Ολική Έκλειψη Ηλίου στον Καρκίνο 2.7.2019

Ο Ιούλιος ξεκινά με τη δεύτερη Ηλιακή Έκλειψη της φετινής χρονιάς, αυτή τη φορά είναι ολική και πραγματοποιείται στο ζώδιο του Καρκίνου, στη 10η 37′ μοίρα και γίνεται με ακρίβεια στις 2 Ιουλίου και ώρα 10:23 μ.μ. για την Αθήνα.

Ολική Έκλειψη Ηλίου στον Καρκίνο

Πρόκειται για δύσκολη Έκλειψη, μια που τα Φώτα (Ήλιος και Σελήνη) βρίσκονται σε ανοιχτή αντίθεση με τον Κρόνο. Αλλά το κλίμα είναι πιο ξεκάθαρο μέσα από τα declinations, όπου η Σελήνη με το Βόρειο Δεσμό από τη μία, αλλά με μικρή ανοχή και ο Ήλιος με την Αφροδίτη, βρίσκονται σε αντι-παραλληλία με Δία-Κρόνο-Πλούτωνα και Νότιο Δεσμό. Η παραλληλία Δία-Κρόνου-Πλούτωνα-Νοτίου είναι μια κατάσταση που υπάρχει καθ’ όλη τη διάρκεια του 2019, απλά τώρα ενεργοποιείται και πάλι από την Έκλειψη και η εμφανής αντίθεση των Φώτων με τον Κρόνο, που είναι από μόνη της περιοριστική και ανασταλτική, κρύβει από πίσω πολύ περισσότερα.

Το κλίμα είναι επιφορτισμένο με πολλά αρνητικά γεγονότα, σε συλλογικό αλλά και προσωπικό επίπεδο, ιδιαίτερα των παρορμητικών (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι) του 2ου δεκαημέρου. Άσχημη ψυχολογία, δυσάρεστα γεγονότα, οικονομικά προβλήματα, οικογενειακά προβλήματα κλπ. δυστυχώς εντείνονται κατά τη διάρκεια του Ιουλίου. Ακραία καιρικά φαινόμενα επίσης είναι αναμενόμενα στον πλανήτη.

Η μόνη καλή όψη είναι αυτή του Ποσειδώνα, που ως συνήθως φέτος σώζει όσο γίνεται την κατάσταση, αλλά απαιτείται επαφή με την πνευματικότητα για να μπορέσει να υπάρξει διέξοδος. Πνευματικότητα, τέχνη, φυγή, επαφή με το νερό, τη θάλασσα, κάτι που προσφέρεται λόγω εποχής, είναι πηγές λύτρωσης σε ένα δύσκολο μήνα. Οι πιο ευνοημένοι από τον Ποσειδώνα είναι τα ζώδια του Νερού (Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθύες) του 2ου δεκαημέρου.

Τέλος ο Ερμής βρίσκεται σε σύνοδο με τον Άρη στο Λέοντα και κάνουν τετράγωνο με τον Ουρανό. Πρόκειται για μια έντονη όψη που χρειάζεται προσοχή, αφού προκαλεί απότομα ξεσπάσματα, μεγάλη ένταση και νευρικότητα κυρίως στα ζώδια του σταθερού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί, Υδροχόοι) του 1ου δεκαημέρου που επηρεάζει. Προσπαθήστε να μην τραβήξετε τα πράγματα στα άκρα για αυτό το μήνα και να αποφύγετε όσο γίνεται πηγές άγχους και έντασης.

Κριός

Η Έκλειψη απαιτεί την προσοχή όσων ανήκετε στο 2ο δεκαήμερο σε οικογενειακά και επαγγελματικά θέματα, όπου το κλίμα είναι τεταμένο και οι απαιτήσεις πολλές. Καλείστε παρά τις σημαντικές υποχρεώσεις σε καριέρα που υπάρχουν, να στρέψετε την ενέργεια σας στο σπίτι και την οικογένεια, μια που θα χρειαστεί να γίνουν κάποια ξεκαθαρίσματα με σκοπό μια νέα αρχή. Ανάλογες πιέσεις και μεταμορφωτικές καταστάσεις βιώνετε και οι Κριοί των αρχών του 3ου δεκαημέρου, περισσότερο σε καριέρα και επαγγελματικά. Τέλος οι Κριοί του 1ου είστε από τους κερδισμένους, μια και δε σας πιάνουν οι Εκλείψεις, αντίθετα Ερμής και Άρης από το ζώδιο του Λέοντα, ευνοούν τον τομέα των ερώτων και της διασκέδασης. Στη διάρκεια μάλιστα του μήνα ίσως υπάρξει και μια ερωτική επανασύνδεση.

Ταύρος

Η Έκλειψη επηρεάζει τον τομέα των κοντινών σας επαφών, όπου κάποια ξεκαθαρίσματα ίσως γίνουν με αδέρφια και κοντινούς συγγενείς ή με τον περίγυρο. Επίσης ίσως υπάρξουν προβλήματα με ταξίδια και μετακινήσεις. βάλτε σε μια σειρά τη σκέψη σας και πετάξτε από πάνω σας αρνητικές σκέψεις και στερεότυπα που είχατε ως τώρα. Εσείς του 1ου δεκαημέρου είστε υπό την επιρροή του Ουρανού με έντονες αλλαγές στη ζωή σας και μια ανανέωση να έρχεται στη συνέχεια, αλλά προς το παρόν αυτό το μήνα οι οικογενειακές υποχρεώσεις σας αγχώνουν και καλό είναι να δείξετε ψυχραιμία και να μην τραβήξετε τα πράγματα στα άκρα.

Δίδυμοι

Ο τομέας των οικονομικών σας βάλλεται για καιρό και είναι τώρα η ώρα να εστιάσετε στις πηγές εσόδων σας, βρίσκοντας τρόπους να διορθώσετε τα προβλήματα οικονομικής φύσεως που υπάρχουν. Θέματα που θα σας προβληματίσουν είναι ότι αφορά την αυτοεκτίμηση σας και το σύστημα αξιών σας. Εσείς των πρώτων ημερών λίγο περισσότερο προσοχή στις μετακινήσεις και τις επαφές σας, μια και υπάρχουν εντάσεις.

Καρκίνος

Στο επίκεντρο της Έκλειψης εσείς του 2ου δεκαημέρου και συγκεκριμένα από το τέλος του πρώτου, δηλαδή από την 9η έως τη 12η μοίρα είστε αυτοί που βιώνετε προσωπικές κρίσεις, με σκοπό να αφήσετε ότι δε χρειάζεστε και να προχωρήσετε. Οι σχέσεις, ο γάμος, αλλά και οι συνεργάτες σας δημιουργούν εμπόδια και μπλοκαρίσματα, αναλαμβάνετε ευθύνες και υποχρεώσεις και χρειάζεται σοβαρότητα. Διασπάσεις και χωρισμοί είναι μέσα στο πρόγραμμα αυτό το μήνα. Ένα δύσκολο διάστημα που θα χρειαστεί να έχετε ψυχραιμία αλλά θα σας βοηθήσει η πίστη σας ή ένας πιο πνευματικός τρόπος σκέψης, ακόμα και ένα ταξίδι. Εσείς του 1ου δεκαημέρου είστε σε καλή διάθεση με κοινωνικότητα και νέους φίλους, αλλά δώστε λίγο προσοχή στα οικονομικά σας αυτό το μήνα. Εσείς των αρχών του 3ου δεκαημέρου με ριζικές μεταμορφώσεις στις σχέσεις σας.

Λέων

Πρόκειται για μια Έκλειψη που βρίσκεται πίσω από το δικό σας ζώδιο και επηρεάζει την ψυχολογία σας, το υποσυνείδητο και είναι αρκετά άβολη περίοδος αυτή για εσάς, με κούραση ψυχική και σωματική, έντονο παρασκήνιο και κρυφές καταστάσεις. Πάντως μέσα σε όλα αυτά βοηθάει η Έκλειψη να αντιμετωπίσετε διάφορα ψυχολογικά που ίσως σας βάζουν εμπόδια και να καθαρίσετε μέσα σας, έτσι ώστε στη συνέχεια να κάνετε την προσωπική σας νέα αρχή. Οι Λέοντες του πρώτου δεκαημέρου βγαίνετε ήδη στο προσκήνιο, αλλά προσοχή σε επαγγελματικά και προσωπικά, μια που είστε σε φάση επαγγελματικών αλλαγών, αλλά προς το παρόν, υπερισχύουν οι εντάσεις.

Παρθένος

Η Έκλειψη τονίζει θέματα φιλιών και στόχων σας, που θα πρέπει να γίνουν εκκαθαρίσεις, αλλά δεν γίνεται με δύσκολο τρόπο για εσάς. Ίσως επίσης υπάρχει και κάποια εμπλοκή με ερωτική σχέση που θα πρέπει να τελειώσει, καθώς και μπερδέματα στις σχέσεις όσων ανήκετε στο 2ο δεκαήμερο λόγω της επιρροής του Ποσειδώνα.

Ζυγός

Πολύ πιεστική η Έκλειψη για τα επαγγελματικά σας και την κοινωνική σας εικόνα και θέση, καλείστε να κάνετε ξεκαθαρίσματα παρά τις πιέσεις στο χώρο του σπιτιού και της οικογένειας που υπάρχουν. Είναι μια δύσκολη περίοδος για εσάς του 2ου δεκαημέρου βέβαια, που θα πρέπει ίσως να ξεκινήσετε μια καινούρια επαγγελματική πορεία, αφήνοντας κάτι που δε λειτουργεί πλέον ή να περάσετε ίσως σε ένα νέο κοινωνικό status. Εσείς του 1ου δεκαημέρου κάποια προσοχή στα οικονομικά σας και όσοι ανήκετε στις αρχές του 3ου δεκαημέρου, δώστε προσοχή στην οικογένεια, μια και προκύπτουν έντονες μεταμορφώσεις.

Σκορπιός

Ο τρόπος σκέψης και φιλοσοφίας σας, κάποια ανοίγματα με το εξωτερικό ή με ταξίδια καθώς και με μακρινούς συγγενείς, αλλά και ότι αφορά τις σπουδές σας είναι θέματα που σας απασχολούν και πρέπει να στρέψετε την προσοχή σας έτσι ώστε να απαλλαγείτε από ότι δε σας εξυπηρετεί, να κάνετε νέες προσεγγίσεις και αναθεωρήσεις, αλλά όλα αυτά για εσάς γίνονται με εύκολο τρόπο, χωρίς να σας επιβαρύνει. Έτσι κι αλλιώς έχετε και τη συνεισφορά του Ποσειδώνα στον έρωτα, ο οποίος κάνει τα όνειρά σας πραγματικότητα, αλλά βοηθάει και στο να επιλύσετε όλα τα παραπάνω που μπορεί να ανασύρει η Έκλειψη. Εσείς του 1ου δεκαημέρου μόνο, λίγο προσοχή σε σχέσεις, γάμο και επαγγελματικά, μια και τα απρόοπτα καραδοκούν.

Τοξότης

Οικονομικά από τρίτες πηγές ή του συντρόφου σας, είναι σε κρίση, και στριμώχνεται πολύ και η ψυχολογία σας. Καλείστε να κάνετε ξεκαθαρίσματα σε αυτά τα θέματα, μια και απαιτείται να βρεθεί μια λύση με τα οικονομικά σας, που είναι δύσκολα για μεγάλο διάστημα.

Αιγόκερως

Οι σχέσεις σας βρίσκονται στο προσκήνιο, με την Έκλειψη να επηρεάζει από την 9η ως τη 12η μοίρα του ζωδίου σας και να σας καλεί να πάρετε αποφάσεις στο αν θα κρατήσετε μια σχέση ή όχι. Πιθανότατα να έρθετε αντιμέτωποι με τελειωμένες ουσιαστικά σχέσεις που δεν κάτι να σας δώσουν και να πρέπει να κάνετε τα απαραίτητα ξεκαθαρίσματα για να προχωρήσετε. Ίσως πάλι πρέπει να πάρετε σοβαρές αποφάσεις δέσμευσης στη συνέχεια. Ο Κρόνος απαιτεί ωριμότητα από όλο το 2ο δεκαήμερο του ζωδίου σας και ο Πλούτωνας μια νέα μεταμορφωμένη προσωπικότητα στις αρχές του 3ου δεκαημέρου. Ευχάριστες εξελίξεις στον έρωτα για εσάς του 1ου δεκαημέρου.

Υδροχόος

Θέματα καθημερινότητας, εργασίας και υγείας τονίζει η Έκλειψη για εσάς, που σας βρίσκει κουρασμένους, με υπερβολική δουλειά που πρέπει να βγάλετε εις πέρας, Καλείστε να κάνετε τα ξεκαθαρίσματα σας σε ότι αφορά την εργασία σας, το χώρο, τους συναδέλφους αλλά ακόμα και το είδος της εργασίας σας που ίσως φαίνεται να μη σας ικανοποιεί πλέον. Φροντίστε την ξεκούραση και την καλή φυσική σας κατάσταση καθώς και ίσως ένα κατοικίδιο σας. Εσείς του 1ου δεκαημέρου έχετε ανατροπές στην οικογένεια και τονίζεται ο τομέας των σχέσεων που ίσως στη συνέχεια προκύψει μια επανασύνδεση.

Ιχθύες

Η Έκλειψη αφορά για εσάς θέματα ερωτικά και δε βλέπει αρνητικά το ζώδιο σας, δε σημαίνει όμως ότι δε θα κάνετε ξεκαθαρίσματα σε αυτά τα θέματα, απλώς γίνονται εύκολα και ομαλά. Έτσι λοιπόν ίσως βρεθείτε στο τέλος μιας ερωτικής σχέσης που όμως είχατε προετοιμαστεί για αυτό, ή με ένα δημιουργικό σας σχέδιο που θα πρέπει να επαναξιολογήσετε και να κάνετε αναθεωρήσεις.

By Anastasia Pavlaki

Αστρολογία

1 comment

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s