Πανσέληνος στον άξονα Ζυγού-Κριού 14/10/2019

Μια Πανσέληνος με τρομερά έντονη δυναμική πραγματοποιείται τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, για την ακρίβεια 14 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 0:08 π.μ. για την Αθήνα. Ήλιος και Σελήνη σε αντίθεση στην 20η μοίρα Ζυγού και Κριού (άξονας σχέσεων) αντίστοιχα σχηματίζουν ‘Ταυ- Τετράγωνο’ με τον Πλούτωνα από την 20η του Αιγόκερω. ο οποίος έχει αρχίσει εδώ και λίγες ημέρες να κινείται μπροστά και θα φτάσει ως την 25η μοίρα του Αιγόκερω μέχρι την επόμενη αναδρομή του στις 25 Απριλίου 2ο20.

Πρόκειται για μια ενεργοποίηση του Πλούτωνα από την Πανσέληνο αυτή και της 20ης μοίρας των Παρορμητικών ζωδίων (Κριοί- Ζυγοί- Καρκίνοι-Αιγόκεροι) όπου ο Πλούτωνας ουσιαστικά κάνει το τελευταίο του πέρασμα από τη συγκεκριμένη μοίρα και σε τετράγωνο με την Πανσέληνο αναγκάζει όσους επηρεάζει πχ. όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες (Ήλιο, Σελήνη, Ερμή, Αφροδίτη, Άρη) ή σημεία πχ. Ωροσκόπο από τη 19η ως την 21η μοίρα των Παρορμητικών, να κάνουν τα τελευταία ξεκαθαρίσματα σε καίρια θέματα στη ζωή τους, φέρνει μοιραίες εξελίξεις αλλά κυρίως ανοίγει το δρόμο προς ένα νέο εαυτό, αφού έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες συνειδητοποιήσεις τους προηγούμενους μήνες που ήταν ανάδρομος. Οι προκλήσεις που φέρνει με την Πανσέληνο αυτή δεν είναι εύκολες, αλλά αν συνεργαστούμε θα μας οδηγήσει σε μια νέα, αναγεννημένη φάση.

Εκτός από το σχηματισμό με τον Πλούτωνα όμως, υπάρχει ταυτόχρονα και ένας ακόμα… Ήλιος και Σελήνη σε ‘Διευκολυμένη αντίθεση’ από το Δία, ο οποίος καταλαμβάνει στο χάρτη την 20η μοίρα του Τοξότη! Αυτό έρχεται να μας επιβεβαιώσει ότι το πέρασμα στη νέα πραγματικότητα που ζητάει ο Πλούτωνας γίνεται σε συνεργασία με το Δία, μιας και εκτός του ότι συμμετέχουν και οι δυο στην αντίθεση της Πανσελήνου, βρίσκονται σε απόλυτη Παραλληλία βάσει declinations… Θεωρώ λοιπόν ότι η έντονη δυναμική που υπάρχει θα έχει και το στοιχείο της τύχης σε ένα βαθμό. Υπάρχει έντονη δύναμη για επίτευξη φιλοδοξιών., πάντα με γνώμονα το κοινό καλό.

Να πούμε βεβαίως ότι η παραπάνω είναι η θετική εκδήλωση αυτής της ενέργειας και πώς πρέπει να λειτουργήσουμε και ότι προϋποθέτει την απαγκίστρωση από καταστάσεις του παρελθόντος που έχουν φθαρεί. Η εμμονή σε παλιές πεποιθήσεις και καταστάσεις δε βοηθά καθόλου. Σχέσεις, συνεργασίες, επάγγελμα, προσωπική στάση, οτιδήποτε είναι αυτό που χρειάζεται να αναγεννηθεί, γίνεται τώρα με καταναγκαστικό τρόπο.

Πανσέληνος Οκτωβρίου στον Κριό

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και σε συλλογικό και πολιτικό επίπεδο στη χώρα μας, λόγω του τετραγώνου με τον Ωροσκόπο και την τοποθέτηση των πλανητών σε γωνιακούς οίκους, αν και δε θα ασχοληθούμε εδώ με αυτό.

Παρά τις εντάσεις και τις δυσκολίες, ο χάρτης έχει και κάποιες ακόμα ενδιαφέρουσες όψεις:

Η Αφροδίτη σε αντίθεση με τον ανάδρομο Ουρανό δηλώνει ανατροπές και απρόβλεπτες εξελίξεις σε αισθηματικά και οικονομικά θέματα και επηρεάζει άμεσα τα σταθερά ζώδια (Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες, Υδροχόους) του 1ου δεκαημέρου. Δεν αποκλείεται βέβαια να προκύψουν και νέες απρόβλεπτες σχέσεις σε αυτή τη ζωδιακή ομάδα.

Ο Ερμής τέλος, από τη 13η μοίρα του Σκορπιού βρίσκεται σε εξάγωνο με Κρόνο, τρίγωνο με Βόρειο Δεσμό και τρίγωνο με τον Ποσειδώνα. Πρόκειται για ένα καταπληκτικό σχηματισμό που βοηθάει με έμπνευση αλλά και υλοποίηση τα ζώδια του Νερού και της Γης (Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθύες και Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι) του 2ου δεκαημέρου.

Κριός

Στο επίκεντρο των εξελίξεων με αυτή την Πανσέληνο βρίσκεστε κυρίως εσείς που ανήκετε ή έχετε Ωροσκόπο κοντά στην 20η μοίρα του ζωδίου σας. Θέματα καριέρας και κοινωνικής θέσης είναι αυτά που περνάνε την περισσότερη ένταση, αλλά η σωστή διαχείριση από την πλευρά σας θα είναι να συνειδητοποιήσετε ότι πρέπει κάποια πράγματα που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους σε ότι αφορά επαγγελματικά να κλείσουν. Ο Δίας ταυτόχρονα σας βοηθά με τρίγωνο και φέρνει τύχη, ανοίγοντας σας νέους ορίζοντες, με νέες πεποιθήσεις, θέτοντας νέους στόχους, μέσα από ταξίδια, γνώση και επαφές.

Ταύρος

Εσείς βιώνετε πιο ομαλά αυτή τη Πανσέληνο, που σας βοηθά να ολοκληρώσετε θέματα πολύ προσωπικά σας, τα οποία κρατάτε στο υποσυνείδητο και να καθαρίσετε ενεργειακά, αλλά και την καθημερινότητα σας, το εργασιακό σας περιβάλλον και την φυσική σας κατάσταση. Φέρνει μεγάλη ψυχική ενδυνάμωση κυρίως για όσους ανήκετε κοντά στην 20η μοίρα, καθώς και ευκαιρία απελευθέρωσης από παλιές πεποιθήσεις που σας δημιουργούσαν εμπόδια. Κατά τα άλλα Ερμής και Αφροδίτη ήδη στο ζώδιο των σχέσεων σας υπόσχονται ξαφνικές γνωριμίες ή ξαφνικές διασπάσεις για το 1ο δεκαήμερο του ζωδίου σας αλλά σταθεροποίηση και εύνοια σχέσεων για το 2ο δεκαήμερο.

Δίδυμοι

Μια Πανσέληνος η οποία εν μέρει σας ευνοεί σε ερωτικά και φιλίες, αρκεί να δώσετε κάποια αναγκαία τελειώματα που πρέπει να δοθούν. Σίγουρα πιέζει σε οικονομικά και χρεωστικά θέματα, αλλά από την άλλη υπάρχει ευκαιρία και τύχη στις σχέσεις, κυρίως πάντα για όσους ανήκετε κοντά στην 20η μοίρα μια και εκεί γίνεται η Πανσέληνος. Σε ερωτικό mood βρίσκεστε και οι Δίδυμοι του 1ου δεκαημέρου με τον Άρη στο Ζυγό , αλλά μαζί και επαγγελματικές ανατροπές.

Καρκίνος

Δύσκολη η Πανσέληνος για εσάς κυρίως της 20ης μοίρας, σε κόντρα με το ζώδιο σας και τον Πλούτωνα απέναντι. Σχέσεις που αλλάζουν μορφή, επαγγελματικές συνεργασίες που μεταμορφώνονται και εσείς καλείστε να παλέψετε με όλα αυτά για λίγο ακόμα. Σε καλύτερη φάση εσείς του 1ου και 2ου δεκαημέρου, με Ερμή και Αφροδίτη στο ζώδιο των ερώτων σας το Σκορπιό. Οι μεν του 1ου με ένα νέο έρωτα ή κάτι ξαφνικό σε σχέση με παιδιά ή δημιουργίες σας και οι δε του 2ου με ευκαιρίες σταθεροποίησης μιας σχέσης ή επισημοποίησης.

Λέων

Η Πανσέληνος για εσάς είναι καλή, φέρνει επαφές και μετακινήσεις, αλλά δίνει τη δυνατότητα να ανώτερη συναισθηματική νοημοσύνη. Η καθημερινότητα σας ή το περιβάλλον εργασίας σας πρέπει να αλλάξει και σας αναγκάζει να αναθεωρήσετε κάποιες πεποιθήσεις σας. Παράλληλα όμως ο Δίας φέρνει τύχη στον έρωτα, την ψυχαγωγία και τις όμορφες στιγμές. Νέες γνωριμίες λοιπόν είναι στο πρόγραμμα για τους αδέσμευτους, αλλά και όμορφες ερωτικές στιγμές για όσους έχουν ήδη μια σχέση.

Παρθένος

Η Πανσέληνος φωτίζει τα οικονομικά σας και ότι σχετίζεται με χρήματα τρίτων ή του συζύγου και μπορεί να υπάρξουν κάποιες κρίσεις σε ότι αφορά αυτό το θέμα σε σχέση με κάποιο δημιουργικό σας σχέδιο, μια επιχείρηση που έχετε χτίσει. Ένας έρωτας επίσης μπορεί να περάσει κάποιες κρίσεις ή μέσα από οριστικά ξεκαθαρίσματα σε σχέση με το κατά πόσο καλύπτει τις ανάγκες σας, υλικές και συναισθηματικές.

Ζυγός

Η Πανσέληνος γίνεται απέναντί σας, οπότε είστε κι εσείς στο επίκεντρο, ιδιαίτερα όσοι ανήκετε ή έχετε Ωροσκόπο κοντά στην 20η μοίρα. Το ενδιαφέρον πέφτει στις σχέσεις σας, όπου καλείστε να επιλύσετε οικογενειακά ζητήματα ή σε σχέση με την κατοικία σας, το σπίτι, την κοινή σας ζωή. Ίσως κάποια σχέση που διατηρείτε εδώ και πολύ καιρό πρέπει να τελειώσει για να μην έχετε προβλήματα και να προχωρήσετε στη ζωή σας. Υπάρχει υποστήριξη από κοντινούς σας συγγενείς, αδέρφια και περίγυρο. Επίσης εύνοια στο οικονομικά αυτό το διάστημα και για τα υπόλοιπα δεκαήμερα του ζωδίου.

Σκορπιός

Σχετικά ουδέτερη η Πανσέληνος για εσάς, σε τομείς καθημερινότητας και εργασίας σας καλεί να δώσετε κάποια σημασία. Τα οικονομικά σας ευνοούνται όπως και η γοητεία σας με την Αφροδίτη στο ζώδιο σας. Έρχονται στην επιφάνεια κάποιες αλλαγές που πρέπει να κάνετε στην καθημερινότητα σας ή σε σχέση με επαφές και μετακινήσεις. Εσείς του 1ου δεκαημέρου δεν αποκλείεται να βιώσετε απρόσμενες αλλαγές στις σχέσεις σας με ένα χωρισμό αλλά ακόμα και κάτι κεραυνοβόλο. Εσείς του 2ου δεκαημέρου σε εντελώς διαφορετική φάση, με ρομαντικούς έρωτες και επισημοποιήσεις.

Τοξότης

Είναι ένα ευχάριστο και κοινωνικό διάστημα αυτό της Πανσελήνου για εσάς, με έμφαση στα ερωτικά και στις φιλίες σας, όπου δεν αποκλείονται νέες γνωριμίες. Το πρόβλημα είναι τα οικονομικά σας που περνάνε κρίση και ίσως ακόμα και οι αξίες σας και πρέπει να αναθεωρήσετε ώστε να εκμεταλλευτείτε την εύνοια του Δία για λίγο ακόμα στο ζώδιο σας.

Αιγόκερως

Δύσκολη και για εσάς η Πανσέληνος, αλλά σας δίνει τεράστια δύναμη η ενεργοποίηση του Πλούτωνα στο ζώδιο σας και κυρίως από τη 19η ώς την 21η μοίρα να επιτύχετε επαγγελματικούς και κοινωνικούς σας στόχους και φιλοδοξίες. Είστε άνθρωποι που παλεύετε για την καταξίωση και τώρα μπορείτε να το επιτύχετε αν και θα σας αναστατώσει λίγο την εσωτερική σας ηρεμία και τους ρυθμούς σας στο σπίτι και την οικογένεια. Εσείς του 2ου δεκαημέρου με πολλές γνωριμίες και εξωστρέφεια. Εσείς του 1ου δεκαημέρου ίσως βιώσετε έναν κεραυνοβόλο έρωτα από το πουθενά ή ακόμα και έναν απρόβλεπτο χωρισμό η μια απρόβλεπτη στάση σε σχέση με έναν έρωτα ή ένα παιδί.

Υδροχόος

Στόχοι και οράματα σας έρχονται να πραγματοποιηθούν με προσωπική σας δουλειά και κούραση, αλλά και πολλές μετακινήσεις. Οι φίλοι είναι με το μέρος σας. Είστε από τους ευνοημένους της περιόδου αυτής, προσοχή μόνο στην ψυχολογία σας μια και αναγκάζεστε να κάνετε ριζικές μεταμορφώσεις στο υποσυνείδητο. Εύνοια επαγγελματική εσείς του 2ου δεκαημέρου με έμπνευση και δημιουργία. Εσείς του 1ου δεκαημέρου έχετε να αντιμετωπίσετε απρόβλεπτες εξελίξεις σε επάγγελμα και σπίτι.

Ιχθύες

Έμφαση στα οικονομικά σας φέρνει αυτή η Πανσέληνος και στις ανάγκες και επιθυμίες σας. Κάποιοι στόχοι σας έχουν μεταλλαχθεί ή πρέπει να περάσουν σε τέτοιο επίπεδο. Κάποιες φιλίες σας επίσης αλλάζουν μορφή. Κρίνετε και αξιολογείτε όλα αυτά σε σχέση με τις προσωπικές σας ανάγκες και ικανοποίηση που παίρνετε. Πάντως η καριέρα σας βοηθά στο να αυξήσετε τα έσοδα σας αυτό το διάστημα.

By Anastasia Pavlaki

Αστρολογία

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s