Ανάδρομος Ερμής (17 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου 2018)

Ο Ερμής βρίσκεται σε φαινομενικά ανάδρομη φορά από 17 Νοεμβρίου έως και 6 Δεκεμβρίου 2018, από τη 13η μοίρα του Τοξότη καταλήγοντας στην 27η μοίρα του Σκορπιού. Μια ακόμα περίοδος λοιπόν μέσα στη φετινή χρονιά με τις πολλές αναδρομές πλανητών, που θα χρειαστεί να κόψουμε ταχύτητα, αυτή τη φορά στα θέματα επικοινωνίας, επαφών και μετακινήσεων.

Όπως ξέρουμε τα διαστήματα που ο Ερμής είναι ανάδρομος δεν είναι και ότι καλύτερο να κάνουμε ενάρξεις πάσης φύσεως και κυρίως με υπογραφές και συμφωνίες. Δεν ενδείκνυται για σημαντικές αγορές (κυρίως μεταφορικών μέσων και ηλεκτρονικών συσκευών) ή ταξίδια, που συνήθως προκαλούνται μικρά προβλήματα και καθυστερήσεις.

Είναι περίοδος ανασκόπησης και επανεξέτασης. Υπάρχει η τάση η σκέψη να στρέφεται προς τα πίσω στο παρελθόν και συχνά προκύπτουν επανασυνδέσεις αυτό το διάστημα, σε όσους βέβαια επηρεάζει τομείς που σχετίζονται με σχέσεις και ερωτικά. 

Τη στιγμή της αναδρομής ο Ερμής δεν βρίσκεται στην καλύτερή του θέση, από ένα ζώδιο αδυναμίας, τον Τοξότη, η σκέψη και επικοινωνία είναι μεν ευχάριστη και αισιόδοξη, αλλά αδυνατεί να λειτουργήσει με τη σωστή κρίση και βλέπει τη “μεγάλη εικόνα”. Παράλληλα από τη 13η μοίρα του Τοξότη που κάνει τη στάση του, βρίσκεται σε ακριβείας τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, ο οποίος σχετικά στάσιμος τερματίζει την αναδρομή του σε περίπου μια εβδομάδα. 

Η σκέψη αυτό το διάστημα είναι απίστευτα μπερδεμένη και θολή. Ο Άρης έχει επίσης περάσει μόλις στους Ιχθύες, ύστερα από ένα ολόκληρο εξάμηνο που βρισκόταν στον Υδροχόο, και κάνει τη δράση μας λιγότερο ενεργή και περισσότερο εσωστρεφή. 

Κατά τη διάρκεια της διέλευσης από τον Τοξότη ως την 1 Δεκεμβρίου, θα επηρεάσει τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού (Δίδυμοι- Παρθένοι- Τοξότες-Ιχθύες) και συγκεκριμένα, όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή σημεία από τη 0-13η μοίρα των ζωδίων αυτών.

Στη διέλευση από το Σκορπιό από 1-6 Δεκεμβρίου, θα επηρεάσει τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύρους-Λέοντες-Σκορπιούς-Υδροχόους) των τριών τελευταίων ημερών ή όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή σημεία από την 27-29η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

Κριός

Μικρά εμπόδια και καθυστερήσεις είναι πιθανό να προκύψουν ως το τέλος του μήνα σε θέματα ταξιδιών και μετακινήσεων. Επίσης μην προγραμματίσετε ακόμα κάποιο ταξίδι σας γιατί ίσως στην πορεία διαπιστώσετε κάποιες παραλείψεις ή αλλαγές από αυτό που νομίζατε. Θέματα με πανεπιστημιακά και σπουδές επίσης ίσως πάνε πίσω και χρειάζονται επανεξέταση. 

Ταύρος

Σε θέματα χρημάτων τρίτων ή οφειλές πραγματοποιείται για εσάς ο ανάδρομος Ερμής, οπότε ίσως έρθουν στο προσκήνιο παλιά χρέη ή εκκρεμότητες που πρέπει να διακανονίσετε. Μην προβείτε σε νέες οικονομικές συμφωνίες ακόμα. 

Δίδυμοι

Ο ανάδρομος Ερμής απέναντί σας στον τομέα των σχέσεων, ίσως φέρει επιστροφές και επανασυνδέσεις, με παλιές σχέσεις ή συνεργασίες ή αν θέλετε να επιδιώξετε εσείς κάτι τέτοιο, το κλίμα προσφέρεται. Το αν βέβαια θα αλλάξει κάτι στη συνέχεια και θα είναι πιο θετικά τα πράγματα είναι μια άλλη ιστορία, που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και κυρίως από το προσωπικό σας ωροσκόπιο, οπότε μην βιαστείτε να επενδύσετε σε παλιές καταστάσεις, απλά επανεξετάστε τους παράγοντες αυτό το διάστημα.

Καρκίνος

Ίσως δημιουργηθούν μικρά προβλήματα και καθυστερήσεις στην καθημερινότητα και την εργασία σας, μηχανήματα που χαλάνε, εμπόδια κα αναβολές. Διπλό τσεκάρετε αυτό που κάνετε για να μη γίνουν λάθη.

Λέων

Η σκέψη σας γυρίζει σε παλιές ερωτικές σας σχέσεις το διάστημα αυτό. Επιστροφές παλιών ερώτων ή καταστάσεων με το ταίρι σας που επανεξετάζετε. Αν επιθυμείτε μια επανασύνδεση είναι η κατάλληλη στιγμή να το επιδιώξετε. Ίσως επιστρέφετε σε παλιά δημιουργικά σας σχέδια ή χόμπυ.

Παρθένος

Μικρά προβληματάκια και ανατροπές στο σπίτι και την οικογένεια σας αυξάνουν τις δουλειές και τις υποχρεώσεις σας. Σκέφτεστε θέματα παρελθόντος και σε σχέση με την ψυχολογία σας.

Ζυγός

Προσοχή να δείξετε εσείς σε ότι αφορά επικοινωνίες και μετακινήσεις. Μην αγοράσετε νέες ηλεκτρονικές συσκευές ή μεταφορικό μέσο αυτό το διάστημα. Είναι καλή περίοδος για να κάνετε όμως έρευνα αγοράς. Ίσως συναντήσετε πρόσωπα από το παρελθόν.

Σκορπιός

Επανεξετάζετε τις πηγές εσόδων σας. Οικονομικά χρειάζεται λίγη προσοχή γιατί μπορεί να ξοδέψετε υπερβολικά και στη συνέχεια να το μετανιώσετε. Μπορείτε να λάβετε πάντως χρήματα που σας οφείλονται από το παρελθόν. Επίσης επανεξέταση στις αξίες και τα θέλω σας.

Τοξότης

Το διάστημα ενδείκνυται για προσωπική ανασκόπηση, θέματα που σας αφορούν και θέματα σχέσεων. Μην κάνετε ακόμα ενάρξεις όσο ο Ερμής είναι ανάδρομος στο ζώδιο σας απλά επανεξετάστε καταστάσεις. Μπορείτε να επιδιώξετε μια επανασύνδεση μιας σχέσης αν σας ενδιαφέρει βέβαια κάτι τέτοιο.

Αιγόκερως

Ο ανάδρομος Ερμής σας βάζει στη διαδικασία να κλείσετε παλιές σας υποθέσεις και ίσως έρχονται στην επιφάνεια παλιές φοβίες από το υποσυνείδητο. Δημιουργεί ένα κλίμα εσωστρέφειας.

Υδροχόος

Παλιές φιλίες και σχέσεις έρχονται στο μυαλό σας ή και στην πραγματικότητα συμβαίνουν επιστροφές. Εσείς καλείστε να εξετάσετε ξανά διάφορες υποθέσεις του παρελθόντος. Σχέδια και πλάνα περνάνε σε φάση επανεξέτασης. Μην κάνετε αυτό το διάστημα ενάρξεις στα σχέδια σας. 

Ιχθύες

Θέματα με την καριέρα πάνε πίσω αυτές τις μέρες, με σκοπό να βρείτε τι πρέπει να διορθώσετε στη συνέχεια. Το ίδιο ισχύει και για την κοινωνική σας εικόνα.

By Anastasia Pavlaki

Αστρολογία

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s