Δεκέμβριος 2020 – Αστρολογική επισκόπηση!

Ο τελευταίος μήνας της δύσκολης αυτής χρονιάς του 2020, προβλέπεται να είναι επίσης έντονος, με την Ηλιακή Έκλειψη στις 14/12, να φέρνει αντιμέτωπους τους μεταβλητούς του 3ου δεκαημέρου (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες, Ιχθύες), στη φάση κλεισίματος παλιών καταστάσεων και τελειωμάτων του παρελθόντος. Πρόκειται για μια Έκλειψη αρκετά μπερδεμένη λόγω του τετραγώνου του Ποσειδώνα με τα Φώτα και τον Ερμή. Ο Άρης εξακολουθεί να βρίσκεται στον Κριό, κάνοντας το τελευταίο του πέρασμα και κοντά στα Χριστούγεννα, πρόκειται να σχηματίσει για τελευταία φορά τετράγωνο με τον Πλούτωνα, ασκώντας πιέσεις και οριακές καταστάσεις στο 3ο δεκαήμερο των Παρορμητικών (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι), που όμως τελειώνουν μετά και από αυτό όλες οι δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετώπισαν τα τελευταία χρόνια.

Το μεγάλο γεγονός του Δεκεμβρίου του 2020, δεν είναι άλλο από τη μεγάλη σύνοδο του Δία/Κρόνου στον Υδροχόο, που θα γίνει στις 21/12, στη μηδενική μοίρα του Υδροχόου! Σηματοδοτεί από εκείνη τη στιγμή την έναρξη μιας νέας εποχής, της εποχής του Υδροχόου και των ζωδίων του Αέρα!

Προς το παρόν ας δούμε τις όψεις κάθε μέρας του Δεκεμβρίου, ξεκινώντας από την 1/12, όπου στον απόηχο της Σεληνιακής Έκλειψης της προηγούμενης ημέρας στους Διδύμους, ο Ερμής εισέρχεται στον Τοξότη, δημιουργώντας ένα πιο ευχάριστο κλίμα στις επικοινωνίες και την καθημερινότητα και περισσότερη αισιοδοξία στον τρόπο σκέψης. Είναι μεγάλη ανακούφιση, μετά από μια μακράς διαρκείας παραμονή του στο Σκορπιό που προηγήθηκε και είχε βαρύνει πολύ το κλίμα με έντονη εσωστρέφεια. Θα παραμείνει στον Τοξότη έως τις 20/12 και θα ευνοήσει περισσότερο τα ζώδια της Φωτιάς (Κριούς, Λέοντες, Τοξότες), αλλά και Υδροχόους και Ζυγούς..

Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα (6/11) δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια όμορφη μέρα, ιδανική για χαλάρωση, ηρεμία, δημιουργικότητα, τέχνη και ρομαντισμό. Ιδιαίτερα ευνοημένοι όσοι ανήκουν στα ζώδια του Νερού (Καρκίνοι, Σκορπιοί Ιχθύες) στο τέλος του 2ου δεκαημέρου. Ο Ήλιος σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα στις 9/12, δημιουργεί σύγχυση για τα Μεταβλητά του 2ου δεκαημέρου, ενώ η Αφροδίτη σε εξάγωνο με τον Πλούτωνα στις 10/12, δίνει ευκαιρίες σε Σκορπιούς και Αιγόκερους του 3ου δεκαημέρου αναφορικά με τα αισθηματικά και οικονομικά. Στις 11/12 το τρίγωνο Ήλιου/Άρη δίνει ενέργεια για δράση και ευνοεί τα ζώδια της Φωτιάς (Κριούς, Λέοντες, Τοξότες), στα τέλη του 2ου δεκαημέρου. Ο Ερμής σχηματίζει κι αυτός τετράγωνο με τον Ποσειδώνα στις 13/12, για να φτάσουμε στις 14/12, 6:17μ.μ. για την Αθήνα, στη Νέα Σελήνη και Έκλειψη Ηλίου στην 23η μοίρα του Τοξότη. Ο Ήλιος και η Σελήνη βρίσκονται σε σύνοδο με τον Ερμή και τρίγωνο με τον Άρη, αλλά επίσης και τετράγωνο με τον Ποσειδώνα αποκλίνον. Η Αφροδίτη από την προτελευταία μοίρα του Σκορπιού σχηματίζει στο χάρτη εξάγωνο με το Δία/Κρόνο από την τελευταία μοίρα του Αιγόκερω που βρίσκονται εκείνη τη μέρα. Η Έκλειψη σαφώς προϊδεάζει για τέλος καταστάσεων για τα μεταβλητά (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες, Ιχθύες) κοντά στην 23η μοίρα, μια σελίδα που πρέπει να γυρίσουν στη ζωή τους για να προχωρήσουν και γεγονότα που πρέπει να δουν ξεκάθαρα. Παράλληλα όμως ένας κύκλος δυσκολιών κλείνει πλέον, με τη σταδιακή αποχώρηση του Δία/Κρόνου από τον Αιγόκερω αμέσως μετά από λίγες μόλις μέρες….

Η Αφροδίτη εισέρχεται στον Τοξότη στις 15/12, δίνοντας μια πιο ανάλαφρη χροιά στα αισθηματικά ζητήματα και φυσικά ευνοεί τα ζώδια της Φωτιάς και του Αέρα. Μέχρι το τέλος του μήνα θα καλύψει μέχρι της 20η μοίρα του ζωδίου. Ο Κρόνος εισέρχεται στον Υδροχόο στις 17/12, ακολουθεί ο Δίας στις 19/12, για να ξεκινήσουν στις 19/12 το νέο συνοδικό τους κύκλο στη μηδενική μοίρα του Υδροχόου. Πρόκειται για ένα γεγονός που θα αναλυθεί ξεχωριστά και θα είναι από τις κύριες επιρροές του επόμενου έτους, αλλά και όχι μόνο, αφού διαμορφώνει τα επόμενα χρόνια. Σίγουρα είναι η αφετηρία για τα ζώδια του Αέρα, τα οποία θα βιώσουν μεγάλη άνοδο τα επόμενα χρόνια και ήδη από το 2021!

Στις 21/12 έχουμε το Χειμερινό Ηλιοστάσιο με το πέρασμα του Ήλιου στον Αιγόκερω και μαζί περνάει και ο Ερμής. Την ίδια μέρα, ο Άρης σχηματίζει το τετράγωνο του με τον Πλούτωνα, φέρνοντας τις τελικές κρίσεις και ξεκαθαρίσματα στα παρορμητικά του 3ου δεκαημέρου, σε θέματα που τους προβλημάτισαν τα τελευταία δυο χρόνια. Σίγουρα είναι μια ημέρα έντασης και χρειάζεται προσοχή σε βίαια γεγονότα και εκφράσεις για τις επόμενες τρείς ημέρες που θα ολοκληρωθεί η όψη. Στις 27/12, ο Ήλιος σε τρίγωνο με τον Ουρανό ευνοεί τα ζώδια της Γης του 1ου δεκαημέρου να ανανεωθούν και ο μήνας και μαζί και ολόκληρο το 2020, κλείνει με την Πανσέληνο στις 30/12, στις 5:30πμ. για την Αθήνα, στην 8*53′ μοίρα Αιγόκερω/Καρκίνου. Στιγμή κορύφωσης κάποιων καταστάσεων για τα Παρορμητικά του 1ου δεκαημέρου, ενώ την ίδια ημέρα η Αφροδίτη σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, δημιουργεί αυταπάτες στα αισθηματικά και ψευδαισθήσεις για τα μεταβλητά του 2ου δεκαημέρου.

Καλό μήνα σε όλους!

By Anastasia Pavlaki

Αστρολογία

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s