Αύγουστος 2020 – Αστρολογικές προβλέψεις

Ο λαμπερότερος και πιο ζεστός μήνας, ο μήνας που κυριαρχεί το ζώδιο του Λέοντα είναι εδώ και φέτος μας επιφυλάσσει έντονα γεγονότα και πολύ δράση, παρά το ότι συνήθως εδώ στην Ελλάδα θεωρείται μήνας διακοπών και ξεκούρασης. Οι εξελίξεις αρχίζουν να τρέχουν, ο Ερμής και η Αφροδίτη κινούνται πλέον σε κανονικές ταχύτητες, έχοντας φύγει και από”τη σκιά τους” και ο Άρης από τον Κριό εισέρχεται δυναμικά στο τρίτο δεκαήμερο ήδη από τις 5 Αυγούστου αφού πρώτα σχηματίσει τετράγωνο με το Δία, ενώ έπονται τετράγωνα με Πλούτωνα και Κρόνο κατά τη διάρκεια του μήνα, για να φέρει αναστατώσεις και δυσκολίες στα Παρορμητικά του τρίτου δεκαημέρου (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, Αιγόκερους) αλλά και στο κοινωνικό-πολιτικό σκηνικό.

Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα, πραγματοποιείται η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στον Υδροχόο, στην 11*45′ μοίρα και έχουμε στο χάρτη να κορυφώνονται πολλές όψεις και να υπονοεί μεγάλες εντάσεις και αισθηματικά ή οικονομικά αδιέξοδα.

Ο χάρτης της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου στις 3/8/2020, 6:59 μμ. για την Αθήνα.

Ο Ήλιος στο Λέοντα και η Σελήνη απέναντι στον Υδροχόο, σχηματίζουν Ταύ -Τετράγωνο με τον Ουρανό στον Ταύρο! Το απρόβλεπτο και οι ανατροπές είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των πρώτων ημερών του μήνα, με τάσεις διασπάσεων και αντιπαραθέσεων. Καινούριες όμως και ανανεωτικές κινήσεις. Επηρεάζονται οι Λέοντες, Υδροχόοι, Ταύροι και Σκορπιοί των αρχών του δευτέρου δεκαημέρου. Επίσης τα Φώτα συνδέονται δευτερευόντως και με την Αφροδίτη, η οποία κάνει σύνοδο με το Βόρειο Δεσμό, και μας αποκαλύπτει ότι θέματα αισθηματικά και οικονομικά μας απασχολούν ιδιαιτέρως. Ο Κρόνος όμως θέτει εμπόδια, αφού σχηματίζει χιαστί με την Αφροδίτη και αντίθεση με τον Ερμή… Επιπλέον, ο Άρης κάνει τετράγωνο με το Δία και οι τάσεις για μεγαλεπήβολες κινήσεις είναι έντονες και ταυτόχρονα ο Δίας διατηρεί το εξάγωνο του με τον Ποσειδώνα, δίνοντας μεγαλύτερο όραμα και τύχη.

Η Πανσέληνος με όλες αυτές τις όψεις που περικλύει, χαρακτηρίζει τις πρώτες 7 ημέρες του Αυγούστου. Στις 5/8, ο Ερμής περνάει στο Λέοντα και αρχίζει να κυριαρχεί στη σκέψη όλων μεγαλύτερη αισιοδοξία και διάθεση για χαρά, έρωτες και διασκέδαση. Η Αφροδίτη περνάει στον Καρκίνο στις 7/8, ζητώντας τη συναισθηματική και οικογενειακή ασφάλεια για να νιώσουμε ικανοποίηση και χαρά. Οι ευνοημένοι από τη θέση της Αφροδίτης στον Καρκίνο για το υπόλοιπο του Αυγούστου είναι τα ζώδια του Νερού και της Γης, δηλαδή Καρκίνοι, Αιγόκεροι, Ιχθύες, Παρθένοι, Ταύροι και Σκορπιοί με ιδιαίτερες αισθηματικές επιτυχίες.

Ήδη από τις επόμενες ημέρες οι εντάσεις ξεκινούν να είναι σε ισχύ με τον Άρη να πάει να σχηματίσει τετράγωνο με τον Πλούτωνα, όψη που θα κορυφωθεί στις 13/8 στην 23η μοίρα Κριού/Αιγόκερω. Στο μεταξύ και ο Ερμής από το Λέοντα σχηματίζει τετράγωνο με τον Ουρανό στις 10/8, προκαλώντας για τα Σταθερά ανατροπές και απρόβλεπτες εκρήξεις. Το τρίγωνο του Ήλιου και του Ερμή με τον Άρη, είναι μια πολύ ευνοϊκή όψη και είναι σε ισχύ για το επόμενο διάστημα, αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν τα χιαστί του Ήλιου και Ερμή με Δία, Ποσειδώνα και Πλούτωνα, καθώς και το τετράγωνο του Άρη με το μεσοδιάστημα Κρόνου/Πλούτωνα, δηλώνοντας ότι τις επόμενες μέρες μέχρι τη Νέα Σελήνη, θα υπάρχουν πολλά εμπόδια σε αυτά που θα θελήσουμε να κάνουμε και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, ιδιαίτερα στα ζώδια που άνήκουν στο τέλος δευτέρου και αρχές τρίτου δεκαημέρου.

Η Νέα Σελήνη στις 19 Αυγούστου 2020, ώρα 5:31 πμ. για την Αθήνα

Κάπως έτσι διαμορφώνεται το κλίμα μέχρι τη Νέα Σελήνη, η οποία γίνεται στις 19.8 στην 26η 35′ μοίρα του Λέοντα σε σύνοδο με τον Ερμή και εμπεριέχει κι αυτή όπως είναι φυσικό κάποιες δυσκολίες, κυρίως λόγω του τετραγώνου πλέον του Άρη με τον Κρόνο, αλλά και του χιαστί των Φώτων με τον Κρόνο. Το τρίγωνο που κάνουν τα Φώτα και ο Ερμής με τον Άρη, δίνει την απαραίτητη ενέργεια και φόρα για τα ξεκινήματα που θα θελήσουν να κάνουν κυρίως τα ζώδια της Φωτιάς του 3ου δεκαημέρου , αλλά ο Κρόνος θέτει εμπόδια, διλήμματα, συμβιβασμούς ή προσαρμογές ή κάποιες εκκρεμότητες.. Η ευνοϊκή όψη της Νέας Σελήνης επίσης, με τους Δεσμούς παρόλα αυτά βοηθάει στο να υπάρξουν ευνοϊκές συμμαχίες. Τέλος τη μέρα εκείνη ολοκληρώνεται και το εξάγωνο της Αφροδίτης με τον Ουρανό, το οποίο ευνοεί τα ζώδια του Νερού και της Γης των αρχών του 2ου δεκαημέρου, με ξαφνικές απρόβλεπτες εξελίξεις στα αισθηματικά και οικονομικά.

Ο Ερμής περνάει στην Παρθένο στις 20 και ο Ήλιος στις 23 Αυγούστου και στο εξής η ενέργεια αλλάζει και ασχολούμαστε περισσότερο με πρακτικά και θέματα της καθημερινότητας. Η 24η Αυγούστου είναι μια δύσκολη μέρα αφού κορυφώνεται το τετράγωνο Άρη/Κρόνου στην 26η μοίρα Κριού/Αιγόκερω. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να δείξουν τα Παρορμητικά του 3ου δεκαημέρου στις κινήσεις και τα σχέδιά τους αφού τότε ίσως δοθούν κάποιες τελειωτικές αποφάσεις ή ρήξεις. Μια ημέρα μετά, 25/8, η Αφροδίτη σχηματίζει αντίθεση με το Δία, επηρεάζοντας τα τέλη του δευτέρου δεκαημέρου Καρκίνου/Αιγόκερω, με μια δόση αισιοδοξίας και υλικής ή συναισθηματικής υπερβολής και ταυτόχρονα ο Ερμής σχηματίζει τρίγωνο με τον Ουρανό και ευνοεί τα ζώδια της Γης και του Νερού των αρχών του 2ου δεκαημέρου, στο να παρθούν οι σωστές πρωτότυπες αποφάσεις και να γίνουν βήματα προόδου και εξέλιξης. Στις 27.8 η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα χαρίζει ρομαντικές και όμορφες ονειρικές καταστάσεις αλλά και γαλήνη εσωτερική στα ζώδια Γης και Νερού του τέλους του 2ου με αρχή 3ου δεκαημέρου. Στις 30/8, η Αφροδίτη σχηματίζει αντίθεση με τον Πλούτωνα και φέρνει έντονες ερωτικές καταστάσεις αλλά και ανασφάλεια, ζήλια, κτητικότητα για το 3ου δεκαήμερο των Παρορμητικών και ταυτόχρονα Ερμής σε τρίγωνο με Δία και αντίθεση με Ποσειδώνα, υπονοεί για τα ζώδια της Γης και του Νερού του τέλους του 2ου δεκαημέρου ότι θα χρειαστεί να εξετάσουν προσεκτικά τις ευκαιρίες που ενδεχομένως παρουσιαστούν, μια και ίσως κάτι κρύβεται που δεν έχουν εντοπίσει.

Ένας μήνας με πολλές όψεις να διαδραματίζονται ταυτόχρονα, θεωρώ ότι υπάρχει η κινητήριος δύναμη να γίνουν πράγματα και να υπάρξει εξέλιξη αλλά και μια ευχάριστη καθημερινότητα, παρόλα αυτά δε θα λείψουν τα εμπόδια και οι αναταραχές. Έτσι κι αλλιώς ο Άρης το Σεπτέμβριο θα γυρίσει ανάδρομος και θα επαναφέρει κάποια πράγματα, που ίσως βιαστήκαμε να πραγματοποιήσουμε τώρα, οπότε ενδέχεται σε κάποια πράγματα να υπάρξουν αναθεωρήσεις ή να πάρουν σειρά λίγο αργότερα. Οι πλανήτες στον Αιγόκερω είναι αυτοί που φέρνουν τα εμπόδια, και ιδίως ο Κρόνος και ο Πλούτωνας που είναι ακόμα ανάδρομοι και μας θυμίζουν κάποια πρέπει και υποχρεώσεις που δε μας αφήνουν να είμαστε χαλαροί και ανέμελοι αλλά και να προχωρήσουμε με ευκολία στα δημιουργικά σχέδια που θέλουμε να κάνουμε αλλά πάνω από όλα να χαρούμε το καλοκαίρι.Έχοντας όλα αυτά κατά νου, μπορεί ο καθένας μας συνειδητά να προσπαθήσει να περάσει καλά όπως μπορεί, μιας και το ζώδιο του Λέοντα που κυριαρχεί προσφέρεται για αυτό και να μη χαλάσει τη διάθεση του από όλα όσα προκύψουν γύρω του ή στον κόσμο γενικότερα.

Σε κάθε περίπτωση εύχομαι σε όλους καλό και δημιουργικό καλοκαίρι!

By Anastasia Pavlaki

Αστρολογία

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s