ΚΡΙΟΣ

21 ΜΑΡΤΙΟΥ – 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΣΤΟΙΧΕΙΟ: ΦΩΤΙΑ

ΠΟΙΟΤΗΤΑ: ΠΑΡΟΡΜΗΤΙΚΟ

ΦΥΣΗ: ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ: ΑΡΗΣ

Αντιπροσωπεύει την τόλμη, το θάρρος, την δράση, τη βιασύνη τον εγωισμό, το πάθος. Είναι πρωτότυπος, αγαπά την ελευθερία και την κατάκτηση.

Αυτό που κάνει τους Κριούς να ξεχωρίζουν, είναι το δυναμικό τους στυλ και είναι άτομα γεμάτα ζωτικότητα. Η περιπέτεια είναι στο αίμα τους. Διψούν για νέες εμπειρίες και είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση και έτσι η ζωή τους είναι πάντοτε γεμάτη από ενδιαφέρον.

Τη στιγμή που οι άλλοι περιμένουν να τους παρουσιαστούν οι ευκαιρίες, ο Κριός πιστεύει ότι όλα εξαρτώνται από αυτόν, εξάλλου η πρωτοβουλία και η επιχειρηματικότητα είναι δύο από τα κύρια χαρακτηριστικά του.

Είναι άνθρωποι ευθείς και ειλικρινείς, δεν έχουν υστεροβουλία και κάνουν πάντα γνωστά τα κίνητρά τους. Θεωρούν ότι προσβάλλεται η αξιοπρέπειά τους αν χρησιμοποιήσουν πλάγιες μεθόδους για να πετύχουν αυτό που θέλουν. Είναι προικισμένοι με μπόλικη αυτοπεποίθηση και φιλοδοξία για το κυνήγι της επιτυχίας όπου έρχονται συνήθως πρώτοι, και δε θα διστάσουν να πάρουν ρίσκα για να πετύχουν το σκοπό τους.

Έχουν φαντασία και δημιουργικότητα, αν και σχεδόν ποτέ δεν ασχολούνται με το βάθος των πραγμάτων. Είναι πολύ ανυπόμονοι για να καθίσουν να συλλογιστούν για το οτιδήποτε. Αυτό έχει σαν συνέπεια το ότι μπορεί να βγάζουν βιαστικά συμπεράσματα τα οποία συχνά δεν είναι σωστά. Είναι γεγονός ότι οι Κριοί βλέπουν τα πράγματα από τη δική τους σκοπιά και είναι αρκετά υποκειμενικοί, εξαιτίας του ότι είναι τόσο απασχολημένοι με τον εαυτό τους που δεν τους μένει χρόνος για τα θέματα των άλλων.

Στις σχέσεις τους οι Κριοί είναι τρυφεροί, ερωτεύονται με πάθος, συχνά κεραυνοβόλα και είναι φλογεροί εραστές. Είναι από εκείνους που μπορεί να αποφασίσουν μέσα σε μία στιγμή να παντρευτούν, αν και συχνά η σχέση ακολουθεί μια ταραχώδη πορεία. Είναι αρκετά κτητικοί με το ταίρι τους και υπερβολικά κυριαρχικοί.

Δεν είναι καθόλου ανεκτικοί, είναι αρκετά αυστηροί με τους άλλους και αυτό που απεχθάνονται περισσότερο είναι η αδυναμία. Σέβονται τους ανθρώπους που τολμούν να υψώσουν το ανάστημά τους απέναντί τους και δεν ασχολούνται καθόλου με όσους δειλιάζουν. Δεν κρατούν κακία ούτε είναι εκδικητικοί.

Λατρεύουν τον αθλητισμό και ιδιαίτερα τα extreem σπορ. Τα αθλήματα εξάλλου είναι εξαιρετική πηγή διοχέτευσης της ενεργητικότητας και της μαχητικότητας που τους διακατέχει, και συνήθως κατακτούν θέσεις διάκρισης. Τους αρέσει επίσης να χειρίζονται μηχανές και εργαλεία.

Ως αναφορά την υγεία, ευαίσθητο σημείο των Κριών είναι το κεφάλι και το πρόσωπο. Θα πρέπει να προσέχουν τα ατυχήματα και τους τραυματισμούς, μια και είναι το ζώδιο που κινδυνεύει περισσότερο από αυτά, μάλλον εξαιτίας της βιασύνης τους.

Επίσης λατρεύουν τα ταξίδια, προτιμούν τα ήρεμα μέρη στη φύση που τους δίνουν τη δυνατότητα εξερεύνησης. Τους αρέσει ο καθαρός αέρας και όταν βρίσκονται στο σπίτι τους έχουν ακόμα και σε εποχές με κρύο, τα παράθυρα ανοιχτά. Ευτυχώς θα υπάρχει αρκετή ζέστη μέσα στο σπίτι, μια και ο Κριός αγαπά τη ζεστασιά τόσο όσο και τον καθαρό αέρα. Ως ζώδιο της φωτιάς άλλωστε του αρέσει το τζάκι και οι φλόγες.

References: from the Web. healingeffect.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s