Δίας στον Αιγόκερω 2/12/2019-19/12/2020

Μια σημαντική πλανητική μετακίνηση συμβαίνει στις 2 Δεκεμβρίου 2019 και δεν είναι άλλη από το Δία, ο οποίος από το ζώδιο του, τον Τοξότη που βρισκόταν εδώ και ένα χρόνο, περνάει στον Αιγόκερω και θα παραμείνει ως τα τέλη του 2020. Μια τοποθέτηση όχι καλή για τον ίδιο το Δία, αφού στον Αιγόκερω βρίσκεται σε πτώση… Αυτό σημαίνει ότι δε μπορεί να λειτουργήσει τα αρχετυπικά στοιχεία του ο πλανήτης Δίας, που είναι η επέκταση, η ανώτερη φιλοσοφία και διεύρυνση των οριζόντων. Από ένα ζώδιο της Γης, όπως ο Αιγόκερως περιορίζεται και λειτουργεί καθαρά σε πρακτικό και υλιστικό επίπεδο. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Αιγόκερως έχει κυβερνήτη τον Κρόνο, που σχετίζεται με τις αυστηρές δομές, την πειθαρχία και τη σκληρή δουλειά με σκοπό την κοινωνική επιτυχία και άνοδο.

Έτσι λοιπόν, για τον επόμενο χρόνο η τύχη θα είναι με όσους έχουν κοπιάσει για καιρό, έχουν δουλέψει μεθοδικά και στοχευμένα. Αυτοί είναι που τώρα θα ανταμειφθούν από το Δία στον Αιγόκερω, το ζώδιο της κοινωνικής καταξίωσης. Διαφορετικά δεν έχει να δώσει πολλά, γιατί όπως είπαμε από τη θέση αυτή δε μπορεί. Και βέβαια στο ζώδιο αυτό δεν είναι μόνος του… Όπως ξέρουμε ήδη, υπάρχει ο Κρόνος και ο Πλούτωνας, όπως επίσης και ο Νότιος Δεσμός…

Σε σχέση με τον Κρόνο, πρόκειται για το κλείσιμο του συνοδικού τους κύκλου, ο οποίος διαρκεί μια εικοσαετία (είχε ξεκινήσει από το 2000 στον Ταύρο) και η έναρξη του νέου εικοσαετή κύκλου των δυο αυτών πλανητών θα συμβεί στη μηδενική του Υδροχόου στις 21 Δεκεμβρίου 2020. Αυτός ο κύκλος Δία-Κρόνου είναι πολύ σημαντικός για τις κοινωνικές εξελίξεις και τη διαμόρφωση του κοινωνικού πλαισίου για τα επόμενα χρόνια. Προς το παρόν, μια ανάσα πριν την έναρξη ενός νέου κύκλου, ο Δίας σε σύνοδο με τον Κρόνο στον Αιγόκερω, τίθεται υπό την επιρροή του Κρόνου κι έτσι ουσιαστικά κυριαρχεί η αυστηρότητα, η δομή, ο έλεγχος και το πρέπει. Περιορίζεται η αισιοδοξία και η υπερβολή, αλλά τονίζεται η ανάγκη για αναγνώριση και επιτυχία μέσα από ρεαλιστικό τρόπο και σκληρή δουλειά.

Σε σχέση με τον Πλούτωνα, ο οποίος βρίσκεται στο ζώδιο του Αιγόκερω από το 2008, έχουμε επίσης το κλείσιμο και στη συνέχεια την έναρξη ενός νέου συνοδικού κύκλου μεταξύ τους. στις 5 Απριλίου 2020 στην 25η μοίρα του Αιγόκερω και στις 12 Νοεμβρίου στην 23η μοίρα. Αυτός ο κύκλος αφορά κατά πολύ τα οικονομικά, Δίας-Πλούτωνας είναι όψη πλουτοκρατίας. Έτσι κι αλλιώς πολλοί μετασχηματισμοί συμβαίνουν στις εξουσίες παγκοσμίως, από τότε που μπήκε ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω το 2008 και αναμένεται να κορυφωθούν με μια άλλη σύνοδο τον Ιανουάριο, αυτή του Κρόνου-Πλούτωνα στο ίδιο πάντα ζώδιο του Αιγόκερω. Και όλα αυτά έρχονται να επισφραγιστούν και με τις Εκλείψεις στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω το πρώτο μισό της χρονιά, αλλά αυτά θα τα αναλύσουμε στις ετήσιες προβλέψεις.

Ας δούμε λοιπόν η νέα θέση του Δια στον Αιγόκερω πώς θα λειτουργήσει σε προσωπικό επίπεδο, ανάλογα με το ζώδιο και τον ωροσκόπο του καθενός.

Οι μεγάλοι ευνοημένοι θα είναι τα ζώδια της Γης δηλαδή οι Ταύροι, οι Παρθένοι και οι Αιγόκεροι και δευτερευόντως του Νερού, δηλαδή οι Καρκίνοι, Σκορπιοί και Ιχθύες. Αφορά ζώδιο, ωροσκόπο και προσωπικούς πλανήτες (Σελήνη, Ερμή, Αφροδίτη, Άρη) αλλά και το γενέθλιο Δία.

Ο Δίας θα παραμείνει στο 1ο δεκαήμερο του Αιγόκερω μόλις από 2 Δεκεμβρίου 2019 έως 15 Ιανουαρίου 2020. Στο 2ο δεκαήμερο από 15 Ιανουαρίου έως 3 Μαρτίου 2020 και 2 Αυγούστου με 24 Οκτωβρίου 2020. Στο 3ο δεκαήμερο θα είναι το μεγαλύτερο διάστημα, δηλαδή από 3 Μαρτίου με 2 Αυγούστου και 24 Οκτωβρίου με 19 Δεκεμβρίου 2020.

Θα είναι ανάδρομος από 14 Μαϊου έως 13 Σεπτεμβρίου 2020, από την 27η ώς την 17η μοίρα.

Όσον αφορά τις όψεις, εκτός από τις συνόδους που αναφέραμε στην αρχή με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα, έχει να σχηματίσει δυο ακόμα καλές όψεις: Ένα τρίγωνο με τον Ουρανό το Δεκέμβριο του 2019, όπου θα επηρεάσει το 1ο δεκαήμερο των ζωδίων της Γης και του Νερού, με ξαφνική τύχη και απρόβλεπτες ευχάριστες εξελίξεις και ένα εξάγωνο με τον Ποσειδώνα, το Φεβρουάριο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο ’20, επηρεάζοντας το τέλος του 2ου δεκαημέρου Αιγόκερω-Ιχθύ, Καρκίνου-Παρθένου και το οποίο βοηθά να συνδυάσουν την πνευματικότητα, το όραμα και τη φαντασία με το ρεαλισμό και την ύλη και να προσφέρει εμψύχωση και έμπνευση.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά το ζώδιο και τον ωροσκόπο σας για να δείτε πώς σας επηρεάζει ο Δίας στον Αιγόκερω…

Κριός

Έφτασε η ώρα που η καριέρα σας θα έχει τη δυνατότητα να ανέλθει και να αναγνωριστείτε, εφόσον είστε από αυτούς που τα προηγούμενα χρόνια δουλέψατε σκληρά και μάλιστα χωρίς την ανταμοιβή που θα έπρεπε να εισπράξετε. Ο Δίας στον Αιγόκερω υπόσχεται για εσάς επαγγελματική και κοινωνική επιτυχία. Προσοχή μόνο, λόγω της πολυαστρίας στον Αιγόκερω και ιδιαίτερα του Πλούτωνα, να μη λειτουργήσετε με τρόπο αυταρχικό και κάνετε κατάχρηση της εξουσίας, γιατί αργά η γρήγορα μαι τέτοια στάση γυρνάει μπούμερανγκ, ιδιαίτερα εσείς του 3ου δεκαημέρου.

Ταύρος

Πολύ ευνοϊκή για εσάς η νέα θέση του Δία στον Αιγόκερω, φέρνει ένα αίσθημα αισιοδοξίας ως προς την υλοποίηση των απώτερων σχεδίων σας. Θα ταξιδέψετε, θα κάνετε ανοίγματα επαγγελματικά ή προσωπικά και θα κοινωνικοποιηθείτε περισσότερο. Διεύρυνση οριζόντων μέσα από νέες γνώσεις που ίσως επιδιώξετε τώρα να αποκτήσετε. Εύνοια και καλές σχέσεις με μακρινούς συγγενείς.

Δίδυμοι

Με τη νέα θέση του Δία, ευνοείστε σε θέματα που αφορούν τα οικονομικά των άλλων, είτε αυτό αφορά το σύζυγο, είτε αφορά κοινούς πόρους που μοιράζεστε με άλλους είτε κάποιο διακανονισμό ή επένδυση. Το σίγουρο είναι πως φέτος θα υπάρχει ευκολία σε αυτό το θέμα. Παράλληλα, η ψυχολογία σας θα είναι βελτιωμένη και θα έχετε τη δυνατότητα να εμβαθύνετε και να επιλύσετε ότι ενδεχόμενα σας είχε προβληματίσει στο παρελθόν και να βρείτε το βαθύτερο νόημα των πραγμάτων. Η σεξουαλικότητά σας επίσης θα είναι ανεβασμένη και θα έχετε μια πιο στενή και εσωτερική ένωση με το ταίρι σας.

Καρκίνος

Απέναντι σας ο Δίας θα φέρει εύνοια από τους άλλους, σε σχέσεις και συνεργασίες. Ένας τομέας που πέρασε από πολλές κρίσεις τα προηγούμενα χρόνια για εσάς, τώρα είναι η ώρα να ανταμειφθείτε από τους άλλους. Ίσως προχωρήσετε σε ένα γάμο ή κάνετε τώρα μια νέα σοβαρή και ρεαλιστική σχέση, αν είστε ελεύθεροι. Ο Δίας από τη θέση αυτή βοηθά και να αποδεσμευτείτε σε περίπτωση που το επιθυμείτε, από μια σχέση με ανώδυνο τρόπο.

Λέων

Ο Δίας πλέον περνάει σε έναν οίκο που αφορά για εσάς την καθημερινότητα και την εργασία σας και θα βοηθήσει ώστε να γίνει το κλίμα πιο ανάλαφρο και λειτουργικό, αφού πολλά πράγματα θα μπούνε στη θέση τους και η καθημερινότητα σας θα δουλεύει καλύτερα, με οργάνωση και δομή. Θα μπορέσετε επίσης να βάλετε σε τάξη ότι αφορά εσάς και τη φυσική σας κατάσταση και υγεία, η οποία θα βελτιωθεί.

Παρθένος

Από τους πλέον τυχερούς, ο Δίας περνά στο ζώδιο των ερώτων σας, τον Αιγόκερω. Αυτό σημαίνει ότι η τύχη θα είναι με το μέρος σας στα ερωτικά, στα δημιουργικά σχέδια και δραστηριότητες σας. Μεγάλη εύνοια και για να αποκτήσετε ένα παιδί εφόσον είναι στα σχέδιά σας κάτι τέτοιο, θα υπάρχει φέτος. Η διασκέδαση και η χαρά της ζωής θα ξαναέρθουν. Τύχη και από τυχερά παιχνίδια ή επιχειρήσεις.

Ζυγός

Σπίτι, οικογένεια και ακίνητη περιουσία είναι αυτά που θα ευνοήσει ο Δίας από τη νέα του θέση, τον Αιγόκερω. πρόκειται για θέματα που σας έχουν απασχολήσει πολύ τα τελευταία χρόνια, μια και βιώσατε πολλές ανατροπές. Τώρα πολλά από αυτά θα βρούνε μια λύση, προσοχή μόνο σε υπερβολές. Το κλίμα στην οικογένεια γίνεται πιο ευχάριστο και ανανεώνετε το σπίτι σας. Μαζί με αυτά φτιάχνει και η ψυχολογία σας.

Σκορπιός

Ευχάριστη και ευνοϊκή για εσάς η νέα θέση το Δία, σας κοινωνικοποιεί και βελτιώνει τις επαφές σας με αδέρφια, στενούς συγγενείς και κοντινό περίγυρο. Σύντομα ταξίδια και μετακινήσεις γίνονται πιο ευχάριστα και κάνετε νέες γνωριμίες. Επίσης αποκτάτε νέες γνώσεις.

Τοξότης

Με το Δία στον Αιγόκερω, ο τομέας των οικονομικών σας θα βοηθηθεί αρκετά πλέον. Τα έσοδα από την εργασία σας και γενικότερα τα προσωπικά έσοδα είναι αυτά που θα πάρουν μια ανοδική πορεία, μια και οι προσπάθειές σας τώρα θα ανταμείβονται, γι αυτό μη σταματήσετε να προσπαθείτε. Επίσης θα μπορέσετε να χτίσετε ξανά την αυτοπεποίθηση σας και τις αξίες σας και να νιώσετε ένα αίσθημα ασφάλειας.

Αιγόκερως

Έρχεται ο Δίας στο ζώδιο σας και επιτέλους ήρθε η ώρα να ανταμειφθείτε σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο για τους κόπους σας των τελευταίων ετών, που ήταν χωρίς ιδιαίτερη αναγνώριση. Τώρα η τύχη είναι με το μέρος σας και εκπέμπετε μαγνητισμό στους άλλους. Τύχη στις σχέσεις, στο να προχωρήσετε σε ένα γάμο, στις συνεργασίες και γενικότερα κάθε είδους εύνοια που σας αφορά προσωπικά.

Υδροχόος

Ο Δίας στον Αιγόκερω είναι για εσάς μια θέση προπαρασκευαστική και εσωτερική. Βοηθά να επιλύσετε θέματα ψυχολογίας και απωθημένων και να απαλλαγείτε πλέον οριστικά από βαθιά ριζωμένες σκιές που σας βαραίνουν υποσυνείδητα. Είναι μια θέση προετοιμασίας έτσι ώστε σε ένα χρόνο από τώρα να αναλάβετε δράση, υποδεχόμενοι τον νέο κύκλο Δία-Κρόνου στο ζώδιο σας, που προμηνύει μια πολύ θετική και ελπιδοφόρα δεκαετία μπροστά σας.

Ιχθύες

Πολύ καλή η νέα θέση του Δία για εσάς, φέρνει τύχη μέσα από φίλους και ομάδες. Επίσης προωθούνται οι στόχοι σας και γίνεστε αγαπητοί από τους άλλους. Οι επιχειρήσεις σας πλέον γίνονται προσοδοφόρες οικονομικά. Είναι μια ευχάριστη περίοδος που μπορείτε να κάνετε νέες φιλίες, ίσως ακόμα και να ερωτευτείτε μέσα από το φιλικό σας περιβάλλον.

By Anastasia Pavlaki

Αστρολογία

3 comments

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s