Αστρολογία και σχέσεις – Τι αποκαλύπτει ο άξονας 1ου -7ου οίκου στο χάρτη

Ο προσωπικός μας αστρολογικός χάρτης ή αλλιώς γενέθλιος χάρτης, που δεν είναι τίποτε άλλο από την αποτύπωση της εικόνας του ουρανού τη δεδομένη χρονική στιγμή, όπως φαίνεται από τη Γη, μπορεί να μας αποκαλύψει όπως ξέρουμε πολλά για τον εαυτό μας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουμε ακρίβεια στην ημερομηνία, την ώρα και τον τόπο της γέννησης μας για να πάρουμε και τα σωστά αποτελέσματα.

οι σχέσεις είναι βασικός τομέας της ζωής μας και περιγράφονται από τον 7ο οίκο του χάρτη μας. Είναι ο οίκος που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον Ωροσκόπο, οπότε και το απέναντι ζώδιο από τον Ωροσκόπο ο οποίος φανερώνει εμάς ώς προσωπικότητες, είναι ο 7ο οίκος, δηλαδή “οι άλλοι” με τους οποίους συνάπτουμε σχέσεις. Επιπλέον η κατάσταση του 7ου οίκου (ζώδιο, ο κυβερνήτης πλανήτης και οι όψεις του, τυχόν πλανήτες μέσα στον 7ο, και οι όψεις του) περιγράφει και το είδος των σχέσεων που έχουμε την τάση να συνάπτουμε, καθώς και το πεπρωμένο μας στις σχέσεις και το γάμο.

Πάμε να δούμε λοιπόν ανάλογα με τον Ωροσκόπο μας, τι είναι αυτό που ζητάμε από μια σχέση, τι έλκουμε και γενικώς τι μας ταιριάζει.

Ωροσκόπος Κριός – Ακμή 7ου οίκου στο Ζυγό

Εδώ το άτομο που έχει έντονη και δυναμική προσωπικότητα, αναζητά στους άλλους την αρμονία και την ισορροπία. Ψάχνει ένα ταίρι συμβιβαστικό με ικανότητες διπλωματίας και διαπραγμάτευσης, κοινωνικό και όμορφο. Πρέπει να είναι αυτό που θα υποχωρεί όταν υπάρχουν εντάσεις, κάτι που δεν θα είναι σπάνιο για έναν Ωροσκόπο Κριό, οπότε απαιτείται το ταίρι του να κρατάει ισορροπίες στη σχέση και να μη φτάνει στα άκρα.

Ωροσκόπος Ταύρος – Ακμή 7ου οίκου στο Σκορπιό

Εδώ το άτομο με Ωροσκόπο Ταύρο, αναζητά στο σύντροφο του το πάθος, ψάχνει ένα ισχυρό άτομο με έντονα ψυχικά αλλά και οικονομικά αποθέματα. Πρέπει το ταίρι του να διαθέτει έντονο ερωτισμό, αλλά λειτουργεί και κτητικά η αυτοκαταστροφικά. Σίγουρα εδώ απαιτείται σταθερότητα και πίστη και δεν υπάρχουν περιθώρια για ανάλαφρες καταστάσεις, ή όλα ή τίποτα!

Ωροσκόπος Δίδυμοι – Ακμή 7ου οίκου στον Τοξότη

Εδώ το άτομο με Ωροσκόπο στους Διδύμους που είναι επικοινωνιακό, έξυπνο και ευέλικτο, αναζητά στο ταίρι του την ανώτερη μόρφωση και κουλτούρα. Έλκεται από άτομα καλλιεργημένα, μορφωμένα και φιλοσοφημένα. Ίσως να είναι καθηγητές πανεπιστημίου, να έχουν σχέση με το εξωτερικό ή τα ταξίδια. Άτομα επεκτατικά αλλά και τυχερά. Εδώ είναι ένδειξη διπλών σχέσεων και μπορεί το άτομο να έχει δυο γάμους.

Ωροσκόπος Καρκίνος – Ακμή 7ου οίκου στον Αιγόκερω

Το άτομο με Ωροσκόπο Καρκίνο που είναι ευαίσθητο και εστιασμένο στα της οικογένειας του και του σπιτιού, αναζητά στο ταίρι του την πλευρά αυτή που δεν έχει το ίδιο, δηλαδή έναν σοβαρό, επαγγελματικά καταξιωμένο άνθρωπο, συχνά είναι και αρκετά μεγαλύτερης ηλικίας. Σίγουρα πάντως πρέπει να είναι ώριμος και να εκπέμπει σταθερότητα και κύρος.

Ωροσκόπος Λέων – Ακμή 7ου οίκου στον Υδροχόο

Το άτομο με Ωροσκόπο Λέοντα που είναι λαμπερό και δημιουργικό, έλκεται από την πρωτοτυπία και εκκεντρικότητα του Υδροχόου, ζητάει λοιπόν άτομα ανεξάρτητα και επαναστατικά, με προχωρημένες ιδέες και πρωτοποριακό πνεύμα. Υπάρχει εδώ μια φιλελεύθερη στάση στο θέμα του γάμου και των σχέσεων. Δεν προτείνονται οι συμβατικές σχέσεις, αφού είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρχουν διασπάσεις και διαζύγια, αλλά ότι πιο πρωτοποριακό σε μορφή σχέσης. Ο Υδροχόος δεν αγαπά τα όρια κι έτσι εδώ μπορεί να υπάρχει άνετα κάποια διαφορά είτε εθνική, είτε κοινωνική ή ηλικιακή και γενικότερα οτιδήποτε προκλητικό προς το κατεστημένο.

Ωροσκόπος Παρθένος – Ακμή 7ου οίκου στους Ιχθύες

Το άτομο με Ωροσκόπο στην Παρθένο είναι καλά οργανωμένο και πρακτικό, ζητά ένα ταίρι που θα έχει τη δυνατότητα φυγής από τη ρουτίνα. Μπορεί να έλξει άτομα που ασχολούνται με την τέχνη, την πνευματικότητα, τη θεραπεία ή άτομα μπερδεμένα, με εθισμούς ή αδύναμα, γι αυτό χρειάζεται διάκριση. Ο τομέας των σχέσεων και του γάμου είναι μπερδεμένος και υπάρχει χάος. Λόγω του ότι και οι Ιχθύες είναι διπλό ζώδιο είναι πολύ πιθανό να έχουμε και εδώ δυο γάμους, διπλές σχέσεις, παράλληλες σχέσεις κλπ. Υπάρχει έντονο το στοιχείο της ανιδιοτέλειας και της προσφοράς , οπότε μπορεί εύκολα να πέσει θύμα ή να έλκει άτομα θυματοποιημένα.

Ωροσκόπος Ζυγός – Ακμή 7ου οίκου στον Κριό

Εδώ το άτομο αναζητά ένα δυναμικό σύντροφο που να μπορεί να παίρνει αποφάσεις και γενικώς να μπορεί να βασιστεί επάνω του. Έλκεται από άτομα μαχητικά και ενεργητικά, συχνά να προκαλούν εντάσεις και διαπληκτισμούς.

Ωροσκόπος Σκορπιός – Ακμή 7ου οίικου στον Ταύρο

Το άτομο με Ωροσκόπο στο Σκορπιό, προβάλλει στο σύντροφο του την ανάγκη σταθερότητας και πλήρους υλικής και συναισθηματικής ασφάλειας. Έτσι έλκει άτομα απλά, προσγειωμένα, με καλή οικονομική κατάσταση,. Η σχέση χαρακτηρίζεται από ηρεμία και σταθερότητα και δίνεται μεγάλη έμφαση στις απολαύσεις της ζωής.

Ωροσκόπος Τοξότης – Ακμή 7ου οίκου στους Διδύμους

Τα άτομα με Ωροσκόπο στον Τοξότη είναι αισιόδοξα και τυχερά, με επεκτατικές τάσεις και έλκονται από ανάλαφρες σχέσεις, από άτομα νεανικά και ευέλικτα που ΄θέλουν να μαθαίνουν συνέχεια κάτι καινούριο. Θα πρέπει να υπάρχει αέρας και κίνηση στη σχέση και συνέχεια να ανανεώνεται. Ο Δίδυμος είναι επίσης ένα κατεξοχήν διπλό ζώδιο και φέρνει πάντα διπλές σχέσεις, δυο γάμους και ούτω καθεξής.

Ωροσκόπος Αιγόκερως – Ακμή 7ου οίκου στον Καρκίνο

Το άτομο με τον Ωροσκόπο στον Αιγόκερω είναι υπεύθυνο και σκληραγωγημένο από μικρή ηλικία. Ενδιαφέρεται για την κοινωνική του θέση και την καριέρα και αυτό που χρειάζεται από το ταίρι του είναι να νιώσει το αίσθημα της οικογένειας και το συναίσθημα. Έλκεται από άτομα ευαίσθητα και προστατευτικά, που έχουν το αίσθημα της μητρικής φροντίδας και κατά βάθους θέλουν πολύ να δημιουργήσουν οικογένεια.

Ωροσκόπος Υδροχόος – Ακμή 7ου οίκου στο Λέοντα

Το άτομο με Ωροσκόπου Υδροχόο, έλκεται απίστευτα από λαμπερές και ηγετικές προσωπικότητες, στοιχεία που το ίδιο αδυνατεί να προβάλλει και θαυμάζει στο ταίρι του. Συχνά λοιπόν σχετίζεται με άτομα πετυχημένα επαγγελματικά, είτε ως επιχειρηματίες, είτε ως καλλιτέχνες ή γενικά με κάποιο αξίωμα. Το ζώδιο του Λέοντα επίσης δηλώνει σταθερότητα και είναι δοτικό με τους ανθρώπους που αγαπά και θεωρεί δικούς του, έτσι ο ιδανικός σύντροφος ενός Υδροχόου Ωροσκόπου έχει αντίστοιχα χαρακτηριστικά.

Ωροσκόπος Ιχθύες -Ακμή 7ου οίκου στην Παρθένο

Ένα άτομο με Ιχθύ Ωροσκόπο είναι φευγάτο, ονειροπόλο, ρομαντικό και καλλιτεχνικό. Έχει την ανάγκη από το σύντροφό του να νιώσει ότι είναι πρακτικός και να ασχολείται με τις μικρές και βαρετές για αυτό λεπτομέρειες της πεζής καθημερινότητας. Έλκεται από εργατικά άτομα, ίσως να είναι κατώτερης κοινωνικής θέσης από το ίδιο, ή μπορεί να ασχολούνται με την ιατρική και την παροχή υπηρεσιών. Επίσης πρέπει να είναι έξυπνα, νεανικά και πολυπράγμωνες.

By Anastasia Pavlaki

Αστρολογία

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s