ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ – ΑΙΓΟΚΕΡΩ (6 Νοεμβρίου 2018 έως 5 Μαϊου 2020)

Οι Δεσμοί της Σελήνης είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία σε έναν αστρολογικό χάρτη. Προκύπτουν από τα νοητά σημεία στην εκλειπτική της Γης, που τέμνονται η τροχιά της Γης γύρω από τον Ήλιο και η τροχιά της Σελήνης γύρω από τη Γη. Το σημείο που η Σελήνη τέμνει την τροχιά της Γης από το βορρά προς το νότο λέγεται Νότιος Δεσμός και αντίστοιχα από το νότο προς το βορρά Βόρειος Δεσμός της Σελήνης. Όπως είναι λογικό τα δυο αυτά σημεία βρίσκονται αντιδιαμετρικά και στον αστρολογικό χάρτη σε ακριβείας αντίθεση. Την περίοδο που ο Ήλιος φωτίζει το σημείο εκείνο της εκλειπτικής που βρίσκονται οι Δεσμοί έχουμε τις Εκλείψεις.

Lunar-node-diagram-e1446851779849

Η βαρύτητα που δίνεται στους Δεσμούς της Σελήνης στην ανάλυση ενός Ωροσκοπίου είναι τεράστια, αφού μας αποκαλύπτουν την πορεία της ζωής μας, το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε για να εξελιχτούμε και να νιώσουμε ολοκλήρωση. Αυτό που λέμε κάρμα συνδέεται άμεσα με τους Δεσμούς της Σελήνης.  Ο Νότιος Δεσμός συμβολίζει το παρελθόν, τα κατάλοιπα που έχουμε βιωμένα στο “είναι μας”, τα ταλέντα μας, το dna ή μεταφυσικά τις προηγούμενες ζωές μας… Ο Βόρειος Δεσμός συμβολίζει το άγνωστο, αυτό που κατά βάθος η ψυχή επιθυμεί να φτάσει για να εξελιχτεί, το σκοπό μας στη ζωή.

Οι Δεσμοί παραμένουν σε κάθε ζώδιο για ενάμισι χρόνο και κινούνται προς τα πίσω. Έτσι τη δεδομένη χρονική στιγμή από τον άξονα Λέοντα-Υδροχόου που βρίσκονταν το προηγούμενο ενάμισι έτος, περνάνε στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω, μεταφέροντας και τον άξονα των Εκλείψεων στα παραπάνω ζώδια για το επόμενο ενάμισι έτος. Σε συλλογικό επίπεδο μεταφέρεται η βαρύτητα που καλούμαστε ως ομαδικό κάρμα να δώσουμε σε κάποια πράγματα και να αφήσουμε κατάλοιπα και προσκολλήσεις για την πορεία της εξέλιξης.

Ο Νότιος Δεσμός τη δεδομένη στιγμή περνάει στον Αιγόκερω ένα ζώδιο τρομερά φορτισμένο τα τελευταία χρόνια, από Πλούτωνα και Κρόνο, πλανήτες καρμικοί που τους συναντά. Το νόημα της εξουσίας, της κυριαρχίας, του κατεστημένου, της αξίας που δίνεται στην καριέρα και την ιεραρχία, είναι θέματα που τα βιώνουμε για τα καλά την τελευταία δεκαετία. Και μαζί με αυτά την τεράστια λιτότητα, αφού ο Αιγόκερως δεν είναι ζώδιο καλοπέρασης αλλά αγώνα για την κορυφή, με όποιο τίμημα.

Από την άλλη μεριά, ο Βόρειος Δεσμός περνάει στον Καρκίνο και δηλώνει την ανάγκη της ανθρωπότητας να αποκοπεί από όλα αυτά και να λειτουργήσει συναισθηματικά. Να υπάρξει μεγαλύτερη οικειότητα στις σχέσεις κάθε είδους και συναισθηματική δοτικότητα. Ο Καρκίνος συνδέεται με την οικογένεια, την πατρίδα, τη συναισθηματική μας ασφάλεια, τη μητέρα. Όλα αυτά το επόμενο διάστημα που ο Βόρειος Δεσμός θα βρίσκεται στον Καρκίνο θα μας απασχολήσουν σε γενικό επίπεδο και κατά κάποιο τρόπο θα γίνουν ο αυτοσκοπός μας, αντιπαλεύοντας με τεράστια δυσκολία το καθεστώς του Αιγόκερω… Η μάχη σίγουρα είναι αρκετά άνιση με Κρόνο και Πλούτωνα…

Σε προσωπικό επίπεδο θα περάσουν επίσης από κάποιους τομείς του Ωροσκοπίου μας, ανάλογα με τον Ωροσκόπο του καθενός και θα δείξουν συγκεκριμένα που θα μας επηρεάσει αυτή όλη η ενέργεια στη ζωή μας… Βεβαίως Αιγόκεροι και Καρκίνοι για το επόμενο διάστημα είναι στο επίκεντρο των εξελίξεων!

Κριός

Με τη νέα θέση των Δεσμών καλείστε να εξισορροπήσετε τον τομέα καριέρας και οικογένειας. Εδώ και πολλά χρόνια δέχεστε τεράστιες μεταμορφώσεις στον τομέα της καριέρας και της κοινωνικής σας θέσης κάτι που  συνεχίζεται και αυτό το ενάμισι έτος που ακολουθεί με τεράστιες πιέσεις και ευθύνες. Εσείς καλείστε όσο είναι εφικτό να στρέψετε την ενέργεια σας προς τη βάση σας, το σπίτι και την οικογένεια σας.

Ταύρος

Οι Δεσμοί μεταφέρονται σε φιλικά σας ζώδια και η επιρροή τους δεν θα είναι καταλυτική το επόμενο διάστημα για εσάς. Παρόλα αυτά σας μιλάνε για περισσότερη οικειότητα στο κοντινό σας περιβάλλον (αδέρφια, στενοί συγγενείς, γειτονιά) με περισσότερη συναισθηματική επαφή, καθώς και να βάλετε περισσότερο συναίσθημα στο λόγο και τη σκέψη σας γενικότερα. Θέματα αφηρημένης και αόριστης σκέψης και φιλοσοφίας δε σας προάγουν ιδιαίτερα αυτό το διάστημα.

Δίδυμοι

Η νέα θέση των δεσμών σας καλεί να μη βασίζεστε πλέον στα χρήματα και τους πόρους των άλλων, αλλά να στηριχτείτε το επόμενο διάστημα στις δικές σας δυνάμεις και τα δικά σας έσοδα. Καλείστε να βρείτε νέες πηγές εσόδων, μια και έχετε βιώσει για τα καλά προβλήματα με οικονομικά τρίτων ή χρεωστικά κλπ. και δεν πρόκειται να βοηθηθείτε από αυτά. Επίσης φτιάξτε το δικό σας σύστημα αξιών και αυτοπεποίθησης και μην επηρεάζεστε τόσο από τις αξίες των άλλων.

Καρκίνος

Ο Βόρειος Δεσμός περνάει για το επόμενο ενάμισι έτος στο δικό σας ζώδιο και αυτό σηματοδοτεί αλλαγές τυχερές στη ζωή σας. Είναι πολύ πιθανό να φέρει νέες σχέσεις στη ζωή σας με το στοιχείο του μοιραίου. Εσείς καλείστε να αφήσετε σχέσεις που δε λειτουργούν και σας κρατάνε πίσω και να εστιάσετε στην προσωπική σας ολοκλήρωση.

Λέων

Η μετακίνηση των Δεσμών δε σας επηρεάζει άμεσα. Σας καλεί απλώς να έρθετε πιο κοντά με τα βαθιά σας συναισθήματα, να αγγίξετε πτυχές του υποσυνειδήτου και να μη δίνετε τόσο μεγάλη ενέργεια σε μια καθημερινότητα που βιώνετε γεμάτη από υποχρεώσεις και στεγνή από συναισθήματα.

Παρθένος

Φιλική για εσάς η νέα θέση των Δεσμών αν και με προβλήματα στον έρωτα, αφού ο έλεγχος και η κυριαρχία στην ερωτική σας σχέση δε σας προάγει. Ο Βόρειος Δεσμός στον Καρκίνο σας ζητάει να λειτουργήσετε φιλικά και σε ομαδικό πλαίσιο και να δώσετε συναισθήματα μέσα στην ομάδα και στους φίλους.

Ζυγός

Η νέα μετακίνηση των Δεσμών για το ενάμισι έτος σας καλεί να εστιαστείτε με περισσότερο συναίσθημα και οικειότητα στην κοινωνική σας εικόνα και την καριέρα. Οι πιέσεις που δέχεστε από τον τομέα της οικογένειας σας κρατάνε πίσω, οπότε καλό είναι να καταφέρετε να βρείτε μια ισορροπία μεταξύ των δύο.

Σκορπιός

Η νέα θέση των δεσμών είναι φιλική για το ζώδιο σας, όπου για το επόμενο ενάμισι έτος καλείστε να οικειοποιηθείτε νέες φιλοσοφίες και να ανοίξετε το πνεύμα σας, αφήνοντας πίσω κάποιες στερεότυπες σκέψεις και ιδέες που είχατε ή ακόμα και να απομακρυνθείτε από στενά σας πρόσωπα που δεν σας βοηθάνε αυτό το διάστημα.

Τοξότης

Η νέα θέση των Δεσμών υπόσχεται βοήθεια και στήριξη από τους άλλους, ή το σύντροφο σε θέματα οικονομικά και συναισθηματικά. Τα δικά σας έσοδα από την προσωπική σας εργασία δεν ευνοούνται, οπότε βασιστείτε στους άλλους και σίγουρα θα υπάρξουν ευκολίες σε σχέση με δάνεια, χρεωστικά κλπ.  Η συγχώνευση, οικονομική ή συναισθηματική είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσετε το τρέχον διάστημα.

Αιγόκερως

Ο Νότιος Δεσμός περνάει στο ζώδιο σας για το επόμενο ενάμισι έτος και ο Βόρειος απέναντί σας στον οίκο των σχέσεων σας. Το σύμπαν σας ζητάει να απαλλαγείτε από στερεότυπες προσωπικές σας απόψεις και να ανοιχτείτε συναισθηματικά στον τομέα των σχέσεων, κάνοντας νέες επαφές και σχέσεις. Σίγουρα θα σας φέρει σχέσεις δυνατές με έντονο το στοιχείο του μοιραίου το επόμενο διάστημα.

Υδροχόος

Ή νέα μετακίνηση των Δεσμών δε σας επηρεάζει άμεσα το επόμενο διάστημα, αλλά σας ζητάει να στρέψετε την ενέργεια σας σε μια καλή και ποιοτική καθημερινότητα, με μπόλικη συναισθηματική ανταπόκριση και να ξεφύγετε από προσκολλήσεις που έχουν να κάνουν με ψυχολογικές εμμονές ή μια εσωτερική απομόνωση που βιώνετε τελευταία. Απαλλαγείτε από στερεότυπα και υποσυνείδητα συναισθήματα που σας εγκλωβίζουν και χαρείτε την κάθε μέρα, διαμορφώνοντας ένα όμορφο κλίμα στη δουλειά και την ποιότητα της ζωής σας.

Ιχθύες

Η νέα μετακίνηση των Δεσμών είναι πολύ ευνοϊκή για εσάς, αφού προάγει τον έρωτα, τα παιδιά και τη δημιουργία και σας ζητάει να ξεκολλήσετε από προσκολλήσεις σε κάποιους φίλους ή ομάδες που δεν έχετε να κερδίσετε κάτι από εκεί. Συνεπώς ευνοείται η απόκτηση παιδιών αν το επιθυμείτε και οι καρμικοί έρωτες.

By Anastasia Pavlaki

Αστρολογία

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s