Μερική Έκλειψη Σελήνης στον Αιγόκερω 17.7.2019

Η Έκλειψη Σελήνης που ακολουθεί την Έκλειψη Ηλίου που έγινε στις 2 Ιουλίου πραγματοποιείται στις 17 Ιουλίου και ώρα 0:30 τα ξημερώματα για την Αθήνα. Είναι μερική και γίνεται στην 24η μοίρα του άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω. Η Σελήνη στον Αιγόκερω σε σύνοδο αποκλίνουσα αλλά στενή, με τον Πλούτωνα, περιγράφει το χαρακτήρα της Έκλειψης, που είναι έντονος και μεταμορφωτικός.

Μερική Έκλειψη Σελήνης 17.7.2019

Μια Έκλειψη Σελήνης λειτουργεί συναισθηματικά και φέρνει την ολοκλήρωση υποθέσεων. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει μια βαριά ψυχολογία και έντονη συναισθηματική φόρτιση. Υπάρχει και πάλι η ενεργοποίηση της παραλληλίας Δία-Κρόνου-Πλούτωνα από την Έκλειψη, όπου πίσω από τις απαραίτητες εσωτερικές μεταμορφώσεις, κρύβεται αναγκαιότητα και εξαναγκασμός, λόγω του ότι κάποια πράγματα πρέπει να μεταμορφωθούν ολοκληρωτικά σε πολλαπλά επίπεδα, μια διαδικασία που σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο θα ολοκληρωθεί στους πρώτους δυο μήνες του 2020.

Και μέσα σε όλα αυτά, υπάρχει και η ακριβείας αντίθεση της Αφροδίτης με τον Κρόνο, μια όψη στερητική ως προς το συναίσθημα αλλά και την υλική πληρότητα. Παράλληλα η χιαστί με το Δία, βοηθά να περιοριστούν οι υπερβολές και σπατάλες, επομένως συνηγορεί σε ένα πιο περιοριστικό mood. Το θετικό είναι ότι κλείνουν επώδυνες συναισθηματικά και ψυχολογικά υποθέσεις με αυτή την Έκλειψη, που μας απασχόλησαν εδώ και πολύ καιρό και πλέον ξεκαθαρίζουμε εσωτερικά, ώστε αμέσως μετά να υπάρξει αναγέννηση και επανεκκίνηση.

Πρόκειται λοιπόν για μια ακόμα δύσκολη Έκλειψη που επηρεάζει τα ζώδια του Παρορμητικού (Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι, Αιγόκεροι) από τη 15η ως την 25η μοίρα, με επίκεντρο το σημείο της Έκλειψης, από την 23η ως την 25η μοίρα

Ας δούμε τώρα σε ποιον τομέα φέρνει ξεκαθαρίσματα βάσει του Ωροσκόπου..

Κριός

Με τη σεληνιακή Έκλειψη ενεργοποιούνται επαγγελματικές και κοινωνικές κρίσεις που σκοπό έχουν να σας αναγκάσουν να κάνετε την απαραίτητη δουλειά και να ξεκαθαρίσετε ψυχοφθόρες καταστάσεις στον τομέα της καριέρας σας, που ενδεχομένως επηρεάζουν και την οικογενειακή σας ηρεμία ή την συναισθηματική σας ισορροπία. Σας παρακινεί να τελειώσετε ότι πρέπει να τελειώσει και να μεταμορφωθεί επαγγελματικά για να προχωρήσετε στην πορεία πιο ανάλαφροι και σνσζωογονημένοι.

Ταύρος

Εσάς η Έκλειψη αυτή σας βοηθάει να απαλλαγείτε από πεποιθήσεις που σας περιόριζαν και να βρείτε ένα νέο νόημα στο σκοπό της ζωής σας, μέσα από διάφορες εσωτερικές κρίσεις ή σε σχέση με ένα μακρόπνοο σχέδιο, με το εξωτερικό ή σπουδές ή με κάποιο μακρινό ταξίδι θα κάνετε τις απαραίτητες αναθεωρήσεις, καθώς επίσης και σε σχέση με συγγενείς ή αδέρφια.

Δίδυμοι

Και αυτή η Έκλειψη τονίζει τα οικονομικά σας προβλήματα και φέρνει κρίσεις μέσα από κοινούς πόρους, χρήματα του συντρόφους σας ή γενικά με τις οικονομικές σας υποχρεώσεις και καλείστε να κάνετε τα απαραίτητα ξεκαθαρίσματα έτσι ώστε να μένουν και σε εσάς κάποια προσωπικά έσοδα, αλλά κυρίως να αποκατασταθεί το αίσθημα της ασφάλειας και της αυτοπεποίθησης σας στην πορεία. Αυτό είναι το ζητούμενο σας, αλλά για την ώρα υπάρχουν έντονες οικονομικές δυσκολίες που βγαίνουν στην επιφάνεια.

Καρκίνος

Η Έκλειψη Σελήνης γίνεται στο δικό σας άξονα οπότε σας αφορά άμεσα και κορυφώνει έντονες κρίσεις από τις σχέσεις και το γάμο, καθώς και τις όποιες συνεργασίες σας. Με αυτό τον τρόπο γίνεται ένα ξεκαθάρισμα στον τομέα των σχέσεων και των “άλλων” γενικότερα που συναναστρέφεστε. Άτομα φεύγουν από τη ζωή σας, με το οποία ένας κύκλος έχει τελειώσει. Καλείστε στην πορεία να ρίξετε φως στην προσωπικότητα σας και το συναίσθημα σας και να κάνετε προσωπικές ενάρξεις.

Λέων

Με τη συγκεκριμένη Σεληνιακή Έκλειψη κορυφώνονται κάποια προβλήματα στην καθημερινότητα σας, στον χώρο της εργασίας σας ή σε ότι αφορά υγεία και φυσική κατάσταση, που σας επιβαρύνουν ψυχολογικά. Ίσως κάποια ξεκαθαρίσματα στη δουλειά ή με υφισταμένους πρέπει να γίνουν. Σε φυσικό επίπεδο ίσως μια αποτοξίνωση βοηθήσει να απαλλαγείτε από περιττές θερμίδες ή το στρές.

Παρθένος

Οι κρίσεις που κορυφώνει αυτή η Σεληνιακή Έκλειψη σας βοηθάνε να ολοκληρώσετε κάποιες καταστάσεις που είναι αναγκαίο να μεταμορφωθούν, σε ότι αφορά έρωτες, παιδιά, διασκέδαση και δημιουργία. Αυτό το διάστημα στρέφεται το βάρος σας σε αυτούς τους τομείς με μια σοβαρότητα, που δε σας αφήνει πολλά περιθώρια ανεμελιάς, αλλά ότι γίνεται λειτουργεί βοηθητικά για εσάς αφού η Έκλειψη βλέπει θετικά το ζώδιο σας. Πάντως χωρισμοί από μια ερωτική σχέση ή ψυχρότητα είναι μέσα στο πρόγραμμα.

Ζυγός

Υπάρχουν θέματα που προκαλούν φόρτιση μέσα στο σπίτι, την οικογένεια ή την πατρική σας περιουσία και τώρα με την Σεληνιακή Έκλειψη στον Αιγόκερω κορυφώνονται. Καλείστε να αποδεχτείτε ότι πρέπει να αλλάξει ή έχει ήδη αλλάξει και μεταμορφωθεί και να μην επιμένετε σε παλιές καταστάσεις. Φωτίστε το δρόμο σας προς την κοινωνική σας εικόνα και επαγγελματική αναγνώριση.

Σκορπιός

Η Έκλειψη είναι βοηθητική προς το ζώδιο σας και σας καλεί να ξεκαθαρίσετε σε ότι αφορά τομείς επικοινωνίας και μετακινήσεων, ίσως φέρει κάποιες κρίσεις σε σχέση με κάποιο κοντινό ταξίδι, ένα μεταφορικό μέσο, επαφές με κοντινά σας πρόσωπα ή αδέρφια, που στη συνέχεια θα λειτουργήσουν προς όφελός σας, δεν θα κάνετε δηλαδή τις μεταμορφωτικές κινήσεις που απαιτεί με δυσκολία. Αντίθετα έρχεται ανανέωση και διεύρυνση οριζόντων αλλά και ευχάριστες καταστάσεις.

Τοξότης

Με αυτή την Έκλειψη κορυφώνονται σοβαρές κρίσεις στα οικονομικά και συγκεκριμένα στα προσωπικά σας έσοδα. Η αυτοπεποίθηση σας είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα και καλείστε να αναδομήσετε το σύστημα των αξιών σας. Εστιάστε στις βοήθειες από τρίτα πρόσωπα αλλά και στις κρυφές σας εσωτερικές δυνάμεις για καταφέρετε να εξομαλύνετε τη δυσκολια.

Αιγόκερως

Η Σεληνιακή Έκλειψη γίνεται στο δικό σας ζώδιο και κορυφώνει ψυχολογικές κρίσεις σε ότι αφορά την προσωπική σας κατάσταση, το “εγώ” σας και γενικότερα την προσωπικότητα σας. Ο Κρόνος και ο Πλούτωνας σας έχουν αναγκάσει να δουλέψετε σκληρά και να μεταμορφωθείτε. Τώρα βγαίνει μια κρίση ανασφάλειας για το κατά πόσο είστε ικανοποιημένοι εσείς αλλά και οι άλλοι από τον εαυτό σας. Οι σχέσεις αυτό το διάστημα παίζουν κύριο ρόλο, και διαπραγματεύεστε σχέσεις και συνεργασίες.

Υδροχόος

Κάποιες κρίσεις εσωτερικές και ψυχολογικές και τελειώματα υποθέσεων κορυφώνει αυτή η Έκλειψη που σας πιέζει λίγο φέρνοντας την ανάγκη απομόνωσης αυτές τις μέρες. Παρόλα αυτά η επιρροή δεν είναι άμεση και πέρα από αυτό δεν έχετε να επιβαρυνθείτε ιδιαίτερα. Προσέξτε μόνο την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση και οργανώστε την καθημερινότητα σας.

Ιχθύες

Με την Έκλειψη αυτή κορυφώνονται κάποιες κρίσεις στον τομέα των φίλων και των ομάδων που ανήκετε με σκοπό να σας βοηθήσουν στη συνέχεια να ξεκαθαρίσετε το τοπίο και ίσως να απαλλαγείτε από κάποιους φίλους ή κάποιες συμπεριφορές φίλων που σας πίεζαν και έπρεπε να οριοθετηθείτε. Γενικότερα είναι υπέρ σας όλο αυτό και πρόκειται για ένα απίστευτα ευνοϊκό διάστημα με την Αφροδίτη στον οίκο των ερώτων σας, τον Καρκίνο.

By Anastasia Pavlaki

Αστρολογία

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s