Ο Ήλιος στον αστρολογικό μας χάρτη

Ο Ήλιος, δηλαδή το ζώδιο μας, αποτελεί μαζί με τη Σελήνη τα δυο ¨Φώτα” του ωροσκοπίου, που σημαίνει ότι είναι απο τα βασικότερα δομικά στοιχεία του χάρτη μας. Ο Ήλιος είναι ο ζωοδότης, συνεπώς είναι εκεί που λάμπουμε και λειτουργούμε το εγώ μας. Είναι η προσωπική ενέργεια που έχουμε και το δυναμικό μας.

Ο Ήλιος αποτελεί το αρσενικά αρχέτυπο και για τις γυναίκες συμβολίζει επίσης τον πατέρα ή το σύζυγο, ενώ για τους άνδρες, τον ίδιο τους τον εαυτό. Συμβολίζει το πνεύμα και ουσιαστικά είναι ο πραγματικός μας εαυτός, το “είναι” μας, ασχέτως αν κάποιες φορές δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά, σίγουρα είναι ξεκάθαρο στην πορεία.

Στους ημερήσιους χάρτες, ο Ήλιος είναι ο ζωοδότης, ενώ στους νυχτερινούς (γεννημένους τη νύχτα) το ρόλο αυτό παίζει η Σελήνη.

Ας δούμε λοιπόν κάποια βασικά χαρακτηριστικά του Ήλιου στα ζώδια…

Ήλιος στον Κριο

Εδώ ο Ήλιος βρίσκεται στην έξαρσή του που σημαίνει ότι είναι πολύ δυνατός και βγάζει στο μέγιστο τα στοιχεία του Ηλίου, δηλαδή έντονο εγώ, αρχηγία και δύναμη. Ο Ήλιος στον Κριό σημαίνει ότι το άτομο ξεκινάει νέες δράσεις και θέλει να κάνει αισθητή την παρουσία του. Είναι άτομα δυναμικά και πρωτοπόρα, αλλά και βιαστικά, νευρικά και ευέξαπτα.

Ήλιος στον Ταύρο

Ο Ήλιος στον Ταύρο σημαίνει το “εγώ έχω”. Το άτομο που τον διαθέτει δηλώνει λοιπόν την παρουσία του και την προσωπικότητα του μέσα από τα κεκτημένα του και τα υλικά αγαθά. Είναι άτομα σταθερά, οργανωτικά και μεθοδικά, ενώ είναι κατάλληλα να υλοποιούν τις ιδέες τους ή των άλλων. Αγαπούν τις ανέσεις και την καλοπέραση και τους αρέσει η φύση, ενώ δεν τα πάνε καλά με τις αλλαγές.

Ήλιος στους Διδύμους

Εδώ έχουμε μια προσωπικότητα επικοινωνιακή που συνεχώς μαθαίνει και διαδίδει τη γνώση και την πληροφορία. Άτομα ευέλικτα και ευμετάβλητα, μετακινούνται συνεχώς και ανανεώνουν τις ιδέες και τις απόψεις τους, δυσκολεύονται όμως στο να υλοποιήσουν, αφού συνεχώς μεταβάλλονται και έχουν διττή φύση.

Ήλιος στον Καρκίνο

Εδώ ο Ήλιος λειτουργεί μητρικά, ενώ η φύση του είναι πατρική. Βγάζει περισσότερο συναίσθημα και προστατευτικότητα, ενώ είναι άτομα ευαίσθητα και με αρκετές ανασφάλειες. Δηλώνει το “εγώ αισθάνομαι” το οικειο περιβάλλον μου. Είναι καλοί οικογενειάρχες και δίνουν τα πάντα για την οικογένεια τους. Τα πάνε καλά με τις δουλειές του σπιτιού και τις οικογενειακές υποχρεώσεις.

Ήλιος στο Λέοντα

Ο Ήλιος στο Λέοντα είναι στη θέση που κυβερνά, εδώ η προσωπικότητα είναι λαμπερή και δημιουργική, με έντονο “εγώ”. Στην ουσία είναι το “εγώ είμαι”, δηλαδή προβάλλεται το άτομο που τον διαθέτει με μεγάλη ευκολία και δυναμισμό. Το άτομο είναι προστατευτικό και γενναιόδωρο, αλλά αποζητά οι άλλοι να του το αναγνωρίζουν και να το επαινούν.

Ήλιος στην Παρθένο

Εδώ η προσωπικότητα εκφράζεται μέσα από την προσφορά υπηρεσίας, μέσω της εργασίας. Είναι άτομα ήσυχα και χαμηλών τόνων, με αναλυτική σκέψη και έμφαση στη λεπτομέρεια. Είναι επικοινωνιακά και εκφράζουν την κριτική τους για τα πάντα. Το σημαντικότερο είναι ότι είναι πλήρεις όταν νοιωθουν ότι είναι χρήσιμοι.

Ήλιος στο Ζυγο

Ο Ήλιος στο Ζυγό είναι σε πτώση, που σημαίνει πολύ αδύναμος και οτι η προσωπικότητα δεν μπορεί να σταθεί μόνη της. Εδώ έχουμε την ανάγκη της σχέσης και της συνεργασίας με τους άλλους. Γι αυτό και ο Ζυγός θεωρείται το ζώδιο των σχέσεων και του γαμου. Στην πραγματικότητα το άτομο λάμπει μέσα από τη σχέση του.

Ήλιος στο Σκορπιο

Με τον Ήλιο στο Σκορπιο, έχουμε τη συγχώνευση, το βάθος των συναισθημάτων. Το άτομο μαθαίνει να μπαίνει στο βάθος των πραγμάτων και να κατακτά. Δηλώνει την επιθυμία για υλικές κτήσεις αλλά και συναισθηματική κάλυψη, γενικότερα τις επιθυμιες και ανάγκες. Συχνά βιώνει έντονα και αυτοκαταστροφικά γεγονότα αλλά έχει τη δυνατότητα αναγέννησης από τις στάχτες του.

Ήλιος στον Τοξότη

Εδώ έχουμε την ανώτερη γνώση και τη φιλοσοφία. Το άτομο είναι αισιόδοξο και επεκτατικό, αγαπά τα ταξίδια και την περιπέτεια. Επίσης είναι καλλιεργημένο και έχει συνήθως κάνει ανώτερες σπουδές αλλά και πολλά ταξίδια. Θεωρείται τυχερός ίσως λόγω της έμφυτης αισιοδοξίας και θετικής στάσης του στη ζωή.

Ήλιος στον Αιγόκερω

Ό Ήλιος στον Αιγόκερω είναι αυτός που θέλει να φθάσει ψηλά στην κοινωνία, μέσω της καριέρας και της κοινωνικής καταξίωσης, και θα παλέψει σκληρά για να το επιτύχει. Είναι άτομα εργασιομανή, με αντοχές, τα οποία δυσκολεύονται στα πρώτα χρόνια της ζωής τους, αλλά δεν τα παρατάνε εύκολα μέχρι να επιτύχουν τους στόχους τους. Σταδιακά στη ζωή ανεβαίνουν επίπεδο κοινωνικής θέσης.

Ήλιος στον Υδροχόο

Εδώ έχουμε τον επαναστάτη που θέλει να ρίξει το κατεστημένο και στη θέση του να βάλει κάτι νέο και σύγχρονο. Είναι αντισυμβατικοί και αντιδραστικοί τύποι. Ο Ήλιος εδώ βρίσκεται σε αδυναμία, που σημαίνει ότι το εγώ δε μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα και εκφράζεται άριστα μέσα σε ομάδες και ιδεολογίες, όπου μέσω αυτών βγάζει όλο το δυναμικό του.

Ήλιος στους Ιχθύες

Εδώ έχουμε το πολύ συναίσθημα και την συναισθηματική ευελιξία, την αγάπη για τον άνθρωπο, τη φύση και τη θυσία. Υπάρχει ευαισθησία και καλλιτεχνικές ανησυχίες, ενώ μπορεί να έχει τάσεις φυγής από την πεζή πραγματικότητα η οποία είναι πολύ σκληρή για τον ψυχισμό του ή και πολύ βαρετή.

By Anastasia Pavlaki

Αστρολογία

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s