Βόρειος Δεσμός στους Διδύμους (Νότιος στον Τοξότη) 5/5/2020-18/1/2022

Η μετακίνηση των Δεσμών της Σελήνης είναι γεγονός! Μετά από έναν άξονα αρκετά δύσκολο για τους ίδιους τους Δεσμούς, αυτό του Αιγόκερω/Καρκίνου, που μαζί με τους υπόλοιπους εξωτερικούς πλανήτες (Πλούτωνα, Κρόνο, Δία) που βρίσκονταν στον Αιγόκερω και λειτούργησαν καταλυτικά στα γεγονότα που βιώνει συλλογικά η ανθρωπότητα, πλέον περνά σε έναν άξονα τουλάχιστον πιο ανάλαφρο και χωρίς την ταυτόχρονη παρουσία σκληρών πλανητών σε αυτούς.

Η συλλογική κατεύθυνση που καλείται να εστιάσει πλέον η ανθρωπότητα για το επόμενο διάστημα, είναι αυτή της φύσεως του Διδύμου και να αφήσει πίσω θέματα του Τοξότη!

Να θυμίσω εδώ ότι οι Εκλείψεις συμβαίνουν εκεί που βρίσκονται οι Δεσμοί της Σελήνης, οι οποίοι κινούνται προς τα πίσω στα ζώδια και παραμένουν σε ένα ζωδιακό άξονα για ενάμισι χρόνο. Εκεί που βρίσκεται κάθε φορά ο Βόρειος Δεσμός δηλώνει την πορεία που θα πρέπει να ακολουθήσουμε συλλογικά το συγκεκριμένο διάστημα, κρατώντας την εμπειρία που έχουμε αναπτύξει από το απέναντι από αυτόν ζώδιο του Νοτίου, το οποίο δε μας εξελίσσει πια. Το ίδιο ισχύει και στα προσωπικά μας ωροσκόπια, γι αυτό είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τους Δεσμούς της Σελήνης μας.

Έτσι συλλογικά με τη νέα αυτή θέση των Δεσμών της Σελήνης, πρωταρχικός σκοπός είναι η επικοινωνία, οι επαφές και οι μετακινήσεις! Σκοπός είναι η γνώση πολλών και απλών πραγμάτων και η κατανόηση μέσω της κοινής λογικής. Όλα αυτά είναι στοιχεία των Διδύμων, τα οποία τα τελευταία χρόνια ως ανθρωπότητα είχαμε παραμελήσει, στρέφοντας το ενδιαφέρον και την ενέργεια μας στα θέματα του απέναντι ζωδίου, αυτά του Τοξότη (μεγαλύτερη επέκταση… περισσότερη θεωρία… ανώτερες σπουδές, μακρινά ταξίδια, ξένες κουλτούρες, αλλά και δογματισμοί και φανατισμοί στην αρνητική εκδοχή). Τώρα και μετά από όλα αυτά τα πρωτόγνωρα που βιώσαμε με το κλείσιμο μέσα στα σπίτια και τον περιορισμό των μετακινήσεων, αρχίσαμε να εκτιμάμε την απλή καθημερινότητα και τις επικοινωνίες και το καλό είναι ότι μπορούμε πλέον να την εμπλουτίσουμε και να την αναπτύξουμε με τις ήδη διαμορφωμένες γνώσεις και δεξιότητες αλλά και την εμπειρία μας. Η τεχνολογία για παράδειγμα και το ίντερνετ μειώνει τις αποστάσεις και τη χρησιμοποιούμε πλέον πρακτικά για όλες τις δουλειές αλλά και τις επικοινωνίες μας, χαρίζοντας ευχέρεια κινήσεων, το αγαπημένο των Διδύμων!

Όπως είπαμε παραπάνω, οι Δεσμοί στο Δίδυμο/Τοξότη δε θα έχουν κάποια άλλη επιρροή από τους αργούς πλανήτες σε σύνοδο και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η μόνη επιρροή θα είναι το τετράγωνο που θα σχηματίσουν με τον Ποσειδώνα από τους Ιχθύες, όπου θα δηλώσει την ανάγκη μιας ψυχικής και πνευματικής κατανόησης ενδεχομένως, ή την τέχνη ως απαραίτητο στάδιο για την ολοκλήρωση μας στην πορεία της γνώσης και επικοινωνίας.

Διαβάστε στην επόμενη σελίδα το ζώδιο και τον Ωροσκόπο σας για να κατανοήσετε που καλείστε για το επόμενο ενάμισι έτος να εστιάσετε την ενέργεια σας!

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s