Οκτώβριος 2020 – Αστρολογική επισκόπηση!

Ο μήνας ξεκινάει με μια Πανσέληνο στον άξονα Ζυγού/Κριού. η οποία πραγματοποιείται με ακρίβεια τα μεσάνυχτα της 2ης Οκτωβρίου για την Αθήνα και στην 9η μοίρα των ζωδίων αυτών αντίστοιχα. Η Σελήνη στο πολεμικό ζώδιο του Κριού σε αντίθεση με τον Ήλιο στο Ζυγό, δηλώνει πάντα τις αντιπαραθέσεις στις σχέσεις ή τις συνεργασίες. Τώρα βέβαια τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα, αφού ο κυβερνήτης της Σελήνης, ο Άρης βρίσκεται επίσης στον Κριό και μάλιστα ανάδρομος και σε τετράγωνο με Κρόνο και Πλούτωνα, όψη που υπάρχει ήδη αρκετές ημέρες πριν και φέρνει ένα αίσθημα θυμού και αδιέξοδου κυρίως στα ζώδια του Παρορμητικού σταυρού του 3ου δεκαημέρου (Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι, Αιγόκεροι). Από την άλλη πλευρά, ο Ήλιος σε χιαστί με τον Ουρανό, δηλώνει την ανάγκη συμβιβασμού ως προς κάποιες νέες αλλαγές.

Η Αφροδίτη εισέρχεται στην Παρθένο την ίδια ημέρα αργά το βράδυ, και θα παραμείνει στο ζώδιο της πτώσης της μέχρι τις 28/10. Από τη θέση αυτή βεβαίως ευνοεί Παρθένους, Ιχθύες, Ταύρους και Σκορπιούς στα αισθηματικά και όχι μόνο, καθώς και θα δώσει πολλές ευκαιρίες σε Καρκίνους και Αιγόκερους! Επίσης θα ευνοήσει και τα υπόλοιπα ζώδια σε κάποιους τομείς, όπως Λέοντες και Υδροχόους στα οικονομικά, Κριούς και Ζυγούς σε εργασιακά και υγεία και Διδύμους / Τοξότες σε σπίτι και καριέρα.

Ο Πλούτωνας επιστρέφει σε ορθή φορά στις 4/10, στην 22η μοίρα του Αιγόκερω. Ο Ερμής σε αντίθεση με τον Ουρανό (7/10), φέρνει ανατροπές και απρόβλεπτες εξελίξεις για Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους του 1ου δεκαημέρου. Ο Άρης σε τετράγωνο με Πλούτωνα (9/10) κορυφώνει εντάσεις και βίαιες καταστάσεις για τα Παρορμητικά του 3ου δεκαημέρου, κοντά στην 22η μοίρα. Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ουρανό (10/10) ευνοεί εξαιρετικά Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους αλλά και Ιχθύες του 1ου δεκαημέρου, σε νέες σχέσεις και ερωτικές γνωριμίες ή κεραυνοβόλους έρωτες, με λίγο αντισυμβατική φύση. Ο Ήλιος σε τετράγωνο με το Δία την επόμενη μέρα, επηρεάζει κυρίως τα Παρορμητικά του 2ου δεκαημέρου με μια υπερβολική και κάπως αισιόδοξη στάση, αν και χρειάζεται προσοχή.

Ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος στις 14/10, στην 11*40′ του Σκορπιού, αρχίζοντας μια περίοδο αναθεωρήσεων και επαναξιολογήσεων, μέχρι τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου. Κυρίως θα επηρεάσει Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους του πρώτου και αρχές 2ου δεκαημέρου, αλλά και του τρίτου δεκαημέρου τα Παρορμητικά (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι), μια και θα περάσει και στις τελευταίες μοίρες του Ζυγού. Την ίδια ημέρα, οι εντάσεις θα είναι έκδηλες σε γενικό επίπεδο, αφού ο Ήλιος σχηματίζει αντίθεση με τον Άρη και τετράγωνο με τον Πλούτωνα. Βεβαίως σε προσωπικό επίπεδο, οι γνωστοί Παρορμητικοί του 3ου δεκαημέρου, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Η Νέα Σελήνη του μήνα γίνεται στις 16/10, 10:31μ.μ. ώρα Ελλάδας, στην 23* 53′ μοίρα του Ζυγού. Για άλλη μια φορά ενεργοποιείται ο Πλούτωνας/Κρόνος, με τετράγωνο από τα Φώτα (Ήλιος και Σελήνη) και αντίθεση από τον Άρη, που όπως καταλαβαίνουμε δηλώνει ένα ακόμα νέο κύκλο δυσκολιών και εμποδίων, που λογικό προϋπήρχαν λόγω των ανάδρομων Άρη και Ερμή. Και βέβαια, εκτός από το κοινωνικό και οικονομικό κλίμα και τις δυσκολίες σε παγκόσμιο επίπεδο να εντείνονται ακόμα περισσότερο. οι άμεσα ενδιαφερόμενοι είναι οι Παρορμητικοί του 3ου δεκαημέρου, που θα πρέπει και πάλι να προβούν σε αναθεωρήσεις και ξεκαθαρίσματα. Τις επόμενες ημέρες η Αφροδίτη σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα και τρίγωνο με το Δία, φέρνει ένα κλίμα ερωτικό αλλά και εξαπατητικό, για τα ζώδια της Γης και του Νερού του 2ου δεκαημέρου.

Ο Ερμή και πάλι συναντά τον Ουρανό, στις 19/10, με απρόβλεπτες εξελίξεις στα Σταθερά του 1ου δεκαημέρου ενώ από τις 20/10, η Αφροδίτη σταδιακά κάνει τρίγωνα με Πλούτωνα και Κρόνο και ευνοεί τις επόμενες ημέρες τα ζώδια της Γης (Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους) του 3ου δεκαημέρου, να επιτύχουν μεγάλα σχέδια, είτε αυτό αφορά αισθηματικά, οικονομικά, αλλά και γενικότερης επίτευξης των στόχων.

Ο Ήλιος εισέρχεται στο Σκορπιό στις 23/10, και η ενέργεια μεταφέρεται στα ζώδια του Σταθερού σταυρού, αλλά και στον καθένα εκεί που υπάρχει στο χάρτη του το ζώδιο του Σκορπιού. Από εδώ και πέρα, ο μήνας εξελίσσεται πιο ήρεμα, και εποικοδομητικά. Ερμής και Αφροδίτη εισέρχονται στο Ζυγό, στις 28/10. Ο μήνας ολοκληρώνεται με την Πανσέληνο στις 31/10, ώρα 4:50μ.μ. για την Αθήνα, η οποία είναι σε όψη συνόδου με τον Ουρανό, και επηρεάζει το 1ο δεκαήμερο των Σταθερών ζωδίων (Ταύροι, Σκορπιοί Λέοντες, Υδροχόοι), με μια ακόμα ανατρεπτική στιγμή!

Καλό μήνα σε όλους και μην ξεχνάτε.. Ο κάθε Αστρολογικός χάρτης είναι τελείως προσωπικός και ανταποκρίνεται με τον δικό του τρόπο και έχει τις δικές του διεξόδους, στις γενικές τάσεις της κάθε περιόδου που αναλύουμε!

By Anastasia Pavlaki

Αστρολογία

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s