Αστρολογικός Σεπτέμβριος 2020

Καλό μήνα και καλό φθινόπωρο! Στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε τις όψεις και τα αστρολογικά γεγονότα του μήνα Σεπτέμβρη, ενός μήνα πλούσιου σε ευκαιρίες για κάποιους, όπως επίσης και με τα δικά του ζητήματα που κάποιοι εκπρόσωποι συγκεκριμένων ζωδίων και δεκαημέρων θα κριθεί σκόπιμο να είναι σε εγρήγορση και με μεγαλύτερη προσοχή.

Έτσι λοιπόν ο μήνας ξεκινά με την Πανσέληνο στις 2/9, 8:21 το πρωί για την Αθήνα και γίνεται στη 10η μοίρα του άξονα Παρθένου/Ιχθύων, όπου ο Ουρανός διαμορφώνει μια διευκολυμένη αντίθεση. Μια Πανσέληνος στους Ιχθύες φέρνει πάντα την αντιπαράθεση μεταξύ της συνειδητής φάσης οργάνωσης της καθημερινότητας, της εργασίας και της υγείας, που περιγράφει η Παρθένος και της εσωτερικής ανάγκης φυγής από την πραγματικότητα και διεξόδων μέσω της τέχνης, της πνευματικότητας, της θάλασσας, που περιγράφουν οι Ιχθύες. Η Πανσέληνος είναι το στάδιο της ολοκλήρωσης και κορύφωσης γεγονότων που ξεκίνησαν με τη Νέα Σελήνη και στο σημείο αυτό γίνονται οι απαραίτητες τροποποιήσεις. Σε αυτή εδώ την Πανσέληνο, το στοιχείο της Γης είναι κυρίαρχο στο χάρτη, ενισχύοντας προς τη συνειδητή ανάγκη της υλοποίησης και επίτευξης θεμάτων εργασίας, υγείας και γενικότερα της τακτοποίησης της καθημερινότητας. Ο Ουρανός μάλιστα όπως είπαμε και πριν, θα δώσει πολλές καινοτόμες και εφευρετικές λύσεις, με αντίκτυπο σε νέα οικονομικά δεδομένα. Οι ευνοημένοι από τη μοναδική αυτή όψη είναι τα ζώδια της Γης (Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι) και μετά του Νερού (Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθύες) των αρχών του 2ου δεκαημέρου.

Ο δυνατός Ερμής στην Παρθένο σε ευνοϊκή όψη τριγώνου με Πλούτωνα και Κρόνο και εξάγωνο με Αφροδίτη, δίνει επίσης φοβερές λύσεις και δυνατότητες για τα ζώδια της Γης και του Νερού του 3ου δεκαημέρου. Πρόκειται για μια στιγμή εκπληκτικής υλοποίησης σχεδίων κυρίως επαγγελματικών και οικονομικών. Δε λείπουν όμως και οι εκπρόσωποι που θα δυσκολευτούν αυτές τις ημέρες και μιλάμε για τα ζώδια του Παρορμητικού Σταυρού (Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι, Αιγόκεροι) του 3ου δεκαημέρου, μια και η Αφροδίτη σε αντίθεση με τον Κρόνο και σε Ταυ-τετράγωνο με τον Άρη, πρόκειται να δημιουργήσει πολλά εμπόδια και απογοητεύσεις σε αισθηματικά και οικονομικά ζητήματα. Όπως βλέπουμε λοιπόν, τα δυνατά σημεία αυτού του χάρτη είναι ο Ερμής και ο Ουρανός, που σημαίνει ότι η λογική και η εφευρετικότητα θα δώσουν πολλές λύσεις!

Ρο κλίμα αλλάζει ευχάριστα για τα ζώδια του Αέρα (Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι) και της Φωτιάς (Κριοί, Λέοντες, Τοξότες), από τις 5/9 που ο Ερμής περνάει στο Ζυγό και οι επικοινωνίες σχετίζονται με σχέσεις και συνεργασίες και από τις 6/9 που η Αφροδίτη εισέρχεται στο Λέοντα, ενισχύοντας το παιχνίδι του έρωτα και δίνοντας μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Το εκπληκτικό τρίγωνο Ήλιου/Δία είναι σε ισχύ από την επόμενη μέρα και μέχρι 19/9, φέρνει τύχη και υλικές επιτυχίες κυρίως στα ζώδια της Γης και του Νερού του 2ου δεκαημέρου. Στις 10/9, ο Άρης γυρίζει ανάδρομος στην 28η μοίρα του Κριού και πρόκειται για το επόμενο διάστημα , μέχρι 13/11 που θα φθάσει στη 15η μοίρα και θα φέρει με τη σειρά του κάποιες αναστατώσεις και συγκρούσεις, μια και από τη θέση αυτή θα ενεργοποιήσει ξανά τον Κρόνο και Πλούτωνα και δηλώνει την προσοχή που θα πρέπει να δώσουν κυρίως οι Παρορμητικοί (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι) του 3ου δεκαημέρου. Την επόμενη ημέρα ο Ήλιος σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα εγκυμονεί εξαπατήσεις και λάθος εκτιμήσεις για τα Μεταβλητά (Παρθένοι, Ιχθύες, Δίδυμοι, Τοξότες) του τέλους του 2ου δεκαημέρου, οι οποίοι καλό είναι να μην εμπιστευθείτε εκείνο το διάστημα κάτι που ίσως προκύψει. Στις 13/9 ο Δίας γυρνάει σε ορθή φορά και μια μέρα μετά ο Ήλιος σχηματίζει τρίγωνο με τον Πλούτωνα, μια ακόμα εξαιρετική όψη για τα ζώδια της Γης του 3ου δεκαημέρου., όπου βοηθά να εγκαθιδρύσουν νέες συνθήκες στη ζωή τους

Η Αφροδίτη σε τετράγωνο με τον Ουρανό στις 15/9, φέρνει ξαφνικές ανατροπές σε ερωτικά και οικονομικά θέματα για τους εκπροσώπους του Σταθερού σταυρού των αρχών του 2ου δεκαημέρου. Για να φθάσουμε 17/9, στις 2μ.μ. για την Αθήνα να έχουμε τη Νέα Σελήνη του μήνα στην 25η μοίρα της Παρθένου, σε ακριβείας τρίγωνο με τον Κρόνο. Σίγουρα μιλάμε για ένα πολύ δυνατό και γερά δομημένο νέο ξεκίνημα στη ζωή των ζωδίων της Γης του 3ου δεκαημέρου από τη στιγμή αυτή και για τον επόμενο μήνα. Ο Ερμής σε τετράγωνο με το Δία θα δώσει μια υπερβολή στη σκέψη των Παρορμητικών του 2ου δεκαημέρου.

Στις 20/9 ο Ήλιος σε χιαστί με τον Άρη προκαλεί διλήμματα και εσωτερικές συγκρούσεις για Κριούς και Παρθένους των τελευταίων ημερών, ενώ ο Ερμής την επόμενη μέρα σχηματίζει τετράγωνο με τον Πλούτωνα, όψη που προκαλεί εμμονές και άσχημη ψυχολογία για τα Παρορμητικά του 3ου δεκαημέρου. Ο Ήλιος περνάει στο Ζυγό στις 22/9 και ευνοεί τα ζώδια του Αέρα και της Φωτιάς, ενώ την επόμενη μέρα ο Ερμής σε τετράγωνο με Κρόνο και αντίθεση με τον Άρη, μιλά για δυσκολίες στα Παρορμητικά του 3ου δεκαημέρου, με πολλά εμπόδια. Στις 27/9, ο Ερμής περνάει στο Σκορπιό και κινητοποιεί τα ζώδια του Σταθερού σταυρού, ενώ ο Άρης ολοκληρώνει για δεύτερη φορά το τετράγωνό του με τον Κρόνο, το οποίο ουσιαστικά είναι σε ισχύ καθ όλη τη διάρκεια του μήνα και επηρεάζει αρνητικά φέρνοντας εμπόδια και ένταση στους Παρορμητικούς του 3ου δεκαημέρου. Την επόμενη μέρα, 28/9 το εκπληκτικό τρίγωνο Αφροδίτης/Άρη φέρνει ερωτικό πάθος και τύχη στα ζώδια της Φωτιάς του 3ου δεκαημέρου. Τέλος 29/9, ο Κρόνος επιστρέφει σε ορθή φορά για να κάνει το τελευταίο του πέρασμα από τις 5 τελευταίες μοίρες του Αιγόκερω ως τα μέσα Δεκεμβρίου.

Συμπερασματικά, μπορούμε να πούμε ότι ο μήνας παραμένει δύσκολος για τα Παρορμητικά (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι) του 3ου δεκαημέρου, με τους Αιγόκερους να έχουν παράλληλα με τις δυσκολίες και δυνατότητες επίτευξης σημαντικών πραγμάτων στη ζωή τους. Τα ζώδια της Γης και του Νερού ευνοούνται το μεγαλύτερο μέρος του μήνα, ενώ η Αφροδίτη στο Λέοντα θα ευνοήσει ερωτικά τα ζώδια της Φωτιάς και του Αέρα.

Στο επόμενο άρθρο θα κάνουμε γενικές προβλέψεις ανά ζώδιο.

Καλό μήνα σε όλους!

By Anastasia Pavlaki

Αστρολογία

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s