Πανσέληνος / Ολική Έκλειψη Σελήνης στο Λέοντα 21.1.2019

Με την Πανσέληνο και Ολική Έκλειψη Σελήνης στη 0° 49′ του άξονα Λέοντα – Υδροχόου, που πραγματοποιείται στις 21 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 7:12 τα ξημερώματα για την Αθήνα, ολοκληρώνεται το πρώτο σετ εκλείψεων της φετινής χρονιάς. Είναι τώρα η κορύφωση των δυναμικών ξεκαθαρισμάτων που ήταν τόσο επιβεβλημένα και αναγκαία για την πρόοδο και εξέλιξη. Με αυτό τον τρόπο και λόγω της έντονης δυναμικής του Κρόνου, πολλά πράγματα μπήκαν στη θέση τους, πήραν το δρόμο τους προς υλοποίηση και τακτοποίηση, μέσα από το τέλος κάποιων καταστάσεων.

Ολική Έκλειψη Σελήνης στο Λέοντα 21.1.2019 για την Αθήνα

Η συγκεκριμένη Πανσέληνος σηματοδοτεί το τέλος των Εκλείψεων στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου και ίσως κορυφωθούν κάποια γεγονότα που είχαν ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2018. Βρίσκεται σε τετράγωνο αποκλίνον με τον Ουρανό, ο οποίος είναι ο κυβερνήτης του Ηλίου που βρίσκεται στον Υδροχόο (και ο Ήλιος είναι κυβερνήτης της Πανσελήνου στο Λέοντα), επομένως παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο χάρτη. Η παρατεταμένη όψη τετραγώνου του με τους Δεσμούς της Σελήνης από το φθινόπωρο, έρχεται τώρα με την Έκλειψη και τη συμμετοχή του Ερμή που τον τετραγωνίζει, να ενεργοποιηθεί, με τον Ουρανό πλέον ορθόδρομο, στην τελευταία μοίρα του Κριού και έτοιμο να εγκαταλείψει αυτό το ζώδιο οριστικά πλέον το Μάρτιο. Ο Ουρανός περιγράφει το απρόβλεπτο, το ανατρεπτικό, την επανάσταση και το σπάσιμο των δεσμών και του κατεστημένου. Σε κοινωνικό επίπεδο θα δούμε πολλές διαδηλώσεις και αντιδράσεις του κόσμου παγκοσμίως. Σε προσωπικό επίπεδο φέρνει μια αλλαγή, μια ανατροπή κάτι το προχωρημένο και επαναστατικό. Είναι ο πλανήτης της προόδου όμως και της εξέλιξης και απεχθάνεται τη στασιμότητα.

Ο ίδιος ο χάρτης της Έκλειψης έχει δυναμική Κριού, που σημαίνει δράση. Ο Άρης, ο πλανήτης της δράσης βρίσκεται στη θέση κυριαρχίας του, τον Κριό, σε τρίγωνο με Αφροδίτη και Δία, αλλά και σε τετράγωνο με τον Κρόνο. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη εύνοια στη δράση και στον έρωτα, πρέπει όμως να γίνει και ανάληψη ευθυνών, να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα, να υπάρξουν αναγκαίες διακοπές και τέλος καταστάσεων, ότι κι αν αυτό αφορά.

Στον έρωτα τα πράγματα είναι λίγο διφορούμενα. Η Αφροδίτη σε σύνοδο με το Δία και τρίγωνο με τον Άρη, κάνει τα πάντα για να προσφέρει απλόχερα ερωτισμό, απόλαυση και υλική ικανοποίηση. Το μόνο που μας προβληματίζει είναι το τετράγωνο που σχηματίζει με τον Ποσειδώνα, βάζοντας και την πλάνη μέσα σε όλα αυτά. Τίποτα λοιπόν δεν είναι βέβαιο και δεδομένο, αξίζει όμως να προσφέρουμε με αγάπη και ανιδιοτέλεια. Μόνο έτσι θα λειτουργήσει η όψη θετικά και θα βιώσουμε ερωτική πληρότητα και ικανοποίηση. Αν σκεφτούμε με γνώμονα το συμφέρον και την ιδιοτέλεια, το μόνο που θα εισπράξουμε είναι απογοήτευση και απάτη. Προσοχή χρειάζεται αντίστοιχα και στα οικονομικά.

Κοινωνικο-πολιτικά βρισκόμαστε ήδη σε φάση κατάρρευσης του συστήματος και ολικής επαναφοράς, με την όλο και στενότερη προσέγγιση του Κρόνου με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, εκεί που βρίσκεται και ο Νότιος Δεσμός. Αυτή η διαδικασία φυσικά δεν είναι εύκολη και θα διαρκέσει ως και τα μέσα του 2020. Ένα ολόκληρο οικονομικό σύστημα καταρρέει, για να περάσουμε στη συνέχεια στη νέα εποχή! Αυτό γίνεται τώρα πολύ εμφανές για την χώρα μας με την παρουσία του Πλούτωνα στον Ωροσκόπο του χάρτη.

Σε προσωπικό επίπεδο η Έκλειψη αυτή επηρεάζει τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Λέοντες, Υδροχόους, Ταύρους και Σκορπιούς), των πρώτων 5 ημερών, καθώς και τα Παρορμητικά (Κριός, Καρκίνος,Ζυγός και Αιγόκερως των τελευταίων 5 ημερών.

Το επίκεντρο βέβαια είναι για τα σταθερά κοντά στη μηδενική μοίρα, όπου ο Ουρανός θα περάσει στη συνέχεια και θα ενεργοποιήσει την τωρινή Έκλειψη, καθώς και ο Άρης. Αυτά τα ζώδια είναι που θα κάνουν αλλαγές και θα προχωρήσουν μπροστά και ίσως χρειαστεί να τελειώσουν κάποιες σχέσεις ή να απαλλαγούν από κάποιες νοοτροπίες και στερεότυπα που τους κρατάνε δέσμιους. Τα Παρορμητικά βρίσκονται ήδη στην ολοκλήρωση παρόμοιων καταστάσεων.

Διαβάστε παρακάτω με βάση κυρίως το ζώδιο του Ωροσκόπου σας πώς θα εξελιχθεί για εσάς το επόμενο διάστημα.

Κριός

Η Έκλειψη επηρεάζει τον τομέα των ερωτικών σας και βλέπει θετικά το ζώδιό σας, όπου αφορά εσάς του πρώτου δεκαημέρου, με κάποια ξεκαθαρίσματα μεταξύ μιας φιλίας ή μιας ερωτικής σχέσης και κατά πόσο ένας έρωτας θα εξελιχθεί σε σχέση ή θα παραμείνει ή θα μετατραπεί σε φιλία. Τέτοια είναι τα θέματα που έρχονται στο προσκήνιο.

Εσείς του δεύτερου δεκαημέρου είστε στην καλύτερη σας φάση από πολλές απόψεις, χωρίς βέβαια να παραλείπουμε και τις πιέσεις που δέχεστε επαγγελματικά από τον Κρόνο. Ο Άρης στο ζώδιο σας προσφέρει δύναμη για δράση και ερωτισμό, όπου σε τρίγωνο με την Αφροδίτη και το Δία σας κάνει ακαταμάχητους αλλά και σας βοηθά να επιτύχετε σχέδια ή να ταξιδέψετε. Προσοχή μόνο σε ρήξεις σε ότι αφορά την καριέρα σας λόγω του τετραγώνου Άρη-Κρόνου.

Εσείς του 3ου δεκαημέρου βιώνετε τις τελευταίες ανατροπές από τον Ουρανό, αλλά και η παρουσία του Πλούτωνα με τους Δεσμούς επηρεάζει μεταμορφωτικά την καριέρα σας.

Ταύρος

Εσείς των πρώτων ημερών όπως είπαμε και στην εισαγωγή, επηρεάζεστε από την Έκλειψη σε ότι αφορά το σπίτι και την οικογένεια, καθώς και ως αντίκτυπο και στην καριέρα σας. Υπάρχουν πολλά που σας αλλάζουν τα δεδομένα σε αυτούς τους τομείς αυτό το διάστημα, με σκοπό να κάνετε τις προσωπικές σας αλλαγές από το Μάρτιο που ο Ουρανός θα περάσει στο ζώδιο σας και θα σας αναγκάσει να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας και την προσωπική σας ελευθερία, ανοίγοντας τους ορίζοντές της συνειδητότητας σας.

Εσείς του δευτέρου και τρίτου δεκαημέρου σε αρκετά καλή φάση, με σταθεροποιήσεις λόγω των ευνοϊκών όψεων του Κρόνου και του Πλούτωνα. Η Αφροδίτη με το Δία επίσης βοηθά στην ψυχολογία σας και στη συμπάθεια που λαμβάνετε από τους άλλους.

Δίδυμοι

Η Έκλειψη επηρεάζει το πρώτο δεκαήμερο θετικά, με μετακινήσεις και επαφές. Ίσως πρέπει να κάνετε κάποιες αλλαγές σε ότι αφορά σκέψεις και πεποιθήσεις σας ή ότι αφορά σπουδές και επιμόρφωση. Οι Δίδυμοι του 2ου δεκαημέρου διανύετε την καλύτερη σας φάση στις σχέσεις, με το Δία και την Αφροδίτη απέναντί σας στον τομέα των σχέσεων. Μόνο προσέξτε τις προσδοκίες σας γιατί πιθανό να διαψευστείτε. Το κλειδί είναι αυτό που αναφέρω και στην εισαγωγή, να δώσετε αγάπη χωρίς να σκεφτείτε ιδιοτελώς. Εσείς του τρίτου δεκαημέρου προβληματίζεστε με οικονομικά τρίτων αλλά περνάτε καλά μέσα από φίλους και ομάδες.

Καρκίνος

Η Έκλειψη επηρεάζει τα οικονομικά εσάς των πρώτων ημερών, ίσως με έξοδα ή ανακατατάξεις στα έσοδα σας. Πιέσεις στις σχέσεις και ευθύνες, αλλά ευκολίες στη δουλειά και την καθημερινότητα για εσάς του 2ου δεκαημέρου. Ανατροπές και αλλαγές για εσάς του τρίτου δεκαημέρου σε καίριους τομείς όπως σχέσεις, συνεργασίες και καριέρα. Πιστέψετε στον εαυτό σας και τις προσωπικές σας δυνάμεις.

Λέων

Η Έκλειψη επηρεάζει εσάς των πρώτων ημερών, με ανατροπές στις σχέσεις και τις συνεργασίες σας. Βιώνετε μια αβεβαιότητα από τους άλλους, που σας κρύβει την προσωπική σας δύναμη και υπερηφάνεια που έχετε ως χαρακτηριστικό. Οι αλλαγές που θα έρθουν στην πορεία με τον Ουρανό στον Ταύρο θα είναι καίριες σε ότι αφορά την κοινωνική σας εικόνα και την καριέρα σας, κάτι που σας δημιουργεί άγχος, αλλά να ξέρετε ο Ουρανός πάει πάντα προς την εξέλιξη.

Εσείς του 2ου δεκαημέρου στην καλύτερη σας φάση ερωτικά, οπότε μη χάσετε ευκαιρίες για διασκέδαση και ερωτικές προτάσεις. Εσείς του 3ου δεκαημέρου με λίγη πίεση σε θέματα καθημερινότητας, εργασίας και υγείας, αλλά ο Ουρανός από τον Κριό για πολύ λίγο ακόμα σας δίνει διεξόδους φυγής και ανανέωσης.

Παρθένος

Η Έκλειψη πίσω από το ζώδιο σας, δεν έχει άμεση και εμφανή επιρροή. Προσέξτε μόνο εσείς του πρώτου δεκαημέρου, την ψυχολογία σας, μένοντας λίγο με τον εαυτό σας και κάνοντας ενδοσκόπηση. Φροντίστε και τη φυσική σας κατάσταση με διατροφή και άσκηση. Οι Παρθένοι του 2ου δεκαημέρου είστε σε φάση ερωτικών ξεκαθαρισμάτων, όπου ίσως διακόψετε μια σχέση, αλλά αν νομίζετε ότι αξίζει, μην τραβήξετε πολύ το σκοινί αυτό το διάστημα για να αποφύγετε ρήξεις. Η οικογένεια σας στηρίζει και ίσως βρείτε λύσεις μέσα από εκεί. Σημαντικές ανατροπές σε έρωτες για εσάς του 3ου δεκαημέρου.

Ζυγός

Η Έκλειψη αφορά τον τομέα των φίλων, ομάδων και κοινωνικοποίησης, όπου εμπλέκεται με τα ερωτικά σας και πιθανό να υπάρξουν εκεί κάποια μπερδέματα και ανακατατάξεις, για εσάς του πρώτου δεκαημέρου. Ένας έρωτας μπορεί να μετατραπεί σε φιλία ή και το αντίστροφο. Οι Ζυγοί του 2ου δεκαημέρου διασπάσεις και χωρισμούς σε σχέσεις ή την οικογένεια, αλλά έχετε ευκαιρίες επίλυσης διαφορών μέσα από επικοινωνία ή από το κοντινό σας περιβάλλον. Εσείς του 3ου δεκαημέρου, αναγκαίες αλλαγές στην οικογένεια και οι τελευταίες ανατροπές στις σχέσεις ή το γάμο σας.

Σκορπιός

Η Έκλειψη επηρεάζει εσάς των πρώτων ημερών σε καριέρα και οικογένεια με απρόβλεπτες ανατροπές και σας προετοιμάζει για τον Ουρανό απέναντί σας στον Ταύρο από το Μάρτιο, που θα φέρει αλλαγές στις σταθερές σχέσεις ή το γάμο σας. Όσοι ανήκετε στο 2ο δεκαήμερο έχετε εύνοια στα οικονομικά και την εργασία σας, προσοχή μόνο στο τι λέτε γιατί μπορεί να υπάρξουν παρεξηγήσεις με πρόσωπα του περιβάλλοντος σας. Εσείς του 3ου δεκαημέρου, κάποιες αλλαγές στην καθημερινότητα, στις μετακινήσεις ή στον τρόπο σκέψης σας.

Τοξότης

Η Έκλειψη αφορά τον τομέα των ανώτερων σπουδών, τα ταξίδια και τις μετακινήσεις, αλλά και τη φιλοσοφία σας για τη ζωή και είναι σε θετική όψη με εσάς. Αφορά το πρώτο δεκαήμερο και ίσως σας βοηθήσει να απελευθερωθείτε από σκέψεις και στερεότυπα που σας κρατούσαν πίσω, ιδίως στην καθημερινότητα και την εργασία σας.

Οι Τοξότες του 2ου δεκαημέρου είστε στην πιο ερωτική σας φάση, με πολύ τύχη και ελκυστικότητα, αλλά και ερωτισμό. Μόνο προσοχή στα έξοδα, αφού είναι ο μόνος παράγοντας που σας στενοχωρεί και ίσως για άλλη μια φορά υπάρξουν απώλειες αν δεν είστε προσεκτικοί. Εσείς του 3ου δεκαημέρου οικονομικές μεταμορφώσεις, αλλά και οι τελευταίες ευκαιρίες για απελευθέρωση μέσω του έρωτα και της δημιουργίας.

Αιγόκερως

Η Έκλειψη αφορά τα οικονομικά των Αιγόκερων του 1ου δεκαημέρου, ιδίως βιώνετε μια έλλειψη εμπιστοσύνης σε ότι αφορά πηγές από τρίτους ή τη ρευστότητα, προκαλώντας σας μια αβεβαιότητα και στην ψυχολογία σας. Εσείς του 2ου δεκαημέρου είστε σε πολύ δυνατή φάση, που όμως διεκπεραιώνετε υποχρεώσεις και κάνετε αναγκαίες διακοπές κάποιων δυσλειτουργικών καταστάσεων. Εσείς του 3ου δεκαημέρου βρίσκεστε σε δυναμική και επικοινωνιακή φάση, πρέπει να αναγεννηθείτε σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και να κάνετε τις τελευταίες σας αλλαγές σε ότι αφορά οικογένεια και σπίτι εσείς των τελευταίων ημερών.

Υδροχόος

Η Έκλειψη επηρεάζει άμεσα εσάς των πρώτων ημερών, σε ότι αφορά τις σχέσεις σας και τους άλλους, όπου βγάζουν μια αβεβαιότητα ως προς την παρουσία τους στη σχέση και ακόμα θα μπορούσαν να υπάρξουν χωρισμοί το επόμενο διάστημα. Αυτό θα κριθεί από το πόσο διατεθειμένο θα είναι το ταίρι σας να δεχτεί τις αλλαγές η πόσο ανοιχτόμυαλο είναι και διατεθειμένο να απελευθερωθεί από το κατεστημένο. Σίγουρα θα υπάρχουν συγκρούσεις και θα πρέπει κι εσείς να προετοιμαστείτε για τις αλλαγές που θα σας φέρει στη συνέχεια ο Ουρανός στον Ταύρο στο σπίτι και την οικογένεια, αλλά εσείς είστε από τη φύση σας πιο ανοιχτοί σε αυτό.

Εσείς του 2ου δεκαημέρου έχετε μοναδικές ευκαιρίες κοινωνικοποίησης και επαφών με φίλους που μπορεί να κρύβονται και εκπλήξεις στον έρωτα. Προσοχή λίγο στις μετακινήσεις σας αλλά και στο τι συμβαίνει στο παρασκήνιο και μπορεί να σας εξοργήσει. Εσείς του 3ου δεκαημέρου βιώνετε ψυχολογικές αναμορφώσεις μέσα από έντονη ανασκόπηση και εσωτερικό σκάψιμο, αλλά έχετε και τις τελευταίες ευκαιρίες από τον Ουρανό στον Κριό για ανανέωση σε τρόπο σκέψης, επαφές και μετακινήσεις.

Ιχθύες

Για εσάς η Έκλειψη λειτουργεί σε επίπεδο καθημερινότητας, εργασία και υγείας και καλεί εσάς του 1ου δεκαημέρου να έρθετε πιο κοντά με τον εαυτό σας και να του προσφέρετε φροντίδα καλύπτοντας τις ανάγκες σας. Φροντίστε την υγεία, τη διατροφή και την άσκηση. Εσείς του 2ου δεκαημέρου βιώνετε εύνοια σε επαγγελματικά και οικονομικά αλλά ταυτόχρονα θα υπάρξουν σπατάλες και διαρροές χρήματος για υποχρεώσεις που σχετίζονται με φίλους ή κάποιους στόχους σας. Εσείς που ανήκετε στο 3ο δεκαήμερο, βιώνετε τις τελευταίες ανατροπές από τον Ουρανό στον Κριό στα οικονομικά σας.

By Anastasia Pavlaki

Αστρολογία

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s