Solar Partial Eclipse 13.7.2018

Η πρώτη από το σετ των τριών εκλείψεων για το φετινό καλοκαίρι, συμβαίνει στις 13 Ιουλίου 2018 και ώρα 5:48 τα ξημερώματα. Πρόκειται για μερική Έκλειψη Ηλίου στην 20° 41′ μοίρα του Καρκίνου και σε αντίθεση με τον Πλούτωνα, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι στον Αιγόκερω ανάδρομος.

Η Έκλειψη του Ηλίου είναι πάντα και Νέα Σελήνη, όπου τα δυο Φώτα -Ήλιος και Σελήνη- βρίσκονται σε σύνοδο. Επομένως ξεκινάει ένας νέος κύκλος, στην προκειμένη περίπτωση που αφορά θέματα που κυβερνά ο Καρκίνος, όπως οικογένειας, μητρότητας, πατρίδας ή και πατρικής περιουσίας. Μόνο που εξαιτίας του φαινομένου της Έκλειψης αλλά και της αντίθεσης με Πλούτωνα σημαίνει ότι θέματα σχετικά με τα παραπάνω αλλάζουν! Τελειώνουν κάποιες καταστάσεις μη λειτουργικές που πρέπει να κλείσουν έτσι ώστε να επέλθει η αναγέννηση που απαιτεί ο Πλούτωνας!

Σε ατομικό επίπεδο, κοιτάμε σε ποιόν οίκο του ωροσκοπίου μας πέφτει η Έκλειψη, ο οίκος που ξεκινά το ζώδιο του Καρκίνου μας υποδηλώνει τα θέματα που θα επηρεαστούν και θα αλλάξουν ως ένα βαθμό.

Αυτοί που επηρεάζονται από τη συγκεκριμένη Έκλειψη όμως πραγματικά και με γεγονότα είναι όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες ( Ήλιο, Σελήνη, Ερμή, Αφροδίτη, Άρη) ή Ωροσκόπο και Μεσουράνημα από τη 19η έως την 21η μοίρα των ζωδίων του Καρκίνου/Αιγόκερου ή Κριού/Ζυγού, δηλαδή του Παρορμητικού σταυρού. Μπορεί να υπάρχουν αρκετές εσωτερικές συγκρούσεις, αναπόληση στο παρελθόν και γενικά είναι αυτοί που πρέπει να κλείσουν καταστάσεις και να αναγεννήσουν καινούριες στα θέματα που κυβερνά ο Καρκίνος στο χάρτη τους και τα θέματα των πλανητών που επηρεάζει.

Κατά τα άλλα όμως υπάρχουν και ευνοημένοι από τη συγκεκριμένη περίοδο και αυτοί είναι τα ζώδια της Γης (Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι) των αρχικών ημερών και τα ζώδια του Νερού (Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθύες) του 2ου δεκαημέρου.

Η Αφροδίτη από την Παρθένο σχηματίζει μεγάλο τρίγωνο με Κρόνο και Ουρανό, όπου μπορεί να φέρει για τα ζώδια της Γης των πρώτων μοιρών, ξαφνικούς έρωτες με μακροπρόθεσμη προοπτική ή οικονομική σταθεροποίηση. Όσων αφορά τα ζώδια του Νερού του 2ου δεκαημέρου, μόλις πέρασαν επίσης από ένα μεγάλο τρίγωνο με τον Ήλιο-Δία-Ποσειδώνα, που ακόμα και τώρα ισχύει αν και με μεγάλη ανοχή και αποκλίνον, όπου πάλι όνειρα και εσωτερική ικανοποίηση και πληρότητα βίωσαν και θα εξακολουθήσουν να βιώνουν μια και το τρίγωνο του Δία με τον Ποσειδώνα θα γίνει τον Αύγουστο με ακρίβεια.

Ας δούμε τώρα λίγα λόγια για κάθε ζώδιο ξεχωριστά… μην ξεχνάτε να διαβάζετε και το ζώδιο του Ωροσκόπου σας.

Σημείωση: Τα τρίτα δεκαήμερα όλων των ζωδίων, πλην της 20ης με 21ης μοίρας που επηρεάζονται από  την Έκλειψη, δεν έχουν κάτι αυτή την περίοδο, γι αυτό και δεν τα αναφέρω παρακάτω.

Οι Κριοί κοντά στην 20η μοίρα είστε από αυτούς που επηρεάζονται από την Έκλειψη και θα βιώσετε αλλαγές σε θέματα που συνδέονται με την οικογένεια, την πατρική σας περιουσία και το σπίτι σας και θα πρέπει να ανανεώσετε την κοινωνική σας εικόνα.

Κατά τα άλλα οι Κριοί του πρώτου δεκαημέρου μέσα από πιέσεις και ευθύνες πετυχαίνετε επαγγελματικά. Οι Κριοί του 2ου δεκαημέρου έχετε ερωτικές ευκαιρίες και περνάτε όμορφα και δημιουργικά.

Η Έκλειψη είναι θετική για εσάς και ίσως φέρει επικοινωνιακά ξεκαθαρίσματα και σε σχέση με τον περίγυρο σας. Επίσης πρέπει να αλλάξετε κάτι στον τρόπο σκέψης σας, έτσι ώστε να πάρετε την εύνοια που σας δίνει ο Πλούτωνας από τον 9ο, να ανοίξετε τους ορίζοντες σας και να θέσετε σταθερά μακρόπνοα σχέδια.

Οι Ταύροι των πρώτων ημερών δέχεστε την επιρροή του μεγάλου τριγώνου, με την Αφροδίτη στον 5ο σας, οίκο χαράς και έρωτα, οπότε ετοιμαστείτε για έναν αναπάντεχο έρωτα με μακρόπνοη διάρκεια! Επίσης είναι καλή συγκυρία για να δημιουργήσετε κάτι νέο σε ότι αφορά δημιουργικές δραστηριότητες. Τέλος εσείς του 2ου δεκαημέρου εξακολουθείτε να ευνοείστε στις σχέσεις σας.

Τα οικονομικά σας επηρεάζει η Έκλειψη και μπορεί να υπάρξουν προβλήματα σε σχέση με τα έσοδα σας και κατά συνέπεια επηρεάζονται και οι κοινοί οικονομικοί σας πόροι ή τα χρεωστικά σας, οπότε θέλει λίγο προσοχή σε αυτό. Εσείς του πρώτου δεκαημέρου ίσως έχετε την ευκαιρία να ρυθμίσετε καλύτερα κάποια τέτοια θέματα.

Οι Καρκίνοι κοντά στην 20η μοίρα είστε εσείς που δέχεστε την Έκλειψη και επηρεάζεστε σε προσωπικά σας θέματα και στη σχέση σας, όπου μπορεί να τελειώσουν καταστάσεις μισοτελειωμένες και να κάνετε νέα προσωπικά ξεκινήματα.

Οι Καρκίνοι των αρχικών μοιρών είναι πιθανό να δημιουργήσετε μια σταθερή και μακροχρόνια σχέση. Τέλος οι Καρκίνοι του 2ου δεκαημέρου εξακολουθείτε να είστε στα καλύτερά σας, με έρωτες και σχέδια που πραγματοποιούνται!

Η Έκλειψη πέφτει στο 12ο οίκο σας και σας ζητάει να απαλλαγείτε από ψυχολογικά σας απωθημένα και εμμονές του παρελθόντος. Επίσης να κλείσετε υποθέσεις του παρελθόντος κα να αλλάξετε τα εργασιακά σας ζητήματα.

Όσοι ανήκετε στο πρώτο δεκαήμερο ευνοείστε σε εργασιακά και οικονομικά, αλλά προσοχή στο πως θα διαχειριστείτε τις αντιπαραθέσεις και αντιπαλότητες που δέχεστε από τους άλλους. Οι Λέοντες του 2ου δεκαημέρου είστε σε επικοινωνιακή και εξωστρεφή φάση αλλά και σε καλή ψυχολογική κατάσταση.

Η Έκλειψη αυτή επηρεάζει ερωτικούς άξονες για εσάς, αλλά είναι σε θετική όψη προς το ζώδιο σας, οπότε ίσως γίνουν κάποια ξεκαθαρίσματα σε φιλικά περιβάλλοντα ή με μια ερωτική σχέση, που σίγουρα θα το θέλατε και θα το περιμένατε. Εσείς των πρώτων ημερών με την Αφροδίτη στο ζώδιο σας και το μεγάλο τρίγωνο που σχηματίζει ευνοείστε πολύ ερωτικά και στο να γίνει μια σχέση σημαντική και με διάρκεια στο χρόνο. Σε πολύ θετική φάση και εσείς του 2ου δεκαημέρου, που αποκτάτε βαθιά επικοινωνία με το ταίρι σας ή πραγματοποιείτε σχέσεις ζωής.

Εσείς κοντά στην 20η μοίρα όπως έχουμε ήδη αναφέρει επηρεάζεστε από την Έκλειψη αυτή και κυρίως σε επαγγελματικά και κοινωνικής θέσης θέματα, όπου κάποιες καταστάσεις που δε σας προάγουν σε αυτό το επίπεδο πρέπει να τελειώσουν. Μπορεί επίσης να ενεργοποιηθούν κάποιες αλλαγές στην πατρική σας περιουσία ή την οικογένειά σας που έχουν ξεκινήσει ήδη να σας απασχολούν.

Οι Ζυγοί του 1ου δεκαημέρου σε αρκετά καλή κατάσταση με πιθανές  επανασυνδέσεις και εσείς του 2ου δεκαημέρου εύνοια στα οικονομικά και εργασιακά σας.

Η Έκλειψη είναι σε θετική σχέση με το ζώδιο σας και πέφτει στον 9ο οίκος σας που έχει να κάνει με ταξίδια, σχέδια, επικοινωνίες και ανώτερες γνώσεις, οπότε εκεί θα γίνουν κάποια θετικά για εσάς ξεκαθαρίσματα, καθώς και με συγγενείς σας.

Οι Σκορπιοί του 2ου δεκαημέρου με το Δία στο ζώδιο σας και σε όψη με τον Ποσειδώνα να περιμένετε όμορφες ερωτικές και δημιουργικές στιγμές που θα σας κάνουν ευτυχισμένους. Τέλος εσείς των πρώτων ημερών του ζωδίου σας μπορεί να δημιουργήσετε ξαφνικά και αναπάντεχα μια σχέση με πολλά υποσχόμενη προοπτική.

Τα οικονομικά σας και κυρίως αυτά που σχετίζονται με τρίτους και χρεωστικά είναι αυτά που επηρεάζει η Έκλειψη αυτή και ίσως πρέπει εκεί να είστε προσεκτικοί για να μην υπάρξουν απώλειες. Επίσης επηρεάζει την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση σας.

Οι Τοξότες παρόλα αυτά του πρώτου δεκαημέρου θα έχετε την ευκαιρία να ρυθμίσετε τέτοιες υποθέσεις με επιτυχία και να προκύψει εύνοια στα οικονομικά σας. Τέλος όσοι ανήκετε στο 2ο δεκαήμερο βρίσκεστε σς αρκετά καλή φάση, με καλή ψυχολογία και πιθανότητα ταξιδιών και μετακινήσεων.

Είστε κι εσείς από αυτούς που επηρεάζονται αν ανήκετε κοντά στην 20η μοίρα, με θέματα σχέσεων που κλείνουν εφόσον δεν λειτουργούσαν ήδη, ή απλά κάνετε νέα μεταμορφωτικά ξεκινήματα στη σχέση σας.

Οι Αιγόκεροι του 1ου δεκαημέρου έχετε πολλές πιθανότητες για να βιώσετε κάτι ξαφνικό και κεραυνοβόλο στον ερωτικό τομέα, που όμως θα έχει και διάρκεια στο χρόνο. Τέλος εσείς του 2ου δεκαημέρου είστε σε φάση εξωστρέφειας και επικοινωνίας, με πιθανές νέες γνωριμίες.

Η Έκλειψη αυτή επηρεάζει τον τομέα της καθημερινότητας αας και την εργασίας αλλά και της φυσικής σας κατάστασης, οπότε εκεί κάνετε κάποιες αλλαγές, για παράδειγμα σταματάτε μια βλαβερή συνήθεια ή αλλάζετε εργασία.

Οι Υδροχόοι του  1ου δεκαημέρου σε ένταση αλλά και ερωτισμό, δέχεστε τώρα και κάποια εύνοια στα οικονομικά σας. Οι Υδροχόοι του 2ου δεκαημέρου πολύ μεγάλη επιτυχία σε επαγγελματικά και στόχους σας.

Θετική προς το ζώδιο σας η Έκλειψη αυτή που πέφτει στον τομέα των ερωτικών σας και ίσως φέρνει το τέλος μιας κατάστασης σε σχέση με έναν έρωτα, με ένα δημιουργικό σχέδιο ή που αφορά τα παιδιά σας, το οποίο όμως θέλετε και είστε έτοιμοι να το μεταμορφώσετε θέτοντας νέους στόχους.

Οι Ιχθύες του 2ου δεκαημέρου βιώνετε μια από ιτς ευνοϊκότερες περιόδους σας, με εκπλήρωση ονείρων και ικανοποίηση στη ζωή σας. Τέλος εσείς των πρώτων ημερών ευνοείστε στη σχέση σας και στη δημιουργία νέων σχέσεων με διάρκεια στο χρόνο.

By Anastasia Pavlaki

Αστρολογία

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s