Κινέζικη Αστρολογία 2021 – Το έτος της Μεταλλικής Αγελάδας

Σύμφωνα με το κινέζικο ηλιακό ημερολόγιο, το έτος της μεταλλικής Αγελάδας ξεκινάει στις 3 Φεβρουαρίου 2021. Αυτό σύμφωνα με την κινέζικη αστρολογία και το feng shui, έχει να μας αποκαλύψει κάποια ενδιαφέροντα πράγματα σε σχέση με την ενέργεια που φέρει, ώστε να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο την τύχη και να προστατευτούμε από τις αρνητικές ενέργειες της χρονιάς.

Στο feng shui εξετάζουμε το χώρο που κατοικούμε η εργαζόμαστε, ενώ υπάρχει και το προσωπικό μας ωροσκόπιο, οι λεγόμενοι “4 πυλώνες του πεπρωμένου”, που περιγράφει εμάς. Υπάρχουν λοιπόν τρεις παράγοντες που μπορούμε να θεωρήσουμε ότι υπόκειται ο καθένας, τον Ουρανό, δηλαδή το γενέθλιο χάρτη μας, όπως μας έχει δοθεί, τη Γη, δηλαδή το περιβάλλον και το χώρο που ζούμε και τον Άνθρωπο, δηλαδή την ελεύθερη βούληση που έχουμε.

Στο feng shui, ανακαλύπτουμε τα 5 στοιχεία, τη Φωτιά, τη Γη, το Μέταλλο, το Νερό και το Ξύλο, τα οποία έχουν συγκεκριμένες ιδιότητες και μεταξύ τους σχέσεις Δημιουργίας, Αποδυνάμωσης και Ελέγχου. Σε κάποιο άλλο άρθρο θα αναφερθούμε ξεχωριστά στα 5 στοιχεία. Πάμε λοιπόν να δούμε τι μας αποκαλύπτει η Μεταλλική Αγελάδα που θα έχουμε το 2021.

Αρχικά να πούμε ότι κάθε πυλώνας (του έτους, του μήνα, της ημέρας και της ώρας), αποτελείται από ένα Ουράνιο Στέμμα, δηλαδή ένα από τα πέντε στοιχεία στη Yang ή τη Yin μορφή του, και ένα Γήινο κορμό, δηλαδή ένα από το δώδεκα ζώα του κινέζικου ωροσκοπίου (τον Ποντικό, την Αγελάδα, την Τίγρη, το Λαγό, το Δράκο, το Φίδι, το Άλογο, το Πρόβατο, τον Πίθηκο, τον Πετεινό, τον Σκύλο και τον Κάπρο), για τα οποία επίσης θα αναφερθούμε σε μελλοντικό άρθρο.

Η μεταλλική Αγελάδα αποτελείται από το Yin μέταλλο στο Ουράνιο στέμμα και τη Γη που είναι το στοιχείο της Αγελάδας. Επίσης κρύβει μέταλλο και στον κορμό, αφού η Αγελάδα είναι η αποθήκη του μετάλλου. Πάμε λοιπόν να δούμε τι έχουν να μας πουν όλα αυτά για τη γενική τάση της χρονιάς.

Το έτος της μεταλλικής Αγελάδας προβλέπεται να είναι η συνέχεια και η παγίωση στις τεράστιες αλλαγές που συνέβησαν το 2020, που ήταν η αρχή του δωδεκαετούς κύκλου, την οποία κάνει πάντα ο Ποντικός. Είναι χρονιά μεγαλύτερης σταθερότητας, αλλά οικονομικών περιορισμών και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας. Οι αμοιβές στην εργασία δεν θα είναι μεγάλες. Επιπλέον η Αγελάδα συμβολίζει την εργατικότητα και αυτό σημαίνει ότι ένα χαρακτηριστικό της χρονιάς αυτής θα είναι η σκληρή δουλειά. Πρόκειται να είναι χρονιά επιστημονικών ανακαλύψεων και εξερεύνησης του διαστήματος. Θα μας απασχολήσουν οδικά και σιδηροδρομικά έργα και θα χρειαστεί προσοχή στους δρόμους. Όσο αφορά την υγεία, θα χρειαστεί να δώσουμε προσοχή στους πνεύμονες, το αναπνευστικό σύστημα και το δέρμα, ενώ θα γίνουν πολλές χειρουργικές επεμβάσεις, πιθανά και σε σχέση με την αισθητική. Το θέμα του εμβολιασμού θα μας απασχολήσει σε όλη τη χρονιά. Επίσης να είμαστε προσεκτικοί σε στομάχι, σπλήνα και πάγκρεας.

Τα 12 ζώα του Κινέζικου ωροσκοπίου και οι χρονιές τους. Βρείτε το δικό σας.

Ας δούμε τώρα κάποιες γενικές τάσεις της χρονιάς, κυρίως στα ζώδια που επηρεάζονται.

Τη χρονιά της μεταλλικής Αγελάδας βάλλονται οι Αγελάδες, που θα βιώσουν ανταγωνισμό, τα Πρόβατα, που έχουν σύγκρουση και οι Σκύλοι, που θα βιώσουν τιμωρία.

Ιδιαίτερα τυχερά είναι τα Φίδια και οι Πετεινοί που ανήκουν στην ίδια συμμαχία με την Αγελάδα, τη συμμαχία του Μετάλλου.

Τέλος, ο Ποντικός έχει σχέση φιλίας με την Αγελάδα, οπότε οι Ποντικοί είναι ευνοημένοι.

Το ερωτικό ζώο της Αγελάδας είναι το Άλογο, οπότε τα Άλογα θα είναι κερδισμένα στον έρωτα φέτος.

Τέλος κάποια γενικά στοιχεία για το σπίτι, που είναι καλό να γνωρίζουμε.

Τα ιπτάμενά άστρα της χρονιάς φαίνονται στην παρακάτω εικόνα.

Τα ιπτάμενα άστρα της χρονιάς

Οι ευνοϊκές, τυχερές κατευθύνσεις φαίνονται με ροζ χρώμα, ενώ οι δυσμενείς με γαλάζιο. Τύχη στον έρωτα φέρνει η Βορειοανατολική και Ανατολική πλευρά, και μπορείτε να την ενισχύσετε με όμορφα αντικείμενα και κόκκινο χρώμα. Η Ανατολική πλευρά επίσης βοηθάει και για επιτυχία στο γράψιμο, τη διδασκαλία και την τέχνη. Η Νότια πλευρά φέρνει έρωτα και έντονα πάθη και μπορείτε επίσης να την ενισχύσετε με ευχάριστα κόκκινα χρώματα. Τέλος, η Δυτική πλευρά είναι από τις τυχερές πλευρές της εικοσαετίας που διανύουμε. Στο κέντρο θα μπορούσαμε να έχουμε κάποια επίσημα έγγραφα, εάν εξυπηρετεί.

Στις δυσμενείς κατευθύνσεις της χρονιάς, είναι καλό να αποφεύγουμε να καθόμαστε ή να τα ενεργοποιούμε και μπορούμε να βάλουμε κάποια θεραπευτικά σύμβολα feng shui. Για παράδειγμα, στο Βορρά που είναι για φέτος η πλευρά της ασθένειας, μπορούμε να βάλουμε θεραπευτικά σύμβολα, όπως είναι οι κολοκύθες υγείας, ενώ στο Νοτιοανατολικό τμήμα του σπιτιού, μπορούμε να τοποθετήσουμε πολλά μεταλλικά αντικείμενα.

Φυσικά, αυτό είναι ένα μέρος μόνο του feng shui και υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν, όπως τα ιπτάμενα άστρα του σπιτιού αλλά και τις ευνοϊκές κατευθύνεις των ατόμων που κατοικούν.

Rating: 1 out of 5.

By Anastasia Pavlaki

Αστρολογία

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s