Ιούλιος 2020 – Αστρολογικές προβλέψεις

Ο Ιούλιος είναι ένας μήνας με κάποιες θετικές εξελίξεις, μια και τελειώνει η πρώτη φάση των Εκλείψεων, αλλά και ο Ερμής περνάει σε ορθή φορά μέσα στο μήνα και αυτό είναι κάτι αισιόδοξο για να πάρουν κάποιες υποθέσεις το δρόμο τους και να ρέει καλύτερα η καθημερινότητα. Ο Άρης μάλιστα έχει ήδη περάσει στον δυναμικό και εξωστρεφή Κριό, από τις 28 του προηγούμενου μήνα και μας εξωθεί στη δράση.

Ο μήνας ξεκινά με τη σύνοδο Ήλιου/Ερμή σε τετράγωνο με το Χείρωνα και εξάγωνο με τον Ουρανό, φέρνοντας κάποιες παλιές υποθέσεις στη ζωή όσων ανήκουν στις 9 μοίρες Καρκίνου, Κριού και Ταύρου, που έχουν το στοιχείο του τραυματικού, αλλά και μια ευκαιρία για νέες λύσεις. Στις 2 του μήνα ο Κρόνος επιστρέφει και πάλι στον Αιγόκερω, λόγω της ανάδρομης κίνησης του, όπου θα παραμείνει για τους επόμενους πέντε μήνες, για να περάσει τελικά στον Υδροχόο στις 17 Δεκεμβρίου. Θέματα ισχύος, δύναμης και εξουσίας έρχονται και πάλι στο προσκήνιο για να μας απασχολήσουν, με την πίεση να εστιάζεται πλέον για τους επόμενους μήνες στα ζώδια του Παρορμητικού σταυρού (Αιγόκερους, Καρκίνους, Κριούς και Ζυγούς ) του 3ου δεκαημέρου. Η Πανσέληνος και Έκλειψη Σελήνης στις 5 Ιουλίου στη 13η μοίρα του Αιγόκερω, που κλείνει τον κύκλο των Εκλείψεων του φετινού καλοκαιριού, τονίζει επίσης την ανασφάλεια που υπάρχει σε αυτά τα θέματα καθώς και στο αίσθημα συναισθηματικής και οικογενειακής ασφάλειας, φέρνοντας όμως και τη δυνατότητα καινοτόμων λύσεων λόγω τριγώνου με τον Ουρανό, ο οποίος μόλις περνάει στο δεύτερο δεκαήμερο του Ταύρου. Στις 8 του μήνα ο Ερμής σχηματίζει τετράγωνο με τον Άρη και τα λόγια γίνονται κοφτερά, ενώ ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν τα παρορμητικά του πρώτου δεκαημέρου (Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι, Αιγόκεροι). Στις 11 του μήνα ο Χείρωνας γυρίζει κι αυτός ανάδρομος.

Ο Ερμής γυρίζει σε ορθή φορά στις 12 του μήνα και την ίδια μέρα ο Ήλιος σχηματίζει τρίγωνο με τον Ποσειδώνα. Είναι η στιγμή που η επικοινωνία ξεμπλοκάρει και οι εξελίξεις στις προσωπικές μας υποθέσεις μπορούν τώρα να τρέξουν. Υπάρχει τη μέρα αυτή ένα αίσθημα εκπλήρωσης και πνευματικής ανάτασης. Η σύνοδος του Άρη με το Χείρωνα στις 14 του μήνα στις 9 μοίρες του Κριού, μιλάει για την ανάγκη πολεμικής δράσης προς τη θεραπεία των πληγών μας, αλλά θα πρέπει να φανούμε προσγειωμένοι. Την ίδια μέρα ο Ήλιος σχηματίζει αντίθεση με Δία και Πλούτωνα στις 22 και 23 μοίρες Καρκίνου/Αιγόκερω και σηματοδοτεί μια δυνατή στιγμή για τα παρορμητικά του 3ου δεκαημέρου, με ίσως κάποιες αποκαλύψεις αλλά και προσοχή στους χειρισμούς.

Η Νέα Σελήνη του μήνα γίνεται στις 20 Ιουλίου στην 28η μοίρα του Καρκίνου σε αντίθεση με τον Κρόνο. Τα νέα πράγματα που φέρνει πρέπει να έχουν το στοιχείο της ωριμότητας, για να μπορέσουν να ξεπεραστούν πιθανά εμπόδια που επιφυλάσσονται. Την επόμενη μέρα, ο Ερμής πλέον ορθόδρομος σχηματίζει για δεύτερη φορά τετράγωνο με το Χείρωνα και εξάγωνο με τον Ουρανό. Είναι η στιγμή και για τους Καρκίνους, Κριούς και Ταύρους στα τέλη του 1ου δεκαημέρου να αφήσουν πίσω τους παλιές πληγές, όπως είχαν έρθει αντιμέτωποι και στην αρχή του μήνα και να ανακαλύψουν τις νέες ευκαιρίες εξέλιξης. Ο Ήλιος περνάει στο Λέοντα στις 22 Ιουλίου και ξεκινά όπως κάθε χρόνο η περίοδος της χαράς, της διασκέδασης και του έρωτα που προδιαθέτει αυτό το ζώδιο της Φωτιάς και ευνοεί τα υπόλοιπα ζώδια της Φωτιάς και του Αέρα. Παρόλα αυτά στις 27 του μήνα το τελευταίο τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα στην 20η μοίρα Διδύμων/Ιχθύ, επαναφέρει για τα μεταβλητά των αρχών του 3ου δεκαημέρου ένα αίσθημα απογοήτευσης, μια και ίσως βγουν τώρα στην επιφάνεια κάποια ερωτικά σκάνδαλα που είχαν ξεκινήσει το Μάϊο. Την ίδια ημέρα ο Ερμής σχηματίζει το δεύτερο τετράγωνό του με τον Άρη, αυτή τη φορά στις 16 μοίρες Κριού/Καρκίνου και καλεί τα Παρορμητικά του 2ου δεκαημέρου σε λεκτικές διαμάχες, οπότε καλό είναι να είστε προσεκτικοί στα λόγια και στις κινήσεις σας. Ο μήνας κλείνει με το τρίγωνο του Ερμή με τον Ποσειδώνα και τις αντιθέσεις του με Δία και Πλούτωνα, μέρες που μπορεί να έχουμε κάποια τύχη, αρκεί να υπάρχει πνευματική ισορροπία και σωστοί χειρισμοί στις κινήσεις.

Καλό μήνα σε όλους!

By Anastasia Pavlaki

Αστρολογία

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s