Δεκέμβριος 2021 – Newsletter

Ο τελευταίος μήνας του 2021, έφτασε και έχει και αυτός τις εντάσεις του… η χρονιά κλείνει όπως άνοιξε, με το τετράγωνο Κρόνου/Ουρανού, το οποίο θα γίνει για τρίτη και τελευταία φορά με ακρίβεια στις 24/12. Για άλλη μια φορά λοιπόν θα δούμε συνέπειες από τις κοινωνικές αναταραχές και τους περιορισμούς που εντείνονται ολοένα και περισσότερο παγκοσμίως, λόγω μιας ακόμα έξαρσης της πανδημίας, καθώς και των έντονων οικονομικών δυσκολιών, μέσα από εντάσεις και επαναστατικές αντιδράσεις της κοινωνίας.

Φυσικά και σε προσωπικό επίπεδο θα φέρει ανάλογες πιεστικές καταστάσεις μέσα από τη σύγκρουση του κατεστημένου με το νέο και επαναστατικό στη ζωή μας. Το μυστικό είναι να είμαστε δεκτικοί στις αλλαγές και στο νέο που έρχεται, επιστρατεύοντας δημιουργικότητα και νέες ιδέες, μιας και αυτό θα επικρατήσει και τελικά πάντα η εξέλιξη είναι για καλό. Ο Ουρανός είναι μετά από τον Κρόνο και ο Υδροχόος που τον κυβερνά, βρίσκεται μετά από τον Αιγόκερω του Κρόνου. Είναι λοιπόν το εξελικτικό στάδιο αυτό στη ζωή, η σταθερότητα και η παγίωση χρειάζεται κάποια στιγμή να ανατραπεί από κάτι εκσυγχρονιστικό και με τον τρόπο αυτό διευρύνεται η συνειδητότητα! Παρόλα αυτά μέσα σε αυτό το μήνα δε θα λείψουν και κάποια εμπόδια και αναποδιές λόγω της όψης αυτής που θα ισχύει για όλο το μήνα και κυρίως θα επηρεάσει τους Σταθερούς (Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες, Υδροχόους) των αρχών του 2ου δεκαημέρου σε θέματα που ήδη γνωρίζετε από τις αρχές της χρονιάς, για να περάσουμε στη συνέχεια στις νέες αλλαγές μας.

Ένα ακόμα γεγονός του μήνα είναι η Ηλιακή Έκλειψη στον Τοξότη (12η μοίρα) στις 4/12, η οποία θα επηρεάσει κι αυτή με τη σειρά της, τους Μεταβλητούς (Τοξότες, Διδύμους, Παρθένους και Ιχθύες) των αρχών του 2ου δεκαημέρου, ενώ στις 19/12 η Αφροδίτη θα γυρίσει φαινομενικά ανάδρομη στις 26 μοίρες του Αιγόκερω για να παραμείνει ανάδρομη μέχρι τις 29/1/2022, θα βρίσκεται σε στενή σύνοδο με τον Πλούτωνα καθόλη τη διάρκεια του μήνα…

Ας δούμε λοιπόν τώρα τις βασικότερες όψεις/θέσεις πλανητών και γεγονότα πιο αναλυτικά:

Ποσειδώνας σε ορθή φορά (1/12).

Επιστρέφει και ο Ποσειδώνας ορθόδρομος, και τα θέματα που κυβερνά, όπως πνευματικότητα, τέχνη, υπέρβαση, ψευδαίσθηση, φάρμακα κλπ. λειτουργούν με λιγότερο υποκειμενικό τρόπο από τον καθένα μας.

Ολική Έκλειψη Ηλίου στις 12° 22′ Τοξότη (4/12).

Με αυτή την Έκλειψη κλείνει και ο κύκλος των Εκλείψεων στον άξονα Διδύμων/Τοξότη, που έφερε τον τελευταίο ενάμισι χρόνο πολλές δυσκολίες και μαθήματα σε σχέση με τις μετακινήσεις και τις επαφές μας, που σημαίνει ότι απο δω και στο εξής θα μας απασχολήσουν άλλα θέματα και ότι ήταν να μάθουμε σχετικά με αυτά τα θέματα το μάθαμε. Αυτό από μόνο του είναι αρκετά ευχάριστο θεωρώ.. Η συγκεκριμένη Έκλειψη θα επηρεάσει με γεγονότα Τοξότες, Διδύμους, Παρθένους και Ιχθύες από την 11η έως τη 13η μοίρα και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή Ωροσκόπο σε αυτό το σημείο. Τα γεγονότα της Έκλειψης που είναι σημαντικές τομές στο χρόνο θα τους αναγκάσουν να αφήσουν κάτι που πρέπει να φύγει από τη ζωή τους, έτσι ώστε να προχωρήσουν στη συνέχεια σε κάτι καινούριο και εξελικτικό. Λόγω φύσεως ζωδίου, αυτό θα γίνει ευχάριστα και έχοντας μια φιλοσοφική στάση στη ζωή και μεγάλη αισιοδοξία.

Άρης εξάγωνο Πλούτωνας (6/12).

Όψη που ενισχύει με μεγάλα αποθέματα ενέργειας και δίνει ευκαιρίες επίτευξης σε Σκορπιούς και Αιγόκερους του 3ου δεκαημέρου.

Ερμής τετράγωνο Ποσειδώνας (7/12).

Ο Ερμής με τον Ποσειδώνα μπερδεύει το τοπίο και προκαλεί λανθασμένες εντυπώσεις σε μεταβλητούς (Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους, Ιχθύες) αρχών του 3ου δεκαημέρου, οποτε και πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να μην παρθούν σοβαρές αποφάσεις τη μέρα αυτή.

Άρης τετράγωνο Δίας (8/12).

Ο Άρης με το Δία φέρνουν μια υπερβολή στη δράση και υπεραισιοδοξία που χρειάζεται να προσεχθεί λίγο κυρίως από τους σταθερούς (Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες, Υδροχόους) του 3ου δεκαημέρου.

Αφροδίτη σύνοδο Πλούτωνας (11/12).

Η όψη αυτή προκαλεί έντονη επιθυμία και πάθη, συχνά βέβαια ακολουθεί η απογοήτευση. Αιγόκεροι, Καρκίνοι, Κριοί και Ζυγοί του 3ου δεκαημέρου είναι αυτοί που επηρεάζονται. Αποφύγετε χειριστικές συμπεριφορές που πάντα σχετίζονται με αυτή την όψη και προσπαθήστε να είστε όσο γίνεται πιο αποστασιοποιημένοι από το συναίσθημα. Υπάρχει όμως και η πιθανότητα δημιουργίας μιας παθιασμένης σχέσης ή επανασύνδεσης.

Ερμής εξάγωνο Ποσειδώνας (11/12).

Βοηθάει Τοξότες και Υδροχόους του 3ου δεκαημέρου για ευνοϊκές και ευχάριστες συζητήσεις και εξελίξεις αυτή την ημέρα.

Ήλιος τετράγωνο Ποσειδώνας (12/12).

Αυτή η όψη φέρνει μπέρδεμα και λάθος αντίληψη των καταστάσεων, καθώς επίσης και κούραση ή εξάντληση και επηρεάζει τους Μεταβλητούς (Ιχθύες, Παρθένους, Διδύμους, Τοξότες) αρχών του 3ου δεκαημέρου.

Άρης στον Τοξότη (13/12/2021-24/1/2022).

Ο Άρης στον Τοξότη στρέφει τη δράση μας σε πιο εξωστρεφείς και χαρούμενες δραστηριότητες. Αναζήτηση του νοήματος της ζωής και της ανώτερης γνώσης μέσα από δημιουργία. Θα ευνοήσει τα ζώδια της Φωτιάς (Κριούς, Λέοντες και Τοξότες) και δευτερευόντως του Αέρα (Ζυγούς, Υδροχόους, Διδύμους).

Ερμής στον Αιγόκερω (13/12/2021-2/1/2022).

Αυτή είναι η πρώτη φάση του Ερμή στον Αιγόκερω, μιας και θα περάσε ξανά λόγω αναδρομής, αλλά αυτό αφορά το 3ο δεκαήμερο του Αιγόκερω μόνο. Με τον Ερμή στον Αιγόκερω, ο λόγος γίνεται πιο σοβαρός και η σκέψη αρκετά συγκροτημένη. Θα ευνοήσει τα ζώδια της Γης, Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους.

Πανσέληνος στην 27° 29′ του άξονα Τοξότη/Διδύμων (19/12).

Μια πολύ τυχερή ολοκλήρωση γεγονότων αυτή η στιγμή της Πανσελήνου, όπου βρίσκεται σε σχηματισμό διευκολυμένης αντίθεσης με το Δία! Θα είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή για Διδύμους, Τοξότες, Λέοντες και Υδροχόους του 3ου δεκαημέρου.

Ανάδρομη Αφροδίτη στον Αιγόκερω (19/12/2021-29/1/2022).

Η Αφροδίτη θα βρίσκεται ανάδρομη από την 26° 29′ μέχρι την 11° 04′ του Αιγόκερω και θα ευνοήσει τις επανασυνδέσεις τις ερωτικές ή στα οικονομικά επιστροφές χρημάτων του παρελθόντος. Αυτό αφορά κυρίως Αιγόκερους, Καρκίνους, Παρθένους, Ιχθύες, αλλά και τους Τοξότες και Διδύμους όσον αφορά τα οικονομικά. Πέρα από αυτά, δεν ευνοούνται αυτό το διάστημα νέα ξεκινήματα στα αισθηματικά αλλά ούτε και σε οικονομικά και επαγγελματικά και γενικότερα νέες συμφωνίες.

Ερμής τρίγωνο Ουρανός (20/12).

Φέρνει εύνοια στα ζώδια της Γης των αρχών του 2ου δεκαημέρου, με έξυπνες ιδέες για επίλυση προβλημάτων, μιας και ο Ουρανός είναι σε τετράγωνο με τον Κρόνο και σίγουρα δεν είναι τόσο εύκολα ταα πράγματα.

Ήλιος στον Αιγόκερω-Χειμερινό Ηλιοστάσιο (21/12/2021)

Έχουμε και επισήμως την έναρξη του χειμώνα με τον Ήλιο στον Αιγόκερω. Φωτίζεται ο τομέας του προσωπικού ωροσκοπίου του καθενός που καταλαμβάνει το ζώδιο του Αιγόκερω για τον επόμενο μήνα. Πλέον οι περισσότερο ευνοημένοι είναι τα ζώδια της Γης (Αιγόκεροι, Παρθένοι, Ταύροι) και του Νερου (Σκορπιοί, Ιχθύες, Καρκίνοι).

Κρόνος τετράγωνο Ουρανός 11° Υδροχόου/Ταύρου (24/12).

Ολοκληρώνεται με ακρίβεια η όψη της χρονιάς, για τρίτη και τελευταία φορά και επηρεάζει τις αρχές του 2ου δεκαημέρου των Σταθερών (Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες, Υδροχόους). Γίνεται πολύ ανάλυση στον πρόλογο για τη συγκεκριμένη όψη μιας και απασχολεί ολόκληρο το μήνα, ενώ από εδώ και πέρα σταδιακά θα εξασθενεί.

Αφροδίτη ανάδρομη σύνοδο Πλούτωνα (25/12).

Γισ δεύτερη φορά με ακρίβεια η όψη αυτή, αν και όπως είπαμε είναι συνέχεια σε ισχύ, σίγουρα η μέρα των Χριστουγέννων προβλέπεται αρκετά έντονη, με επιστροφές και επανασυνδέσεις, και παλιές συναισθηματικές καταστάσεις που καλό θα είναι να αποφευκτουν, σε ότι αφορά το βαρύ κλίμα που εμπεριέχουν.

Ερμής εξάγωνο Ποσειδώνας (26/12).

Ευνοϊκή όψη για Αιγόκερους και Ιχθύες των αρχών του 3ου δεκαημέρου, για όμορφες συζητήσεις και διαφυγή από την ένταση.

Δίας στους Ιχθύες (29/12-10/5/2022).

Ο Δίας περνάει στους Ιχθύες και για τους επόμενους μήνες θα αλλάξει το τοπίο όσον αφορά την κοινωνική κατάσταση, μιας και στο ζώδιο αυτό ο Δίας είναι σε καλή θέση. Συνεπώς έχουμε να περιμένουμε αισιόδοξες εξελίξεις το επόμενο διάστημα, περισσότερη τέχνη, περισσότερη πνευματικότητα αλλά και συμπόνια μεταξύ των ανθρώπων. Θα ευνοήσει πλέον τα ζώδια του Νερού (Ιχθύες, Σκορπιούς, Καρκίνους) αλλά και της Γης (Παρθένους, Ταύρους, Αιγόκερους).

Ερμής σύνοδο Αφροδίτη και Άρης εξάγωνο Κρόνος (29/12).

Πολύ ευχάριστες όψεις που φέρνουν ευχάριστες συζητήσεις και συναντήσεις η πρώτη για ζώδια της Γης του 3ου δεκαημέρου και ευκαιρίες επίτευξης η δεύτερη, σε Τοξότες και Υδροχόους των αρχών του 2ου δεκαημέρου.

Ερμής σύνοδο Πλούτωνας (30/12).

Όψη που φέρνει έντονες και εμμονικές σκέψεις σε Αιγόκερους, Καρκίνους, Κριούς και Ζυγούς του 3ου δεκαημερου, που καλό θα ήταν να προσεχθεί και πάλι.

Και ο μήνας τελειώνει, όπως και η χρονιά, με τον Άρη να ενεργοποιεί την Ηλιακή Έκλειψη που έγινε στις αρχές του μήνα.

Καλό μήνα σε όλους!!!

Rating: 1 out of 5.

By Anastasia Pavlaki

Αστρολογία

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s