Πώς λειτουργεί η Σελήνη στους οίκους του ωροσκοπίου

Όπως είδαμε στο προηγούμενο άρθρο μας, η Σελήνη στον αστρολογικό μας χάρτη περιγράφει κάποια συγκεκριμένα πράγματα και εκφράζεται ανάλογα με το ζώδιο που βρίσκεται με τον αντίστοιιχο τρόπο. Τώρα λοιπόν θα δούμε ειδικότερα σε ποιόν τομέα της ζωής εκφράζονται τα θέματα της Σελήνης, κι αυτό έχει να κάνει με τον οίκο που βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη μας.

Σελήνη στον 1ο οίκο

Όταν η Σελήνη βρίσκεται στον 1ο οίκο της προσωπικότητας, δηλώνει ότι το άτομο έχει μια ευμετάβλητη και ευαίσθητη προσωπικότητα, με έντονη κυκλοθυμία. Έχει επηρεαστεί η προσωπικότητα του ή ακόμα και η εμφάνιση από τη μητέρα. Επίσης, είναι άτομο που εκπέμπει στο περιβάλλον του μια μητρική φύση και του αρέσει να φροντίζει και να διαπαιδαγωγεί τους άλλους. Θα πρέπει να προσεχθεί η τάση εξάρτησης από τους άλλους, η ευσυγκινησία και η σχέση του με το φαγητό.

Σελήνη στο 2ο οίκο

Όταν η Σελήνη βρίσκεται στον οίκο των οικονομικών, καταλαβαίνουμε ότι τα έσοδα του ατόμου είναι ευμετάβλητα. Ευνοούνται πάντως έσοδα από γυναίκες, για παράδειγμα από επαγγέλματα που αφορούν τις γυναίκες ή μέσα από τη μητέρα. Επίσης θα μπορούσε να δώσει έσοδα από επαγγέλματα σε σχέση με την εστίαση. Σίγουρα υπάρχουν πολλές εναλλαγές σε σχέση με τις αξίες και τα δεδομένα στη ζωή του ατόμου και καλό θα είναι να προσεχθεί η διαχείριση των οικονομικών γιατί λειτουργεί πολύ με το συναίσθημα και παρορμητικά. Ο 2ος οίκος συνδέεται και με την αυτοπεποίθηση του ατόμου, συνεπώς εδώ υπάρχουν εναλλαγές και εξάρτηση από τα οικονομικά ή εκτόνωση μέσα από την υπερκατανάλωση.

Σελήνη στον 3ο οίκο

Εδώ το άτομο καλύπτει τις συναισθηματικές του ανάγκες κυρίως μέσω της επικοινωνίας και των κοντινών μετακινήσεων και θέλει συνεχώς να μαθαίνει νέα πράγματα. Συχνά σύντομα ταξιδάκια και πολλές επαφές κάνουν το άτομο να αισθάνεται καλά, διαφορετικά θα προκαλούνται φοβίες από την πολύ σκέψη και υπερανάλυση.. Επίσης μπορεί να υπάρχουν εναλλαγές στη σχέση του με τα αδέρφια ή να λειτουργεί προστατευτικά.

Σελήνη στον 4ο οίκο

Το άτομο αγαπά και προσφέρει στο σπίτι και την οικογένεια και του αρέσει να περνάει χρόνο με τον εαυτό του, απομονωμένο. Το σπίτι είναι ένας χώρος χαλάρωσης, ηρεμίας και ασφάλειας. Είναι πιθανό να υπάρξουν αλλαγές κατοικίας. Είναι ικανοποιημένο να βρίσκεται με οικεία πρόσωπα. Συχνά εστιάζει την ενέργεια του σε θέματα του παρελθόντος.

Σελήνη στον 5ο οίκο

Εδώ το άτομο λειτουργεί με ευαισθησία και προστατευτικά στα ερωτικά του και στα παιδιά του. Υπάρχουν εναλλαγές στον έρωτα και αναζητά τη συναισθηματική κάλυψη και τη στενή οικειότητα. Είναι άτομα που αναζητούν τη χαρά της ζωής, τη διασκέδαση και τη δημιουργικότητα. Υπάρχει έντονη η συναισθηματική έκφραση.

Σελήνη στον 6ο οίκο

Όταν η Σελήνη βρίσκεται στον 6ο οίκο του γενέθλιου ωροσκοπίου, το άτομο είναι πολύ πιθανό να αλλάζει επαγγελμα στη ζωή του. Μπορεί να ασχολείται με επαγγέλματα εστίασης ή φροντίδας ή να δουλεύει με γυναίκες. Ακόμα η Σελήνη μπορεί να δείχνει επαγγέλματα που έχουν επαφή με το κοινό. Γενικότερα πάντως εκφράζεται συναισθηματικά μέσα από την καθημερινότητα και την εργασία του. Θα πρέπει να προσέχει τη διατροφή και προβλήματα πέψης.

Σελήνη στον 7ο οίκο

Ο τομέας των σχέσεων περνάει από διακυμάνσεις στη ζωή του ατόμου. Λειτουργεί προστατευτικά στις σχέσεις του και αναζητά τη συναισθηματική κάλυψη και μητρική φροντίδα. Συχνά συνεργασίες με γυναίκες. Μπορεί επίσης να έχει γυναίκες φανερούς εχθρούς.

Σελήνη στον 8ο οίκο

Ένας δύσκολος χώρος να βρίσκεται η Σελήνη, αφού ο ψυχισμός δεν είναι ήρεμος και αντιμετωπίζει φοβίες και ανασφάλειες. Το άτομο έχει ανάγκη να ψάχνει το βάθος των πραγμάτων, και να βιώνει έντονα συναισθήματα, αλλά θα πρέπει και να μάθει να διαχειρίζεται τα αρνητικά συναισθήματα του, τα οποία πολλές φορές αποφεύγει να βιώσει. Πολλές εναλλαγές σε σχέση με οικονομικά τρίτων ή του συντρόφου. Το άτομο αισθάνεται ότι οι άλλοι του οφείλουν και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα αρνητικά συναισθήματα και ανικανοποίητο.

Σελήνη στον 9ο οίκο

Το άτομο εδώ εκφράζεται συναισθηματικά μέσα από τις ξένες κουλτουρες, τη γνώση και τα ταξίδια. Υπάρχει πιθανότητα η μητέρα να είναι από το εξωτερικό. Είναι άτομο που αγαπά τη γνώση και τη φιλοσοφία και κάνει συχνά μακρινά ταξίδια.

Σελήνη στο 10ο οίκο

Καριέρα σχετική με γυναίκες ή με την εστίαση και ενοικίαση σπιτιών. Επίσης καριέρα που έχει επαφή με το κοινό. Το άτομο επιθυμεί την κοινωνική άνοδο και είναι εστιασμένο στους στόχους του μεσα από την ψυχή του. Μπορεί όπως είναι φυσικό να υπάρχουν αλλαγές και στην κοινωνική του θέση ή την καριέρα.

Σελήνη στον 11ο οίκο

Εδώ το συναίσθημα εκφράζεται μέσα από φίλους και ομάδες. Αλλαγές σε φιλίες και σε προσωπικούς στόχους στη διάρκεια της ζωής του. Το άτομο λειτουργεί προστατευτικά στους φίλους του, παρέχοντας τους φροντίδα και στήριξη και είναι πάντα εκεί όταν το χρειαστούν. Βιώνει αντίστοιχα πολλές ανασφάλειες όταν οι φίλοι δεν είναι κοντά του όταν τους χρειάζεται.

Σελήνη στον 12ο οίκο

Όταν η Σελήνη βρίσκεται στο 12ο οίκο του προσωπικού ωροσκοπίου, το άτομο είναι πολύ ευαίσθητο και αισθάνεται την ανάγκη να απομονώνεται και να έρχεται σε επαφή με το βαθύτερο υποσυνείδητο. Μπορεί να έχει καλλιτεχνικές ανησυχίες και να εκφράζεται συναισθηματικά μέσα από την τέχνη. Γενικά του αρέσει η επαφή με τη θάλασσα. Καλό είναι να προσέχει τη θυματοποίηση που μπορεί να βιώνει κάποιες φορές και την τάση του να νοιώθει ενοχές και αυτολύπηση, λειτουργώντας εναντίων του, σαμποτάροντας τον εαυτό του.

By Anastasia Pavlaki

Αστρολογία

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s