Νεα Σεληνη Ιανουαριου 2018: Ωρα για υλοποιηση και εντονα, δυναμικα ξεκινηματα.

pexels-photo-399973.jpeg

Στις 17 Ιανουαρίου και στις 4:17 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη του μήνα στις 26 μοίρες και 54΄ του Αιγόκερω. Στο συγκεκριμένο φαινόμενο παρατηρούμε μια πολυαστρία στο ζώδιο του Αιγόκερω, που είναι το ζώδιο του Κρόνου, ο οποίος πριν απο σχεδόν ένα μήνα έκανε την είσοδο του στο ζώδιο που κυβερνά και τώρα βρίσκεται αισίως στην 3η μοίρα. Τα αιτήματά του είναι η ανάληψη ευθύνης, η σκληρή δουλειά για επίτευξη της κορυφής στον επαγγελματικό και κοινωνικό τομέα. Η πολυαστρία που υπάρχει σε αυτό το ζώδιο δίνει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση σε όλα αυτά. Εκτός απο την ίδια τη Νέα Σελήνη λοιπόν, και τον Κρόνο, έχουμε την Αφροδίτη, που βρίσκεται σε πιο στενή σύνοδο με τη Νέα Σελήνη, στις 28ο 46’ , δηλαδή σε αναιρετική μοίρα μιάς και πάει να αφήσει το ζώδιο και να αλλάξει να περάσει στον Υδροχόο. Έτσι θα λέγαμε ότι κουβαλάει όλα τα αιτήματα του Αιγόκερω αυτή τη στιγμή που είναι σε αναιρετική μοίρα, δηλαδή επιθυμεί κοινωνική καταξίωση, επίτευξη, επιτυχία. Επίσης στη συγκεκριμένη μοίρα είναι η απόλυτη έξαρση του Άρη, κι έτσι παρόλο που σαν ζωδιακή θέση ο Αιγόκερως δεν της πάει πολύ, εδώ της δίνει πόντους.

Και βέβαια η πολυαστρία συνεχίζεται, γιατί έχουμε και τον Ερμή να βρίσκεται λίγο μετά τον Κρόνο στην 8η μοίρα του ζωδίου και φυσικά τον Πλούτωνα να διελαύνει απο την 19η μοίρα του Αιγόκερω,, συνεχίζοντας την πορεία του στο ζώδιο αυτό και στο 3ο Δεκαήμερο πλέον. Μιά πορεία που ξεκίνησε απο το 2008, φέρνοντας πολλές κρίσεις στο κοινωνικοπολιτικό σύστημα παγκοσμίως αλλα και την οικονομική κρίση..

Πέραν του σοβαρού της χαρακτήρα αυτή η Νέα Σελήνη έχει ευκαιρίες για επίτευξη σε αυτά που προστάζει φυσικά το ζώδιο του Αιγόκερω και βέβαια σε προσωπικό χάρτη για όποιον έχει προσωπικούς πλανήτες ή σημεία στις μοίρες που προανέφερα. Και αυτό γιατί ο Άρης με τον Δία από το Σκορπιό κάνουν εξάγωνο με τη Νέα Σελήνη. Πιο συγκεκριμένα ο Άρης κάνει εξάγωνο με τη Νέα Σελήνη, που σημαίνει ότι ευνοούνται και επιβάλλονται τα νέα ξεκινήματα, κυρίως επαγγελματικά και οικονομικά, μιας και το ζώδιο του Σκορπιού σχετίζεται με το χρήμα και του Αιγόκερω με το Status. Επιπλέον, ο Δίας κάνει ακριβείας εξάγωνο με τον Πλούτωνα, που βέβαια είναι η καλύτερη όψη για να ενισχύσει όλα τα παραπάνω και φυσικά όσοι έχουν κάτι στις 19 μοίρες των ζωδίων της Γης και του Νερού έχουν απίστευτη εύνοια και καλό είναι να κυνηγήσουν ευκαιρίες και στόχους.

Ο Άρης κάνει και ένα τρίγωνο με τον Χείρωνα και παράλληλα ένα χιαστί με τον Ουρανό. Θα λέγαμε ότι πλέον λειτουργεί καλά η ενέργειά μας για να επουλώσουμε πληγές του παρελθόντος, αφήνουμε πίσω ότι μας έχει πληγώσει και προχωράμε κάνοντας δραστικές αλλαγές Ακόμα η Νέα Σελήνη κάνει μισό τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, που λέει να αφήσουμε τα όνειρα και τις αυταπάτες και να εστιαστούμε στον ρεαλισμό.

Από τα Declinations έχουμε παραλληλία του Ήλιου με την Αφροδίτη και με τον Πλούτωνα και πολύ κοντά την Παραλληλία του Ερμή με τον Κρόνο. Ουσιαστικά και απο εδώ συνδέεται όλη αυτή η συγκέντρωση πλανητών και ενισχύεται το ζώδιο του Αιγόκερω. Και όλο αυτό σε εξάγωνο με τον Δία και Άρη, μιλάει πάλι για τέλος καταστάσεων που δεν είναι λειτουργικές σε πρακτικό επίπεδο στη ζωή των ανθρώπων και δυναμικά αλλά και μεθοδευμένα ξεκινήματα.

Κατά τα άλλα, είναι η περίοδος που ευνοούνται τα ζώδια του Νερού και της Γης, όπως είπαμε Για την ακρίβεια στον χάρτη υπάρχει έλλειψη του στοιχείου του Αέρα και από Φωτιά έχουμε μόνο τον Ουρανό και τον Βόρειο Δεσμό. Θα την χαρακτήριζα ώς μια περίοδο που θα λέιπει η ζωντάνια και η επικοινωνία και θα εστιαστούμε όλοι στις δουλειές μας, αλλά με αποτελεσματικότητα.

Ως αναφορά την χώρα μας, ο Ωροσκόπος πέφτει στις 8 του Τοξότη και το Μεσουράνημα στις 24 της Παρθένου, σχηματίζοντας με τον Άρη και τον Ουρανό ένα Yod, με κορυφή τον Ουρανό στον 5ο οίκο. Θα πρέπει να δραστηριοποιηθούμε κοινωνικά για να κάνουμε την επανάστασή μας με τρόπο δημιουργικό. Η πολυαστρία για την Ελλάδα βρίσκεται στον 2ο οίκο του χάρτη, οπότε όπως είναι και αναμενόμενο το θέμα που θα μας καίει θα είναι τα οικονομικά και οι πηγές εσόδων μας.

Ώρα λοιπόν για ρεαλισμό και δράση!

fireworks-sky-party-new-year-s-eve-128872.jpeg

Πως να την αξιοποιησει καθε ζωδιο αναλυτικα.

(Διαβαστε το ζωδιο του Ωροσκοπου σας)

Κριός

Έμφαση δίνετε στον τομέα της καριέρας αυτό το διάστημα και της κοινωνικής σας εικόνας. Έτσι κι αλλιώς με την είσοδο του Κρόνου τον προηγούμενο μήνα είναι ένα θέμα που θα σας απασχολήσει για τα επόμενα δυόμιση χρόνια. Ϊσως χρειαστεί να αναλάβετε ευθύνες στη δουλειά, που θα σας πέσουν λίγο βαριές, οπότε χρειάζεται υπομονή και πειθαρχεία γιατί με τον καιρό θα ανταμειφθούν οι κόποι σας. Με τη Νέα Σελήνη αυτή μπορεί να κάνετε κάποιο ξεκίνημα επαγγελματικό, θα υπάρξουν ευκαιρίες στον τομέα των οικονομικών, πχ.να κάνετε κάποια συμφέρουσα διευκόλυνση ή διακανονισμό κλπ. Δεν παύει όμως να είναι ένα απαιτητικό διάστημα για εσάς.

Ταύρος

Μια αρκετά καλή στιγμή στη ζωή σας είναι αυτή, γιατί έχετε εύνοια στις σχέσεις και τις συνεργασίες με τον Δία στον οίκο των σχέσεών σας αλλά και τον Άρη που σας κάνει και αρκετά διεκδικητικούς αυτό το διάστημα. Δουλειές και συνεργασίες με εξωτερικό, με το διαδικτυο, επαφές με μακρινούς συγγενείς και νέες ανακατατάξεις σε αυτά τα θέματα ευνοούνται. Επίσης ξεκινήματα με σπουδές ή μετακινήσεις μακρινές.

Δίδυμοι

Προσοχή θα πρέπει να δώσετε αυτό το διάστημα σε θέματα οικονομικά και χρεών. Ίσως κάνετε ένα συμφέρον διακανονισμό, ίσως πάλι και με την εργασία σας να ξεκαθαρίσετε κάποιες οικονομικές εκκρεμότητες. Θα αναγκαστείτε να βάλετε τα οικονομικά σας σε μια τάξη και αυτό ίσως να σας ζορίσει, ειδικά αν πρόκειται για δικές σας εκκρεμότητες. Προσοχή και στην υγεία σας, με την έννοια θα έλεγα ότι μπορείτε να βρείτε λύσεις σε θέματα που μπορεί να σας απασχολούν. Η σεξουαλική σας διάθεση αυξάνεται και γίνεστε γοητευτικοί αυτό τον καιρό. Λίγο προσέξτε και την ψυχολογία σας, ο καιρός ευνοεί για εμβάθυνση.

Καρκίνος

Έρωτες και σχέσεις τονίζονται αυτό το διάστημα. Μία νέα σχέση, ένας γάμος, απόκτηση παιδιών, δημιουργικά ξεκινήματα, είναι μια εξαιρετική περίοδος για εσάς. Οι σχέσεις και οι έρωτες έχουν το στοιχείο της σταθερότητας και του σοβαρού. Ξεκαθαρίσματα σε αυτά τα ζητήματα που θα είναι επωφελή. Άλλοι πάλι μπορεί να ξεκινήσετε σχέσεις που θα έχουν το στοιχείο του ελέγχου αλλα και παθιασμένες. Μεταμορφώσεις σε σχέσεις. Όλα είναι στο πρόγραμμα

.Λέων

Πολλές εργασιακές υποχρεώσεις και γενικά η καθημερινότητά σας είναι πολύ πιεσμένη αυτό τον καιρό. Πιθανόν να κάνετε κάποιες εργασίες που σχετίζονται με τον χώρο του σπιτιού σας, πχ. ανακαινίσεις ή ακόμα να υπάρχουν απαιτήσεις απο άτομα της οικογένειας σας. Όλη αυτή ή ένταση μπορεί να σας εξαντλήσει σωματικά, γι αυτό φροντίστε να ξεκουράζεστε και τη διατροφή σας. Ίσως προσθέσετε και ένα κατοικίδιο στο σπίτι σας.

Παρθένος

Μια πολύ ευνοϊκή περίοδο διανύετε όσον αφορά τα ερωτικά σας θέματα, φλέρτ αλλά κυρίως σοβαρές σχέσεις και δεσμευτικές πραγματοποιείτε. Ίσως λίγο προσοχή θα πρέπει να δώσετε στις προσδοκίες σας. Επαφές, γνωριμίες, συναντήσεις, κοντινά ταξίδια με τον ερωτικό σας σύντροφο. Όλα ευνοούνται. Και για εσάς η απόκτηση παιδιών θα μπορούσε να είναι μέσα στο πρόγραμμά σας αυτή τη δεδομένη στιγμή.

Ζυγός

Λίγο πιεστικό αυτό το χρονικό διάστημα για εσάς, κυρίως με υποχρεώσεις για το σπίτι και την οικογένειά σας, πιθανότατα οικονομικές, ίσως θα πρέπει να διαθέσετε κάποια απο τα χρήματά σας στην οικογένεια ή στο χώρο του σπιτιού γενικότερα. Θέματα με ανακαινίσεις πατρικής περιουσίας ευνοούνται εξαιρετικά. Κατά τα άλλα ίσως και η ψυχολογία σας να είναι λίγο βαριά σε αυτή τη φάση. Είναι και για εσάς ένα απαιτητικό διάστημα, θα μπορούσατε ίσως να το αξιοποιήσετε για να κάνετε κάποιο ξεκίνημα επαγγελματικό από το σπίτι, που θα σας προσφέρει έσοδα.

Σκορπιός

Βρίσκεστε σε μια πολύ τυχερή και δυναμική στιγμή στη ζωή σας με το Δία στο ζώδιό σας, αλλά και τον Άρη που σας κάνει παντοδύναμους να πετύχετε τους στόχους σας, είτε αυτοί είναι επαγγελματικοί είτε προσωπικοί. Γίνεστε αγαπητοί στο περιβάλλον σας και κάνετε επαφές με τον περίγυρο, όπου οι αδέσμευτοι θα μπορούσατε να κάνετε σημαντικές γνωριμίες. Μπορεί πάλι να κόψετε επαφές που σας δημιουργούσαν εμπόδια. Σχέσεις, έρωτες με ρομαντικό υπόβαθρο που είχαν γίνει λίγο νωρίτερα ίσως τώρα αποκτήσουν μια σταθερότητα..

Τοξότης

Το βάρος πέφτει στα οικονομικά σας αυτή την περίοδο. Ίσως βρείτε κάποιες κρυφές πηγές εσόδων. Προσοχή όμως σε έξοδα και απάτες. Οι αξίες και τα θέλω σας τροποποιούνται. Εσείς των τελευταίων ημερών με τον Ουρανό στον πέμπτο σας σε χιαστί με τον Άρη ίσων να βιώσετε διακοπή μιας ερωτικής σχέσης που δεν σας εξυπηρετούσε στα θέλω σας ή ακόμα θα μπορούσατε και να δημιουργήσετε μια παράνομη σχέση.

Αιγόκερως

Αναμφίβολα αυτή είναι η εποχή σας. Σοβαρεύεστε, υλοποιείτε, δημιουργείτε σταθερές βάσεις σε σχέσεις και συνεργασίες. Πολύ καλή περίοδος κοινωνικοποίησης με φίλους, ομάδες, οργανισμούς, συλλόγους κλπ. Μπορεί να διακόψετε κάποια σχέση που δεν καλύπτει τις ανάγκες σας πλέον.΄Γενικά διαμορφώνετε τη ζωή σας όπως επιθυμείτε.

Υδροχόος

Διανύετε μια εξαιρετική περίοδο για την καριέρα σας και το κοινωνικό σας Status. Ευκαιρίες επέκτασης κοινωνικά. Προσοχή στο παρασκήνιο και στην ψυχολογία σας για να μη βάζετε εμπόδια στην εξέλιξή σας. Ίσως κάτι κρατάτε κρυφό αυτή τη στιγμή για να εμφανίσετε λίγο αργότερα. Διαφυλάξτε τον εαυτό σας αυτή τη φάση από ανθρώπους που μπορεί α σας υπονομεύουν και γενικά μην ανοίγεστε πολύ ακόμα. Έτσι κι αλλιώς έχετε την ανάγκη για εσωστρέφεια αυτές τις μέρες οπότε καλό είναι να το εκμεταλλευτείτε για να μείνετε για λίγο με τον εαυτό σας και να πάρετε αποφάσεις.

Ιχθύες

Μια πολύ θετική περίοδος στον να βάλετε στόχους που έχουν να κάνουν με σπουδές. Θα μπορούσατε να πραγματοποιήσετε κάποιο ταξίδι ή να το προγραμματίσετε. Κοινωνικοποιείστε, οι στόχοι σας προχωράνε, κάνετε ξεκαθαρίσματα με φίλους και ομάδες και γενικά δημιουργείτε πρόσφορο έδαφος για να σταθεροποιήσετε αυτά που θέλετε και έχετε περισσότερο ρεαλισμό σε αυτά που στοχεύετε. να κάνετε. Όπως και τα υπόλοιπα ζώδια του Νερού, έτσι κι εσείς είστε σε πολύ ευνοϊκή φάση με ευκαιρίες.

Anastasia Pavlaki

By Anastasia Pavlaki

Αστρολογία

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s