Νοέμβριος 2020 – Αστρολογική επισκόπηση

Ο Νοέμβριος του 2020, έχει κάποια ενδιαφέροντα αστρολογικά γεγονότα που αλλάζουν τις ενέργειες, τα οποία ουσιαστικά περιγράφουν την ολοκλήρωση των δυσκολιών και δυσάρεστων συγκυριών που ξεκίνησαν από την αρχή αυτής της χρονιάς, με το συνοδικό κύκλο Κρόνου/Πλούτωνα στην 22η μοίρα του Αιγόκερω. Έπειτα από τις αναδρομές προσωπικών και εξωτερικών πλανητών, έρχεται πλέον να κλείσει αυτός ο κύκλος ξεκαθαρισμάτων σε πολλά επίπεδα, ώστε να περάσουμε από τα μέσα του επόμενου μήνα σε μια νέα εποχή, που εγκαινιάζεται με τη σύνοδο Δια/Κρόνου στον Υδροχόο!

Ο Ερμής επιστρέφει σε ορθή φορά στις 3/11, έχοντας φθάσει στην 25* 54′ του Ζυγού, από όπου και διατηρεί ένα τετράγωνο με τον Κρόνο από την αρχή του μήνα μέχρι και τις 8/11, το οποίο καθιστά την πρώτη εβδομάδα του μήνα δύσκολη στις επικοινωνίες και προκαλεί το αίσθημα ψυχρότητας αλλά και σοβαρών αποφάσεων ή εργασιών που απαιτούν οργάνωση. Κάτι αλλάζει όμως με την ορθοδρόμηση και στη συνέχεια αρχίζουν να κυλάνε πιο ομαλά τα πράγματα σε σχέση με τις επικοινωνίες και γενικότερα τις δουλειές που θέλουμε να κάνουμε. Στις 9/11, έχουμε την αντίθεση της Αφροδίτης με τον ανάδρομο ακόμα Άρη, στη 15η μοίρα Ζυγού/Κριού. μια όψη πάθους μεν, αλλά και εντάσεων που μπορεί να οδηγήσουν σε χωρισμό μια ερωτική σχέση. Η επιρροή ασκείται στο 2ο δεκαήμερο των Παρορμητικών ζωδίων. Την ίδια στιγμή, ο Ήλιος σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα, στη 18η μοίρα Σκορπιού/Ιχθύων, κάνει πιο γλυκιά και ρομαντική την ατμόσφαιρα για τα ζώδια του Νερού και της Γης του 2ου δεκαημέρου και βοηθά στην εκπλήρωση κάποιων προσδοκιών.

Ο Ερμής εισέρχεται και πάλι στο Σκορπιό, στις 11/11 σε ορθή πλέον φορά, για να επιλύσει ότι είχε φέρει στην επιφάνεια ή καθυστέρησε, τον προηγούμενο μήνα, για τα πρώτα δεκαήμερα των Σταθερών ζωδίων (Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες ,Υδροχόους). Στις 12/11 πραγματοποιείται για τρίτη και τελευταία φορά μέσα στη χρονιά, η σύνοδος Δία/Πλούτωνα, στην 22η 51′ μοίρα του Αιγόκερω, στην ίδια ακριβώς θέση όπου είχε γίνει και η σύνοδος του Κρόνου/Πλούτωνα στις αρχές Ιανουαρίου 2020. Πρόκειται για μια όψη πλουτοκρατίας και ευνοεί τα οικονομικά κέρδη και την κίνηση μεγάλων κεφαλαίων. Σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο θα μπορούσαμε να πούμε ότι ενδεχομένως γίνονται κάποιες κινήσεις κεφαλαίων, επενδύσεις και τα σχετικά, ενώ σε προσωπικό επίπεδο επηρεάζονται τα ζώδια του Παρορμητικού σταυρού του 3ου δεκαημέρου, με κάποιες ευκαιρίες για θετική έκβαση στη ζωή τους και μέσα από ενδεχομένως οικονομικά ανοίγματα, που θα επιλύσουν πολλά προβλήματα που αντιμετώπισαν στη διάρκεια όλης της χρονιάς.

Ο Άρης επιστρέφει σε ορθή φορά στις 14/11 και στη 15η μοίρα του Κριού. Πλέον βρίσκεται στην τελική ευθεία των θεμάτων που έχει επηρεάσει από τα τέλη Ιουλίου, για τα ζώδια του Παρορμητικού σταυρού 2ου και 3ου δεκαημέρου (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι). Σε γενικό κλίμα, εκτονώνονται οι κάθε είδους αντιπαραθέσεις αφού πλέον η ενέργεια κυλάει ομαλά και ανεμπόδιστα. Έφτασε η στιγμή που γίνονται τα τελικά ξεκαθαρίσματα για τα Παρορμητικά του 3ου δεκαημέρου και παίρνονται οι τελικές αποφάσεις.

Η Νέα Σελήνη του μήνα, πραγματοποιείται στις 15/11 τα ξημερώματα για την Αθήνα και στην 23η μοίρα του Σκορπιού. Βρίσκεται σε εξάγωνο με το Δία/Πλούτωνα, κάτι που μπορεί να δώσει ευκαιρίες για νέα οικονομικά ξεκινήματα, αλλά η Αφροδίτη στο χάρτη αυτό βρίσκεται σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα.. Θα έλεγα ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί υπάρχει ο κίνδυνος απωλειών των οικονομικών, καθώς επίσης και στα αισθηματικά το κλίμα θα είναι τεταμένο, κυρίως για τα Παρορμητικά του 3ου δεκαημέρου, που κάνουν και τα τελευταία ξεκαθαρίσματα σε υπάρχουσες σχέσεις. Όσο αφορά μια νέα σχέση, δεν ενδείκνυται για μακροημέρευση, αλλά σίγουρα θα υπάρχει έντονο πάθος και κτητικότητα. Ο Ερμής σχηματίζει την αντίθεση με τον Ουρανό για τρίτη φορά στις 17/11 και επηρεάζει τα ζώδια του Σταθερού σταυρού του 1ου δεκαημέρου, με ανατροπές και απρόβλεπτα γεγονότα στην έκβαση των θεμάτων που ενδεχομένως είχαν ξεκινήσει από τον προηγούμενο μήνα. Στις 19/11, ο Ήλιος σε εξάγωνο με τον Κρόνο και η Αφροδίτη σε τετράγωνο με τον Κρόνο, στην 27η μοίρα Σκορπιού/Αιγόκερω και Ζυγού, δείχνει και πάλι ότι υπάρχουν εμπόδια, όσο αφορά τα οικονομικά και την αισθηματική πληρότητα, παρά τις όποιες ευκαιρίες παρουσιαστούν.

Ο Ήλιος εισέρχεται στον Τοξότη στις 21/11 και την ίδια μέρα η Αφροδίτη εισέρχεται στο Σκορπιό. Οι ενέργειες αλλάζουν, από την εμβάθυνση και την εστίαση στις σχέσεις, περνάει σε εξωστρέφεια και φιλοσοφία (Τοξότης) και την ανασφάλεια όμως στα αισθηματικά και οικονομικά (Αφροδίτη στο Σκορπιό). Ο Ερμής σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα (23/11), ευνοεί τα ζώδια του Νερού και της Γης του 2ου δεκαημέρου, με θετικές εξελίξεις σε σχέδια ενώ στις 27/11, η Αφροδίτη βρίσκεται σε αντίθεση με τον Ουρανό, επηρεάζοντας το 1ο δεκαήμερο των Σταθερών (Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες, Υδροχόους), με απρόβλεπτες καταστάσεις αναφορικά με τα αισθηματικά ή ακόμα και τα οικονομικά. Επιφυλάσσει νέες σχέσεις, με άστατο χαρακτήρα, αλλά και χωρισμούς λόγω αποκαλύψεων.

Ο Ερμής σχηματίζει εξάγωνα με την Πολυαστρία στον Αιγόκερω (27-30/11), ενώ ο Ποσειδώνας επιστρέφει κι αυτός σε ορθή φορά (29/11) στη 18η μοίρα των Ιχθύων, επηρεάζοντας τα ζώδια του Νερού και της Γης. Ο μήνας κλείνει με την Έκλειψη Σελήνης στις 30/11 στην 8η μοίρα του άξονα Τοξότη/Διδύμων, αλλά θα την αναλύσουμε ξεχωριστά!

Καλό μήνα σε όλους!

By Anastasia Pavlaki

Αστρολογία

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s