα ζώδια του Αέρα πρωτίστως και θα φέρει περισσότερη επικοινωνία, ευελιξία και καλές συμφωνίες, αλλά και έναν αέρα ανανέωσης, από μια κάποια στασιμότητα που υπήρξε το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα. Τέλος, (30/4), έχουμε την Έκλειψη Ηλίου (μερική) στις 10° 28′ Ταύρου, με τον Κυβερνήτη της Αφροδίτη σε απόλυτη σύνοδο με το Δία στις 27° 57′ Ιχθύων. Μια Έκλειψη που φέρνει αλλαγές για τους σταθερούς (Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες Υδροχόους) των αρχών του 2ου δεκαημέρου, ενώ την ίδια στιγμή ευνοούνται εξαιρετικά Σκορπιοί, Ταύροι, Παρθένοι και Ιχθύες των τελευταίων 5 ημερών στα αισθηματικά.

Καλό μήνα σε όλους!!!

Rating: 1 out of 5.

By Anastasia Pavlaki

Αστρολογία

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s