Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

Ο Ουρανός, ο πλανήτης που σχετίζεται με τις αλλαγές, το απρόβλεπτο, το ξαφνικό και την ανατροπή αλλά με σκοπό πάντα την εξέλιξή μας, την πρόοδο και την αφύπνιση, αλλάζει ζώδιο στις 15 Μαϊου, τη στιγμή μάλιστα που γίνεται η Νέα Σελήνη στον Ταύρο, και για την επόμενη επταετία θα βρίσκεται στο ζώδιο της πτώσης του, τον Ταύρο! Ένα ζώδιο εντελώς ασύμβατο με την ενέργεια της αλλαγής και της ανανέωσης που φέρει ο Ουρανός, αφού όπως ξέρουμε ο Ταύρος είναι το ζώδιο που πρεσβεύει τη σταθερότητα και την ασφάλεια και απεχθάνεται την όποια αλλαγή.

Συνεπώς λοιπόν, μέσα από το ζώδιο της πτώσης του τον Ταύρο ο Ουρανός πρόκειται για την επόμενη επταετία που θα τον φιλοξενεί να βγάλει όλα τα αρνητικά του στοιχεία για να μπορέσει να λειτουργήσει. Η απολυτότητα και ο αυταρχισμός είναι η ακραία και αρνητική μορφή του Ουρανού. Και αυτό γιατί μέσα από τον Ταύρο παρεμποδίζεται η εύρυθμη λειτουργία του και δεν μπορεί να περάσει ομαλά την επαναστατικότητα και την προοδευτικότητα του. Αφού λοιπόν δεν περνάει με ομαλό τρόπο, θα περάσει με ακραίο και με το έτσι θέλω! Έτσι είναι ο Ουρανός και έχει τη δύναμη να κάνει αυτό που θέλει για να προχωρήσει η εξέλιξη, αλλά αν αυτή η τεράστια ενέργεια πέσει στα χέρια ανθρώπων με χαμηλή συνειδητότητα θα είναι εύκολο να επιβάλλουν τις αξίες τους με δικτατορικό τρόπο. Σίγουρα πάντως από τη θέση που βρίσκεται μην περιμένουμε και πολλά για αφύπνιση συνειδητότητας, αφού αυτή θα περιορίζεται όπως θα δούμε παρακάτω στο καθαρά υλικό κομμάτι και στο οικονομικό.

Οι αλλαγές λοιπόν για τα επόμενα χρόνια πρόκειται να είναι έντονες και απόλυτες. Βεβαίως τα θέματα που κυβερνά ο Ταύρος, όπως τα οικονομικά, οι κτήσεις και το σύστημα των αξιών μας είναι και αυτά που θα ταρακουνηθούν συθέμελα και εκεί είναι που θα έρθουν να εγκαθιδρυθούν νέα δεδομένα πιο προοδευτικά!

Οι τάσεις της εποχής αλλάζουν, αφού ο Ουρανός είναι συλλογικός πλανήτης και είναι αυτός που καθορίζει το γενικό κλίμα και τις τάσεις της μόδας γενικώς, για την κάθε περίοδο. Έτσι λοιπόν νέα πρότυπα στη μόδα και την αισθητική παγκοσμίως εγκαθιδρύονται, πιθανών το ολοένα και πιο φυσικό look στα μαλλιά και το μακιγιάζ να κυριαρχήσει, οι γήινοι τόνοι στα ρούχα, η φυσική ομορφιά και γενικά τα φυτικά προϊόντα ομορφιάς. Μην ξεχνάμε ότι η Αφροδίτη είναι κυβερνήτης του Ταύρου και σίγουρα τα θέματά της θα αλλάξουν με τον Ουρανό. Ένα άλλο σενάριο είναι ότι μπορεί να έρθουν στο προσκήνιο νέες τεχνικές στα θέματα ομορφιάς και η τεχνολογία να επηρεάσει την αισθητική και τη μόδα, αλλά πιστεύω πάντα με φυσικό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

Ένα ακόμα θέμα που σχετίζεται με την Αφροδίτη και το ζώδιο του Ταύρου είναι βεβαίως η διατροφή, που κι εδώ θα υπάρξουν αλλαγές. Φυτικά και βιολογικά προϊόντα εδραιώνονται για τα καλά. Ίσως και πάλι γίνουν κάποιες πρωτοποριακές κινήσεις στο θέμα της διατροφής, κάνοντας το φυσικό με κάποιο τρόπο προσιτό σε όλους και πιο εύχρηστο. Βεβαίως το τεχνητό και επεξεργασμένο είναι η άλλη άκρη που σίγουρα θα υπάρχει γι αυτό και θα χρειαστεί τη διάκριση από εμάς. Γενικώς ιδέες και τάσεις που ξεκίνησαν με τον Ουρανό στον Κριό την περασμένη επταετία και έχουν να κάνουν με το περιβάλλον, την οικολογία, την πράσινη ενέργεια κλπ. τώρα που περνάει στον Ταύρο είναι η στιγμή της πρακτικής εφαρμογής τους αφού το ζώδιο του Ταύρου σταθεροποιεί και υλοποιεί τις ιδέες και εφευρέσεις που ξεκίνησε ο Κριός!

Στη διάρκεια αυτής της επταετίας, θα αναθεωρήσουμε όλοι σχετικά με το τι θεωρούσαμε σταθερό και ότι μας ανήκει. Θα πρέπει να βρούμε νέα συστήματα αξιών στη ζωή μας. Νέοι τρόποι οικονομικών συναλλαγών και πλαστικό χρήμα εδραιώνονται πλέον και γίνονται ο κανόνας. Αλλαγές στα νομίσματα είναι επίσης πιθανές. Το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα δέχεται τριγμούς αλλά και επιβάλλει με το έτσι θέλω ίσως νέα δεδομένα. Αλλά και νέοι τρόποι πρωτοποριακοί για το πώς θα βγάζουμε χρήματα στην καθημερινότητά μας. Η υλική και οικονομική εξασφάλιση θα είναι το κύριο ζητούμενο μας και θα στρέφεται εκεί η σκέψη και η εφευρετικότητα μας.

Αναφορικά να πούμε ότι την τελευταία φορά που ο Ουρανός βρέθηκε στο συγκεκριμένο ζώδιο ήταν από το 1934 έως το 1941. Όλοι ξέρουμε ότι κατά τη διάρκεια εκείνης της επταετίας συνέβη ο 2ος Παγκόσμιος πόλεμος και κυριάρχησαν απολυταρχικά καθεστώτα. Το χρήμα ήταν βεβαίως το ζητούμενο και βέβαια είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του πως εκδηλώθηκε η ακραία και φασιστική μορφή ενός άσχημα τοποθετημένου Ουρανού τότε. Σίγουρα παίζουν ρόλο και οι σχέσεις των υπόλοιπων πλανητών που διαμορφώνουν την εκάστοτε χρονική περίοδο και φέρνουν αντίστοιχα γεγονότα. Βλέπουμε πάντως και στο σήμερα ότι υπάρχουν αρκετές εστίες πολέμου και αναταραχών ανά τον κόσμο, που ξεκίνησαν με τον Ουρανό στον Κριό την τελευταία εφταετία από το 2011 έως σήμερα. Το πιο πιθανό πάντως που περιμένουμε είναι ότι θα υπάρξουν αλλαγές στα σύνορα κρατών.

Αυτές είναι λίγο έως πολύ οι τάσεις που θα φέρει ο Ουρανός για την επόμενη επταετία σε συλλογικό επίπεδο και προς τα που θα τείνει να στρέφεται η συνειδητότητα, η ανώτερη αντίληψη και επινοητικότητα του κόσμου. Ας δούμε τώρα πιο συγκεκριμένα όμως τις επιρροές που θα φέρει στον καθένα ξεχωριστά ανάλογα με το ζώδιο και τον Ωροσκόπο του και ποιόν τομέα της ζωής καλείται να ανανεώσει.

Κριός

Τα οικονομικά και οι αξίες σας είναι αυτά που θα ανανεώσετε στην επόμενη εφταετία. Πράγματα που θεωρούσατε σημαντικά πλέον δε σας καλύπτουν και επιθυμείτε πιο αυθεντικούς τρόπους να βγάζετε τα χρήματα σας. Προσοχή γιατί αυτή η θέση μπορεί να φέρει απότομα κέρδη αλλά και απότομες χασούρες στα έσοδα σας.

Ταύρος

Ο Ουρανός περνά στο ζώδιο σας και φέρνει αλλαγές στη ζωή σας! Αναγκάζεστε να δεχτείτε το καινούριο και τις νέες συνθήκες. Η προσωπικότητα σας ανανεώνεται και βγάζετε προς τα έξω ένα νέο εαυτό, κάτι που επηρεάζει τις σχέσεις σας. Δεχτείτε τις αλλαγές γιατί σας εξελίσσουν και σας ανεβάζουν επίπεδο!

Δίδυμοι

Ο Ουρανός από το δωδέκατο οίκο σας δε σας αφήνει και πολύ να ηρεμήσετε. Τονίζει το υποσυνείδητο σας και σας βάζει στη διαδικασία να καθαρίσετε παλιές πεποιθήσεις και εδραιωμένες αντιλήψεις. Προσέξτε την υγεία σας κυρίως τα νεύρα σας αλλά και την ψυχολογία σας.

Καρκίνος

Μια θέση του Ουρανού που πλέον δε σας πιέζει αλλά σας βοηθά να θέσετε νέους πρωτοποριακούς στόχους, να αφήσετε πίσω φιλίες του παρελθόντος γιατί πλέον δε θα σας καλύπτουν και να κάνετε νέους φίλους! Νέες συλλογικές δραστηριότητες ευνοούνται πλέον και μπορείτε να μπείτε σε ομάδες ή να αποκτήσετε νέα ενδιαφέροντα.Τα εναλλακτικά και τα αλτρουιστικά θέματα σας απασχολούν πλέον.

Λέων

Από τη νέα του θέση ο Ουρανός φέρνει αλλαγές στην καριέρα και την κοινωνική σας εικόνα, που πιθανότατα δε θα σας αρέσουν γιατί είναι κόντρα και αντίθετη η ενέργεια του πλανήτη με τη φύση του ζωδίου σας. Αποδεχτείτε τις αλλαγές και στραφείτε σε εναλλακτικές μορφές στην καριέρα σας. Ίσως κάποιοι αποφασίσετε να ακολουθήσετε ένα εντελώς διαφορετικό επάγγελμα από ότι κάνατε μέχρι τώρα ή να κάνετε τη δική σας δουλειά.

Παρθένος

Πολύ θετική η νέα θέση του Ουρανού για το ζώδιο σας μια και ανοίγει τους ορίζοντες σας. Ταξίδια, γνώση, δουλειές μέσω διαδικτύου και με το εξωτερικό. Όλα αυτά θα σας ανανεώσουν τον τρόπο σκέψης και θα κοινωνικοποιηθείτε.

Ζυγός

Ανατροπές φέρνει από τη νέα του θέση ο Ουρανός στα οικονομικά σας, αυτά που έχουν να κάνουν με τρίτες πηγές και σας δημιουργούν ανασφάλεια. Επίσης σας αναγκάζει να εστιάσετε στον ψυχισμό σας και τα βαθύτερα συναισθήματά σας.

Σκορπιός

Αλλαγές σε σχέσεις και συνεργασίες φέρνει ο Ουρανός στον Ταύρο για εσάς, αφού πλέον δε σας καλύπτει ότι είχατε μέχρι τώρα ή οι άλλοι είναι αυτοί που σας αφήνουν. Έτσι είναι πιθανό να υπάρξουν διαζύγια ή διακοπές συνεταιρισμών και συνεργασιών. Με τον Ουρανό απέναντι σας οι άλλοι ζητούν την αλήθεια σας και την αυθεντικότητα ή γίνονται ανεξάρτητοι και δε μπορείτε πλέον να τους ελέγξετε.

Τοξότης

Η νέα θέση του Ουρανού σας καλεί να βάλετε νέες πρωτοποριακές μεθόδους στην καθημερινότητα σας και την εργασία σας. Ίσως υπάρξουν απρόοπτες αλλαγές στην εργασία σας που θα σας αλλάξουν την καθημερινότητα και τον τρόπο που λειτουργείτε σε αυτήν. Προσέξτε την υγεία σας και εφαρμόστε την υγιεινή διατροφή στον καθημερινότητα σας, καθώς επίσης και την άσκηση.

Αιγόκερως

Εξαιρετική θέση για εσάς στον πέμπτο οίκο του έρωτα, των παιδιών και της δημιουργικότητας, ο Ουρανός θα σας ανανεώσει, θα φέρει νέους έρωτες ίσως απρόβλεπτους και περίεργους, αλλά σίγουρα διασκεδαστικούς. Ξαφνικές εγκυμοσύνες είναι επίσης στο πρόγραμμα. Δημιουργικές δραστηριότητες που σας κάνουν να εκφράσετε την αυθεντικότητά σας.

Υδροχόος

Έντονη η επιρροή και για εσάς, όπως και των υπολοίπων τριών ζωδίων του σταθερού σταυρού, σας φέρνει αλλαγές στο σπίτι και την οικογένεια, κάτι που έως τώρα θεωρούσατε σταθερό και ακούνητο, ίσως τώρα κάνετε κάποια μετακόμιση, ίσως αλλάξετε πόλη, ακόμα και χώρα. Μπορεί να αλλάξει επίσης η οικογενειακή σας κατάσταση από παντρεμένοι σε ελεύθεροι ή και το αντίθετο, να δημιουργήσετε ξαφνικά τη δική σας οικογένεια.

Ιχθύες

Θετική η επιρροή για εσάς αυτή του Ουρανού από τη νέα του θέση, όπου για την επόμενη επταετία πρόκειται να ανανεώσει τον περίγυρο σας, τις επαφές και τις μετακινήσεις σας. Ίσως φέρει κάποια απομάκρυνση από αδέρφια και κοντινούς συγγενείς. Οι ιδέες και οι αντιλήψεις σας ανανεώνονται και διευρύνετε τις γνώσεις και τον τρόπο σκέψης σας. Η τεχνολογία μπαίνει ακόμα περισσότερο στην καθημερινότητα σας, και ίσως το διαδίκτυο σας βοηθήσει για τη δουλειά σας. Ίσως ανανεώσετε το μεταφορικό σας μέσο.

Αναστασία Παυλάκη

By Anastasia Pavlaki

Αστρολογία

2 comments

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s