ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΠΑΡΘΕΝΟΥ-ΙΧΘΥΩΝ

Η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος πραγματοποιείται στις 26 του μήνα στις 2:56 μ.μ. ώρα Ελλάδας και βρίσκεται στην 3η μοίρα του άξονα Παρθένου – Ιχθύων. Είναι η στιγμή που μετά από ένα έντονο διάστημα καλοκαιριού, με τις Εκλείψεις και τους ανάδρομους να προκαλούν ανατροπές, εντάσεις και μικρο-εμπόδια, αλλά και βέβαια την ξεγνοιασιά και την ανεμελιά που προσφέρει ο Ήλιος στο Λέοντα, το κατεξοχήν ζώδιο του καλοκαιριού, πλέον με τον Ήλιο να έχει περάσει στην Παρθένο έρχεται συνειδητά η ανάγκη για οργάνωση της ζωής μας και της καθημερινότητάς μας, έτσι ώστε έπειτα από την προσωπική μας έκφραση και διασκέδαση να μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι στους άλλους, που είναι το αίτημα του ζωδίου της Παρθένου.

Παρόλα αυτά, η Σελήνη στο πολικό ζώδιο των Ιχθύων δηλώνει την υποσυνείδητη ανάγκη μας να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και της οργάνωσης. Έχει τάσεις φυγής και ζητά ηρεμία, ειρήνη και χαλάρωση.

Όπως κάθε Πανσέληνος, που είναι το μέσο του Σεληνιακού κύκλου που ξεκινάει με τη Νέα Σελήνη και τον Ήλιο σε σύνοδο με τη Σελήνη, στην Πανσέληνο έχουμε αυτά τα δυο σώματα σε αντίθεση, συνεπώς η σύγκρουση που δημιουργείται μεταξύ του συνειδητού (Ήλιος) και ασυνείδητου, του εσωτερικού μας παιδιού (Σελήνη). Είναι η στιγμή που κορυφώνονται τα γεγονότα που ξεκίνησαν με τη Νέα Σελήνη.

ΑΝΣΕΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΙΧΥΕΣ

Στο χάρτη αυτής της Πανσελήνου παρατηρούμε ότι η ίδια η Πανσέληνος (αντίθεση Ήλιου-Σελήνης) συμμετέχει σε ένα μεγάλο σχηματισμό που στην Αστρολογία λέγεται Χαρταετός, και αποτελείται από ένα μεγάλο τρίγωνο, όπου η μια του άκρη σχηματίζει αντίθεση με ένα τρίτο Πλανήτη και αντίστοιχα αυτός ο Πλανήτης σχηματίζει δυο εξάγωνα με τους άλλους δυο Πλανήτες του τριγώνου.

Πρόκειται για έναν καταπληκτικό σχηματισμό που προσφέρει ευκολίες, τύχη αλλά και κινητοποίηση που θα μας ανυψώσει κατά μια έννοια. Το μεγάλο τρίγωνο αποτελείται από τον Ήλιο, τον Κρόνο και τον Ουρανό στα ζώδια της Γης (όλοι κοντά στην 3η μοίρα) και η Σελήνη στην 3η των Ιχθύων, σε αντίθεση με τον Ήλιο και εξάγωνα με Κρόνο και Ουρανό. Υπάρχει λοιπόν πρόσφορο έδαφος για υλοποίηση, σταθερότητα και ανανέωση, ένα πρωτοποριακό σχέδιο έχει τη δυνατότητα να αποδώσει μακροπρόθεσμα. Η Σελήνη από τους Ιχθύες είναι αυτή που θα κινητοποιήσει για δράση, μέσω της βαθιάς ανάγκης για όραμα, εξιδανίκευση, όνειρο και ιδεατό.

Από αυτό τον εξαιρετικό σχηματισμό όπως είναι αναμενόμενο, επωφελούνται κατά κύριο λόγο, τα ζώδια της Γης (Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι) και τα ζώδια του Νερού (Ιχθύες, Καρκίνοι και Σκορπιοί) των πρώτων 5 ημερών.

Με την Πανσέληνο επίσης συνδέεται δευτερευόντως και με δυσαρμονία το τετράγωνο Αφροδίτης-Πλούτωνα στη 19η μοίρα Ζυγού – Αιγόκερου που σημαίνει ότι ίσως πρέπει να απαλλαγούμε από εμμονές και την ανάγκη ελέγχου σε θέματα κυρίως αισθηματικά ή οικονομικά και επηρεάζονται κυρίως τα ζώδια του Παρορμητικού σταυρού (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) κοντά στη 19η μοίρα.

Ο Ερμής από το Λέοντα σε χιαστί με τον Ποσειδώνα και τετράγωνο με το Δία, μας λέει ότι κάτι πρέπει να συμβιβάσουμε και να αποφύγουμε τις υπερβολές. Λέοντες, Ιχθύες και Σκορπιοί κοντά στη 15η μοίρα επηρεάζονται περισσότερο από αυτό το σχηματισμό.

Ο Άρης μόλις μια μέρα πρίν την ορθοδρόμηση του, στην αναιρετική μοίρα του Αιγόκερου και εκτός ορίων, δεν συμμετέχει σε κύριες όψεις, δηλώνει συμβολικά ότι σιγά σιγά θα αρχίσουν να κινούνται τα πράγματα, φέρνοντας αποτελέσματα.

Η Πανσέληνος σας βοηθάει στο να βρείτε την εσωτερική σας ηρεμία και γαλήνη, μέσω της τακτοποίησης των επαγγελματικών και οικονομικών σας θεμάτων. Εσείς που ανήκετε στο τέλος του 2ου δεκαημέρου θα χρειαστεί να είστε περισσότερο ευέλικτοι στη σχέση σας για να αποφύγετε μοιραίες αρνητικές συνέπειες και χωρισμούς. Μια νέα σχέση πάθους μπορεί΄να εμφανιστεί, όπου όμως θα υπάρχει και έντονη κτητικότητα.

Μια πολύ ευνοϊκή Πανσέληνος για εσάς, με ξαφνικές και απρόβλεπτες εξελίξεις σε ερωτικά, φιλίες και στόχους, όπου μπορείτε να κάνετε νέα δυναμικά ξεκινήματα.

Η Πανσέληνος τονίζει τα κοινωνικά και επαγγελματικά σας ζητήματα όπου πλέον μέσα από μια εσωτερική ηρεμία και σταθερότητα που θα βιώσετε θα μπορέσετε να κυνηγήσετε τις φιλοδοξίες σας.

Η Πανσέληνος σε αρμονική όψη με το ζώδιο σας, σηματοδοτεί μια περίοδο όπου μπορείτε να ανοίξετε τους ορίζοντές σας, να ταξιδέψετε και ναι να αφεθείτε στο όνειρο. Θα υπάρχει η κατάλληλη υποστήριξη από άτομα του περιβάλλοντος σας, το σύντροφο και τους φίλους που θα κάνουν το κλίμα ευχάριστο για εσάς. Προσοχή μόνο εσείς που ανήκετε κοντά στη 19η μοίρα μια και το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα μπορεί να φέρει τριγμούς στη σχέση σας και χωρισμούς. Είναι πιθανό να προκύψει μια νέα σχέση πάθους αλλά με έντονο το στοιχείο του ελέγχου και επιβολής.

Η Πανσέληνος φωτίζει τον τομέα των οικονομικών σας και των γενικότερων ασφαλειών στη ζωή σας, συνεπώς ίσως είναι μια καλή περίοδος να δημιουργήσετε τις βάσεις στα επαγγελματικά σας και πρακτικά ζητήματα έτσι ώστε να αποφέρουν και σε οικονομικό επίπεδο, όπου μπορεί να επιλυθούν και θέματα χρεωστικά.

Πολύ καλή περίοδος για τις σχέσεις σας, μια νέα σχέση μπορεί να δημιουργήσετε με σταθερές και μακροχρόνιες προοπτικές ή να προχωρήσετε παραπέρα μια υπάρχουσα σχέση.

Θέματα καθημερινότητας φωτίζει η Πανσέληνος στους Ιχθύες και μπορείτε να επιλύσετε κάποια συναισθηματικά και θέματα του παρελθόντος έτσι ώστε να κάνετε τη ζωή σας καλύτερη. Εσείς που ανήκετε στο τέλος του 2ου δεκαημέρου καλό είναι να είστε προσεκτικοί με τη σχέση σας, αποφύγετε τις ακραίες και απόλυτες αντιδράσεις, την κτητικότητα και τον έλεγχο που θέλετε να ασκήσετε στο ταίρι σας. Μια νέα σχέση με αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να προκύψει, που ίσως όμως είναι ασφυκτική, παρόλο που θα υπάρχει έντονο πάθος.

Πολύ ερωτικό αυτό το φεγγάρι για εσάς αφού εντοπίζεται στον 5ο οίκο σας του έρωτα και της δημιουργίας. Το ταίρι σας αλλά και οι συνολικές επαφές σας δημιουργούν το ιδανικό κλίμα για να περάσετε όμορφες στιγμές. Νέες πολλά υποσχόμενες σχέσεις για τους αδέσμευτους είναι μέσα στο πρόγραμμα, αλλά και επισημοποιήσεις σε υπάρχουσες σχέσεις.

Η Πανσέληνος αυτή είναι σε κόντρα με το ζώδιο σας και σας δημιουργεί λίγο εσωστρέφεια, έτσι ώστε να ασχοληθείτε με τα πρακτικά θέματα, την εργασία και την οικογένειά σας και να ρυθμίσετε οικονομικά σας θέματα.

Η Πανσέληνος σας φέρνει ανανέωση, με επαφές και γνωμίες, ταξιδάκια και μετακινήσεις , με ξαφνικούς κεραυνοβόλους έρωτες να είναι πιθανοί. Εσείς που ανήκετε στο τέλος του 2ου δεκαημέρου ωστόσο θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στη σχέση σας, γιατί θα τείνετε να έχετε τάσεις ζήλιας και ελέγχου που δε θα σας ωφελήσει πουθενά. Επίσης όσοι είστε αδέσμευτοι μια σχέση με αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να προκύψει που όμως εκτός από έντονο πάθος θα έχει και καταπιεστικά χαρακτηριστικά από τη μεριά σας ή του άλλου ατόμου.

Η Πανσέληνος αυτή φωτίζει τα οικονομικά σας και τις ανάγκες σας, δημιουργώντας σας την τάση να θέλετε να εξασφαλίσετε τα έσοδά σας, έτσι ώστε να αισθανθείτε ασφάλεια και σταθερότητα. Φροντίστε λοιπόν να κάνετε ότι μπορείτε προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στο δικό σας ΄ζώδιο και καθρεφτίζετε τον εαυτό σας μέσα από τους άλλους. Οι σχέσεις σας λοιπόν έρχονται σε πρώτο πλάνο και πώς λειτουργείτε εσείς μέσα από αυτές. Νέες επαφές και γνωριμίες μπορεί να προκύψουν ή ακόμα και μια νέα σχέση.

By Anastasia Pavlaki

Αστρολογία

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s