2020! Μια γενική αστρολογική επισκόπηση…

Το 2020 είναι προ των πυλών, μια χρονιά σημαντική, το πέρασμα σε μια καινούρια δεκαετία και το κλείσιμο τριών συνοδικών κύκλων, αυτών του Κρόνου-Πλούτωνα, του Δία-Πλούτωνα αλλά και του Δία-Κρόνου που θα γίνουν μέσα στη χρονιά αυτή, υπόσχονται ένα καινούριο ελπιδοφόρο ξεκίνημα αμέσως μετά. Πρόκειται συμβολικά για το τέλος μιας εποχής και τη γέννηση μιας νέας. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή, μια και έχουμε μια χρονιά πλούσια σε αστρολογικά γεγονότα.

Η χρονιά ξεκινάει με την Έκλειψη Σελήνης στις 10/1, στην 20η μοίρα Καρκίνου-Αιγόκερω, η οποία έπεται της Ηλιακής Έκλειψης που έχει γίνει στις 26/12/2019. Έτσι σε φάση Εκλείψεων και με τη σύνοδο Κρόνου-Πλούτωνα να γίνεται ακριβείας στις 12/1 στις 22* 46′ του Αιγόκερω, έχουμε ένα δυναμικό ξεκίνημα της χρονιάς με έντονη την ανάγκη κάποια πράγματα να μπούνε στη θέση τους.. Είναι η στιγμή που πρέπει να γίνουν ξεκαθαρίσματα καταστάσεων που δε χρειάζονται πλέον να κρατάμε ενώ δε μας εξελίσσουν και αυτό θα γίνει εμφανές σε συλλογικό επίπεδο με δυσάρεστα γεγονότα, γεωλογικά και καιρικά φαινόμενα και κατάρρευση εξουσιών αλλά και σε προσωπικό όσων ανήκουν ή έχουν προσωπικούς πλανήτες ή σημεία στο 3ο δεκαήμερο των Παρορμητικών (Καρκίνοι, Αιγόκεροι, Κριοί, Ζυγοί) και συγκεκριμένα ως την 24η μοίρα. Δεν είναι εύκολη στιγμή, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για τα τελικά ξεκαθαρίσματα και γεγονότα που έχουμε ήδη έρθει αντιμέτωποι μέσα στο 2019 στην πλειοψηφία τους, όπου η σύνοδος Κρόνου-Πλούτωνα ήταν σε ισχύ και επίσης συνέβησαν Εκλείψεις στο συγκεκριμένο άξονα και μάλιστα στις ίδιες μοίρες με αυτή τη Σεληνιακή Έκλειψη.

Από κει και πέρα, ο Ουρανός στις 11/1 κινείται σε ευθεία φορά στη 2η 38′ του Ταύρου ως τα μέσα Αυγούστου που θα φτάσει στη 10η μοίρα, μια θετική στιγμή για θέματα που σχετίζονται με αλλαγές και καινοτομίες, στα θέματα του Ταύρου, δηλαδή οικονομικά κυρίως. Η επιρροή του είναι για τα Σταθερά (Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες, Υδροχόους) του 1ου με αρχή 2ου δεκαημέοου.

Ο Κρόνος μπαίνει στον Υδροχόο φέτος για ένα μικρό διάστημα της χρονιάς, συγκεκριμένα, από 22 Μαρτίου έως 1 Ιουλίου, όπου στη συνέχεια κινούμενος ανάδρομα θα γυρίσει και πάλι στις τελευταίες 5 μοίρες του Αιγόκερω, για να εισέλθει κανονικά πλέον στον Υδροχόο στις 17 Δεκεμβρίου. Αμέσως μετά, στις 19 Δεκεμβρίου εισέρχεται και ο Δίας στον Υδροχόο, εγκαινιάζοντας ένα νέο συνοδικό κύκλο στη μηδενική του Υδροχόου και στα ζώδια του Αέρα για τους επόμενους αιώνες.

Μέχρι τότε, ο Δίας στον Αιγόκερω θα ευνοεί τα ζώδια της Γης και του Νερού, κυρίως του 3ου δεκαημέρου που θα παραμείνει το μεγαλύτερο διάστημα. Περισσότερες λεπτομέρειες και πλήρη ανάλυση για το Δία στον Αιγόκερω μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Η Αφροδίτη και ο Άρης φέτος γυρίζουν ανάδρομοι. Συγκεκριμένα η Αφροδίτη στο ζώδιο των Διδύμων και ο Άρης στον Κριό.

Ο Άρης στον Κριό θα βρίσκεται από τις 28 Ιουνίου μέχρι το τέλος της χρονιάς, πολύ μεγάλο διάστημα λόγω της αναδρομής του που θα γίνει από τις 10/9 στην 28η μοίρα του Κριού μέχρι τις 14/11 φτάνοντας στη 15η μοίρα.

Η Αφροδίτη στους Διδύμους θα βρίσκεται από 3/4 έως 7/8 και ανάδρομη από 13 Μαϊου στις 21* 50′ ως τις 25 Ιουνίου φτάνοντας στις 5* 20′ Διδύμων.

Τα παραπάνω διαστήματα που οι ερωτικοί πλανήτες θα βρίσκονται ανάδρομοι, ίσως φέρουν κάποια προβλήματα στις σχέσεις και πισωγυρίσματα, αλλά ευνοούν επιθυμητές επανασυνδέσεις. Επιπλέον το παρατεταμένο διάστημα παραμονής τους σε ένα ζώδιο βοηθά κάποιους εκπροσώπους του ζωδιακού να επιλύσουν ερωτικά θέματα και να εστιαστούν σε αυτά. Συγκεκριμένα ιδιαίτερα ωφελημένοι από την Αφροδίτη στους Διδύμους φαίνεται να είναι οι Τοξότες, Υδροχόοι, Δίδυμοι και Λέοντες. Ο Άρης στον Κριό σίγουρα θα ευνοήσει τους Τοξότες που θα βρίσκεται στον τομέα των ερώτων τους για τόσο μεγάλο διάστημα, καθώς και τους Ζυγούς ως ένα βαθμό, από τον τομέα των σχέσεων.

Ο Ερμής τώρα, όπως κάθε χρόνο γυρίζει ανάδρομος 3 φορές για περίπου 20 ημέρες. Τα διαστήματα της αναδρομής του φέτος είναι 17/2 με 10/3 από 12* Ιχθύων ως 28* Υδροχόου, 18/6 με 12/7 από 14* Καρκίνου ως 5* Καρκίνου και 14/10 με 3/11, από 11* Σκορπιού ως 25* Ζυγού. Τα διαστήματα αυτά χρειάζονται κάποια προσοχή σε νέα ξεκινήματα τα οποία δεν ευνοούνται, αντίθετα ευνοεί τις επανασυνδέσεις για κάποιους.

Δε θα αναφερθούμε στις αναδρομές των μακρινών πλανητών εδώ, αλλά πολύ αναφορικά το μεγαλύτερο μέρος τους θα είναι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Επίσης ο άξονας των Δεσμών της Σελήνης φέτος αλλάζει ζώδια και συγκεκριμένα στις 5 Μαϊου που περνάνε στον άξονα Διδύμων-Τοξότη. Ένα δεύτερο σετ Εκλείψεων γίνεται το καλοκαίρι, με μια Σεληνιακή Έκλειψη στις 5 Ιουνίου, στη 15*42′ του άξονα Διδύμων-Τοξότη, σε τετράγωνο με Ποσειδώνα και Άρη, θα φέρει αρκετή σύγχυση και λανθασμένες κινήσεις στα Μεταβλητά του 2ου δεκαημέρου. Ακολουθεί η Ηλιακή Έκλειψη στη 0* Καρκίνου στις 21/6, δακτυλιοειδής και μικρής διάρκειας η επιρροή της, αν και γίνεται σε κομβικό σημείο, στο θερινό Ηλιοστάσιο. Τέλος στη σειρά έχουμε τη Σεληνιακή Έκλειψη στις 5 Ιουλίου, στις 13*30′ του άξονα Αιγόκερω-Καρκίνου. μια πιο ήπια Έκλειψη που επηρεάζει για τελευταία φορά το 2ο δεκαήμερο των Παρορμητικών.

Τέλος, το τρίτο σετ Εκλείψεων, αποτελείται από 2 ακόμα, μια Σεληνιακή στις 30/11 στις 8*45′ Διδύμων-Τοξότη η οποία ακολουθείται από την Ηλιακή Ολική Έκλειψη στις 14/12, στις 23* του Τοξότη, μία Έκλειψη που θα έχει δίμηνη επιρροή και επηρεάζει τα Μεταβλητά (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες,Ιχθύες) στην 22-24 μοίρα, χωρίς όμως να είναι πολύ δύσκολη.

Όπως βλέπουμε πρόκειται για μια πολύ γεμάτη αστρολογική χρονιά, με πολλά γεγονότα τα οποία θα αναλύουμε στην ώρα τους. Σε γενικές γραμμές, θεωρώ ότι οι πρώτοι 3 μήνες της χρονιάς θα είναι και οι πιο δύσκολοι, λόγω της επιρροής των πρώτων Εκλείψεων και της κορύφωσης της συνόδου Κρόνου-Πλούτωνα που χρειάζεται δουλειά. Στη συνέχεια τα πράγματα γίνονται πιο ομαλά και μάλιστα κρύβονται και κάποιες ευκαιρίες τις οποίες θα αναλύσουμε.

Σε επόμενα άρθρα οι προσωπικές αναλύσεις ανά ζώδιο και ωροσκόπο.

Καλή χρονιά 2020 σε όλους!!!

By Anastasia Pavlaki

Αστρολογία

4 comments

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s