ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΕΡΜΗΣ ΣΤΟ ΛΕΟΝΤΑ (26/7 – 19/8/2018)

Ο Ερμής βρίσκεται φαινομενικά ανάδρομος από τις 26 Ιουλίου έως τις 19 Αυγούστου 2018 στο ζώδιο του Λέοντα και από την 23η μέχρι την 11η μοίρα. Η φάση του ανάδρομου Ερμή προτρέπει σε ενδοσκόπηση και στροφή της σκέψης στο παρελθόν. Προκαλεί εμπόδια στη γρήγορη ροή της καθημερινότητας, καθυστερήσεις στο πρόγραμμα, λάθος συνεννοήσεις, μπλοκάρισμα των ηλεκτρονικών συσκευών που σχετίζονται με την επικοινωνία ή καθυστερήσεις στα μέσα μεταφοράς. Σκοπός είναι αυτό το διάστημα να πάρουμε μια ανάσα από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινής μας ζωής και να αφομοιώσουμε καλύτερα πράγματα που συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα ώστε να κάνουμε στη συνέχεια τις απαραίτητες αναθεωρήσεις αν χρειάζεται φυσικά.

Από το ζώδιο του Λέοντα ο Ερμής δεν λειτουργεί καλά, γίνεται πολύ υποκειμενικός και εγωκεντρικός. Έτσι αυτό το διάστημα στρεφόμαστε στον εαυτό μας, στο εγώ μας και τα προσωπικά μας θέματα που αφορούν το προηγούμενο χρονικό διάστημα και ψάχνουμε να δούμε τι δεν έχουμε λειτουργήσει σωστά. Λόγω της στροφής στο παρελθόν είναι το ευνοϊκότερο διάστημα για επανασυνδέσεις σε σχέσεις αλλά και φιλίες. Σίγουρα πάντως δεν ξεκινάμε κάτι καινούριο με ανάδρομο Ερμή, απλά σχεδιάζουμε και περιμένουμε να υλοποιήσουμε μόλις ορθοδρομήσει!

Στη συγκεκριμένη αναδρομή επηρεάζονται άμεσα τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) 2ου και 3ου δεκαημέρου, αλλά γενικότερα όα τα ζώδια των παραπάνω δεκαημέρων και συγκεκριμένα από την 10η έως την 25η μοίρα επηρεάζονται με κάποιο τρόπο που θα αναλύσουμε παρακάτω.

Οι όψεις που θα σχηματίσει αυτό το διάστημα είναι οι εξής:

  • 4 – 6/8 Ερμής χιαστί με Πλούτωνα – Διλλήματα και αναγκαστικοί συμβιβασμοί για Λέοντες και Αιγόκερους στη 19η μοίρα.
  • 6-7/8 Ερμής ενάμισι τετράγωνο με Κρόνο – Εμπόδια και περιορισμοί για Αιγόκερους στη 2η μοίρα και Λέοντες στη 18η.
  • 8-9/8 Ερμής σύνοδος με Ήλιο & Ερμής ενάμιση τετράγωνο με Χείρωνα – Επικοινωνία και υποκειμενισμός για 16η μοίρα του Λέοντα και δυσάρεστα λόγια για 2η μοίρα Κριού.
  • 9-11/8 Ερμής χιαστί Ποσειδώνα – Μπερδεμένη σκέψη και κρίση για 15η μοίρα Λέοντα – Ιχθύ.
  • 9-14/8 Ερμής τετράγωνο Δία – Προσοχή σε υπερβολές στα λόγια και τις σκέψεις για 15η μοίρα Λέοντα – Σκορπιού.
  • 18-19/8 Ερμής εξάγωνο Αφροδίτη – Ευχάριστα μηνύματα και όμορφα λόγια για 11η μοίρα Λέοντα και Ζυγού με πιθανές ευχάριστες συναντήσεις.

mercury_retrograde_leo-300x240

Διαβάστε παρακάτω για την επιρροή του ανάδρομου Ερμή σε κάθε ζώδιο ξεχωριστά.. μην ξεχνάτε να διαβάζετε το ζώδιο του Ωροσκόπου σας. Να διευκρινίσω ότι η επιρροή ασκείται στο 2ο και 3ο δεκαήμερο, όπως έχουμε αναφέρει, οπότε δε θα γίνει ξεχωριστή αναφορά σε δεκαήμερα.

Κριός

Ερωτικές επανασυνδέσεις φέρνει για εσάς τους Κριούς που το επιθυμείτε ο Ανάδρομος Ερμής στον οίκο των ερωτικών σας. Σκεφτείτε πριν πάρετε οριστικές αποφάσεις. Μην ξεκινήσετε καμία επιχειρηματική η δημιουργική δραστηριότητα πριν τις 19 Αυγούστου. Το διάστημα προσφέρεται για να εξετάσετε όλες τις παραμέτρους διεξοδικά.

Ταύρος

Περίοδος εσωστρέφειας για εσάς με εμπόδια και καθυστερήσεις να είναι εμφανή στην καθημερινότητα και στο χώρο του σπιτιού. Ίσως εξετάζετε θέματα με ακίνητα ή επισκέπτεστε κάποιο μέρος λόγω διακοπών που είχατε καιρό να πάτε. Ιδανική περίοδος για ξεκούραση.

Δίδυμοι

Ίσως υπάρξουν επαφές από το παρελθόν ή με πρόσωπα συγγενικά ή φιλικά που είχατε να δείτε καιρό. Μπερδέματα και καθυστερήσεις στην καθημερινότητα σας. Προσοχή στις μετακινήσεις και τις επικοινωνίες.

Καρκίνος

Επανεξετάζετε τα οικονομικά σας, τις πηγές εσόδων και το σύστημα των αξιών σας. Σκέφτεστε τι σας κάνει να νοιώθετε ικανοποιημένοι και τι όχι.

Λέων

Προσωπικές αναθεωρήσεις, πιθανές επιστροφές σχέσεων από το παρελθόν. Η περίοδος προσφέρεται για να επικοινωνήσετε και να σκεφτείτε θέματα εντελώς προσωπικά σας και να μην πάρετε ακόμα κάποια απόφαση.

Παρθένος

Μια πολύ εσωστρεφή περίοδο αυτή με τον κυβερνήτη σας Ερμή στο 12ο οίκο σας. Σκέψεις που δε βγαίνουν στο προσκήνιο, έρχεστε σε επαφή με την ψυχολογία σας. Καλό είναι να διαλογιστείτε και να χαλαρώσετε αυτό το διάστημα της αναδρομής.

Ζυγός

Περίοδος κοινωνικοποίησης, που τώρα μπορείτε να συναντήσετε άτομα από το παρελθόν, είτε σε φιλικό επίπεδο είτε ακόμα και κάποιο πρόσωπο που είχατε ερωτική σχέση. Επανεξετάζετε στόχους και σκοπούς σας αυτό το διάστημα.

Σκορπιός

Το ενδιαφέρον σας είναι στραμμένο στην κοινωνική σας εικόνα και την καριέρα σας και ίσως χρειαστεί να κάνετε κάποιες αναθεωρήσεις. Μην ξεκινήσετε κάτι καινούριο όσο ο Ερμής θα είναι ανάδρομος, μέχρι δηλαδή τις 19 Αυγούστου.

Τοξότης

Περίοδος που κάνετε ταξίδια και σχέδια για το μέλλον. Προσοχή όμως στις μετακινήσεις σας γιατί θα προκύπτουν εμπόδια και καθυστερήσεις, που σας ανατρέπουν το πρόγραμμα. Παρόλα αυτά θα περάσετε καλά, αν δε δώσετε σημασία στα διάφορα μικρό-εμπόδια.

Αιγόκερως

Θέματα με οικονομικά σας απασχολούν και ίσως έρθουν στο προσκήνιο παλιές υποθέσεις που δεν έχετε ξεκαθαρίσει. Έρχονται οι ανάγκες και επιθυμίες σας στην επιφάνεια και σας προβληματίζουν.

Υδροχόος

Ο ανάδρομος Ερμής απέναντί σας, φέρνει επανασυνδέσεις με σχέσεις από το παρελθόν. Γενικότερα είναι η περίοδος που οι σχέσεις σας είναι σε πρώτο πλάνο, αφού ο Ήλιος φωτίζει το ζώδιο των σχέσεων σας, το Λέοντα. Έτσι με τον Ερμή επανεξετάζετε τις όποιες σχέσεις και καλό είναι να μην πάρετε κάποια απόφαση ακόμα, έως ότου ορθοδρομήσει στις 19 Αυγούστου.

Ιχθύες

Θέματα της καθημερινότητας, της εργασίας και της υγείας σας είναι αυτά που σας απασχολούν αυτό το διάστημα. Προσφέρεται η περίοδος για ξεκούραση, προσπαθήστε να αποφύγετε τις εντάσεις στην καθημερινότητα έτσι ώστε να μην επιβαρύνετε τον οργανισμό σας.

By Anastasia Pavlaki

Αστρολογία

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s