ΔΙΔΥΜΟΙ

21 ΜΑΪΟΥ -20 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΣΤΟΙΧΕΙΟ: ΑΕΡΑΣ

ΠΟΙΟΤΗΤΑ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟ

ΦΥΣΗ: ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ: ΕΡΜΗΣ

Οι Δίδυμοι είναι το ζώδιο που αντιπροσωπεύει την επικοινωνία, τις μετακινήσεις και την κίνηση, καθώς και το λόγο, τη γνώση και εξυπνάδα. Οι εκπρόσωποι του ζωδίου έχουν νεανική εμφάνιση, ευελιξία στο λόγο και κλίση στο γράψιμο.

Πρόκειται για τον τύπο του ανθρώπου ο οποίος είναι κατά κύριο λόγο ευχάριστος, άστατος και πνευματώδης. Έχει ανάγκη τη συνεχή εναλλαγή παραστάσεων και είναι πάντα σε κίνηση. Αγαπημένο του μέσο μεταφοράς, όπως είναι αναμενόμενο, είναι το αεροπλάνο, καθώς αγαπά τη γρήγορη μετακίνηση. Θα δούμε συχνά επίσης Διδύμους να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην πόλη.

Τρομερά περίεργοι για όλα όσα συμβαίνουν γύρω τους, είναι πάντα έτοιμοι να βάλουν ένα χεράκι στις δουλειές των άλλων. Ο Δίδυμος θα ενοχληθεί απίστευτα στην περίπτωση που διαπιστώσει ότι είναι έξω από τα πράγματα, ή ότι είναι λιγότερο ενήμερος από τους άλλους, για ότι συμβαίνει γύρω του. Έχει γρήγορη αντίληψη και αρπάζει γρήγορα ευκαιρίες, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις του σε κάθε τι καινούριο γι αυτόν. Διακρίνεται για την προσαρμοστικότητα και την ευστροφία του, δεν βάζει όμως σταθερούς στόχους και δεν έχει το ενδιαφέρον και την απαιτούμενη υπομονή να υλοποιήσει.

Και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να προσέξει, γιατί ενώ είναι πανέξυπνος και με περισσότερες δημιουργικές ικανότητες σε σχέση με αρκετά άλλα ζώδια, μπορεί οι ικανότητές του να πάνε χαμένες, διασκορπίζοντας τον εαυτό του σε πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις.

Η αγάπη της επικοινωνίας, οδηγεί σε καλλιέργεια της γλώσσας και οι Δίδυμοι, που λατρεύουν το διάβασμα, είναι ικανοί να εκφράζονται ζωντανά και έξυπνα. Αγαπούν πολύ τις ξένες γλώσσες και έχουν ταλέντο στο να τις μαθαίνουν και να τις μιλάνε άπταιστα. Έχουν επίσης υπέροχη αίσθηση του χιούμορ. Αυτό σε συνδυασμό με την ευγλωττία τους, είναι κάτι που θα σας ενθουσιάσει, τουλάχιστον αρχικά, γιατί μοιραία έρχεται η ώρα που θα βαρεθείτε να τους ακούτε να μιλάνε συνέχεια. Μην εντυπωσιαστείτε όταν σας μιλούν για κάποιο θέμα με ύφος ειδικού, οι πιθανότητες είναι ότι μάλλον έχουν επιφανειακές γνώσεις γι αυτό. Θέλουν να εντυπωσιάζουν και απεχθάνονται να παραδέχονται την άγνοιά τους, όταν καλούνται να επιδείξουν τις γνώσεις τους. Σε αυτό οφείλεται και η τάση που έχουν να παραποιούν τα γεγονότα, ακόμα και όταν δεν υπάρχει λόγος. Σίγουρα ένας Δίδυμος δε θα δυσκολευτεί να πει ψέματα, όταν θα χρειαστεί να ξεφύγει από ένα πρόβλημα. Όταν πάντως χρησιμοποιεί δημιουργικά τη φαντασία του, μπορεί να κάνει θαύματα σε όλους τους τομείς. Έχει έμφυτη ικανότητα να γεννά νέες ιδέες.

Οι Δίδυμοι είναι πολύ γοητευτικοί όταν θέλουν, παρότι συχνά γίνονται υπερβολικοί στα κομπλιμέντα τους και ενθουσιάζονται με το παραμικρό. Μπορούν όμως να γίνουν και πολύ σαρκαστικοί, είναι η άμυνά τους όταν πειραχτούν. Κατά κανόνα, παρά την έμφυτη ενεργητικότητά τους οι Δίδυμοι δεν συνηθίζουν να ασκούν σωματική βία εναντίον όσων προκαλούν το θυμό τους. Δεν θα σηκώσουν το χέρι τους εύκολα, ούτε θα δείξουν επιθετικότητα, θα βρουν όμως ένα τρόπο να ξεσπάσουν μέσα από μια κουραστική δουλειά, την οποία θα κάνουν με επιδεικτικό θόρυβο.

Καλό θα ήταν να μην εμπιστευτείτε έναν Δίδυμο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, γιατί έχουν υπερευαίσθητο νευρικό σύστημα που διαλύεται από το άγχος. Σε τέτοιες στιγμές, αντί να βοηθήσουν μπορεί να εμφανίσουν σημεία υστερίας. Από την άλλη μεριά, είναι ικανοί να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα, ας μην ξεχνάμε ότι ανήκουν σε διπλό ζώδιο. Ο δυϊσμός αυτός φαίνεται και με άλλους τρόπους, με την ασυνέπειά τους. Αλλάζουν γνώμη, σκοπούς και διαθέσεις από τη μια στιγμή στην άλλη. Το σύμβολό τους οι Δίδυμοι δεν είναι ίδιοι μεταξύ τους, αλλά διαφέρουν και ως προς το φύλο, με αυτόν τον τρόπο φαίνεται η συνεργασία του μυαλού με το συναίσθημα που παρατηρείται στους Διδύμους. Όταν ενδίδουν στα συναισθήματά τους, δρουν με βάση το ένστικτό τους. Άλλες φορές θα είναι ήρεμοι, υπολογιστές, ορθολογιστές και αντικειμενικοί. Δεν έχουν γενικά την τάση να πέφτουν σε βαθείς συλλογισμούς ή να βιώσουν για πολύ, έντονα συναισθήματα για κάποιον ή κάτι.

Η έλλειψη συναισθηματικού βάθους τους βοηθά να χειρίζονται άνετα τις προσωπικές τους σχέσεις. Φιλικοί και κοινωνικοί καθώς είναι, κάνουν εύκολα γνωριμίες και φιλίες, αλλά δεν προσκολλώνται με πάθος, γιατί δεν έχουν ανάγκη συναισθηματικής ασφάλειας. Στην πραγματικότητα, όταν μια φιλική σχέση αρχίζει να γίνεται πολύ δεσμευτική γι αυτόν, θα βρει τρόπο να ξεφύγει. Του αρέσει να φλερτάρει και συνήθως έχει αρκετά τόξα στην ερωτική του φαρέτρα.

Συνήθως οι άνθρωποι για τους οποίους ενδιαφέρονται περισσότερο είναι οι συγγενείς τους (κυρίως αδέρφια, ξαδέρφια), αν και δεν πρόκειται να αφήσουν ποτέ τους οικογενειακούς δεσμούς να περιορίσουν την ελευθερία τους. Όσο για τις φιλίες, δεν θα χαλάσει ο κόσμος αν κάτι δεν πάει καλά, δεν χάνουν χρόνο να σκέφτονται τους χαμένους φίλους, όταν υπάρχουν κοντά τους τόσοι ενδιαφέροντες άνθρωποι για να κάνουν παρέα. Αντίθετα, θα φροντίσουν να κρατήσουν την επαφή τους με τους συγγενείς ακόμα κι αν βρίσκονται μακριά.

Η ζήλια δεν χαλάει τις φιλίες τους, τους έρωτες τους ή τις οικογενειακές σχέσεις των Διδύμων. Ζηλεύουν, αλλά μόνο τα πνευματικά χαρίσματα των άλλων!

Όπως είπαμε πιο πριν, οι Δίδυμοι δεν έχουν ανάγκη συναισθηματικής ασφάλειας. Στην πραγματικότητα δεν έχουν την ανάγκη κανενός είδους ασφάλειας. Γι αυτούς σημαίνει στασιμότητα και είναι ότι ακριβώς δεν μπορούν να ανεχθούν με τίποτα. Έτσι η ζωή τους προχωράει μέσα σε διαφορετικούς και ασύνδετους μεταξύ τους δρόμους. Σίγουρα καλύπτουν μεγαλύτερη απόσταση απ’ ότι πολλοί άλλοι, αλλά συχνά έχουν λίγα επιτεύγματα να επιδείξουν, εκτός από συσσώρευση τεράστιας εμπειρίας.

Επαγγέλματα που τους ταιριάζουν είναι αυτά που χρειάζονται υψηλό επίπεδο διανοητικών ικανοτήτων, όπως για παράδειγμα εκπαιδευτικών ή ότι έχει σχέση με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Επίσης βρίσκουν το στοιχείο τους στο εμπόριο και τις πωλήσεις, δεν είναι τυχαίο που ο κυβερνήτης τους Ερμής ήταν ο Θεός του Εμπορίου. Επίσης τους αρέσει ότι έχει συχνές αλλαγές, ποικιλία και ευκαιρίες για συναναστροφές με άλλους ανθρώπους. Δεν δυσκολεύονται να κερδίσουν τα χρήματα που τους χρειάζονται, μια και είναι προσαρμοστικοί και τα καταφέρνουν σχεδόν σε όλους τους τομείς. Προτιμούν συνήθως να ασχολούνται λίγο και με πολλές δουλειές ταυτόχρονα.

Οι Δίδυμοι και των δυο φύλων, είναι αδύνατοι, με μακριά άκρα, λεπτά δάχτυλα και μεγάλο μέτωπο. Είναι έξυπνοι, γοητευτικοί, με καλοσχηματισμένα χαρακτηριστικά. Όταν μιλούν συνήθως κάνουν χειρονομίες για να δώσουν έμφαση στα λόγια τους. Η έκφραση του προσώπου τους είναι επίσης πολύ ζωντανή. Είναι ακούραστοι και δεν μπορούν ποτέ να χαλαρώσουν εντελώς. Όταν σκέφτονται θα τους δείτε να παίζουν με το στυλό τους ή κάποιο άλλο μικρό αντικείμενο. Τους αρέσει πολύ το περπάτημα, το τρέξιμο και το τένις. Η υγεία τους εξαρτάται κυρίως από την κατάσταση του νευρικού τους συστήματος, το οποίο είναι πολύ ευαίσθητο. Το άγχος μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα γι αυτούς. Το μέρος του σώματος που συνδέεται με το ζώδιο αυτό είναι το αναπνευστικό σύστημα, το οποίο και θα πρέπει οι Δίδυμοι να προσέχουν περισσότερο. Ένας άστατος Δίδυμος μπορεί επίσης να έχει πρόβλημα με το γαστρεντερικό του, αν δε φροντίσει να τρώει σε τακτικές ώρες τα γεύματα του. Χρειάζεται πάντα καθαρό αέρα, και αυτό θα πρέπει να το λάβει υπόψη του, όταν είναι να αποφασίσει για το είδος της δουλειάς του.

Πηγές: Web, healingeffect.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s