Κρόνος στον Υδροχόο 2020-2023 – 1η φάση 22/3-1/7/2020

Η πρώτη είσοδος του Κρόνου στον Υδροχόο γίνεται φέτος το 2020 και συγκεκριμένα στις 22 Μαρτίου, όπου θα παραμείνει μέχρι την 1η Ιουλίου, λόγω του ότι θα γυρίσει ανάδρομος μέχρι τις τελευταίες 5 μοίρες του Αιγόκερου, για να περάσει μόνιμα πλέον στις 17 Δεκεμβρίου και για τα επόμενα δυόμισι περίπου χρόνια στον Υδροχόο.

Στην πρώτη φάση της πορείας του στον Υδροχόο θα επηρεάσει τις δυο πρώτες μοίρες του Υδροχόου, και μαζί με αυτόν, του Λέοντα, Ταύρου και Σκορπιού. Θα είναι πολύ ευνοϊκός σε Διδύμους και Ζυγούς καθώς και με ευκαιρίες σε Τοξότες και Κριούς του πρώτου πάντα δεκαημέρου.

Ο Κρόνος στον Υδροχόο καταρχήν είναι σε καλή θέση (κυριαρχίας), σύμφωνα με την παραδοσιακή αστρολογία, όπου και σήμερα λέμε ότι ο Υδροχόος κυβερνάται από τον Κρόνο και τον Ουρανό. Σύμφωνα με την Ελληνιστική Αστρολογία, ο Κρόνος έχει την Ημερήσια κυβέρνηση του στον Υδροχόο και τη Νυχτερινή του κατοικία στον Αιγόκερω. Στο αέρινο ζώδιο του Υδροχόου ο Κρόνος γίνεται πιο εξωστρεφής και κοινωνικός, αλλά με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Αποκτάει τις ιδιότητες του Υδροχόου και βάζει τάξη στα θέματα που ασχολείται ο Υδροχόος, δηλαδή στη συλλογικότητα, τις ομάδες, τις φιλίες τις ιδεολογίες και επιβάλλει την κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Ο Κρόνος είναι ο δεύτερος “κοινωνικός” πλανήτης, μετά το Δία. Πριν από το Δία βρίσκονται οι “Προσωπικοί πλανήτες” (Ήλιος, Σελήνη, Ερμής, Αφροδίτη και Άρης) και μετά τον Κρόνο οι λεγόμενοι “Εξωκρόνιοι” ή Υπερβατικοί” πλανήτες (Ουρανός, Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας). Είναι ο αυστηρός δάσκαλος, αυτός που βάζει κανόνες και πρέπει. Ζητάει σκληρή δουλειά, τυπικότητα και αφοσίωση. Δε συγχωρεί την ανευθυνότητα, αλλά επιβραβεύει την προσπάθεια, την οργάνωση και την πειθαρχία.

Τα επόμενα χρόνια λοιπόν, τα αιτήματά του είναι να βάλει δομή και τάξη στην κοινωνία, στις ομάδες και στις συλλογικές δραστηριότητες, έτσι ώστε να λειτουργούν απρόσκοπτα και με σωστό τρόπο. Με επίπεδο και κύρος! Αφού ο Υδροχόος είναι ιδεαλιστής και λειτουργεί “εγκεφαλικά”, με τη λογική και το πνεύμα. Το αποτέλεσμα λοιπόν είναι καλό, αφού ο Κρόνος, ο παλιός κυβερνήτης του Υδροχόου, έρχεται να αναβαθμίσει αυτά τα στοιχεία τα Υδροχοϊκά, έτσι η αντίδραση και η επαναστατικότητα να μην είναι ανεξέλεγκτη, ακόμα και να περιοριστεί, αφού το κύρος παίζει σημαντικότερο ρόλο, όπως και ένας σαφώς καθορισμένος στόχος προς υλοποίηση αντί για επανάσταση χωρίς αιτία. Οι ιδεολογίες αποκτούν κύρος, δομή, υπευθυνότητα και νόημα ανθρωπιστικό. Το ότι επιβάλλει κανόνες στο σύνολο, τις μάζες, στους πολλούς που κυβερνά ο Υδροχόος, ίσως θεωρηθεί ενός είδους αυταρχικότητας, ίσως και να είναι, όμως σκοπό έχει την συλλογική δουλειά που πρέπει να γίνει για να γίνει η κοινωνία πιο ανθρώπινη και προοδευτική. Έτσι κι αλλιώς , για να μπορέσουμε να μιλάμε για επαναστατικές ιδέες πρέπει πρώτα να περάσουμε από το στάδιο του Κρόνου, δηλαδή της οργάνωσης και της πειθαρχίας!

Σε πιο πρακτικό επίπεδο, η τεχνολογία και η πρόοδος της επιστήμης θα παίξουν κυρίαρχο ρόλο στις δομές της κοινωνίας και της καθημερινότητας όλων. Η φιλία, η αποδοχή της ατομικότητας του καθενός και ο σεβασμός της προσωπικότητας, ασχέτως των διαφορών που μπορεί να έχουν πχ. φυλή, θρησκεία, ιδεολογία ή το οτιδήποτε είναι τα κύρια μοτίβα που φέρνει ο Κρόνος στον Υδροχόο. Πάνω απ’ όλα είμαστε άνθρωποι που συνυπάρχουμε σε μια κοινωνία, σεβόμενοι και αποδεχόμενοι τα προσωπικά δικαιώματα και την προσωπική ελευθερία του καθενός από μας.

Στο επόμενο άρθρο θα αναλύσουμε πώς θα επηρεαστεί κάθε ζώδιο ξεχωριστά από αυτό το πρώτο πέρασμα του Κρόνου στον Υδροχόο σε ατομικό επίπεδο…

By Anastasia Pavlaki

Αστρολογία

1 comment

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s